[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Немам што многу да кажам. Исцрпен ум, само молчи или хиперактивно брои денови. Јас меѓу овие две осцилирам.
    Важно си купив црвен капут, хранев врапчиња по улица Македонија, прочитав седум раскази на Итало Калвино, ми ја промовираа Антологијата и стресот го истуткав како бакшиш - и џомка.

Ноември, ти улав рокабили панкеру со скинати командоски, престани да ми влеваш студ во срце. Гушни ме. И нека престанат сите овие даунизирачки моменти. Не можам веќе да слушам оловни муабети. Не можам да гледам како прстот кон Месечината го гледаат идиоти, а Месечината никој не ја гледа.

Уствари имам многу што да кажам, ама некако, не ми треба публика. Не оваа. Тука одамна аплаузите се лажни, маските со мноооогу шминка и кулоарите совршени за озборување.
    Впрочем, како и во секој свет, нели.
    Мене ми треба нов свет. И треба да ризикувам. Да скокнам, па да му ја мислам дали било оп или стоп. На крајот од денот, го имам само најважното - Себеси. Пореална, амин.

На PeaceLoveBasketball, ilipili, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  2. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    мислеше физички драга Сесилија

На Gordana10 и Amaia им се допаѓа ова.
  3. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.556
    Ееееееј, ќе си гризнам од газот, ама почнав да го сакам ноември. Е да, мртва болна сум, имав ПМС до вчера и ме заебаваа дека личам на очаен хрчак, ама имам нови чизми за шљапкање по вирови, Трансформерс 4 ме чекат за година ипол, и силата некако е избалансирана.

И многу ми е мило што не сум дел од хипстерското лоби кое зема огромен гриз од моето мило, мало скопско јаболче. Марш бре! Марш во некоја дисторзирана квази-слика што си ја имате за Париз, марш во на Вуди Ален најавна шпица, скријте си се зад рамките на грдите наочари и да ве снема!

Бре што се не измислија, малку им беше па и цедиња на глави опнаа за да бидат посебни. Очајно, очајно, очајно. Каде се нормалните, приземни скопјани, на кои доволна им е и една дождлива улица Македонија за да свртат филм стопати подобар од некој глуп француски.

Како во Матрикс да живееме, сите тука физички, а одлетани со тоа мозоците господ знае каде. Среќа мекици и „Психо“ ми се на агенда вечер, инаку ќе ме читавте во црна хроника за масакр.

На antonina, Monna.Monna, mims-89 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Кој не’ ферма нас студентите? :^) Зошто одеме на факултет, кога ние сме последни во оваа образовна институција. Си прават што сакаат со нас. Ни закажува термин за колоквиум, доаѓа 20 минути покасно. Добро, не е проблем тоа, имаме ние вишок време. Ама, она што највеќе ме изреволтира е она што го слушнав сега. На Економскиот факултет, по некој предмет имале колоквиум и кога ги собрал проф. тестовите му се истурило кафе на дел од нив. И им рекол на студентите: Оние тестови што се потурени со кафе се неважечки, знајте дека сте паднале. Е тоа се случува во највисоките образовни институции кај нас. Да ти ебам и факултет и се’.

На Mishela, PeaceLoveBasketball, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  5. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    СДК многу си ги сакам мама и тато, затоа што ми ја исполнија мојата голема желба :inlove: :)

6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    заборавив да пишам прееска-од гореспоменатата личност добив комплимент дека имам убави очи и убаво би било доколку би биле исенчани :rofl:
    колку се пренесени навиките од женската популација врз машкиот пол :x смешки

7. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Абе знаевте дека само глупавите луге пишат домашно??
    Сега една другарка многу фино и лепо ми се изнасмеја оти сум пишела домашно, се помочела од смех, незнам што толку беше смешно дека пишам домашно.
    Абе глупа работа, ама со кој ке се разбереш :x :x

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Старбакс, ние пред некој ден почнавме скоро 2 и пол саати покасно со полагање од што ни беше закажано затоа што имаа проблеми со серверот.

9. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    СДК дека смачено ми е веќе и од факултет и професори и се останато .....

10. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ама, ние немавме никакви проблеми. Требаше во 12 да почнеме, професорката и асистентката дојдоа во 12:20, додека ги поделат тестовите на сите во амфитеатарот, поминаа 10 мин. И пред 1 ни ги собраа тестовите, зашто требале и другите да полагаат од 1. :^)

11. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    од ден на ден се повеќе се зближуваме со мојата Индра ,само 5 дена сме заедно а веќе ни стана се.
    обврските ми станаа релаксирање ,веќе не сум спанка гледам да зграпчам што повеќе од денот за да поминам што повеќе време со нејзе ....
    убаво велат
    Колку повеќе ги запознавам лугето толку повеќе ги засакувам кучињата ,дарување и земање несебична љубов секој ден од тие очи како срнче.
    Ве поздравува едно црно носе :D

Прикачени фајлови:

• mesechinka.JPG
      mesechinka.JPG
      Големина на фајлот:
      61,5 KB
      Прегледи:
      283
    На Annath, honorthyself, Hopeful и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Какви купувачи сте вие?
    Ви се допаѓа ли пристапот на продавачот?

Јас сум лут купувач (По се изгледа) а изгледа и не секогаш ми се допаѓа пристапот на продавачот.
    Разбирам и криза и страв од конкуренција и борба за заработа, се, се ама ова е претеризам навистина.

Влегувам во продавница: Повелете? Благодарам, само разгледувам.
    И сега? Што ми висиш над глава?
    Зошто не ме оставиш да разгледам, да одберам и ако ми се допадне да купам?

Ми даваш предлози, ми покажуваш нешто што воопшто не ми се допаѓа, постојано прашуваш: Ова? А ова? Ама ова е навистина многу убаво и квалитетно?
    И додека јас си го губам времето гледајќи она што ти ми го покажуваш а не ми се допаѓа, нема да го најдам она што ќе ми се допадне и ќе ти го купам.

Да побарам од тебе па да ме услужиш е во ред, но ова е веќе наметнување.

Па уште и кога ќе ме излажеш дека одлично ми стои, а јас се гледам на огледало и личам на мало девојче која ја облекло гардеробата од својата мајка што да речам???

Не се сите продавачи исти и не ги ставам сите во истиот кош, но повеќето не знаат да водат бизнис.
    Купувањето сакам да ми е задоволство, а јас се повеќе добивам уплав од истото.

На Hopeful и Lov3 им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ах, ние секогаш почнуваме 10-20 минути покасно, ама никогаш не ни скратиле од времето.

14. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Знаеме дека сите сакате да сте уан енд онли, поштувате она за што другите не слушнале само затоа што е мејнстрим да ви се допаѓа она што е ин. Но вашиот нездрав хејтеризам оди преку црвената линија и веке на лугето сте им одвратни ама тоа не е битно оти вас дефакто не ве боли газ.

Не си најпаметна, диал вит ит.

На ilipili, crazylady, Justice и 5 други им се допаѓа ова.
  15. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Дека навистина луѓево повеќе не се луѓе.Ма луѓе без контрола :x
    Со мајка ми 2 дена се мачиме да излезиме со колата.Ги паркирале на сред пат :fubar: ајде поминавме некако,денеска пак. :@ Ма дај да беше прв пат да,али секој ден бе...не се поднесуваат.Па хитно да треба да излезиш неможеш. :swear:
    Луѓе без осет... :fubar: :x
    Тоаа ти е.

16. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    И на мене и мајка ми ни се има ова случено,и тоа итно беше,ми се слоши,на лекар да ме носи тргнавме.
    Стварно се без осет,пола саат не можевме да излеземе,мислам ќе се онесвестев во кола :^)

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Абе она старото добро "Се се врти" е премногу точна констатација иако често пати е изговорена од погрешни луѓе.
    Ама јас пак ќе си кажам, Се се врти, а со тек на време јас станувам се по трпелива личност па не ми е воопшто проблем да почекам уште малку... Кај и да е, блиску е ;)

На Hopeful и ilipili им се допаѓа ова.
  18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Луѓенца мои,кај сте ми ??

Свит се врати од вежби,сеа сум ваква :whew: :muscle: :rofl:

Уморна сум и тоа многу.Сега ќе си пуштам музика и ќе уживам. :music: :rock:

Гушки :hug: :hug: :hug:

На Glossy-girl и pamelche им се допаѓа ова.
  19. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Знам дека штотуку пишав но морав.
    Форумов е бомбандиран од тролчина. |( Повторно нов:rsinvillevaldo

Одговорните нека преземат мерки ;)

20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Кога се сликаш за лична карта

:envy:

На Umbrella22, I.love.your.lips, Monna.Monna и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.