[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Ти пишувам четворка за да те мотивирам да си поактивна..
    Мори кокошко, пиши ми петка ако сакаш да ме мотивираш! Јас ја заслужувам барем, не како другите што ја „заслужиле“! :fubar:

На Speechless, sweet-cherry, M.a.r.i.l.y.n и 11 други им се допаѓа ова.
  2. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.404
    Убаво кажано Теа4е многу се ретки но што да се прави тоа е тоа

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Ужасно сум револтирана од информацијава што ми ја кажа. Како се да е ок меѓу нив а всушност си јадат меѓусебно гомна. Јас на крај испаѓам лошата. Криво ми е за нешто. Сама сум. Уште ќе бидам поосамена кога таа ќе си отиде. :(

4. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Во 1982 татко ми и мајка ми биле студенти во Скопјето. Точно на денешен ден, после месец дена познавање, за прв пат тој ја поканил да излезат во ресторан Бисер, кој како што ми кажа мајка ми, бил од другата страна на Камени Мост меѓу комплексот банки и МНТ, во зграда по некои скалички нагоре.

Имам солидно познавање на градот, но немам точна слика која зграда би била таа, во денешната инфраструктура. Најмалку важно.

Нарачале Касато торта, но мајка ми, каква дива коза била, не сакала да ја частат. Се бунела и омекнала после многу убедување кога татко ми и кажал дека добил нешто на лото, па еве сакал да ја почасти. Но само неа :D .

Се поминало убаво, а на испраќање и рекол дека всушност не добил на лото, туку му бил роденден. Неговиот 20-ти. Точно пред 30 години.

Оваа приказна не ја знаев до вчера, всушност и не знам многу приказни за моите во нивните рани денови, но иако не сум некој љубопитен тип, ова ме разнежни. Скоро 3 децении заедно.

Среќна 50 - ка, тато! Сега конечно знаеме зошто те викаме стари :D . Јас најмногу те критикувам и ти префрлам но денес од мене ќе ја добиеш најголемата гушка!

На martinuska, MarchelineAmaru, PeaceLoveBasketball и 52 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.203
    Допаѓања:
    111.385
    Однеси го колегата на ручек, почасти го нешто, барем душата ќе ти биде чиста, иако тоа не значи дека си се искупила. Мој совет никогаш повеќе да не го правиш тоа, нема начин да се каже нешто такво. Освен ако ептен сакаш да си платиш кажи му на колегата дека уште тогаш си сакала да го поделите минусот бидејќи не си сигурна дали ти или он е грешка ама си немала пари па сега кога си дошла до пари си му надохнадила. Јас искрено би постапила вака, а друг пат подобро кажи му, колега немам пари те молам превземи го долгот ќе ти го исплатам штом дојдам до пари или нешто слично.

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Заврши колоквиумска, почнуваат славите! Гангнам стајл 8) :lol: Првите колоквиуми, бруцошка трема и збунетост, онака страшно беше морам да признаам. Ама солидно и задоволително поминав, хух, се враќам полека во живот. Имам многу што да кажам што не кажав, ама ако почнам крајот на постов ќе биде во недоглед, не знам ни од кај да почнам, ни кај ќе завршам. Затоа, ја сум добра, бидете добри и вие, животот си тече :D

Обама победи |(

На thelittle17, kravce, Speechless и 7 други им се допаѓа ова.
  7. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Izvinete za latinicata od mobilen sum..

SDK
    Majka mi dobi nova rabota so pogolema plata..
    Mnoogu sum srekjnaaa!
    Golem si Gospode,golem..

На thelittle17, mims-89, bittersweet и 32 други им се допаѓа ова.
  8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    ^^ Уживајте сега.. Нашата колоквиумска недела трае еден месец. |( Додека помине последниот прв колоквиум, ќе дојдат и вторите. :^)

На Mishela и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  9. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Додека ние гледаме парите да ги потрошиме на шопинг и на други работи заради задоволство,има гладни и боси деца по улица на ова ладно време кои бараат луѓе што ќе сакааат да им дадат некоја пара за парче леб,додека во нивните очи се гледа длабока тага и она постојано прашање кога пак ќе најдат пари за парче леб.СДК денес имав таква шанса моето јадење да го поделам со сиромашно детенце и се почувствував навистина прекрасно и тие негови зборови ФАЛА МНОГУ со треперлив и преплашен глас нема никогаш да ги заборавам.....

