[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
  2. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Ели ќе се отвори сега РЕНТ а ЧАСОВНИК само за свадби и спотови снимање :lol: Мора каква идеа на некој пишман бизнисменџија му дадов хуху

На eli25 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Бидејќи не сум направила ништо за ручек а сум била сама дома,не сум смеела да јадам ништо друго. |(
    Се изнервирав и реков штрајкувам со глад од инат!
    Ништо од дома не каснав ама бидејќи многу ми се јадеше,не бива цел ден гладна,го замолив него да ми купи некој сендвич,па си се најадов со тоа.
    А сега еве скришно си земав малку овошје,мислам кога водам инат го водам до крај,и така никој не ме ни примети дали воопшто сум каснала нешто. :D

4. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Kолку ми се допаѓа кога изненадно ќе ми се посреќи! Баш во вистинскиот момент ,кога речиси пропаднав во финансиска криза - ете ми пациент за масажа! Што убаво ми дојде на душава и на џебот ,машала ;)

Утре сум на свадба , ме чека еден колку радосен толку напорен ден , има да падне едно добро веселење и играње до ногобол :D Еуфории ме тепаат од сите страни хех. Убавина .

Официјално фаќам интернет , после 300 процедури , похепи не можам да бидам :D

Си ставив слика од Џемил на десктоп ,една кај што има фриз внатрешни плетенки ,риал генгста е ,уфффффффф колку го обожавам! :inlove:

А сега ,најпаметно ќе биде да одам да се спремам за на зумба , т.е. г*зотресење :rofl: :rofl:

5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.863
    Допаѓања:
    101.713
    Сакам да верувам дека некој ме сака,некој секогаш ме сака :smirk:
    Универзумот,ти,другарка ми,животот,јас...
    Секогаш може повеќе и подобро.
    Нема затворени врати без отворени прозорци дури и кога ти се чини поинаку.
    Не знам зошто баш сум расположена,без или со причина, зар е важно...
    Сите сме овде на пробна работа.
    Зошто да не се обидеме да бидеме добри,подобри,најдобри.

На Moira, kravce, midnight.flower и 5 други им се допаѓа ова.
  6. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Денеска добив еден повик кој што ми даде шанса да се вратам во минатото работно место,не е некоја кој знае каква работа,но искрено би прифатила место да седма дома и да се нервирам.Додека не бидне главното со душчето најверојатно и јас ќе си се вратам во нормала со работни обврски,а и платичка секој месец,што е најважно редовна :!: ќе примам,барем ќе си платам нешто од мене за веридбата,а и нема да се чувствувам бескорисна.Ќе одам да разговарам утре со мојата бивша-идна газдарица па ќе видиме шо ќе биди.Ако се договориме би работела неколку месеци и после аривидерчии ќе и кажам :hai: не дека сакам,сепак да се најде работа денеска сите знаеме како е ,но после веридбата ќе траба да одам кај душлето на некое време,па нема да можам да работам шмрц ;( ,ама за убаво е нели.Утре доаѓа либето,му ја посветувам песната ах каде е мојтооооо либееееееее,далииииииии мислиии тој на менееее :dance: :music: ме бива за пеење а :wasntme:.Вака од пред компјутер добро е ,фала богу што не можете да ме слушнете инаку ќе ме прогласите како мултиталент за пеење :wasntme: :rofl:.Туку по толку броење дојде денот да си го видам,гушнам и бацнам,па ќе одиме да уживаме во магијата на театарот,ќе шетниме тро низ Битолскине улиНци како што си се зафркаваме ние :D .Вечерва со другарка ми ќе си пиеме кафенце и ќе си се расприкажиме една на друга се што ни лежи на душа,не сме се виделе 2 недели,ко Тунгузија да сме ,а не Битола.Ако,послатки ми се таквите средби кога ќе се зажелиме една за друга.Ете така со мојата вишок енергија се изнакажав се,ајде попримете малку и вие позитива ,пуштаммммммммм фаќајте :D

На Monna.Monna, Buttterfly, kravce и 14 други им се допаѓа ова.
  7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    13.234
    Сфатив дека почнав да сум монотона. Верглам во исто место цело време. Да, да, време на мали промени треба да дојде. Штета што сфатив дека промена ми е шишањето на косата. И тоа не нова фризура, ами освежување на старата.

