[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    Ах времето денеска убаво ама лоши вести не снајде.
    Станав утрото и заминав на школо |( правев поправен тест македонски.Добро е,напишав нешто колку за 4 :lol: После тоа на час по германски ајдее :D .Се наближуваат убави нешта но после веста што ја слушнав денеска незнам дали ке се остварат ;( ...Се надевам на добар завршеток на денот.Сепак,животот е краток :) Имајте убав ден

2. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    На creshicka, cigarce, Elennaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Денес сабота е? :?: Е кога дојде? Јас веќе не ги ни осеќам деновите,одма ми поминуваат...Сакам некои работи да направам,ама се некој ми ги меша плановите :^) Сакам и да го видам,да ми залупа пак срцево силно,да се стопам додека ме гушка,да ме бакни на чело и да се чувствувам сакана и заштитена. Во тие моменти ништо друго не регистрирам,изгубена сум. Можеби бидејќи не се гледаме често,ги ловам тие моменти така.Во тие моменти,сум најсреќна. Имало и многу лоши моменти,ама знам дека заедно ќе ги надминиме таквите. Се надевам и што побрзо да можам да го направам ова,да можам да направам нешто за него,да можам да останам покрај него...Кога ќе ми текни,немаме време ни да се изненадиме или да си купиме нешто. Сега,кога ќе одам,пак ќе направам некое необично поклонче за да знае дека од срце сум го правела и го сакам. Оние на пример срцињата од рецептите на Фемина се супер за подарок,секако уште нешто. Уште некое време,ќе стигни пак годишнина да славиме. Сакам нешто убаво да направиме за нас двајца за тогаш. Ех,само да видиме како ќе има време. Го разбирам него,дека го тормозат на работа,дека навистина некогаш нема време ни да одмори,само газдата не му го разбирам,клет човек,мисли тој ако е таков и можи така да живее,сите треба како него. Ама тоа е,работа е,неможи да ја остави па ќе оди и ќе прави што ќе речат. ТАка дојде во државава,ќе ти свири некој на кавалче,а ти и на жарчиња ако треба ќе играш. Дури и мене ми е страв,ама ќе се потрудам и ќе го остварам она што сум го намислила. Секогаш одам по потешкиот пат,ама сепак успевам да го направам она што го сакам.

И уште еден дел ќе пишам,вчера со другарка ми се видовме,срцка таа,само гледа да избега од секојдневието,да седниме раат да испиеме кафе или како во случајот вчера топло чоколадо и да се изназбораме,изнажалиме,советуваме,насмееме и се со ред. :) Ми викаат да не брзам да се мажам :D Е ај,имам фора уште :D Ни фали уште едната од тројцата мускетари,ама готово,ни избега,сега несака ни да дојди :( Да сакаше,ќе најдеше време и начин. Мене ми викаше да не се одделам и да не се затворам,а ете ја сега,домаќинка стана предвреме. Барем да не ѕирнеше на ден,два...Ех,криво ми е ама тоа е.Изгледа ако сум таму и јас,тогаш ќе се гледаме (ако најди време и тогаш). Многу ми фалат женските,ама сите заминаа некаде,сите се разделивме некако,среќа е голема кога ќе се собериме сите. Е сега,тоа ќе е на двете свадби што следат.Ќе треба да се спремам. Епа ако,нека бидат среќни,ама само ако не ме канат на гости и да ми идат мене,ќе видат убаво :muscle:

Ок,јас да го допијам кафето и потоа си ги фаќам обврските,пошто тие не чекаат.Имајте сите убав ден и останете насмеани и расположени,денес е убав денот :sun:

На bittersweet, Monna.Monna, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Убав ден, убави луѓе.
    Слободен викенд за себе и доволно време за да ги видам оние кои почнаа да ми недостигаат.
    Одам да се спремам и да пуштам нозе на мала прошетка. Сонцево едноставно МОРА да се искористи.

