[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ljubam

ljubam Популарен член

Убавото е кога случајно ќе видиш книги на плoштад од 30 до 100 денари, а се се каде каде поголема вредност, и плус пртнерот со кој одиш да купуваш, и доаѓа дедо и ти вели, дете книга и компјутер не се споредува, на компјутерот една грешка и се ќе снема, а ова трае. Се порадува што држев многу книги во рака, и почна да ми зборува за Скопје, и за игранките кога еден ден мажите поканувале партнерка, еден ден дамите имале право да бираат, особено кога станувало збор за танго,за љубовите, за постоењето, а промените кои дошле заедно со технологијата. Факт е дека отупавевме од оваа технологија не направи зависни, мрзеливи, дебели, и ги избрка сите вредности на шарм, постоење, скокотливост. Музиката ја расипа, навиката за читање, ценењето на природата и прошетките надвор, едноставно не изгуби, ја оправдувам само во медицината, но и таму знае да биде злоупотребена.. како и да е убав ден, почнат со вафла од цреши, прошетка со него, купување книги и приказна плус!

2. Lilit

Lilit Форумски идол

3. AIT

AIT Популарен член

А кој е дечково ??? Изгледа јас не сум од тука :x Туку можел дечково да одбере некоја поубава,поромантична фотографија,некако многу страшна ми делуваше на сите тие предходни срциња :D А богами и девојкава можеше малку да побрза со одговорот ,многу се туфкаше :D

4. Lilit

Lilit Форумски идол

^ Тоа значи дека си ја пропуштила златната ера на фемина. Коа сите бевме у романтичен занес,нешто као фаза на врска. Прво идеализираме и сме страстно понесени...епа тоа! :D
    Дечково е шармер ветеран фемински! :D
    Повеќекратен наводен мувач,дечко или дечко за една вечер. Не ги открив мистериите на Мистери,ама така се збореше...ама ете се скраси сега.

И Мистери,ако читаш,НЕ ГЛАСАЈ ЗА РОМНИ,ТЕ МОЛИМЕ!

Trendafilka, JuLleE, julie77 and 5 others like this.
  5. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

сдк пресреќнаа сум благодарениее на дечко ми :D :inlove:
    Едно од најубавите нешта на светот - е да се заљубиш во некој кој те сака уште повеќе!

6. Lov3

Lov3 Популарен член

Ти да не си Елена? :^)

7. Speechless

Speechless Популарен член

That moment when you find out what Студени нозе sing's about.
    My whole life WAS A LIE!

8. Deemy

Deemy Популарен член

Aбе убаво е да се случуваат вакви романтични работи со убав повод,ама во последно време претераа со тоа јавно запросување само за публицитет,убаво е да биде романтично и оргинално ама интимно мора ли цела јавност да те гледа,веќе не се интересни
    A и оваа многу го остави да клечи доле :D

9. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Да не спомнуваме дека има и уплакан ураган кој го посети градот :lol:

10. rosonerka34

rosonerka34 Активен член

Релативно сум нова на форумом, но сакам да кажам дека многу многу ми се свиѓа колега од работа немаме никаква комуникација ама пак мм мн ми се свиѓа, знам дека е малку глупо ама морав да си кажам :D иначе ќе пукев ако не кажев некому :D :rofl:

alessandraaa and Sara123 like this.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Типична жена па ти.... :lol:
    Не те сака,направи таков нерационален и дебилен лом,што ќе изгине прво твојот личен интегритет, а потоа убиј и луѓе...

Springy and Yipman2 like this.
  12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Денес... беше еден од оние денови кога животот те учи на важна лекција. Онака, навидум една обична ситуација која кажува многу, и која ме натера да се замислам и да се запрашам сама себе - И Менди, што научи ти од ова?
    Омекнав многу последниве години, го отворив срцево на поголем круг на луѓе,ама еве, животов сам покажува дека всушност сме сами на светов, оставени сами на себе, и дека треба да го стеснам кругот на личности на кои се потпирам.
    Битно,учам.
    Едно е точно,убаво ми рече татко ми... човекот или ќе биде разбрането,незапирливо море кое руши се пред себе,или ќе биде брегот кој ги дочекува брановите, бран по бран, удар по удар... а твое си е што ќе бидеш.
    Јасно ми е...

kravce, bittersweet, kate21 and 19 others like this.
  13. happygirl

happygirl Форумски идол

Јас само да се пофалам дека добив ваучер за лап топ! :) Деновиве ќе се подновам конечно :D

14. ana-girl

ana-girl Популарен член

Периодов ми е...каша попара..
    Од тестови, испрашувања, вежби, настапи, па се до наплив на тажни, среќни чусвтва.
    Ми се чини понекогаш дека нема поемотивеец од мене.
    Плачам на песни,на филмови, на убави , среќни моменти (за тажни да не кажувам) , плачам на навреди, лош збор..но барем пазам да не бидам секогаш видена..
    Ама таква сум, кога неможам ништо не можам..

