[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. teddybear

teddybear Популарен член

Денов, тупав, на моменти глупав, троа нервозен, досаден... и покрај тоа што само некои саат или два ги седнав дома, тоа е малку време, ама доволно за да ме стигнат мислите и да се фрлам во глупаво меланхолично расположение. Ај иш.

Туку денес на едно човече му е роденден, јез да, вчера го прославивме по дома зошто денес сите се раштракани негде, ама нема врска. Роденден му е на човекот кој како мала ме чувал додека спијам и бркал муви да не ми се доближуваат, кој седел до мене за да го држам за увце додека не заспијам, кој ме научи на морални вредности во животот, кој беше на моменти ужасно строг и не ме пушташе да си легнам да спијам додека не ја научам лекцијата, кој ме научи како да возам точак и ролерки, бил тука за мене секогаш... кој ме научи да бидам човек во вистинска смисла на зборот. Сега, скоро половина од животниот век му помина, а и јас сум порасната... карактерно се разликуваме, неретко се рчкаме, имаме различни ставови до кои се држиме, некогаш се расправаме, а пак во моментов да треба би убила некој за него.
    Тој ми е херој, тој ми е пример, тој ми е се... кога тој вика од болки јас во соба скришно плачам иако пред него се смеам за да му дадам сила, кога тој е нервозен и повреден, во душата ми се кине мало делче и би дала се на светот за да му помине што побрзо...
    Колку години и да имам јас секогаш ќе го сакам највеќе на овој свет, и на крајот од денот секогаш ќе си останам татина маза.
    Нека ти е среќен роденденот тато! Да си ми жив и здрав уште многу години. :party:

Ако ни се исполнат плановите со другарка ми за вечер, неделава ќе се претвори во Ногу убав ден :D

2. kikav

kikav Популарен член

You can not change the people around you BUT you CAN change the people that you choose to be around

3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

пред некое време ми дојде една идеја да експериментирам малку со бојата на косата-како и во изминативе години(2 пати се шатирав со русо, портокалови перчиња излегоа, :D па црвена |( ) едвај се ослободив од црвената боја :!: ама после неколку кратења :whew: и КОНЕЧНО дојдовме до мојата природна боја за коса темно кафена а од далеку изгледа црна и идејата ми беше да се бојадисам црна, како што имам светли очи :inlove: ама да не биде како во песната црне косе све је црно око мене :rofl: а вчера размислував прво со колор шампон ама некако неможам да се замислам со црна коса, а боја ко боја ја гори косата а сега ми е подолга како кога бев мала и не сакам да ја кратам-кога ке ми текне дека размислував да ја продавам-за срека одлетаа тие мушички од главава :whew:

оф зошто сум тооолку неодлучна :worried: а сакам промени :)

4. starbucks

starbucks Популарен член

Ни самиот не е свесен колку лесно може да ме има..

innablood, Salome, anabel-a and 18 others like this.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Ги мразам оние моменти кога после топ помината вечер ќе се раскараме за нешто банално. Значи ни сама не знам како можевме да се караме за таква глупост, море не знам ни воопшто кој прв почна :tmi: Сепак, ми ја усра вечерта тотално и откако се испокаравме во 4 сабајле, не можев да спијам. Многу ретко ни се случуваат вакви моменти, ама ете, ко за белја вчера беше еден од нив :^) Тој инает, јас уште поголем, па оди објасни се, особено кога и алкохолот во одредена мера влијае врз тебе!

А тој е едно толку уникатно човече, custom made, ма нема да се роди друг како него! Нема шанси! Се’ знае, мисли дека секогаш е во право (и повеќето од времето е, но не и вчера), а па уште кога тера инает иако знае дека не е во право... На живци ми оди некогаш.

Ама јас пак го сакам. Го сакам таков каков што е и никогаш не сум посакала, ниту пак сум му рекла да се смени. Сум му ги прифатила сите негови навики, добри и лоши, неговиот понекогаш терсене карактер... И сум научила многу од него, навистина. Само, ги мразам ваквите бесполезни караници за глупости, кои освен што ќе не изнервираат, ништо нема да решат. Се’ ќе беше поинаку да си одевме заедно кај него, веднаш ќе се заборавеше целата работа после една партија make up секс :rofl: Утрово кога се слушнавме констатиравме дека сме напнати од тоа што си фалиме еден на друг и сериозно така е. Од што ми недостига да бидеме сами и од што се нервирам што ете, таков ни е периодот да сме нон-стоп со луѓе, дури и го буцкам за глупости од што не знам што да направам :rofl:

Не сум и јас цвеќе за мирисање, понекогаш знам да му кажам тешки зборови, за кои искрено, тој мене да ми ги кажел, ќе ми требало многу време да му простам. Ме трпи (во ПМС особено), ме сака со целото свое срце, знам дека е спремен на се’ за мене. И покрај се’, знам дека тој е човекот на мојот живот и секоја караница ми е доказ за тоа колку нашата љубов е поголема од се’, колку е посебна и само наша. Прееска ми се јави изненадно, дошол на паркинг пред зграда и ми рече да се симнам. Отидов, влегов во кола кај него, а тој само ме гушна, ми рече извини и ме бакна. Го гушнав и јас, пуштив една солза, кажав и јас едно извини и толку беше, пак сме на старо :rofl:

И поентава на постов ми беше да кажам колку всушност караниците со него, иако ретки, ама квалитетни :^), ме потсетуваат дека всушност тој е целиот мој живот, а јас неговиот. Ете колку малите безначајни работи не прават да сфатиме што имаме покрај себе и повеќе да го цениме истото. Го сакам, повеќе од животот го сакам :inlove:

6. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Ооо, па мене ми е втора годишнина на форумов, јас заборавив. :wasntme:
    Ајде, посакувам уште многу години поминати со вас, нека се множат!
    Cheers! :d: :d:

7. kikav

kikav Популарен член

Mini Bake Rolls Pizza.....Ни П Немаат Од Пица !
    А соо голем кеф си ги купував

ana-girl likes this.
  8. rainbowkaa

rainbowkaa Активен член

СДК дека сум нова на форумов. Па, здраво на сите :hai: Се надевам дека за брзо време ќе се вклопам со вас и ќе си се дружимеее :rofl:
    Мубаетот ми беше значи ДОМА СИ Е ДОМА ЧОВЕЧЕ. Убаво е и настрана, сам, правиш што сакаш - кога сакаш, ама сепак дома си поминувам најубаво!!! Никаде ја нема оваа топлина, на ниедно друго место. И пресреќнаа сум што не си заминувам денес. Лалалалала :rofl: :rofl:
    Имајте убава недела :hai:

9. ilipili

ilipili Популарен член

Дојде и си замина ,а јас како и секој пат по нашата разделба се чувствувам празно,безвезно.Ајде,се тешам уште малку ќе се смени се,само уште малку и ќе можеме целосно да се посветиме еден на друг.по прекрасниот викенд со него,со моите дома,во прекрасна атмосфера се осеќам мирно,исполнето.Вчера утрото заедно го посетивме гробот на мама ,тато,баба и дедо.Им кажавме дека наскоро ќе бидеме едно,дека јас сум среќна крај него и дека го сакам со целото срце у душа.Знаете во тој момент почувствував дека ме слушнаа,дека се овде до мене,охх колку го посакувам тоа.Знам,длабоко во мене знам дека се овде до мене секогаш.Тој виде дека ми навираат солзи и само ме прегрна и кажа дека тој ќе биде секогаш овде со мене и за мене,дека ќе се труди да ме прај најсреќна на свет.Па што направи до сега му кажав ако не тоа,а тој знаете што ми одговори?Па ова е само почеток од тоа што следува.Ахх душата моја е тој,мене не ми треба ништо друго само тој да е до мене.
    Знаете,нели ќе одевме на театар? Епа не бевме,ојдовме до влезот на театарот и си бацивме врата :D ,било преполно и не не пуштија да влезиме |( .Арно мене ми се остануваше дома во неговите прегратки,но што е тука е важно остатокот од вечерта беше прекрасен.Вечерта почнавме да гледаме филм,а тој беше преморен и заспа во моите прегратки. Кога го слушав отчукувањата на неговото срце и го гледав како мирно спие единствено што помислив е колку сум среќна што имам ангел како него крај мене,а тој ги отвори за миг очите и само ми кажа јас не можам поќе ај да си легниме :angel: .Ох ,тоа го кажа со толку мил глас што едноставно ме растопе.Заспавме така прегрнати еден до друг,а утрово го разбудив со милување по лицето и еден бакнеж.Ахх ги сакам тие моменти кога сме само ние двајца во цел свет и ништо друго не постои,дури мислам дека и времето го сопираме за тоа време.По заедничкиот ручек го испратив се изгушкавме и бацнавме со надеж дека за скоро ќе се видиме повторно.
    Чекам вести за една работа која што се надевам дека ќе биде,барем нешто да почнам да работам дека дома веќе почнав да запаѓам во депресија |( :( .Ајде да не се жалам на толку убавини,ќе биде ваљда и тоа.
    Ахх мили мои на сите ви посакувам да ги почувствувате овие убавини на љубовта и да сте среќни,секоја од вас го заслужува тоа верувајте Јас отидов да ги гледам нашите сликички од викендот кој што остана зад нас,а вие уживајте во остатокот од овај викенд.

10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се сеќавате ли кога ви реков дека ќе имам прекрасен викенд со него?