8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    17.711
    Ухх..срце ми застана кога видов дека ми го снема телефонот. Среќа кај кантите на комшиите да бил, ми паднал од џеб. Ова е единствената лоша страна на денов.
    Цел ден го поминав смеејќи. Прво во школо, па на патронат кај гимназијалците, па со другарка ми на шетање, па кај мене дома па кај нејзе дома.
    Смејте се луѓе, бесплатно е а убаво. Ем животот го продолжува :!:

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    :rofl: :rofl:

На Stoimenovska и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  9. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    10.422
    Ех, луѓе ми помина и оваа недела.Брзо, брзо, побрзо не можеше.Исто како и месец октомври.И септември.И летото...
    Понекогаш мислам дека животов ми оди толку брзо, што јас само трчам по него за да бидам присутна на сите настани во него.А, сепак успевам да го извлечам најдоброто од него.
    Не знам...Не е дека се ми е сјајно, си имам јас бубачки мои, ама кога ќе споредам мислам дека сум имала среќа што сум Јас.
    Гледам тука многу феминки пишуваат за фамилијата.А јас...јас не знам дали имам храброст. :|
    Не сум блиска со мајка ми.Никогаш не сум ни била.
    Ете, кажав.Мислам, она е добра, ја сакам, ја почитувам и се тоа, ама она е од оној тип на жени, што се се врти околу неа .Премногу е драма квин.Мислам ние така, си зборуваме за општи работи, за вести од светот, понекогаш си трачариме...ама да се отворам целосно пред неа?!
    Да си ги кажам чуствата, стравовите?!Хм...ај донт тинк соу!Шпанска серија ќе направи.И пак, она ќе е главна улога.Додуша, јас и не зборувам често за мене.Акцент ставам повеќе на другите.
    Тоа е...затворена личност сум ти јас.

Инаку доста за тоа, Петок е, иде викенд и јас си имам планови!
    Ќе се облечам убаво, ќе ставам штикли, ќе се крунисам со насмевка и ќе нишам колкови!
    И ќе се забавувам!
    Оти животот е краток.
    И којзнае каде ќе бидеме за десет години(ништо, еден разговор со другарка ме натера да се подзамислам).

На Doozy и anabel-a им се допаѓа ова.
  10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    за прв пат бев во Скопје Сити Мол трговскиот да видам што има, каков е , и е огромен-нема што нема внатре а за шопинг 100 илјади не те оправаат :rofl: - од прилика двојно поевтини се цените во маркетот за разлика од другите маркети :!: и да ви кажам дека од шетање, и пешачење сум ПРЕМОРЕНА а вива коктелчето беше и тоа како добредојдено ^_^
    мислам дека претерав со пешачење-натаму пеш, за вракање исто таму шетај разгледувај-и пак си имам салце каде што не сакам :worried: а пешачам ко луда :D

11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614
    ... ако некогаш го сретнам брадјосаниот човек, ќе му побарам трпение, зашто дефинитивно ми е најслаба страна.
    Од мака, ќе почнам да ставам утакмици на тикетче само прво полувреме, зашто не можам да дочекам цел натпревар од 90 минути, НЕ МО-ЖАМ !
    :devil:

Двете другарчиња ќе бранат магистерски следната недела, радости еден тон, ем гордости, како јас да ќе бранам, малтене така се чувствувам.

Злобно теткиче денес ми се издра - кај ти е индексот??!!! додека вадев слободна, па морав да објаснувам дека не сум студентка и не вадам таков тип на слободна карта. Па после ми се насмевна, извинувајќи се - е добро де, комплимент ти дадов.
    :^)
    Во кој паралелен универзум дерење е комплимент? :(

Жими мама, тие теткиците во Тинекс-ите и овие во ЈСП бутките се најужасни, компјутерски да ги бирале, немало да ги најдат сите исти - со краток фитил и лоши минивал фризурчиња.

