[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    СДК сабота, ден за уживање, но и за завршување на се’ за што немаме време преку недела. Станав утрово со таа помисла, си направив кафе и план во глава. Решив да си го средам расфрланиот плакар и алиштата низ соба. Арно ама, плановите што ги правам во сабота никогаш не ми се остваруваат. Пред да почнам, си реков: Ај само 10 минути на Фемина да седнам, да видам што има. Тоа беше во 11 утрово, а јас сеуште сум на Фемина, па сега вие видете :rofl:

Не можам, значи ме мрзи во слободен ден да средувам, а па во работен уште повеќе. И вака ако терам, кога ли ќе средам? Имам еден куп нови алишта ^_^, ене ги испрани и испеглани си седат на кревет и секоја вечер пред да си легнам ги преместувам на фотелја, а утрото пак ги враќам на кревет откако ќе го наместам :rofl:

Туку, ми фали овој мојов. Ми фали да бидеме сами. Периодов ни е многу динамичен, секој ден само некаде одиме, секој ден со различни луѓе, само нешто правиме. Сакам мир, сакам еден ден ништо да не правиме, да си го посветиме само на нас двајца. Сакам да лежиме еден до друг и да молчиме, сакам да пишуваме ливче за во кладилница, сакам да биде несмасен и несакајќи да ме скубне додека се преместува во кревет како што само тој знае... Ми фали многу. Тука сме, заедно сме, а како да не сме. Можеби сум себична, но го сакам само за себе.
    А вчера го носеше џемперот што му го купив :) Да не си го фалам, ама најзгоден е. Не дека е мој, ама така е :D И иако не беше време и место за блискости и бакнежи, ми беше доволно тоа што му се доближив, му го душнав вратот, го осетив неговиот мирис и го бакнав, а тој се наежи :)

Го сакам.

На bittersweet, cinderella5, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    што видов пред малку на ф.б. морници ме пролазија :worried: ;( е Господе зошто си толку неправеден :doh:
    детенце родено со лушпи по телото и на екстремитетите-нешто ко змија, а другите луге се жалат за обични ситници, за љубовта-сакале па не им било возвратено, :u: и слично.
    сега свакам зошто кога ке се роди бебе се вели само да е здраво и живо и како што ми вели мајка ми-плукниси во пазувата :!:

На alessandraaa и Sara123 им се допаѓа ова.
  3. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    " Samo onaj ko je srecan moze da siri srecu oko sebe." - Paolo Koeljo
    Е така да си знаете! ^_^

На Sara123 и Gordana10 им се допаѓа ова.
  4. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    .

Прикачени фајлови:

5. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Незнам зошто.. ама имам некое претчувство дека денес т.е. оваа вечер ќе се случи нешто многу убаво. Мајка ми и тетка ми додека се шминкаа им се вклучив и јас, и сега сум нашминкана.. :wasntme:, испеглана коса, уште ноктите да средам и да видам во што да се облечам. Знам дека ќе биде нешто, макар и мало да е, ќе се израдувам. Дај боже! :)
    Не за џабе толку се спремам. :?:

На bluegirl7, creshicka, Sara123 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Око за око и ќе станеме слепи како што гледам... зарем заборавив дека најубаава одмазда е да не се спушташ на ниво на т.н. противник

На srcekrsacka и Sara123 им се допаѓа ова.
  7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Имавте одличен период со Венера во вашиот знак. Со Марс во Шкорпија, ќе имате одличен викенд и голем број состаноци. Бидете внимателни и не дозволувајте гордоста да излезе на патот и да го уништи прекрасното пријателство.

Соседи, роднини и брз живот ве очекува во средината на ноември. Исто така, со новата месечина, сонцето и Меркур во вашата трета куќа, ве очекува краток пат на спектакуларно место. Немојте да живеете сами со вашиот компјутер и телефон. Скратете ги телефонските повици, меиловите и четовите на Фејсбук. Од тоа немате никаква придобивка. Излезете надвор во вистинскиот свет, и ширете нови пријателства.

Дефинитивно ќе имате некои проблеми оваа недела со вашата врска или новата личност којашто ќе ја запознаете. Кон крајот на ноември новата месечина ќе влијае на вас и ќе ви помогне да разберете некои чувства кои не можевте да ги разберете долго време. Меркур, комуникаторот во вашата домашна зона ви помага да се справите со членовите од вашето семејство.

Ваши денови: 3, 13, 27 и 30

Непогодни денови: 10, 11, 20 и 29

Пријатели: Шкорпија и Јарец

Значи све ми погодија досега,а за понатака ке видиме ;)

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Солзиве сами си капат..
    Јас не можам да ти спречам. Не сум способна.

Се чувствувам толку ужасно и патетично.
    И главата почна да ме боли. Секој ден стресови, кавги, недоразбирања колку сакаш.
    Посакувам, толку силно посакувам да бидам дете во едно среќно и НОРМАЛНО семејство. Не барам многу.
    Само нормален живот исполнет со љубов и хармонија. Секој ден едно исто. Морам да се спасам, но не знам како. Си замислувам како и на мајка ми.. Колку само и се восхитувам нејзе. Успева да помине преку се, да издржи и да победи. Секогаш. Знае дека премногу ја сакам и ја ценам како личност. Сакам силно да ја гушкам и да и возвратам за нејзината мајчинска љубов и грижа.
    Мајка ми е мојот идол. Кога ќе пораснам, сакам да бидам храбра и јака како неа.

