[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Морам да кажам дека после долго чекање да стигне мобилниот што го сакав пристигна :mp: .Многу сум радосна 8) ,моите добро ме израдуваа денеска и ми го разубавиа денот :D

2. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Упорниот, не убавиот :\

3. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Моиве мисли на моменти ме потсеќаат на бирото..
    Несредени.. :?:
    Неможам да се совземам.Што ми е курот па сега?
    Од една страна,среќна сум..
    Од друга пак ,запаѓам во депресии ,а зошто? Незнам ни самата
    За ебење сум изгледа..
    Ај ќе проверам :call:

4. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сдк за некои личности душава би ја дала, али за некои ниту лажичка шеќер не би дала.
    ;)

како ќе спијам со полн стомак после одењево на име м?
    Оххх..

На Extraordinary.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Сакам да кажам дека со пари може да се купи само позиција,но не и почитување.

Како и да ќе се борам за она што го сакам,ќе се борам и ќе покажам дека не сум толку голем мекуш за да може со мене да си играат како сакат.Она што сум го заслужила ќе го добијам па што сака нека биде.Еднаш се живее :devil: :devil: :devil:

На kravce и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  6. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    Фалаааааааааа богу ставивме крај на нашата глупата дволична врска :clap: Да знаеш ми олесна а целото посрамотување беше што ти пратив линк од нет да научиш што е љубов? :rofl:

7. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.275
    Денес оддржав таков инспиративен говор, што најискрено Ј.К Роулинг може да ми подзавиди!
    Добро, ај да не си ласкам до толку, но гледано од мое гледиште беше инспиративно, јасно и гласно кажано, без воопшто цензура.
    Не знам дали е само до мене, но најдобро зборувам неподготвена.
    Кога зборувам без да размислувам и се што ќе ми падне на памет, бидејќи само тогаш се рефлектира моето мислење врз оваа реалност во која постојам.

Практично, се во мојот живот е цензура.
    Не би го нарекла лицемерие тоа што некогаш го прилагодувам моето однесување во зависност од околностите, бидејќи во принцип јас сум личност што е директна, без влакна на јазикот.
    Сепак, треба да ги научам местата на кои се стиска копчето пауза, се подразмислува, а потоа се стиска повторно плеј.
    Кај мене таа опција како да не постои.
    Затоа јас од најдобри можни причини не сум стопроцентно искрена со себе и со голем дел од луѓето кои ги познавам.

Стравот дека директната вистина може да ги повреди прави да се повредувам самата себеси, туркајќи се се подлабоко во густа шума-лавиринт од која е речиси невозможно да се излезе.
    Јас сум таму некаде во средината од тој неред, а оваа тука е личност која се труди да биде допадлива.
    Уште еднаш, не поради погрешни причини.
    Всушност мислењето на другите за мене ми е ирелевантно.
    Сакам да бидам допадлива за да им помогнам на другите.
    Сакам да им се доближам на луѓето, особено оние кои се кријат во својата школка.
    Да ги извадам од таму, да им помогнам јасно да го согледаат светот и неговата убавина.
    Да продрам во најдлабоките мисли на осамените умови.
    И што е најважно за да помогнам, не за да манипулирам.
    Затоа морам да бидам допадлива и да се губам себеси. За да им помогнам на други да се пронајдат.

Можете да се ставите на место на било кој друг човек во светот, но повеќето од вас најчесто одбиваат да сочувствуваат со болката на другите луѓе, онаа болка чиј интензитет не се во можност да го почувствуваат.
    Затоа постојат актерите.. и авторите.
    Бидејќи тие се оние што можат да доловат една друга субјективна реалност и да ја претстават толку живописно, реално...
    За да можеме сите ние да го воочиме диверзитетот на светот, а воедно и да се утешиме со фактот дека не сме сами.

Зошто ја имаме таа способност да сочувствуваме само со она што ни е реално и живописно прикажано?
    Зарем не можеме самите да направиме чекор напред, да се ставиме на место на некој друг на секојдневна основа со што би избегнале конфликти и би поттикнале среќа?!
    За жал ретко може да се најде човек чие срце е доволно големо за да ја собере и туѓата болка, покрај својата која најчесто е и повеќе од доволна.
    Речиси не постојат луѓе кои можат да дадат онолку љубов по колку што копнеат, луѓе кои туѓите чувства ги ставаат пред своите...

Денес сфатив дека цел живот го посветувам на две работи.
    Тоа се пишување и глумење.
    Денес сфатив дека позади ова стои сокриена причина.
    Помагање на луѓе да го согледаат светот преку една поинаква призма.

Да, сега знам дека сум изгубена..
    Изгубена поради тоа што на никој друг начин не би можела да ја остварам својата мисија, на која давам чесен збор дека ќе го посветам животов.

Тие што биле во можност да ја согледаат моќта на ваквото „преродување“ се сега среќни и задоволни.
    Бидете и вие! :)

На Hayley, julie77 и Moira им се допаѓа ова.
  8. Dr.Ofboli

Dr.Ofboli Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    312
    Женички паметни, секогаш слушајте си ја женската интуиција, магична е. :!:

На antonina, Cacy, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Читателу мој, запомни го ова. Лошите критики можат добро да делуваат на тебе. Добрите можат лошо. Затоа добрите критики не секогаш се добронамерни. Особено, ако им ја препознаеш намерата. Ако знаеш дека се од оние што или се болно љубоморни или се од оние другите. Тоа се оние кои никогаш нема да кажат дека си добар, тогаш кога и самиот знаеш дека си навистина добар. Има и такви кои ќе ти кажат дека си добар, дури и тогаш кога си лош. За да бидеш што полош. Каква перверзија.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    981
    СДК дека во Велес од денес почнува питијадата кој е во можност нека повели,настанот ќе се одвива од местото панини па до бивша пицерија на ќоше :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Организмов неможе да ми поднесе оуверриактинг пипл! И крај. Де ми иде да се изнасмеам де да се исповраќам или евентуално да се самоубијам! Од дека ти таа сила? :?