На Cacy, Doozy, anabel-a и 4 други им се допаѓа ова.
  5. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    4.846
    СДК убаво е времето надвор..
    Па излезете и впијте го есенското сонце..
    Пријатен ден :* :* :*

6. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Одамна не сум пишала.Немав време,све тестови |( Ама ете,сабота дојде,малце одмор :D

СДК дека не е све така црно како што си мислам.А во последно време бев стално нерасположена и тажна и многу ми е мило што конечно малку се насмеав.Искрено,со душа :lol: :D

Ве поздравувам сите,уживајте во денот,искористете го максимално ова сонце зашто може е последно :* :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Вчера, како така, помина денот. Ама како ми се погоди, кучкарски ден... :D
    Одам накај школо, застанувам на автобуска. Кога, да ти дојдат едни, да пуштат питбулчиња на пасење. Кога почна да трчкаат околу мене. А јас коркачка... стравов не ме пушта. Они трчат, јас трчам. Незнам колку круга извртев низ автобуска. Па уште ми викаат:
    - Не се плаши, мали се.
    Мали се? Море бегај таму, како трчаат. Едвај чекав да дојде автобусот.
    Мали биле. ]:)

После на враќање, дошло некое ново куче. Секој ден ме чека на автобуска.
    Јас одам, тоа оди. Јас ќе застанам, тоа стои. Почна да ме фаќа страв. Се влече по мене. Јас ќе убрзам, тоа по мене. После требаше да поминам низ една малецка патека. Арно ама, таму едвај се разминуваат двајца луѓе. Па си викам: Леле, сега ова по мене ќе дојде. Ако треба во исто време да поминеме, и тоа да ми се приближи уште малце, јас ќе полудам. Па намерно стоев 2 минути, да си отиде.
    Не бре, тоа ме чека мене. Сакам да му кажам чиву, страв ми е.
    И на крај, му кажав чуву. И почнав да трчам до дома. На брзина затворив врата од влез, и продолжив нормално да дишам. :whew:

На Doozy, Glossy-girl и Sara123 им се допаѓа ова.
  8. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Преполни гробишта, раце испружени велат За душа, нека им се најде. Им ги оставаат омилените јадења/пиења на покојните оти таков е обичајот. Попот лопов се појавува од нигде некаде, и колона луѓе позади него го бркаат за едноминутно опевање, оти и тој е редот.

И двајцата баба и дедо ми се таму. Едниот дедо додуша го немав ни запознаено, починал 6 години пред да се родам.

А на другите ... се сеќавам со љубов и тага. Одамна ги нема. Туку ќе ти тупнат 50, 100 денари, ќе ти купат пакетче, дедо ми ме викаше чупче на дедо. Бев мала кога ги изгубив. Пред очи ми заминаа. За баба ми душа ми плаче, можеби ќе беше друго ако тој ден кога ме викна да се качам по скали - и го однесов тоа, наместо таа сама да дојде. Ме јаде грижа на совест дали им бев добра внука. Секогаш и на секому ме фалеа.

Ми фалат многу. ;(

Нормално, кој ако не браќата роми сообраќајци пред гробиштата ме насмеаа. И еден суртук. Ја гушка сестрата пред гробишта и питачи велејќи За душа на малата, а таа се кикоти од смеење.
    Татко ми му вика, каква душа бре, таа 3 пати пожива од нас е. :D

На Mishela, bittersweet, BlackSwan5 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    "Кога човек ќе вети некоја работа,истата треба да ја исполни",нели така е редот?Епа ако е така тогаш јас ветив дека денес ќе учам,ама некако не стојам на зборот.Пу,срам да ми е!

Се чувстувам како птица која што во секој момент ќе одлета,ама имам време,тек утре ќе одлетам од дома.
    Добив телефонски повик утрово кој иако ме разбуди од спиење ќе му опростам,бидејќи ми кажа нешто што ме расположи и ми го направи денот поубав.
    Ми треба топол туш,ама таков топол што сакам после тоа од бањата да излезам црвена исто како да сум изгорела на сонце,сакам да си ги стоплам и најмалите коски.