Мажачки, умирачки, бремености и бебиња, некој се смее, некој плаче, животот како и секогаш - непредвидлив и благо ужасен, до точка на пријатно поднесување.

Некој рекол дека границата помеѓу лудоста и генијалноста е тенка, не сакам да мислам дека милион шлакнати се блиску до генијалност, одбивам да поверувам во тоа, поради ужасот кој ми ги ослепува очичкиве.

Рандом неповрзани мисли, смував една полнета пиперка за ручек. Пријатно беше чувството кога во џунглата - успеј или оди си дома, те грее мирисот на манџата од мама. :inlove:

Мама... бреј луѓенца, на стари години се мрднав по мама, ко некое бебе сум.
    И` пишувам и смс-чиња, зашто си има нов мобилен на тач, кој го управува како што чекори слонче во продавница за порцелан.
    Вчера и` викам - која ти е најдобра другарка на тебе? ^_^
    И ми рече, кратко и јасно - ТИ. :)

Епа пукнав од среќа.
    Животот ми е скоро комплетен.
    :)

На Extraordinary.girl, antonina, Buttterfly и 33 други им се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    45.929
    Се удавив во калинки.
    Се насобрал еден куп материјал за учење, книги, програми за цртање, а јас, ништо, си се релаксирам :angel:
    Ќе биде и тоа.
    Уживам есенва, не ме плаши ни ладново, ни дождот, ќе го впивам и месецов со сите сетила.

Ах да сакав да кажам дека вчера плачев, од среќа, од спојување, луѓе го чувствував толку блиску до срцето, плачев зошто ме беше убила носталгија, плачев од што го имам крај себе и ќе лажам ако не кажам дека плачев и од што го чувствував во мене.Од сознанието дека и после толку години не ја убивме страста и желно се посакуваме, да дишеме заедно, да ни заигруваат срцата и да паднеме заедно од задоволство.А тој се чудеше, се исплаши и испотресе.Ќе ви кажам по незнам кој пат дека го сакам силно...

А и дома убаво е, се топлам цел ден крај огнот, Џаспер ми ги грее нозете, се биди ме погледнува и пак си легнува така убаво и кротко.Си делиме доручек, па ручек, си правиме друштво и така.

Е де отидов јас да учам...или може не.Како и да е вие лудувајте, запивајте се, бакнувајте се, имајте секс, дотерајте се и чувствувајте се привлечно и излезете нели петочно е.
    Чао!

На Moira, happygirl, kravce и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Значи безброј пати ми се докажало дека се’, сиот труд, мака и фрустрации се забораваат дента кога ќе земеш плата :geek: Забораваш дека те затрупале со работа, забораваш дека не си јадел 5 дена по ред како човек, дека си се молел да дојде колешката за да одиш да мочкаш, што вика Трендафилка...

Прва плата земав минатиот петок, но бев зафатена трошејќи ја :rofl: И замислете, повисока е за цели 50 евра од тоа што ми беше иницијално кажано :o Па зарем можам да се пожалам за нешто? Задоволна сум, како за почеток дури и многу е, навистина. Па затоа сакам сега сите да ве почастам (не сум заборавила, ви ветив :!:) и верувајте, иако виртуелно, навистина е од срце. На форумов има многу девојки/жени кои ми пружија голема поддршка и кои се трудеа да ме убедат дека се’ ќе биде во ред и навистина сум благодарна за тоа. Никогаш нема да заборавам кој од вас ми се најде кога ми требаше, макар и со еден збор. И морам да нагласам, од некои од вас добив многу поголема поддршка отколку од некои мои „пријатели“.