На kravce, midnight.flower, honorthyself и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Го гледам профилот нејзин, ај вика поради пријател ќе ја задржам, ама не можам бре не можам, еднаш ја прашав зошто не си со свое име, туку нешто со Сара *вели ќе си го сменам не ми е секси), става позадини од Памела оти и била ИДОЛ на 26/7 год!!! Се исфарбала плава, ма не жолта е изгорена, ставила пирс на јазик си ја слика само усната и постира слики со јазик и пирс, сликање пупоци, стискање цицки, праење хард кор знаци со раката и пружање јазик при сликање, или вретење глава кај што и е косата избричена, ех е денес не ја можев, ја избришав и си реков у пм, што е убавината за да изгледаш толку евтино, невкусно, и со натпис на себе е*би ме. Ма евтина е и не можам да ги гледам секојдневните срања кои ги постира, и нема да ме чуди ако заврши негде силувана, или однесена у некое село у ПМ. Добро бе некои девојки знаат што е достоинство да си жена, да си го сочува, а не да се продава на секој можен начин. Ми се лоши сериозно плук! Многу е лесно да изгледаш евтино, многу е тешко обратното, не знам што да кажам освен со ум, скромноста понекогаш е богатство!

На mims-89, bittersweet, kravce и 29 други им се допаѓа ова.
  11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Ајде ако сака некоја Скопјанка нека ми пише ЛП, важно ми е :wasntme: :angel:

12. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Помина уште една авантура. :)
    Сега е малку подобро,но не сум целосна среќна.Ама и тоа ке биде.
    Х ми кажува дека работата далеку отишла и дека нема да издржам уште 4 год.И во право е,секој така ке мисли,затоа што работата е токму таква.Ама јас храбра ке бидам и ке издржам уште цели 4 год.Да не е малку.Отсега ќе си пишувам дневник.
    Ама најтрагичното е што може он да ме заборави.Не се 4 месеци,туку 4 години. |(
    Ова моево е исто како 4 години во затвор.

13. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    28
    А, не кажува дека се е затрескала..

14. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Верувам дека сите од овде имате најдобри, добри, другарки и другари, пријатели. Мој совет е ако се дружите со некој искрени бидете со него, дружете се искрено. Зошто кога ќе дознае некој дека сте се дружеле со него за некаква корист мноооогу криво ќе му биде што залудно потрошил време со вас и џабе све што сте му дале и помогнале. Бидејќи јас го доживеав тоа да бидам предадена од другарка што најпрвенствено сум и помагала за се и сум била тука за неа, можам да кажам дека е многу глупаво. Мислев дека е добра другарка, но нели "се сменила" и повеќе не планирам да бидам на исто со неа, иако она не верувам дека некогаш ќе се притресе за тоа. Другарке-имај убав живот :hai: .

15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    ... не, не поднесувам тмурни, негативни, намќоресто депресивни створења.
    Сфаќам - ситуација, период, тешко, жешко, ама да се мешколиш постојано, фабричката маана мора да е во тебе, не во мама, тато, бате, градот, Балканот, светот или Универзумот.

И мразам кога ќе ми речат - еј што ти е убаво и лесно тебе, ма ти не знаеш...
    Што треба да знам?
    Дека не дозволувам психички да потклекнам, дека од петни жили загризувам од црвливото јаболко наречено живот, дека со милион одбранбени механизми се трудам да се одржам во рамнотежа... знам.
    Се` ми е јасно, одлуката да не плачам и цмиздрам, барем не пред народ е моја и само моја.
    Баба ми отсекогаш ми викала - исплачи се сама, меѓу 4 ѕида и излези со насмевка надвор.
    Не дозволувај да те гледаат со поглед полн сожалување.

Ме труе сета негативност и апатија, и го мразам фактот што кога ќе се обидеш да им влееш малку надеж и оптимизам, те гледаат и тогаш накриво, како ништо да не разбираш, како да си заштитена под стаклено ѕвоно, и те ладат со розев пердув, додека гнетеш мафини со крем...