Незнам што е со мене,ама има една работа која ме мачи.Веќе неколку месеци,на одредено време сонувам ист сон,ајде потсвесно да мислиш некоја работа па да ја сонуваш,ама ова моево врска си нема.
    Кога сме веќе кај соновите сакам да си кажам една работа.Од секогаш во сонот сум сакала да видам во што сум облечена,или со сред сон да си кажам "Не се замарај ова е само сон",ама пустото никогаш не ми успева :D

Одам да се стоплам под туш. :hai:

На Doozy и Sara123 им се допаѓа ова.
  10. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Добро?? :!:

Прикачени фајлови:

• femina.jpg
      femina.jpg
      Големина на фајлот:
      25,7 KB
      Прегледи:
      408
    На Justice, Hayley и Sara123 им се допаѓа ова.
  11. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Зошто фемина не се вклучува на другите компјутери??? Еве на мојот компјутер и на лаптоп не се вклучува од кај другарка пишувам. Ве молам проверете видете , веќе една недела не сум се ввклучила на фемина. :D

12. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Понекогаш не знам дали сум баксуз или будала... :lol:

На Name, Justice, Lepaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.080
    Ќе правеле твитер календар со полуголи твитерџики. Ќутете не го кажувајте мрчот, сакам да направат глупост за која ќе се каат долго! :D
    Можам мижеечки да ви набројам барем 6 кои сигурно ќе се пријават. И да се кладам!
    Кој ви е филмот?! Да е календар на Пирели... Они за хуманитарни цели не купуваат честитка од СОС село, ѓеврек не му купуваат на циганчето шо дува лепак, не па некој рандом човек да купи календар со некои неурамнотежени параспури...
    Само твитер мажите ќе го купуваат и тоа е ќарот... само хуманитарниве цели ми се гледаат така тро сомнителни. Ама се си мислам дека ќе ги донираат во некој секс шоп....

Зошто никад не почнав да твитам?!
    Зошто сакам да пишувам долго. И не сум присталица на мотото,извинете што пишував долго,нема време да напишам кратко или како и да е,пошо амебистичен мозок не поседува ментална моќ да напише нешто повеќе од 140 карактери. Онда и Достоевски и Толстој се морони.
    Зошто ме нервира човечката љубопитност потоа. Па кој е,зошто е,како е...и до десетто колено се распрашуваат. Не деа има нешто да се сокрие,ама човече, ако више го правам тоа, ќе мрчам и ќе го праам пошо мене така ми текнало.
    Зошто кој како сака нека рече...на крајот се сведе дека на твитер (со исклучоци) се собираат жените со фадр ишјус и мажи кои се емотивно недостапни и многу лесно знаат да ги ползуваат првиве...толку.
    И его-драпачи,не трипачи... Не би го првела од хранење на его...да сакав, до сега ќе го сторев. А нозете претежно си ги држам прекрстени...така што сум скрооооз не интересна за масата која функционира на базално ниво. Праисториски враќа назад. Жените глумат другарки,а се гледаат попреку, мажите си ги делат жените, по некад и избива куршлус и тоа би било тоа. Она шо ќе го пишат мање-више пошто се опрашта на крајот по кревети или задни седишта по коли или не знам,кај си сакате бе...
    Зошто ме уморува онаа социјална интеракција. Мислам не знам се уште,ама претпоставувам. Пошо начинот на кој виртуелно пишуваме, можеби е повеќе интровертен инаку, што не значи дека се глумиш,ама луѓето очекуваат да бидат анимирани, па со не знам какви други очекувања. Не идиоту, не планирам тебе да те забавувам,ок?!ОК?

А може и некад ќе почнам кога ќе осетам да е сончево и топло, без влажни атмосфери и електрични празнења.
    Ама глупо ми е да се вметнам у група на жени кои доживуваат криза на идентитет секој пат кога некој идиот од таму,кој што е наводно поштуван ќе им упати критика на нивниот карактер. Или се што содржи напреден ум,слободен ум и они се прилагодуваат. Ми се чини кога хомо заедницата не нарече примитивни, беа на раб да се трансформираат сите у лезбејки...