Ме очекува едем период каде се нешто ке чекам.
    Има надеж во мене дека се како што замислувам и ке биде.

Имајте убав ден :)

alessandraaa likes this.
  15. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Нели ви се случило некогаш да ви се прелие чашата, па да се изнавикате на секој и сешто, а по половина час да сфатите дека сте згрешиле?
    Мене ми се случило и ми се случи и денес, а сега ми е криво што им викав на луѓето што најмногу ми значат. Понекогаш посакувам да сум подобра личност, подобро да се однесувам кон тие што ми значат и тоа го сфаќам во одредени моменти и тогаш сакам да им го искажам тоа што го чувствувам ама тие најчесто не се до мене.
    Ќе си ветам дека ќе го направам тоа во наредната прилика, ама веќе ништо не е исто. Нов ден, нов почеток.
    Во моментов сакам да ги гушнам двете најдобри другарки и да им кажам дека многу ги ценам и многу ми значат и да им се извинам што се однесував грубо. Да им покажам колку се каам што понекогаш ненамерно им нанесувам болка, убаво да се изнаплачам на нивното рамо зошто во моментов само до тоа ми е дојдено.
    Штета што не се до мене, а знам дека утре нема да го направам тоа, затоа што сум проклето горделива и променлива личност.
    Сакам да седнам и да направам здрав муабет со една "другарка" да и кажам што ми лежи на срце и да расчистиме без да бидам исфрустрирана и нервозна, ама ни таа не е тука. А утре, утре нема да можам ни тоа да го направам.
    Зошто сум проклето комплицирана?!

Lov3, anabel-a and Libera like this.
  16. Springy

Springy Истакнат член

Нема бегање од вистината. Колку и да сакаме не можаме, а и не би било во ред. Излегува дека ништо не било така сјајно а истовремено и дека ништо не било така мрачно.Колку и да се трудиме да ги смениме работите, едноставно како некоја кармичка формула за еднаквост, ќе се случи нешто што ќе го неутрализира сето тоа.Останува едноставно да се ужива во тоа што ни е дадено во моментот.
    Премногу труд знае да донесе и премногу болка. Некогаш телесно, некогаш душевно.

Почетоци, средини, краеви, перипетии, заплети, расплети и досадни параграфи со описи.
    Цигарата си чади и баш и‘ е гајле!
    Некогаш неодлучноста е потешка и од најтешката одлука...

Доаѓања и заминувања, среќни околности и тешки инциденти. Сомнежи, стравови, и тука и таму. И да и не. Куп размислувања, одлуки. Кажано се‘ и ништо. Срцебиење и апстрактно чувство на совпаѓање.
    Вовлекувам дим.

kravce and Moira like this.
  17. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Има голема разлика меѓу надеж и верба. Надеж е да чекаш на друг, а верба е да тргнеш од себе.
    Јас сакам да верувам.

18. danniela5

danniela5 Популарен член

Сакам да згреши професорот на тестот во оценувањето . Еднаш барем и кај мене . Потребно е . Не за оценка , туку за гордост. Молитва : Те молам Господе , нека се збуни омилениот професор :D

19. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Ех, ме има мавнато некоја си, хм, како да кажам мариовска чарапа на еманципација на сите потиснати идеи за заживување на далечното детско јас. Да би ме гледал некој од стрна, ма луда без размисла, ама со малецково во прегратка, веднаш се е образложено и веќе опростено.
    Вчера се радуваше на Златно Славејче, ама она доброто. старото фестивалче. Денешниве се само бледи обиди на старите, а не им се заслужни ниту да се мерат со нив. Кој резил. Малецки непркнати да пеат за љубови, моди, шопинг...ма дај. И јас како мајка што да очекувам? Дека се годиниве драстично се поместуваат границите на тн морални норми и да чекам син ми на 4 год да брка женски а па тек до 11 да е сексуално активен. Ма коса ми се крева. Остај тоа, какви мабети слушнав од 7 годишни девојченца на гости кај пријателите си велам тешко нас, или па тешко на генерацииве што доаѓаат....Страв да те фати, коски да ти се тресат. Какво време-невреме. Ајт со среќа

kravce, bittersweet, Moira and 2 others like this.
  20. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Многу се нервирам кога некој сам неможе да разбере што сака и сакаат да ги разберам..и потоа се лутат епа немам јас скриена моќ мисли да читам обичен човек сум..

Thread Status:
Not open for further replies.