[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. marama

marama Форумски идол

Излегов бесна на дождов, ме наврна и ме олади. За момент, а потоа облеката се сушеше како да стојам до оган.

Нашава админстрација е неписмена, благо речено. Толку простаци на еден куп не сум видела. Освен што не зборуваат како што треба, не знаат ништо, немаат никаков однос кон странки... Како ги бираат пред да ги вработат???

Има разлика меѓу учен и паметен човек, а јас радо би ги одбрала вторите.

И фустанот ми е ужасен ама се тешам дека ќе се извадам со тоа како ќе го носам.

И добив куп мејлови за соработки ама ... Македонија, каде е тоа по ѓаволите?

На Н. сум му фалела по нетов, па вчера ми праќа филм за смеење. Не дека знае како да контактира со мене ама ко да се опаметил човекот... а може и не...

Не сум дома, а сакам дома, многу сакам да сум дома...

2. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Сдк еден куп обврски а мене ми се седи дома на топло.

Вака после топол туш,топло кафе стварно ништо не ми се праве.Ме фака некоја мрза или до времево е :^)

Тукууу во последно време чудна сум, сонувам во епизоди :) си се будам на сред сон си ѕиркам во мобилен пак заспивам и си го продолжувам сончето од каде што сум застанала. :muscle: си имам некоја сила. :lol:
    Ниту шпански ниту турски серии не сонувам, туку онака скромно сурово-реални сонови.
    Синоќе ме теглеа едни огромни два творови-чудовишта (како и да е) а дедо ми со метла ги бркаше :rofl: па си останав дома, не успеаа да ме земат со нив. Али душичката ми се стресе од страв.
    Знам дека чудовиштата ми беа непотребните грижи што пробуваат да ми го земат вниманието а знам дека само дедо ме разбира како ми е, ме гледа човекот и од очи ми чита, иако не разговараме многу.

Ех соништа, да беа реалност ќе живеевме во поинтересен свет.

tweety26 and kravce like this.
  3. DigY

DigY Популарен член

Што убаво си врне, баш ми е криво што го преспав денот. Мразам коа ке земам слободен ден од работа и ке го преспијам :(

4. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Тешко на народов денес се делат пензии оддеднаш во мојот град иако ладно ништо не ги спречува да шетаат плаќаат с/ки, купуваат ,но зар може да се живее само од пензии ,социјално и некое си платиче а дома седум члена,аман сакам да биде убаво во државава наша сакам среќа бар за миг -зарем посакувам нешто невозможно....

5. starbucks

starbucks Популарен член

^^^ Америка да сака да не’ униште или слично, ќе го направе тоа без разлика кој ќе биде претседател. Затоа и редактирав, мислењето ми беше дека многу се потресуваат за тоа КОЈ ќе победе.

DeMelo and Gordana10 like this.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

СДК...дека имам ново цвеќенце :lol: само незнам како да го дефинирам како виолетово или розевко :sun:

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Многу е тешко да се одреди граница меѓу досада и глад. :emo:

8. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Мразам што е калливо, што цел град е раскопан и пола улици не се во функција, нема место кај да паркирам кола.. :@ Се живо и диво отерав таму кај што не треба :swear: :swear: Аман веќе... Нека средат еднаш..

9. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Кога ти се лутам и кога сакам да не мислам на тебе, пред очи ми излегуваат сите прекрасни мигови со тебе,сите наши лудории што некогаш животот ми го разубавуваа.Зошто е толку тешко во животот ,зошто неможам да викнам колку што ме држи глас и да бидам среќна како некогаш? СДК ДЕКА ЖИВОТОТ БЕЗ САКАНАТА ЛИЧНОСТ НЕ ВРЕДИ ;(

eli25 and Snow-Queen like this.
  10. kravce

kravce Форумски идол

СДК... тиквички со сиренце и маслинки, пржени модри патлиџани со кисело млеко. Варено јајце во сендвич со домат, марула и павлака. Пржени лепчиња во путер па потпечени со кашкавал, во чинија со чаша јогурт. Мандарини. Сецкани јаболка прелиени со сок од портокал, мед или малтекс. Кајгана со салата сочни домати. Салата сочни домати со сиренце и леб утопен во сос. Сочни домашни домати со се'.
    Пилешко со моркови, компири, печурки и павлака во рерна. Домашна супа со рендан морков и ситно сецкани компири. Варени компири салата со кромид, риба печена со маслиново масло. Кришки леб намачкани со путер и лукче на скара. Банана и кафе. Колачиња со чоколадни парчиња. Brownies. Печена тиква, варена пченка, печена пченка. Варени костени. Домашен бурек. Штрудла со јаболка, пита со јаболка. Торта со мармалад и вишни...
    http://www.youtube.com/watch?v=N3qZzZRt5ok

la-chicka, DeMelo, mims-89 and 13 others like this.
  11. Calypso

Calypso Истакнат член

Стигна во Србија, кај нас кога?
    Моментот е поклони пријатељу. :rofl:

Divinebutterfly, CIA and EleMental like this.
  12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Одам да купувам книги.
    Тријам раце, не сакам да сум без обврски.
    Приквечер, ќе се покријам со меко кебенце, книгата во скут, а во рака една чаша топол чај од јаболко и цимет.
    Мх, мх, мх.. .

13. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Од глаата си патиме. :worried:

14. Speechless

Speechless Популарен член

Зашто секогаш кога ќе пуштам радио ми брбљаат нешто само? Па ја сум пуштила радио за да слушам музика а не реклами и нив! :envy:

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Дечки, убаво е да се интересирате од секакви општествени настани и случувања низ светот, ако ништо друго за општа култура, на страна фактот, што се што се случува директно и индиректно влијае врз сите нас, врз нашата политика и економија.
    Ако ништо друго, барем видете што е права дебата, зашто кај нас нема ни за милион години да го доживееме тоа. А и те како е добро кога ќе бидиш вистинска дебата и искажување на ставови, а не препуцивања ниски, продавање на лажни морални вредности и етикетирања на патриоти и предавници.
    Ако ништо друго, барем ќе научиме правилно да дебатираме.
    Незнам за вас, јас ги гледав сите дебати на Обама и Ромни на тв и искрено баш ми беа интересни.
    Согледуваш како треба да се однесува соговорник, кој е културен начин на однесуваање во дебата.
    А според мене многу е битен факт, како го искажуваш своето мислење, како се изразуваш и какви манири имаш, кога зборуваш и ги искажуваш фактите и ставовите зад кои цврсто стоиш.
    Гледајте и споредувате, компаријате,создадете си сами слика за работите, и не дозволувајте некој да ви ја искривував сликата за општестевните случувања, низ нивната призмата-тоа како нив им одговара вие да верувате и во што.

Peppermint, LilBaby, Sara123 and 10 others like this.
  16. Abeja

Abeja Популарен член

Ова напиши го на фејсбук страната на Влада или на официјалниот веб сајт прати им мејл, да видат Бране и Грујо како се дебатира а богами и Амди со неговата кока кола.
    Ние си знаеме, што си знаеме, дебатата на форуми и други веб простори е малку битна, особено кога се дебатира за баналности и веќе секому јасни работи.
    Кај нас за срам се тие од политичкиот врв, кога ќе почнат да се вреѓаат, кој со колку жени спиел и слични навреди од тој ранг.
    Од друга страна па, какви политичари и каква политика водат-таква и држава имаме.

17. joelle

joelle Популарен член

се мразам себе си што сум станата ваков паразит па јас не бев ваква...

сега од работа дома под ќебе и не мрдам од пред серијата. Аман Декстер ми го окупираш целиот ум :D

денес не, денес не те гледам, денес ќе слушам музика и ќе читам да ќе читам со топло чоколадо покрај себе и не те гледам не те гледам не те гледам, добро може само една епизода :|

Sara123 and kravce like this.
  18. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Ебати убишката шо сум ц, ц, ц...

Ајде мене ќе ме биде повеќе..

19. Spell

Spell Популарен член

Сдк ја сонував Абеја. Како е можно тоа?? Го извикував нејиното име Абеја Абеја и си викав како е можно да има толку убаво име. Абеја. Жими се не лажам.

А да и оп читам дека пишала во сдк и ми текна.

Abeja likes this.
  20. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Убаво е чувството кога ќе ти се јави тригодишно девојченце по телефон да те викне да си играте заедно. Ех го обожавам тоа девојче, плавичко со плави очиња кое секогаш кога ќе ме види ме гушка и ми се смее да си играме :)
    Али штета што утре полагам и морам да учам денеска.

Thread Status:
Not open for further replies.