[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    Утре ми е роденден,но секогаш денеска го славам.
    Не дека го славам нешто многу,журки во дискотеки ова она,само го поминувам личностите кои ми значат,и тие секогаш ми го разубавуваат,како и сега :)
    Незнам како да ви кажам - пресреќна сум. И незнам како да ви објаснам како се си дојде на свое место. Само треба да бидеш трпелив.
    А тој...кавгите толку многу не зближија. Чудно нешто .
    И се околу тоа ми е чудно и необјасниво,чудно е и тоа кога некоја личност влегува во нашиот живот,и после некое време,не знаеме како сме живееле без него/неа.
    Сите ние сме посебни личности,на некого,така е тој мојата :)
    И кога некој има посебно место во вашето срце,како тој во моето,кога сте со таква личност се чувствувате како да сте на седмо небо,секоја прегратка и поглед е прекрасен,секоја кавга е заборавена,секој изговорен збор е вишок дека погледите значат се.

и незнам како да ја споделам оваа среќа со вас,ама да ви го покажам подарокот од моите најдобри другарки на прсти што се бројат :)
    ситница која многу значи.
    Почастете се :)

Прикачени фајлови:

На bittersweet, teddybear, Glossy-girl и 8 други им се допаѓа ова.
  2. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Печени компири,печурки и стек,ова е неделниот ручек кој што мама го подготвува за нас.
    Многу брзо ми поминаа деновиве,си викам да си останам уште некој ден,ама пустото факултетот ме чека. Многу мразам кога треба да се спремам за да се вратам назад,абе душата ме боли,се си мислам дека болна ќе легнам во секој момент.Живот,што да се прави.

Кога сум дома,нон-стоп сме со гости.Еве уште пред еден саат се најавија дека ќе пристигнат,мајка ми среќна таман ќе стигнел ручекот па сите ќе сме се јаделе убаво.А бебушот да го видите што треба да дојде,абе убавина од дете е.Беше пред неколку денови во болница и едвај чекам да го видам и да му го вдишам тој мирис на бебе.Многу ги сакам малите деца многу.Да не се сфатиме погрешно,сакам да си играм со други мали деца,не сум сеуште спремна за свое,далеку од тоа :D

Од вечер пак друго темпо на живот,дома си ги полнам батериите за таму за издржам.
    Деновиве многу добив телефонски позиви,ајде ма доаѓај кафе да пиеме.Сакам кога им недостасувам на луѓето.Убаво е да знаеш дека кај некого си оставила трага.Луѓенца убави ми се сите,многу си ги сакам.

Уште нешто,деновиве мајка ми ќе оди на интервју за нова работа.Едвај чекам да ми каже како ќе помине,убедена сум дека ќе ја примат и ќе има поголема плата.Дај боже.Голем си господе,голем.
    Имајте убав ден.

На bittersweet, Moira, cinderella5 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Сакам последните моменти од животот да ги поминам со насмевка на лицето.Нормално дека не ми е сеедно и дека не ми е мило,ама кога така рекол Господ,мора така да биде,од тоа не се бега.А ми се плаче,ми се вришти на цел глас.Постојано ги слушам песните и ми доаѓа да заплачам,ама силна сум,змам дека ке успеам да не заплачам.Да,се каам за се што сум напавила.Но морам да плаќам за грешките...Од луѓето можеш да избегаш,ама не и од Господ......

Имајте убав ден.. :) :hai:

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Е Витомир бе :fubar: веке 3 години сум активна политички-читни ,малку низ постовите па види :!: а ако така лесно се наогало работа преку партија-сите ке беа до сега вработени :fubar:

5. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Убаво е да знаеш дека некој те сака.

На srcekrsacka, Gordana10, k.i.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.238
    Деновиве ми се љубов.
    Го љубам кученцето на комшиката, пола е мој.
    Ја љубам мојата мајка, безусловно, бесконечно.
    А него... Не мислев дека можам толку да сакам. Го љубам колку што дишам. Ги сакам неговите бакнежи на мојата дланка, неговиот поглед, неговата душа.