Епа имав! И тоа повеќе од прекрасен! Најубав, романтичен :$ Ме изненади со миризливи свеќи, црвено вино и вечера која тој ја подготвил за нас двајцата. Останав без зборови кога видов како средил се. А не очекував. Затоа и го сакам толку, затоа што мисли буквално за се, и на се. До најситниот детаљ, секогаш. :inlove:

А денов, студен некако, ама мене топличко ми е на душичката. Ме грее љубовта. :)

11. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

12. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Да се разбереме сега, подобра пастрмајлија од штипска нема, ниту подобра скара од прилепската исто ко што нема боље пиво од Скопско.
    До петок треба да симнам некое кило, зошто фустанот во сабота тешко да ме собере и ако ме собере гарант ќе бидам ко обарена нелупена виршла ќе испукам по сите шавови. На Петко му се смеам што оделото не го збира, а не дао ми Бог ја фустанот од претходната свадба да го облечам, искрено, меѓу нас да остане ама моето спикување во тоа фустанче е не-воз-мож-но.
    Ко мечка сум, вчера почна стомаков да ми смета у спиење, а чим смета значи не е на арно. И иако сум толку видно истфрустрирана денес с'мскав скоро цела пастрмајлија, а утре планирам пинџур да зготвам иако знам дека со пинџур се јаде многу леб, а дополнителни кришки се последно нешто што ми треба.

Пишувам овде додека чекам да ми спадне пастрмајлијата па ќе одам да се извежбам за сите пари, трошејќи го последниот атом енергија, горејќи ги калориите од пастрмајлијата и мастите од септемвриската лесковачка.
    Неколку пати се токмев и почнував режим на исхрана кој за неколку дена трагикомично кулминираше. Едино доследна останав на вежбањето, иако направив малце подолга пауза нема да прекинам, а наредниве 5 дена ќе морам малце да гладувам и поише газов да го испотам.

Не кажав ништо паметно, али баш ме брига.
    Бидете умни деца за да не ве папа баба Меца-еца-еца-еееца.
    Аривидерчи.

Hipster, Phyramide, anabel-a and 7 others like this.
  13. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Пиеме премногу, пушиме премногу, трошиме премногу, се смееме премалку, возиме пребрзо, лесно се лутиме, доцна си легнуваме, стануваме уморни, читаме недоволно...со еден збор правиме се наопаку

Trnche, Lov3 and pamelche like this.
  14. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Хирошима? Нагасаки? :wasntme:
    Омилени имиња за домашно милениче.
    И Едвард Кулен. :rofl:
    се шалам за ова последното

15. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Само јас сум исклучок... :wasntme: ?

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Повеќе муабет имаат Лила и банкарот отколку ја и било кој од симпатиите ;(

EmGreen, Name, Monna.Monna and 12 others like this.
  17. anichka94

anichka94 Популарен член

Испит имам
    абер немам
    аџанак баџанак !

Name, kravce, teddybear and 14 others like this.
  18. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

леле...уживам, уживам, уживам....
    Само да може некој да ме види како ја играм песнава... :tmi:
    Ама одамна вака не ми светеле очите, имам посебен сјај. Не знам од што, ништо не се променило од ситуациите...а и не е ни битно. :)

Ајде заиграјте малку и вие, опушта песнава стварно :dance:

http://www.youtube.com/watch?v=6eByMZJ9 ... ture=share

bittersweet, kravce and Heleny like this.
  19. ljubam

ljubam Популарен член

Недела ја сакам и мразам зошто знае да ми ми биде најубава, а знае да боли до коска, секоја недела е будење со нејзе, секоја недела е разделување со нејзе, во недела секогаш пуштам солзи и се молам, во недела се учиме јас и она на разделба, во недела си кажуваме колку си значиме, збориме за живот, се качуваме во автобус и заминуваме, во недела си даваме бакнеж до следното видување.. Зошто мора да е толку комплицирано, кога може да биде и полесно? Најверојатно искушение, и лекција за издржливост, за присебност, за среќа и болка, за мајчинство.. не знам, ама знам дека сум мајка 8 години, една година во утроба, и 7 години на красно девојче што денес пушти солза , ме стисна силно, што си ја стави бубамара брошот за да се присеќава на мене. Голема е расте, ама не сакам да пати....

П.С денес пак се навратив на зборовите на Шилеа која еднаш рече: никогаш нема да си го напуштам своето дете, знам дека тие денес ме здоболеа, колку луѓето не ја знаат нечија судба, а не си ја знаат ни својата за да кажат такво нешто, зошто денес те има утре те нема.. и така можеш да си го оставиш детето, и покрај 897456789475 останати причини. Мајка не си го дава туку така детето, се бори.. ах колку е убаво толку и боли у пм!!

20. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

СДК се разјадев и јас во последно време. Ај дај боже да се зафане нешто за мене. :angel:

butterfly33 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.