На creshicka, Sara123, LilBaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Сакам да кажам....дека прв пат на фемина дојдов 2009 во Декември,по долга неактивност неколку пати пробав да го активирам акаунтот но никако не успеав и се откажав долго време. Но точно пред една година во 08:00 часот, со утринското кафе :coffee: во рака си реков,ако неможам да го покренам стариот акаунт,тогаш повторно ќе си се активирам на Фемина и така точно во 08:08ч. :o: се регистрирав на овој прекрасен форум. :~: И не зажалив....разменував многу мислења,бевте со мене и кога бев тажна ;( и кога славев :party: ...заедно навиваме во темите за Кошаркарите и Ракометарите :clap: . Ја проследивме цела Олимпијада. Сите можни модни критики и додатоци ги изанализиравме 8) . Помагав и ми помагавте во секаков сегмент,највеќе во свдбениот дел :lol: . Си дававме совети и идеи. Бев морална подршка со многумина од вас за девојките кои сакаат бебе, ги следам трдниците, вие сте со мене како морална подршка за слабеењето. :angel:
    Девојки ви благодарам на се,
    се надевам уште долго ќе се дружиме и пишуваме на форумов. :bow:

На Monna.Monna, Divinebutterfly, pamelche и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Знаете колку ми е убаво кога сфатив дека ќерка ми го прифатило човекото од мене? Во моментот кога виде бездомник извади една мекица и ми рече мамо те молам, дај му жал ми е.. и му дадовме мекица и човекот не благослови, зошто стоеше пред фурна, сите го одминуваа со полни кеси храна како да е невидлив..

Ја сакам многу ја сакам, денес ми докажа деке е ГОЛЕМО срце и човек..

На dolly.doll, Mishela, Stoimenovska и 47 други им се допаѓа ова.
  17. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Колкава мрза сум... Не спуштам песни (зш ме мрзит!) и слушам од you tube и после ќе се прашувам кај заминаа гигабајтите :tmi: Ама поубаво е од you tube де, поубаво ги пејат песните, поубав е звукот :wasntme: :lol:

На Markusa2, perlaa и kikav им се допаѓа ова.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    А мор ким, па нормално дека ќе е поубав звукот, ко е жива музиката :D каква сакаш музика ти свирет на јутјубон :D Нели ти еднаш така ми рече? :geek: :D :wasntme:

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Треба да учам, ама ме мрзе. Затоа си седам тука пред компјутер и си јадам пудинг и си пијам кафе :coffee:
    Мило ми е што никој не ми се јавува на телефон. Неможам да ги сватам луѓето кои имаа илјада обврски и кои забрзано вртат на сите и се однесуваа како да се главни. Исто мило ми е што е викендот барем немора да се справувам со уфилманите луѓе кои морам да ги трпам. Ме потцетуваат на Ерика од Пријатели по малку. :D

20. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Зошто сите со кои ке станам емоционално поблиска и зошто баш во моментот кога ке се јават одредени чувства кон таа личност ,како гром од ведро небо ми соопштува дека треба да оди во станство на работа :swear:
    Ова не е прв пат,ова не е втор пат..ова е трет пат и навистина сум разочарана :|
    Да ме прашаше прeд 6-7 месеци дали ке успееме и покрај тоа што ке се видуваме еднаш во 6 месеци, ке речев да.Сега не мислам така.Нема да успееме.Заедно сме многу кратко време за да можеме да се бориме со далечината :worried:
    Солзи сами ми течат,рацете ми смрзнаа и ми се тресат,ама тоа е :?:
    Дали е судбина,навистина лоша среќа или јас сум само еден голееееем баксуззз? ...ццццццццццццц. . . . ..ц.ц .ц. ..ц
    :( :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.