На kravce, Moira, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Времево надвор е премија во споредба со тоа што беше минатите неколку врнежливи денови + недела е прошетајте и убаво искористете го кога јас морам да седам дома затоа што сум болна и морам да учам :@

8. demilovato4ever

demilovato4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    220
    SDK
    ...A ja volim mlađe, mlađe mi je slađe... ♥ Martin ♥ :P xuaxa

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.943
    Допаѓања:
    164.090
    Па уште и коа ќе налетам на песна шо треба да ти каже дека утре,задутре,некој ден е некој нов и симпатичен ден у кој срањата пак се розе,а им таква меланхолична и грозна конотација и депра музика што на просто ми оди да се срушам на под,да легнам на стомак и ко лик од цртан филм да си рикам и да си лупам со рачиња и ноџиња по под! :D

Мојот ден оди вако...
    Пијам кава и се дерам на цел глас...Јуту Стак ин а момент,па продужуем нешто страшно од Коен (прелаз у пизду матер,ама така ми оди што па сеа) и тука се склдисав скроз! Морам да излезам и да барам луѓе со црвени и жути чадори. Ма ќе одам кај него, не знам шо да ќе напраам. Ама еве да ШМРКНАМ кавево и време тече сат!!!

Ебем ти живот,ебем ти све!
    И дај више прекинете со музика и лирици ко овој над мене,АМН! По еден лишај решава да се самоубие кога ќе ве прочита,никнувајќи на јужната страна на кората од дабот ебаго!

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сдк денот е само за дебелеење 8)

Кебапчиња, буковче, салатка и насмеани фацки околу мене.
    Ај на здравје, едншка се живее. :rofl:

Ми мириса на недела, слушам цепење на дрва во маало, распеани комшии, разлутени домаќинки со
    загорени ручеци и си го чувствувам задново дебело мевце како се шири секој ден, повеке и повеќе.

Кај се разјадов кај се запустив :rofl: :rofl:
    Повелете :P

На 1209, Glossy-girl, Smilly и 4 други им се допаѓа ова.
  11. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Еве, за саат и нешто пак ќе чекам бус.
    Потајно се надевам дека барем еднаш нема да е преполн и дека кондуктерот ќе биде љубезен, дека ранецов што е преполн ќе тежи помалце од вообичаено на мојов грб и дека денес ќе се расположам. :doh:

Се осеќам така блуткаво ко кога ќе раскине човек со некој што уствари не го ни сакал, или прилично онолку блуткаво колку помислата на тоа дека утре е Понеделник.
    Немам волја.. а за сила да не збориме..

A direct hit to the sense you're disconnected
    It's not that it's bad, it's not that it's death
    It's just that it's on the tip of your tongue and you're so silent

http://www.youtube.com/watch?v=F2Jko4Ip ... ure=g-vrec

На kravce, Hopeful, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ...а баш сакав да излезам вечер... :|

13. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Неможам да дочекам да почне Формула1 трката во Абу Даби :D
    Значи мора....АМА МОРА тимот на Ред бул да освои ...т.е мора Ветел да направи нешто, некоја егзибиција, и Алонсо да усере, и Кими да ненаправи некое чудо и така све да заврши убаво. :D :talk:
    ајдеее... уште 20тина минути ... :talk:

14. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.472
    Живчана сум по природа, признавам! Ама фитиљот ќе му догори и на некој со почелични живци од моиве.
    Последна јаготка на шлагот, учење во читална.

Сериозно ми оди да се нафатам, да испринтам кодекс на однесување што ќе се дава заедно со бројчињата од столчето.
    -Не јади во просторијата
    -Не ја треси ногата ко невротичен, се слуша и покрај тоа што ти не си ја приметуваш таа навика.
    -Шепкањето доколку трае подолго од 3 секунди, буши во мозок повеќе него ли да ми се раздереш на уво
    -Не парадирај со штиклите на секоја пауза ко на модна писта во Милано (којашто најчесто се случува на секои 10-15 минути).
    -Не ми го малтретирај нефокусираниот дел од погледот со дреч розев кармин, остави си го тоа задоволство за некое сретнување во локалните дискотеки.
    -Не шприцај бугарски ружичаст парфем што тера на онесвестување
    -Не мора сите во читалната да дознаат дека си одиш, затоа што неможеш потивко да ги спакуваш расфрланите листови и металното комплетче со 68 различни маркери во боја.

Просто и едноставно!

Не знам што е толку тешко да се разграничи, дека јавни простории и превозни средства не можат, или барем не би требало да ти ја пружат удобноста како користење на нешто свое.

Очајно сакам мое мирно катче и катанец на фрижидерот...па ќе ме видат вакви места, кога јас ќе си го видам тилот.

