[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    И сега,кога ја споредувам есента 2011 и тие пред нејзе со оваа сега,знам дека сум очајна,баш очајна.
    Зошто ми се случува ова? А одговорот е дека сама си го барав. И тоа со сила.
    Сега можам само да се пронаоѓам во стиховите,да ја гледам гужвата на плоштад и...и да жалам за некогашната јас.
    Ова веќе не сум јас,ја немам истата слобода,надеж...камо да можев и да не научам некои работи.
    Не сакам веќе да учам! Што помалку знам - тоа сум посреќна. Затоа кога сме мали,се радуваме на обични глупости,се смееме на најмали работи,а сега кога знаеме толку многу,кога сме поминале низ толку многу работи,ги отфрлуваме тие „обични глупости’’ од себе. Некогаш и мислев дека тие искуства и знаења ќе ме направат горда,ќе ме изградат како личност,но секогаш кога ќе се погледнам во огледало ја барам малечката јас во прегратките на татко си. Можеби него и неможам да го вратам,но сеуште можам,да се вратам себе си?! Барем се надевам.
    А не ни бев толку малечка кога знаев да уживам во животот.Само бев таа која што сум.
    А сега,јас не се ни грижам за нејзе,како да не постои,како одсекогаш да сум била ваква каква што сум,како да сум го живеела овој живот одамна,како да не се промениле многу работи. А вистината е дека старата јас ми беше помила,се залетав кон промени кои не можам да ги поднесам,се залетав и сега е многу тешко да се вратам назад.
    Никогаш не ми биле важни парите,барем така сум мислела. Но сум се лутела и сум викала кога мајка ми не била во состојба да ми ги даде - за најобично излегување. И потоа ми текнува која е таа жена.
    Таа жена израснала две деца,сама,без никаква помош и поддршка,цел живот живеела без љубов,без сопруг или момче,а зошто? Заради преголемата љубов кон нас,нејзините деца,кои само сме и вртеле грб за ситници,и за почитта кон починатиот сопруг. И зарем таа не заслужува едно големо браво наместо ова? Ете,јас со оваа себичност која ја стекнав,не би можела да го издржам сето тоа кое она го издржала. Би почнала да се самосожалувам и да се расправам со самата себеси - баш тоа што го правам и сега.
    Не,не се лутам на самата себеси,бидејки,ова не сум јас? Јас не сум толку себична и злобна. Сега ми преостанува само да се барам себеси низ насмеаните лице во толпата,надевајки се дека ќе го најдам и своето.Старата јас која беше задоволна од се.
    И што ако,сега мајка ми има купишта пари,ако носам брендирана облека,кога никогаш не можам да го вратам татко ми? А јас се би дала,само на уште еден ден да го видам тој човек. Да му кажам колку ми недостига татко,да ме советува на свој начин,да ми помага,колку ми недостига некој,што ќе ја сака мајка ми? Некој за мајка ми? Кој не би ја сакал таа преубава 35-годишна млада жена,убава и горделива,која ме родила на 20 години и од тогаш целосно ми се посветила? Кој не би ја сакал таа жена?
    Но таа,сите ги избегнува,небаре не сака некој што ќе се грижи за нејзе. Само не сака уште расправи со мене.

Сега одам да им се извинам на сите оние на кои сум им згрешила,а тие се баш многу. :)

На honorthyself, Hopeful, teddybear и 5 други им се допаѓа ова.
  2. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Сакам да кажам дека гангам стајл у глава ми влезе - па нормално кога и баба ми ја слуша :rofl: :D
    Земала супер бабичкава влегувам во соба и слушам - опа гангам стајл :rofl: легенда е, ми вика, па ја најдов на телевизија и ми стана интересна. Господ да не го казни PSY од најмладо до најстаро гангам стајл ја слуша. А да, и у школо ни ја пуштија :rofl: легенди :D . Колку јак ден ми беше денес,уште неможам да се свестам од гангам стајл. Ај утре гангамски пак ке почнам, сеа баба ми од 65 години ја слуша, утре и оваа од 79 :rofl: . Опа баба стајл 8) :rofl:

На I.love.your.lips, Miss.Ricci и PeaceLoveBasketball им се допаѓа ова.
  3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Saya, поздравче:
    :rofl: ;)
    Не сум хипстер, и доволни ми се дождливите улици и паднати лисја, ем костени. Се најдов во постот ради цедето али не и во очајноста :rofl: Морам да напоменам дека ова е венче направено од радост и мекост на малечки детски рачиња што ја прави вредноста уште подрагоцена. Ништо лично Саја, само морав да залепам вакво нешто, чисто да ја отсликам коинциденцијата :lol: Се пресмеав, патем :)
    Сакав да кажам дека ноќва неочекувано ми го затресе духот, а си ја слушам дамава и уживам:
    http://www.youtube.com/watch?v=ziv1L2SvYuU

Прикачени фајлови:

На Saya и pamelche им се допаѓа ова.
  4. Johny

Johny Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    614
    Не' повредуваат само оние кои ги сакаме! Што е мошне курвински парадокс или емотивен оксиморон, нели. Ем те сакам, ем те повредувам, ем ме сакаш, ем ме повредуваш... Па, потоа ќе чувствуваме грижа на совест едни кон други и ќе ни биде незгодно во очи да се погледнеме. Само блиските не' повредуваат и оние кои ни значат, а и ние ги повредуваме оние на кои им значиме. Погодувате, зборувам за односи, кои по дефиниција, би требало да бидат, само позитивни и убави, како на пример, односи помеѓу дечко-девојка, маж-жена, добри долгогодишни другари/ки, и внатре-семејни односи во сите можни комбинации. Не знам каде да ги ставам роднините, ама и они знаат да бидат у курац понекогаш, а некои богами и секогаш.

(Можеби) Целата смисла на животот е да ги препознаеме и најдеме вистинските луѓе со кои треба да бидеме во животот. Можеби целата филозофија е да откриме во животот со кои луѓе колку треба да сме блиски, кој навистина ни го мисли доброто, а кој, јеби га, формално-правно ни е близок, а во суштина, ни е далечен, различен, и за жал, повеќе ни влијае негативно, отколку позитивно. Робуваме на симболични именувања на односите, а не на суштината и содржината на тие односи.

Не велам дека нема среќни семејства, прекрасни односи родители-деца, брачна љубов како во бајките, искрени другарства кои траат цел живот, големи роднински весели собиранки, ... итн. Има, ама ... многу ретко. Но, има и семејства со лоши односи родители-деца; има промашени бракови, во кои љубовта изчезнала, ако воопшто некогаш и ја имало; има неискрени другарства кои повеќе не' оптоваруваат, отколку развеселуваат; има љубовни врски, во кои има се' освен љубов; има љубоморни и себични роднински односи...

Првин доаѓа односот и неговата суштина, а после неговото име, а не обратно! Пред да те прогласам за Другар/ка, Девојка/Жена, Брат/Сестра, Мајка/Татко, Тетка/Тетин... итн., првин да видиме што не' спојува како две независни индивидуи, а потоа ќе видиме какво име ќе му дадаме на нашиот однос, дали и колку ќе се дружиме и имаме во животот. Ќе си ги тргнеме титулите и улогите кои ова ебено општество ни ги дало, и ќе почнеме од нула, па ќе видиме кој тоа таму пее... упс... кој тоа ми е добар и близок родител, роднина, другар, другарка, дечко, девојка, маж, жена... И ќе си правиме упдате и рифреш на нашите односи на неколку недели или месеци, оти луѓето се менуваат или со тек на време подобро запознаваат, нели, па можеби после некое време ќе посакаме да си излеземе од животите и да направиме место за нови луѓе, или за помалку, ама искрени...

