[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.231
    Излегов бесна на дождов, ме наврна и ме олади. За момент, а потоа облеката се сушеше како да стојам до оган.

Нашава админстрација е неписмена, благо речено. Толку простаци на еден куп не сум видела. Освен што не зборуваат како што треба, не знаат ништо, немаат никаков однос кон странки... Како ги бираат пред да ги вработат???

Има разлика меѓу учен и паметен човек, а јас радо би ги одбрала вторите.

И фустанот ми е ужасен ама се тешам дека ќе се извадам со тоа како ќе го носам.

И добив куп мејлови за соработки ама ... Македонија, каде е тоа по ѓаволите?

На Н. сум му фалела по нетов, па вчера ми праќа филм за смеење. Не дека знае како да контактира со мене ама ко да се опаметил човекот... а може и не...

Не сум дома, а сакам дома, многу сакам да сум дома...

На Divinebutterfly, bittersweet, DeMelo и 12 други им се допаѓа ова.
  2. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сдк еден куп обврски а мене ми се седи дома на топло.

Вака после топол туш,топло кафе стварно ништо не ми се праве.Ме фака некоја мрза или до времево е :^)

Тукууу во последно време чудна сум, сонувам во епизоди :) си се будам на сред сон си ѕиркам во мобилен пак заспивам и си го продолжувам сончето од каде што сум застанала. :muscle: си имам некоја сила. :lol:
    Ниту шпански ниту турски серии не сонувам, туку онака скромно сурово-реални сонови.
    Синоќе ме теглеа едни огромни два творови-чудовишта (како и да е) а дедо ми со метла ги бркаше :rofl: па си останав дома, не успеаа да ме земат со нив. Али душичката ми се стресе од страв.
    Знам дека чудовиштата ми беа непотребните грижи што пробуваат да ми го земат вниманието а знам дека само дедо ме разбира како ми е, ме гледа човекот и од очи ми чита, иако не разговараме многу.

Ех соништа, да беа реалност ќе живеевме во поинтересен свет.

На tweety26 и kravce им се допаѓа ова.
  3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Што убаво си врне, баш ми е криво што го преспав денот. Мразам коа ке земам слободен ден од работа и ке го преспијам :(

4. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.404
    Тешко на народов денес се делат пензии оддеднаш во мојот град иако ладно ништо не ги спречува да шетаат плаќаат с/ки, купуваат ,но зар може да се живее само од пензии ,социјално и некое си платиче а дома седум члена,аман сакам да биде убаво во државава наша сакам среќа бар за миг -зарем посакувам нешто невозможно....

5. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    ^^^ Америка да сака да не’ униште или слично, ќе го направе тоа без разлика кој ќе биде претседател. Затоа и редактирав, мислењето ми беше дека многу се потресуваат за тоа КОЈ ќе победе.

На DeMelo и Gordana10 им се допаѓа ова.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    СДК...дека имам ново цвеќенце :lol: само незнам како да го дефинирам како виолетово или розевко :sun:

На Divinebutterfly, butterfly33, anichka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.863
    Допаѓања:
    101.713
    Многу е тешко да се одреди граница меѓу досада и глад. :emo:

На sweet-cherry, Stoimenovska, CIA и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.949
    Допаѓања:
    18.271
    Мразам што е калливо, што цел град е раскопан и пола улици не се во функција, нема место кај да паркирам кола.. :@ Се живо и диво отерав таму кај што не треба :swear: :swear: Аман веќе... Нека средат еднаш..

9. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Кога ти се лутам и кога сакам да не мислам на тебе, пред очи ми излегуваат сите прекрасни мигови со тебе,сите наши лудории што некогаш животот ми го разубавуваа.Зошто е толку тешко во животот ,зошто неможам да викнам колку што ме држи глас и да бидам среќна како некогаш? СДК ДЕКА ЖИВОТОТ БЕЗ САКАНАТА ЛИЧНОСТ НЕ ВРЕДИ ;(

На eli25 и Snow-Queen им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    СДК... тиквички со сиренце и маслинки, пржени модри патлиџани со кисело млеко. Варено јајце во сендвич со домат, марула и павлака. Пржени лепчиња во путер па потпечени со кашкавал, во чинија со чаша јогурт. Мандарини. Сецкани јаболка прелиени со сок од портокал, мед или малтекс. Кајгана со салата сочни домати. Салата сочни домати со сиренце и леб утопен во сос. Сочни домашни домати со се'.
    Пилешко со моркови, компири, печурки и павлака во рерна. Домашна супа со рендан морков и ситно сецкани компири. Варени компири салата со кромид, риба печена со маслиново масло. Кришки леб намачкани со путер и лукче на скара. Банана и кафе. Колачиња со чоколадни парчиња. Brownies. Печена тиква, варена пченка, печена пченка. Варени костени. Домашен бурек. Штрудла со јаболка, пита со јаболка. Торта со мармалад и вишни...
    http://www.youtube.com/watch?v=N3qZzZRt5ok