И би сакала да и’ посакам на Трендафилка да и’ се множат и неа :) Долго време јас и таа бевме во ист кош, во иста безизлезна ситуација, па потоа во исто време најдовме работа, па уште и плата сме земале во ист период... :rofl: Само нека ни расте платичката, па за друго ќе се снајдеме :D

Јас се спремам вечер да ја дотрошам платата (она што остана :D ) со моите најмили, а вие слободно отворете спојлер и нека ви е наздравје :*

Ајде сега, навалете :)

На Moira, Sanniii, Monna.Monna и 16 други им се допаѓа ова.
  14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    На малата и беше роденден пред некој ден, па меѓу сите тие деца на од по десетина години, се најдов и јас за да ги овековечам моментите на детска радост :)
    Малата доби многу прекрасни подароци, а кога ја прашав што ќе си купи со парите што ги доби, ми рече: Дада Ане, јас сите мои пари ги собрав на купче и со нив ќе платам на ветеринар.

Испадна дека некој без грам совест, го истепал нејзиниот мачор и му ја скршил ногата.
    Очите ми се насолзија кога ја слушав...
    Па ми вика: Мама и тато се на работа, па се јавив кај другарка ми и ја замолив со татко и да го однесеме.

Сега не го испушта од видик, го седнала во скут и го гали, а во исто време пишува домашна.
    И си мислам, колку многу може човек да научи од едно десетгодишно дете.

На FortuneTeller.xD, crazylady, sparklie и 32 други им се допаѓа ова.
  15. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Заљубена сум деновиве, а есента е вистинско време за романтика...само тој да знаеше дека сум заљубена во него :D како и да е-The most difficult thing to explain in life is the simplest truth called love :)

16. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Суштината на животот е да сакаш некого,тој да те сака тебе, да бидеш сигурен дека те сака и дека е само со тебе.
    Се друго,драги мои е лага ...

17. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Aј да ви се пофалам, денес дипломирав !
    Да ве почестам........

Прикачени фајлови:

На FortuneTeller.xD, Extraordinary.girl, Moira и 46 други им се допаѓа ова.
  18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994

Го најдов овој постот на Cataleya кај шо ми пратила позитив вајбрејшнс. Стигли су у право време. :angel: :hug:

На Cataleya му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Уф. Тежина.
    Очите ми останаа над книга. Повеќе не можам, а ми остана уште...
    Ми треба воздух, сакам воздух. Чист есенски.
    Сакам да излезам, да шетам. Да размислувам.
    Сакам да бидам сама, спротивно од она што треба да бидам.
    И ќе излезам, и што ќе видам?
    Фејк моменти. Фејк обиди за Ms perfect.
    Луѓе, опуштете се малку, лицето Ви е гипсирано, на кои од лажни насмевки, на кои од обид за поубав профил. Како и да е. Оставете ја косата слободно да паѓа, не се местете пред очајните фотографи на уште поочаен кафич. Што фајде?
    Ааа, знам, бевте излезени. Чкрап, да се овековечи моментот.
    И не знам сега дали е шема нешто сите средношколки (прва и втора) ги гледам ко со пролив исфарбани.
    Ни медова, ни лешник.
    Сигурно не Ви е поубава од природната боја на коса. Сигурно.
    Ама меееракот е голем, па сите поголеми дадички се фарбани... Гу гу. :puke:
    Секој со својот филм додуша.
    Ама си викам не бев олку страшна. Поголемите си знаат како гледале на мене тогаш.
    Не можам јас да кажувам. Ама затоа сега можам.
    И секогаш! Секогаш слушајте си ги родителите и почитувајте ги !
    Мене не мора. Никој не мора.
    Освен моето дете.
    Тоа да ме сака и почитува како јас моите, ќе бидам најсреќната мајка.
    И да, дефинитивно ми треба воздух.
    Ај да видам што има низ улици. :hai:

На SparkyAngel, Monna.Monna, kravce и 8 други им се допаѓа ова.
  20. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Сакам да кажам дека очајно ми треба мислење или совет во ТЕМА: Инфекции , ќе му бидам вечно благодарна на оној кој ќе се потруди да влезе во темата , и да ми даде одговор.. (Се извинувам што се испосрав во темава, но ОЧАЈНА сум , а таму категоријата ја разгледуваат само 2 члена) БЛАГОДАРАМ однапред :bow:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.