И ако после упдатетот и рифрешот (пре-испитување, повторно оценување и ре-евалуација) на нашите односи, посакам да ти ја симнам титулата за едно ниво пониско, или потполно да ти ја одземам, тогаш не си ми повеќе: Другар/ка, Девојка/Жена, Брат/Сестра, Мајка/Татко, Тетка/Тетин... Истото право ти го давам и тебе, да го вреднуваш и преиспитуваш нашиот однос, кога сакаш и како сакаш да ме симнуваш и качуваш на твојата емотивна скала. Ништо не е вечно, па не мора да биде ни нашиот (дволичен или површен) однос. Нека биде на пониско ниво, ама нека биде искрен. На пример, од Другар, ќе те симнам, на Пријател, и поретко ќе се гледаме, а и содржински нема толку да сме си присутни во животите. Од Татко/Мајка, може да те симнам, на маж-пријател или жена-пријателка. Од Роднина, ќе те симнам на далечан познаник, со кој се гледам три пати во годината... Од Дечко, ќе те симнам, на Бивши Дечко, и супер ќе ни биде. А од Бивши Дечко, можеби ќе те симнам на Нула и ќе заборавам дека воопшто си постоел и си бил присутен во мојот живот! Ништо лично, јеби га ;) Ако некогаш сме се сакале, можеби е време да се от-сакаме. Понекогаш се трудиме некои нешта да ги памтиме, но не е лошо, некои нешта да се потрудиме да ги заборавиме. Да не ја потценуваме моќта на заборавот!

На работа глумиме поради пазарната економија и опстанокот, потоа и по дома ли да глумиме, во приватниот и слободниот живот. Е нема! Кога тоа јас ќе сум Човек! После 16 часот ;) Затоа, живеам сам, како што знам, и супер ми е ;) Моите Другари и Другарки се моите херои, а ако сум сингл, не значи дека живеам без љубов.

П.С. Се надевам дека не ве преплашив, и дека не ме разбравте погрешно, во никој да немаме доверба или да не веруваме во долги и искрени меѓу-човечки односи, за кои сум, апсолутно убеден дека постојат и дека ги има. Има, ама како што реков, се ретки. И сакав да ви понудам едно мое размислување, за разликата помеѓу суштински и номинални-формални односи.

На Bubbi, Ariel, zhap4e и 42 други им се допаѓа ова.
  5. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    ^^^

СДК That one hit the spot!

6. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Оф,ич нејќам шо ги лажам другарките дека ќе седам дома и ќе гледам филм,а јас уствари ќе испаѓам со него,дури 3-4 пати ме препрашаа зошто не испаѓам,дали ќе се предомислам,да им се јавам....а и ако понатаму продолжам да се гледам со него не сакам да им откривам,а после кога ќе дознаат многу ќе ми се налутат...

ајде отидов ја,имајте вие убава вечер :)

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.211
    Допаѓања:
    111.413
    Дојдов до крајот на Не пипај, интимно је!
    Вели вака:
    Питали су ме:
    Дали је све ово што пишем моје искуство?!
    Одговорила сам им:
    И бајке су нечије искуство...
    Просто умем писати како што сликар
    уме сликати!
    А што је искуство уметника?!

Не пипај, интимно је!
    Јасна Петков Стојановиќ

Повторно извинете за српскиот јазик, сега сфаќам зошто јас не ги читам краевите на книгите предвреме, повозбудливо е вака. Женава е царица, иако имам со неа некои недоразбирања и симнувам капа, жена змај :clap:

На ilipili и pamelche им се допаѓа ова.
  8. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    .. сакам зима! Прегеска се изјаснив дома дека ке купам премногу украси и премногу сијалички, има цел стан да свети навечер :rock:
    Сакам и овој месец да помине, конечно ке си го видам мојот дедо, уф колку ми фали само, не сум го видела 6 месеци. :(
    Единствена ли сум што седам дома петок-сабота и гледам по цела вечер 24 кичн? :D
    Ке земам ке си го деактивирам профилот, кога сум оклучена на фемина гледам 1 известување, и си велам е Марун сега тој те боцна или лајк ти ставил, ако ако, бесплатно е да си правам филмови барем :tmi:
    Ај доста зборував глупости, одам да гледам 24 кичн. :rock:
    Ај чао момчиња и девојчиња :hai: :hai:

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    СДК дека навистина не можам да разберам луѓе кои гледаат бебе облечено од глава до пети во розево,па згора на се има и трака со машна исто така розева и кога ќе прашаат-А бебево машко или женско е??? :@ -Да машко е и се вика Боки13 !!!