На la-chicka, DeMelo, mims-89 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Calypso

Calypso Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    75
    Стигна во Србија, кај нас кога?
    Моментот е поклони пријатељу. :rofl:

На Divinebutterfly, CIA и EleMental им се допаѓа ова.
  12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Одам да купувам книги.
    Тријам раце, не сакам да сум без обврски.
    Приквечер, ќе се покријам со меко кебенце, книгата во скут, а во рака една чаша топол чај од јаболко и цимет.
    Мх, мх, мх.. .

На bitter-girl, sweet-cherry, LilBaby и 10 други им се допаѓа ова.
  13. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Од глаата си патиме. :worried:

14. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Зашто секогаш кога ќе пуштам радио ми брбљаат нешто само? Па ја сум пуштила радио за да слушам музика а не реклами и нив! :envy:

На Sara123, Name, EleMental и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Дечки, убаво е да се интересирате од секакви општествени настани и случувања низ светот, ако ништо друго за општа култура, на страна фактот, што се што се случува директно и индиректно влијае врз сите нас, врз нашата политика и економија.
    Ако ништо друго, барем видете што е права дебата, зашто кај нас нема ни за милион години да го доживееме тоа. А и те како е добро кога ќе бидиш вистинска дебата и искажување на ставови, а не препуцивања ниски, продавање на лажни морални вредности и етикетирања на патриоти и предавници.
    Ако ништо друго, барем ќе научиме правилно да дебатираме.
    Незнам за вас, јас ги гледав сите дебати на Обама и Ромни на тв и искрено баш ми беа интересни.
    Согледуваш како треба да се однесува соговорник, кој е културен начин на однесуваање во дебата.
    А според мене многу е битен факт, како го искажуваш своето мислење, како се изразуваш и какви манири имаш, кога зборуваш и ги искажуваш фактите и ставовите зад кои цврсто стоиш.
    Гледајте и споредувате, компаријате,создадете си сами слика за работите, и не дозволувајте некој да ви ја искривував сликата за општестевните случувања, низ нивната призмата-тоа како нив им одговара вие да верувате и во што.

На Peppermint, LilBaby, Sara123 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.399
    Допаѓања:
    17.625
    Ова напиши го на фејсбук страната на Влада или на официјалниот веб сајт прати им мејл, да видат Бране и Грујо како се дебатира а богами и Амди со неговата кока кола.
    Ние си знаеме, што си знаеме, дебатата на форуми и други веб простори е малку битна, особено кога се дебатира за баналности и веќе секому јасни работи.
    Кај нас за срам се тие од политичкиот врв, кога ќе почнат да се вреѓаат, кој со колку жени спиел и слични навреди од тој ранг.
    Од друга страна па, какви политичари и каква политика водат-таква и држава имаме.

На AnaKarenina, Springy, La.Reina.Del.Sur и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    се мразам себе си што сум станата ваков паразит па јас не бев ваква...

сега од работа дома под ќебе и не мрдам од пред серијата. Аман Декстер ми го окупираш целиот ум :D

денес не, денес не те гледам, денес ќе слушам музика и ќе читам да ќе читам со топло чоколадо покрај себе и не те гледам не те гледам не те гледам, добро може само една епизода :|

На Sara123 и kravce им се допаѓа ова.
  18. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    28
    Ебати убишката шо сум ц, ц, ц...

Ајде мене ќе ме биде повеќе..

19. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Сдк ја сонував Абеја. Како е можно тоа?? Го извикував нејиното име Абеја Абеја и си викав како е можно да има толку убаво име. Абеја. Жими се не лажам.

А да и оп читам дека пишала во сдк и ми текна.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Убаво е чувството кога ќе ти се јави тригодишно девојченце по телефон да те викне да си играте заедно. Ех го обожавам тоа девојче, плавичко со плави очиња кое секогаш кога ќе ме види ме гушка и ми се смее да си играме :)
    Али штета што утре полагам и морам да учам денеска.

На Divinebutterfly, Miss.Ricci, ilipili и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.