На kravce, Hopeful, tessi и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Мандарина, мандаринчиња вкусни, сочни, освежителни. Исто како да сонуваш за пролет. Лежиш во убава зелена трева која сонцето ја топли. Моментот се руши кога ја лупиш втората мандарина се уждрцуваш на пижамата која само што си ја облекла :rock:

На Heleny и PeaceLoveBasketball им се допаѓа ова.
  16. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Која ситуација ја доживеав вчера... :D
    Замислете да слушнете мудрост од типот "Ние што сме во врска треба да сме среќни што имаме некој и сме нормални и не сме ко некои што се сами" за после истата личност да се скара 6 пати со дечкото и вечерта да ја заврши во солзи...
    Е ај сега... :^)
    Значи сите Дами што се сами најдете некој што поскоро и дај да влеземе во нормалните дури и ако тој некој не му е ни малку гајле за вас и се однесува како што му е денот. :tmi:
    Па не ми остана друго освен вечерта да ја завршам со здравица за нас ненормалните... :d:

Туку дај да баталам љубови - колоквиумска недела на повидок па најарно ќе биде ако ми се случи љубов на прв поглед со книгите. :doh:

Имајте убав ден :)

17. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Синоќа на роденден, нели роденден како роденден, Господ грев пишува ако не се опиеш. :drunk:
    Ами оти долго време не бев испила повеке од 3 чашки алкохол во една вечер, веднаш ме фати и едвај ме пушти. :wasntme:
    Јас сум ти од тој тип на пијаници кои ги избива на смеа, шала, многу зборување што треба и што не треба, и не го испуштам телефонот од рака. На дечко ми одкога ме остави дома му пратив 3 пораки од кои во една му велам да
    др*а
    бидејки имам добиено. :tmi: Глупост, голема глупост... :tmi:
    Паметам дека на враќање дома, во кола се спомена нешто некој знак и дечко ми се налути нешто ама не ми текнува што беше работата :?:
    Многу добра работа е тоа што телото одлично ми поднесува алкохол, односно немам главоболки наредното утро. Напишав едно ливче спортска бидејки сум толку куса со пари што татко ми ми го уплати, односно ме частеше. Немаштија шта чеш. :worried:
    Сите оние кои сношти се направија коска како мене, ги честам кисела вода. Јас не планирам да пијам толку до Нова Година. :emo:

На Monna.Monna, SOVRSENSTVO, LilBaby и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Ват а лавли деј...енд д' саншајн ис шајнинг :sun:

Коју поруку да вам пошалјем? :D
    Да убав е денот,експешли кога си спиел единствено 2 ипол часа,ако де.
    саботава се одмаздив што седев претходниот викенд дома,лош грип, лош! Е,планирав и да се сликнам во црвена халјиница за критиките(црвено многу добро ми прилега :wasntme: ) ама,пред искачење ме напуштија моиве а после,па не бев во иделана состојба.
    Нејсе,со кој памет оставаат полупијана особа сама да си оди дома бе,во чизмички на прилично висока потпетица.Одлични другарки. ]:)
    И за белја тоа патот до дома од 5мин,стана 15мин...Абе во дискотека колку само величенствено се шеткав,а овде се осеќав го 12годишна цурица што прв пат облекува потпетца.Моменти во мојот живот,ооу ретки моменти кога се сожалувам самата себеси.И кај во таква сотојба па и позади мене одеа една група момчиња,едниот бившиот на другарка ми :wasntme: Иронија...

Така си отидов денес на планинарење,иии јас сум една од среќните особи кои и со само 1 час сон изгледаат прекрасно и свежо! Не е ни чудно што ми завидуваат луѓето :!: ,ма прекрасна сум си,секогаш.

Ја љубам природата!
    Купка од ванила,мхмммм! И кол дет лав.

Run.Darling.Run.

На kravce, Heleny, CIA и 9 други им се допаѓа ова.
  19. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Незнам оти ама во последно време недела ми е ден за спортување (или гледање спорт). Фудбал и ракомет де. Во 6 сатот против Португалија одиме на победа ]:) Убо си се наспав, ручав, ги извежбав секојдневните вежби, си читав книга на балкун... Абе денот за уживанција ми е :D Чувството ко ќе немаш за учење и тестојте се минато :whew:
    Среќна сум, сите ве сакам :inlove:
    Бакнежи и прегратки од пеперутка33 :wasntme: :hug:

На srcekrsacka и Justice им се допаѓа ова.
  20. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    Имам кутрееее ...и многу сум среќнаааааа :rofl: :rofl: :rofl:
    пинч - женка :inlove:
    сега се думам за име ,некоја идеја,м? :?:

роденденски расположени ,на тате му е роденден ем тоа ем се радуеме за кутрето со љубовче ....
    по незнам кој пат животов ме радува :rofl:

На kravce, Glossy-girl, butterfly33 и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.