Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Shelea

Shelea Форумски идол

Немам што многу да кажам. Исцрпен ум, само молчи или хиперактивно брои денови. Јас меѓу овие две осцилирам.
    Важно си купив црвен капут, хранев врапчиња по улица Македонија, прочитав седум раскази на Итало Калвино, ми ја промовираа Антологијата и стресот го истуткав како бакшиш - и џомка.

Ноември, ти улав рокабили панкеру со скинати командоски, престани да ми влеваш студ во срце. Гушни ме. И нека престанат сите овие даунизирачки моменти. Не можам веќе да слушам оловни муабети. Не можам да гледам како прстот кон Месечината го гледаат идиоти, а Месечината никој не ја гледа.

Уствари имам многу што да кажам, ама некако, не ми треба публика. Не оваа. Тука одамна аплаузите се лажни, маските со мноооогу шминка и кулоарите совршени за озборување.
    Впрочем, како и во секој свет, нели.
    Мене ми треба нов свет. И треба да ризикувам. Да скокнам, па да му ја мислам дали било оп или стоп. На крајот од денот, го имам само најважното - Себеси. Пореална, амин.

2. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

мислеше физички драга Сесилија

Gordana10 and Amaia like this.
  3. Saya

Saya Популарен член

Ееееееј, ќе си гризнам од газот, ама почнав да го сакам ноември. Е да, мртва болна сум, имав ПМС до вчера и ме заебаваа дека личам на очаен хрчак, ама имам нови чизми за шљапкање по вирови, Трансформерс 4 ме чекат за година ипол, и силата некако е избалансирана.

И многу ми е мило што не сум дел од хипстерското лоби кое зема огромен гриз од моето мило, мало скопско јаболче. Марш бре! Марш во некоја дисторзирана квази-слика што си ја имате за Париз, марш во на Вуди Ален најавна шпица, скријте си се зад рамките на грдите наочари и да ве снема!

Бре што се не измислија, малку им беше па и цедиња на глави опнаа за да бидат посебни. Очајно, очајно, очајно. Каде се нормалните, приземни скопјани, на кои доволна им е и една дождлива улица Македонија за да свртат филм стопати подобар од некој глуп француски.

Како во Матрикс да живееме, сите тука физички, а одлетани со тоа мозоците господ знае каде. Среќа мекици и „Психо“ ми се на агенда вечер, инаку ќе ме читавте во црна хроника за масакр.

4. starbucks

starbucks Популарен член

Кој не’ ферма нас студентите? :^) Зошто одеме на факултет, кога ние сме последни во оваа образовна институција. Си прават што сакаат со нас. Ни закажува термин за колоквиум, доаѓа 20 минути покасно. Добро, не е проблем тоа, имаме ние вишок време. Ама, она што највеќе ме изреволтира е она што го слушнав сега. На Економскиот факултет, по некој предмет имале колоквиум и кога ги собрал проф. тестовите му се истурило кафе на дел од нив. И им рекол на студентите: Оние тестови што се потурени со кафе се неважечки, знајте дека сте паднале. Е тоа се случува во највисоките образовни институции кај нас. Да ти ебам и факултет и се’.

5. kettygirl

kettygirl Истакнат член

СДК многу си ги сакам мама и тато, затоа што ми ја исполнија мојата голема желба :inlove: :)

6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

заборавив да пишам прееска-од гореспоменатата личност добив комплимент дека имам убави очи и убаво би било доколку би биле исенчани :rofl:
    колку се пренесени навиките од женската популација врз машкиот пол :x смешки

7. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Абе знаевте дека само глупавите луге пишат домашно??
    Сега една другарка многу фино и лепо ми се изнасмеја оти сум пишела домашно, се помочела од смех, незнам што толку беше смешно дека пишам домашно.
    Абе глупа работа, ама со кој ке се разбереш :x :x

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Старбакс, ние пред некој ден почнавме скоро 2 и пол саати покасно со полагање од што ни беше закажано затоа што имаа проблеми со серверот.

9. homealone

homealone Популарен член

СДК дека смачено ми е веќе и од факултет и професори и се останато .....

