[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Плачев да имам слободно време, и кога конечно го добив и се ослободив од обврските, наместо да уживам во слободниот семестар затоа што од нареден ќе ме чека пекол, јас сама си го исполнив распоредот и немам време да здивнам. Ама ако, вака сум среќна и исполнета, ме гризе совест кога лежам и не правам ништо. Жалам кога залудно го трошам времето, дремејќи на интернет, спиејќи до пладне и сл. Ме фатил некој период, хиперактивна сум, сите колеги се среќни што дипломиравме и што дошло крај на учењето, а јас не сакам тоа да заврши, мислам уште еден факс од прва година ќе запишам :D Земав 4 книги од библиотека, и тоа големи, со дебели корици, изжолтени листови, мирисаат на старо да ти е мерак да ги читаш (девојка на археолог, што да правам, ме научи да ги сакам и ценам старите работи) :D А и плус ништо не ми е прочитано од тоа што си купив летово, насимнував стрипови, си ги најдов старите математички списанија со толку интересни статии за моите омилени инспиративни ликови, а и плус имам нов проект.. и сум онака, седната на сред соба со купишта книги околу мене и се прашувам : Where should I begin ? :?: Ќе почнам сосема од почеток, да не речам од самиот Биг Бенг, па ќе се дружам малку со грчките философи и на крај ќе се возам со Ентерпрајз. Уствари не, Биг Бенг е релативно нова теорија, од палеолитот ќе почнам :rofl:

На kravce, Ognenija, pamelche и 2 други им се допаѓа ова.
  2. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    ‘‘Ние сме резултат на сопсвените мисли‘‘- Буда

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Тапа се ако немаат кило паштета на фаца, светлуцава сенка, туш и кило сјај за усни :!: И ако не вадат „секси„ звуци при вежбање, џабе дошле во теретана.

На Lining, cinderella5, tinkerbelll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Ах колку се не благодарни луѓето, не ценат помош. За достоинство, почит, култура, да не зборувам.Па и уште туѓата помош, кои тие ја добиле од некого, ја присвојуваат како свој успех |( Некогаш некои работи веќе се толку проѕирни, да за истите не ни вреди да се мисли, а камоли да се зборува.Не е толку важно да се рече некому фала за истото, колку што е ужасно важно почитта, односно тоа што го споменав погоре.Некои вредности во животов веќе се мумифицирале, а среќа во вреќа е ако истите се уште постојат.

На laryla, lovely91, PinkGir123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Vezilka

Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    311
    Изгледот лаже, а јас сум (не)чист пример за тоа.
    Некој сакал да си поигра малку со индивидуите околу мене па ме створил со доста невин лик. Големи очиња, благи отпечатоци во образите дури се смеам чиниш, како да не постои зло за мене во светот. Класика.
    Маските за одбранбен механизам сум ги побркала. Не сум строга веќе на изглед а со мека срцевина.
    Сега сакам да си играм со контраст.
    Ова ги лажи луѓето да си дозволат да си ги замешат своите крвави раце во немирниот, непресушен извор наречен младост.
    Голема грешка ако го земеме во предвид фактот дека сега сум во цутот на.. Мислењето. Сега си играм со можностите што ми ги нуди реалноста. Не биле малку како што мислев. Не сум ограничена само со нијансите на црна, сива и бела. Го имам цел спектар на располагање, само треба да земам чист канвас.

На Moira, cinderella5, kravce и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    3.769
    СДК дека добив сино цветче и го открив Скриеното Катче :D
    Сега ќе одам малку да го расчепкам, да видам шо има, шо нема во него...
    ... па и да ве напунам со мислења :P

П.С. Во канта чепкав до сега. :$ :lol:

7. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    СДК дека постојат многу луѓе што се прават паметни а не се

8. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Вечерва сватив дека животот е колце, и се се врти, не го рекле за џабе ова ... А јас, си легнувам со огромна насмевка на лицето!!!!