Ја имам најпрекрасната мајка на светот !

:l:

На bittersweet, kikav, pamelche и 2 други им се допаѓа ова.
  9. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160

10. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Пазете, тушов не да не си го сакам, ма го обожавам, само тој знае добро да ме расони како ни кафе не знае, ама што пекам по една кадичка,мммм ваква. Да си го најдам мојот зен, пак и пак

Прикачени фајлови:

11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Да излегувам да не излегувам...да излегувам да не излегувам
    мразам кога не можам да се одлучам :worried:

12. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
  13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.746
    Допаѓања:
    17.711
    Ич не сакам кога ќе бидам поделена на две страни, дали да одиш со едната другарка дали со другата. Јес да треба да правам како што мене ми одговара, ама не сакам да ја навредам ни едната ни другата.
    Секогаш оставам тие да се договорат, јас само одам. Грешка ми е тоа, ама што да правам несакам никоја да се чувстутва отфрлено ниту навредено од моја страна.

Оф Памела, дај смени се веќе еднаш, ако одиш по г‘зо на другите никаде нема да стасаш!

14. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Обично имам навика личностите во мојот живот кои ненамерно згрешиле да се потрудам да ги вратам или пак да се потрудам да им ги разберам грешките.Но овој пат задоцнив.Тоа не го сторив туку чекав другата личност да ја погази гордоста и да се извини.Го изгубив контактот но нејсе не е важно.Нејзин живот,таа ги одлучува правилата но барем се обидов да ја изведам на прав пат.
    Што да кажам друго,на сите им паднаа маските.Секој ти зборува кога ке сака,кога си му потребен подобро кажано досадно ми е па ај да утепам време,а утре ке ја игнорирам личноста.
    Ехххххххххх...добредојдов во реалноста,денес е така а и утре...и ден потоа.
    Си се смешкам пак,си се радувам на ситници,убаво ми е бе,со исклучок од пред некој ден кога мислев дека светот ми се срушил но тој се појави и ми украде пак насмевка.
    Само тој тоа го може.Не дека и останатите се неспособни но начинот на кој тој тоа го прави е чудесно.
    Паа почнав да прифакам шали на моја сметка,да бидам посмирена што е за пофалба.Да не се урочам. :)
    Планирав вечерва да излезам но подобро ми е да гледам дерби меч на тв...зошто надвор е полно од мали напиени тинејџери кои за секунда се способни да ти ја уништат вечерта.
    И што галамам тука ај да го разгледам форумов малку.

На creshicka и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  15. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Моите пари имаат нозе и ми бегаат од ташна! Значи ретко јас да имам пари вџеб и таа особина си ја мразам дури имам имам после свиркајси ако си немаш друга работа викенд си е а ти дома си седиш и чај си пијаш.

16. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Абе готово,крај,I'm out of men to fuck,(незнам дали е точно напишано)шо би рекла Саманта :rofl: .
    Веќе 1 недела немав така симпатија и си викам ај викендов го посветувам на наоѓање нова...и така вчера во дискотеката си меркам еден младич,и си викам ахам,готово,си најдов занимација,веднаш го наоѓам на фб за да го манијачам...и оп кога шо да видиш,оженет,жена му трудна,абе шта речи а не заплакати...мислам стварно веќе немам кој да го најдам,сите ги имам бендисано и одбендисано,и сега со лупа ги барам оние бисерчиња шо ги немам забележано :rofl: .Ама мислам дека не преостануваат уште многу,треба да се селам во друг град да си наоѓам некои нови :D .

И така ви викам,прееска мама ми вика,абе шо е проблемов со тебе,преку ден испаѓаш,навечер,дома не те гледаме...а како да и кажам шо е проблемот... :( :lol:

И јас изгледа не ја следам модава,сите се трудни брате,денеска 5-6 ги видов,каде и да се свртам трудни жени гледам,мислам дека ме следат :sweat: .

Прикачени фајлови:

На Elennaa, Monna.Monna, cinderella5 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    ^Да бидеш прогонуван од трудни жени... е врвот. Кажи и на Саманта. :!:
    Ти си била налик мене: влечиш врати кои се туркаат. Поарно да влечиш во животот отколку да туркаш... не? :wasntme:
    Мислам, освен пазарџиска количка. :| Насочувам кон особи. :P

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
  19. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Секогаш си завршувам се во 5 до 12. Нервирајки се, брзајки, трескајки по тастатурава како некоја луда жена денес си го пишував есејот. Не дека утре треба да го предадам, и онака више каснам, па му пишував меил на професорон да ми опрости, па стискајте палци дека ќе добијам позитивен одговор.
    Не сум јас крива што не разбирам ама буквално 90 проценти од јазикот, па ништо не дослушнувам до крај на предавања и појма си немам дека сум имала есеи за пишување.
    Баш сум кутра изгубена душичка. Ама барем ми се случува нешто.

Си ја лечам душичкава со топло капучино и полна чинија корнфлекс со мед и кикирики, милина. Единствена светла точка на денот.

Прикачени фајлови:

На sweet-cherry, SparkyAngel, BlackSwan5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Сакам другар како Елементал. :bow:

На CaperucitaRoja, cinderella5, CIA и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.