И патем, избегавам што можам повеќе статуси, слики и ред други очајни потези од типот профилов е заклучен - колкоквиумска сесија, слики со еден тон книги и кафе, ах да, еве ти еден лајк за утеха. Who cares?! :?:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    ете така :*

Прикачени фајлови:

• amen.jpg
      amen.jpg
      Големина на фајлот:
      19 KB
      Прегледи:
      368
  13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Не ми оди и не ми оди учењево,ама морам :doh: Мора бе да се запнам мора,да заврши ова веќе еднаш...Додуша сега ќе си легнам,касно е веќе,реков да ве ѕирнам овде како сте :) Немам ни што да кажам посебно,ама сепак ве читкам,тука сум.И мило ми е што гледам некои стари ликови пак активни :) Ве гушкам сите и ви посакувам убаво да спиете. :hug: |-)

На CIA, Cacy и Miss.Ricci им се допаѓа ова.
  14. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Се чудам само на кој свет јас живеам што прв пат го забележувам човеков.
    Сум го слушала тој звук повеке пати, но никогаш да мрднам прст, два повеке да побарам од кого е, што е, зошто е.
    Па и малку ми е и затоа изгубив многу денови исполнети со звуците на ваква прекраснотија,но барем ете сега ја знам.
    Ако има уште некоја "б" како мене што ке ви ја откријам 'A' повелете , уживајте, човечево залужува да му симнеме капа илјада пати :bow: :bow: :bow:
    Јас од денес сум негова најголема обожавателка :$

Човечинава до мене, едниот ми пригрчнува, а бубачето испушта милозучни звуци :lol: , сонцина мои.
    Ова е најмирната глетка на цел свет, да ги гледаш двајцата мажи на твојот живот како мирно спијат. :)
    Ајде отидов и јас да им се придружам.Уживајте..

http://www.youtube.com/watch?v=9xl7Dt9A ... ure=relmfu

На anabel-a, Doozy, ilipili и 6 други им се допаѓа ова.
  15. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Нормална ситуација.
    Некоа сељандура става на cover слика од овој тип
    И обавезно дело друштво пишува у коментар "dve ekstazicki na ex.xexexe ;))))" "a kurvi4kite kaj ni se daa" "ee voa e tia zivot :P"
    Can I get a bucket? Please?! :puke:

|(

На Divinebutterfly, lunicka и LilBaby им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Обично не пишува депресивни постови, ама ете, таков ми е периодот. Тешко ми е, се чувствувам осамена. Имам многу луѓе околу мене, ама ми фали фамилијата.
    Само што започнав да пишувам тука, предходниот четврток вечерта, колку неверојатно грозно чувство имам, ми се јави татко ми да ми каже дека починал дедо ми. Не можев да се соземам... Зарем дедичко, што најмногу ме сакаше, што на сите им кажуваше колку се гордее со мене. Не можев да сфатам, се ми изгледаше толку нереално. Рано утрото бев дома, го погребавме и се вратив истиот ден. Сакав да бидам дома со моите, а јас морав да се вратам и да се соземам и уште наредното утро да отидам на полагање. Искрено, не знам како ја преживувам оваа колоквиумска. Снагата ја црпам од зборовите со кои дедо ми ме фалеше пред сите, од желбата и на оној свет да се гордее со мене. Ама сакам да сум дома, ужасно сакам да сум дома.

На anabel-a, Divinebutterfly, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Колку може една порака за добро утро да ми го направи денот поубав.. ^_^

На anabel-a, Glossy-girl, L-enna и 3 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.728
    Сношти бев на слава.Кај некоја колешка на маж ми.Локација околина на Скопје.Велат кога се оди на гости се оди со полно срце,ама таму млака атмосфера.Трпезата полна ама луѓето празни.Ме фати некоја непријатност,и само го газев маж ми да си одиме.Плус до мене седна еден самобендисан господин кој не удави со неговите приказни.А најмногу мразам кога на такви денови се оговара личност која не е присутна.Ми доагаше да му кажам да си земе огледало и да се погледне.Коментираше некоја женска личност дека била ваква и таква ,дека имала голема глава,(неговата ми делуваше како оклоп за желки од Галапагос)голем нос ,(можеби ама сигурна сум дека нејзиниот е чист за разлика од неговиот)и незнам какви заби (неговите како селска тараба).Не сакам микогаш вака да зборувам ама многу ме иритира вакво однесување.За на крајот да се фати за моите нокти :o Тој никогаш на неговата жена немал да дозволи да се лакира со црвен лак.Сакав да му срозам се в лице ама се воздржав,сепак сум на слава ,и треба да ги почитувам домаќините.
    Покрај вакви мажи ,некогаш си помислувам дека овој мојов е злато.

На Monna.Monna, midnight.flower, DeMelo и 13 други им се допаѓа ова.
  19. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк дека времето е за спиење,тмурно,ладно само за под кебе е работава. ;)

На Glossy-girl, Umbrella22 и SweetChild им се допаѓа ова.
  20. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    На Miss-Angie92 и kravce им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.