Кому е бре лесно, ајде, нека крене 2 прста...

~~~

Нека е вечно твоето име, Д.
    :)
    Биди ми жив и здрав, те сакам како што дебело дете сака колачиња.
    :D

На Shelea, mims-89, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Сите сте ПРАВИ ДАМИ!
    Со одличен вкус за мода, вашите козметички катчиња се доказ дека сте негувани.
    Имате пре, пре, преубави модни додатоци, козметички катчиња, чевли, гардероба.. .
    За секоја пофалба сте, навистина браво!
    Да му е мерак на човек да шета по темиве за мода и стил.
    Тоа и не е толку битно, вашите постови се богати со ентелигенција и мудрост.
    Убаво е човек да се дружи со вас, па макар и вака виртуелно.
    Ми се допаѓате феминки!

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    13.285
    Смеам да кажам дека сум среќна? Затоа што ако го кажам тоа на глас, како по навика се почнува да оди надоле.
    Се радувам за него. Сега можам да дадам дефиниција за љубов- Кога се радуваш и молиш за некој, повеќе од тој самиот што се радува. Кога палиш свеќа во црква, а не си толку побожен. Го гледаш часовникот, знаеш дека треба да почне, па се тресеш и пот те облева. Кога се ќе се заврши и ќе го гушнеш силно, до пукање на коските, затоа што си горда на него. Ма прегорда.
    Да, среќна сум, иако гледам само студ околу мене. Макар утре се да се уништи, јас денес бев среќна.

На kate21, Moira, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547

Стварно има многу нефер професори...Па уште и да ти каже дека ти имаш стабилна 4,а на некој друг била лабава |( Е баш вака им правам |(

Да не бидам офф,јас денес така си го поминувам денот,нели патронат ни е на училиштето,се избањав,се исушив,јадев и сега чекам да дојде сестра ми од училиште и да одиме на именден :)
    Инаку во последно време многу размислувам...Што ако...?Ами ако...? :D

19. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Здраво јас сум Невермор, невработена сум ама имам приватен бизнис |( Носам работи и порачки од другата страна на светот, со пари што ги имам заработено потејќи си го газот цело лето, додека тие некои си го сончаа на плажа, ги давам по пола цена и бизнисот ми цвета !! Се се троши како алва ! И да, така бесрамно си ги земаа работите, кај ми дадоа колку им се нашло по џеб, и покрај тоа што јас им дадов сметка кое колку е, вадам мои работи од куфер за да ги сместам нивните, ги мкнам по скенери и авиони и на крај не добивам ни едно фала ! Па уште и ми викат, 16 долари беше така ? А ти си му дал сметка дека е 22 долари .. А кај ми ги сметаат по 40 денари, а да не збориме дека јас 50 ги купував пред да дојдеме. Како може некој да нема толку осет? Како ? И не зборам за еден, зборам за 10 души што ме закрпија..
    Да не знае човек како да се однесува веќе.. Секоја чест на другарките, си разменивме поклони и плус частеа пиво.. Не дека ми е до частевки, ама благодарност малку бе луѓе, благодарност !!
    Да ги имав нивните пари, на Марс ќе бев до сега .. 100 пати поуспешна сум од нив , со невработени родители и уште еден студент во семејството. И секогаш сама сум се снаоѓала, и за пари и за се. А вие ? Секогаш мамичка и татичко, и нивните пари. Да ги немате тие пари, или кога ќе ги нема вашите родители да ви помогнат и ќе треба сами да се снаоѓате тогаш ќе ве видам.

На Moira, mims-89, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  20. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Знаете што направи Свит ???
    Очигледно не.
    Синоќа си легнав во 2,викам ај ќе станам сабалје накај 11,ќе си се наспијам,втора смена сум во школо(од 12:15)..
    И сабалје се будам и одам во дневна,гледам саатот 11:58.
    Леле,брзање,ми се сврте во глава дури.Облеков фармерките и првата маица што ми дојде на рака,се измив на брзински и излегов.И вртам на другарка да и кажам да не ме запишуваат на прв час,дека идам.
    Брзав до школо,и стигам таму глеам 12:11. Ху ! :whew:

И така.Ама вредеше брзањето ! :!:
    Петка математика.Луѓееее,математика !!! :D

И така...Сега сум на слава и сум во дилема што да облечам... :?:

Абе Свит бе... :angel:

На blaa, Glossy-girl, CharmedGirl и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.