На Moira, Neytiri, Monna.Monna и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Многу ретко се случува да чујам добра музика во автобус, веќе имам изгубено било каква надеж.

Критериумите ми се толку симнати што ако има пуштено некоја од локалните радио станици со актуелни хитчиња сум задоволна. Но, денес се случи нешто неверојатно! Немав слушалки со себе затоа што ги изгубив новите за рекорден период од два дена (ми беа четврти во последниве неколку месеци) и се имав помирено со фактот дека патот ќе ми мине здодевно, со некоја турбо-фолк или, во најмала рака, фолк мелодија во позадина додека блеам низ прозорецот. Но, при самото влегување во автобусот, забележав дека нешто не е во ред. Додека го барав бројот на седиштето слушнав позната мелодија, но не можев да се сетам од каде поточно ја знам. Седнав и слушнав глас на познат водител...па тоа беше 103ка! Во автобусот имаше пуштено Канал 103! Возачот продолжи со Елементал, а заврши со Џорџе Балашевич. На среќата и немаше крај!

Faith in humanity - restored :clap:

На Heleny, 1209, Cacy и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    Петок е а јас дома сама :( Некој да ме дружи :rofl:

На PeaceLoveBasketball и Yipman2 им се допаѓа ова.
  12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    17.711
    Како бе во осмо одд. е? Незнае ни да пишува, ни да чита. Состав по македонски некој убаво и го напишал, само уште да знае барем за го препише. Пишува „мозе“ наместо „може“, „лубов“ место „љубов“ и ммногу други. :fubar: :fubar:

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  13. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.483
    Морам да се контролирам колку трошам.Ова веке нема смисла...Каков лош период, како ке се справам со сметкиве и јас самата незнам. Си порачувам секакви работи, сметка за телефон огромна...Божее фрли некој милион навака ;)

14. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    сакам да кажам колку само лесни и слаби во размислување луѓе постојат просто не ми се верува
    секој втор човек во нашата држава се самоубива,па докаде стигнавме????????
    толку ли не си го сакаат и почитуваат животот
    толку ли неможат да ги решат животните проблеми па на вакво решение се одлучуваат
    страшно
    се запрепастив со новите случувања во нашето секојдневие
    размислувам колку ли само гладни и боси луѓе постојат,а не се самоубиваат сепак некако живеат,па ниту еднаш не помислуваат на страшни работи
    http://www.youtube.com/watch?v=AFNE5tq-5H0

15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Да му се јавам или да не му се јавам? :?:
    Ама, преска на пола саат ми се јавуваше и кажа кога ќе си одам дома пак да му се јавам. И сега..? И јас не знам што правам. :^)

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    ^ Јави му се :rofl: :rofl:

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Реакцијата ко ќе го отвориш фрижидерот касно во ноќта, посебно после 00:00 ти се присакало нешто благо и гледаш дека ништо нема во него! |(

На Cacy, butterfly33, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    Не разбирам како тоа кога некој ќе се роди со 4 уши или 2 носа оди на операција,а некој кој ќе се роди со 2 лица не оди на операција туку оди да се занимава со политика. :^)

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.274
    Допаѓања:
    67.881
    Немам ништо паметно да кажам. Исто како што и ништо паметно не знам да направам.Поврзани се работите, м?
    Тапа е периодов, период на константно самоубедување дека работите ќе бидат подобри, дека нема веќе тоа да се случува, борбата со самата себе која што постојано ја губам...
    Тоа е, живот, едноставно се случува.

На Annie.mk1, julie77, Cacy и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Креветот е најголемата љубов после колоквиумска недела :D Мислам кој пробал знае. Денес одвај чекав да стигнам дома, да ги фрлам торбите, да се облечам во топли пижамки и да го фатам креветот.и еве веќе добри 6 часа се немам мрднато од него. Добро освен кога станав да се изнајадам, да се прејадам, да се осеќам како свиња, ама па ми недостигаше на мајка ми готвењето. Јас продолќувам да си уживам у удобното и топло кревече, а вие имајте убава вечер каде и да сте :*

На vendiii, PeaceLoveBasketball и Glossy-girl им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.