10. starbucks

starbucks Популарен член

Ама, ние немавме никакви проблеми. Требаше во 12 да почнеме, професорката и асистентката дојдоа во 12:20, додека ги поделат тестовите на сите во амфитеатарот, поминаа 10 мин. И пред 1 ни ги собраа тестовите, зашто требале и другите да полагаат од 1. :^)

11. Cataleya

Cataleya Популарен член

од ден на ден се повеќе се зближуваме со мојата Индра ,само 5 дена сме заедно а веќе ни стана се.
    обврските ми станаа релаксирање ,веќе не сум спанка гледам да зграпчам што повеќе од денот за да поминам што повеќе време со нејзе ....
    убаво велат
    Колку повеќе ги запознавам лугето толку повеќе ги засакувам кучињата ,дарување и земање несебична љубов секој ден од тие очи како срнче.
    Ве поздравува едно црно носе :D

Attached Files:

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Какви купувачи сте вие?
    Ви се допаѓа ли пристапот на продавачот?

Јас сум лут купувач (По се изгледа) а изгледа и не секогаш ми се допаѓа пристапот на продавачот.
    Разбирам и криза и страв од конкуренција и борба за заработа, се, се ама ова е претеризам навистина.

Влегувам во продавница: Повелете? Благодарам, само разгледувам.
    И сега? Што ми висиш над глава?
    Зошто не ме оставиш да разгледам, да одберам и ако ми се допадне да купам?

Ми даваш предлози, ми покажуваш нешто што воопшто не ми се допаѓа, постојано прашуваш: Ова? А ова? Ама ова е навистина многу убаво и квалитетно?
    И додека јас си го губам времето гледајќи она што ти ми го покажуваш а не ми се допаѓа, нема да го најдам она што ќе ми се допадне и ќе ти го купам.

Да побарам од тебе па да ме услужиш е во ред, но ова е веќе наметнување.

Па уште и кога ќе ме излажеш дека одлично ми стои, а јас се гледам на огледало и личам на мало девојче која ја облекло гардеробата од својата мајка што да речам???

Не се сите продавачи исти и не ги ставам сите во истиот кош, но повеќето не знаат да водат бизнис.
    Купувањето сакам да ми е задоволство, а јас се повеќе добивам уплав од истото.

Hopeful and Lov3 like this.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Ах, ние секогаш почнуваме 10-20 минути покасно, ама никогаш не ни скратиле од времето.

14. creshicka

creshicka Популарен член

Знаеме дека сите сакате да сте уан енд онли, поштувате она за што другите не слушнале само затоа што е мејнстрим да ви се допаѓа она што е ин. Но вашиот нездрав хејтеризам оди преку црвената линија и веке на лугето сте им одвратни ама тоа не е битно оти вас дефакто не ве боли газ.

Не си најпаметна, диал вит ит.

ilipili, crazylady, Justice and 5 others like this.
  15. tea4e

tea4e Популарен член

Дека навистина луѓево повеќе не се луѓе.Ма луѓе без контрола :x
    Со мајка ми 2 дена се мачиме да излезиме со колата.Ги паркирале на сред пат :fubar: ајде поминавме некако,денеска пак. :@ Ма дај да беше прв пат да,али секој ден бе...не се поднесуваат.Па хитно да треба да излезиш неможеш. :swear:
    Луѓе без осет... :fubar: :x
    Тоаа ти е.

16. SweetChild

SweetChild Популарен член

И на мене и мајка ми ни се има ова случено,и тоа итно беше,ми се слоши,на лекар да ме носи тргнавме.
    Стварно се без осет,пола саат не можевме да излеземе,мислам ќе се онесвестев во кола :^)

tea4e likes this.
  17. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Абе она старото добро "Се се врти" е премногу точна констатација иако често пати е изговорена од погрешни луѓе.
    Ама јас пак ќе си кажам, Се се врти, а со тек на време јас станувам се по трпелива личност па не ми е воопшто проблем да почекам уште малку... Кај и да е, блиску е ;)

Hopeful and ilipili like this.
  18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Луѓенца мои,кај сте ми ??

Свит се врати од вежби,сеа сум ваква :whew: :muscle: :rofl:

Уморна сум и тоа многу.Сега ќе си пуштам музика и ќе уживам. :music: :rock:

Гушки :hug: :hug: :hug:

Glossy-girl and pamelche like this.
  19. tea4e

tea4e Популарен член

Знам дека штотуку пишав но морав.
    Форумов е бомбандиран од тролчина. |( Повторно нов:rsinvillevaldo