На EmGreen му/ѝ се допаѓа ова.
  9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.275
    Допаѓања:
    67.881
    Најубаво за опуштање ми е кога ќе си се приберам дома, ќе му ја затворам вратата на светот и ќе видам дека ми се насобрале куп серии за гледање. Па ќе си се опрчам пред твто колку што сум долга и широка и ќе си уживам. Не можам да излегувам, да се смеам кога не ми се смее, да разговарам за работи кои не ме интересираат... Единствен дел од светот кој можам да го апсорбирам кога сум во некаква состојба (на речиси мртов коњ) е маж ми, само он ми е доволен и се е добро. :)

На Moira, Cacy, crazylady и 7 други им се допаѓа ова.
  10. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Еве ги деновите кога сонцето :sun: е најубавото нешто во овие ноемвриски денови,оваа е знак дека треба максимално да се искористи убавиот сончев ден.
    Имајте убав ден девојки ;) :)

На Heleny му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Snow.Queen

Snow.Queen Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Нов ден.Последен ден од неделата.Од утре почеток на нова недела.Така јас на календарот си го прецетувам секој поминат ден.Фала богу што некако брзо си одат деновите па некако издржувам.
    Вчера убаво си поминав.А мислам дека и денес убаво ке си поминам.Несакам многу да излегувам,ама па на моменти заборавам се и се опуштам,а и нема да биде фер бидејки кога и да сум ја викнела другарка ми секогаш била тука за мене,за мојот роденден заедно го прославивме,затоа и нејзиниот заедно ке го прославиме.Јас би попрво да плачам и да врискам отколку да се смеам,ама издржувам.
    Инаку,пред неколку дена бев таму,да се соочам со се,ама кога отидов добив јасна слика дека таму немам никакви спомени.Беше темно,продавници затворени,лисјата од дрвата сите на земја,ладно,куќата беше затворена,сонцето го немаше,немаше ниту еден човек.Се беше некако пусто.А тогаш,порано беше топло,сите беа таму,јас,он,моите најблиски..Секое утро безгрижно и насмеано трчав,се смеев,бев со него..Сега таа слика повеќе ја немам.Како се да е избришано.Мислам понекогаш дека тоа не се ни случило.А пак понкогаш мислам на се што таму се случило.Незнам повеќе што да мислам.......
    Сега јас одам да се спрамам,за да одам дома и потоа да излеземе со другарка ми,а воопшто не ми се излага,ама една е,многу ја сакам,ние сме многу блиски,таа секогаш билка тука за мене и затоа и јас секогаш кe бидам нејзината најверна другарка. :)

Имајте убав ден! :) ;)

12. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    ЕЕЕ колку е слатка водата на сабаље после бурна ноќ !

13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Чувства,
    Спомени...
    Емоции,
    Разговори,
    Купувања(шопинг)
    Подароци
    Промени
    Ширење познанства
    Заљубување-одљубување
    Симпатизирање+нов симпатија
    Проверки
    Систематски
    Средби
    Изненадување
    Пиење кафенца
    Разубавување на денот со едно бебенце
    Смукање+миење тањири
    Учење
    Читање книга
    Пишување
    Гушкање
    Правење веѓи
    Непознато
    Познато
    Возење в автобус
    Испраќање+дочекување
    Пакување
    Повторно емоции
    Доживување
    Цело патешествие...
    Ова е мојот живот последниов месец, се состои од овие поглавни работи, но?
    Времево го сакам кога врне снег.
    Работата го краси човекот, а мрзата го гнаси.
    Ех, да можев да бидам на две различни места во исто време.
    Можам да постигнам, се што ќе замислам.
    Една насмевка ми го разубавува денот.
    една недела треба да вежбам редовно...
    За сите нас доволна е само љубовта.
    Ако ме погледнеш во очи, верувај ќе се заљубиш.
    Повеќе нема место за изговори.
    Ручек во село денес, гледање со баба и дедо и прекрасен завршеток на викендот.
    Откако почнав да бидам посамостојна, ми се чини станав позрела.
    Можеби е тешко, но нема да биде полесно ако се одложува.(било што)
    Есента е волшебна со своите златно-жолти лисја.
    Нема да дозволам ништо да ми се испречи на патот кон мојата цел
    И ете така, го завршувам овој пост, а сега прочитај ги првите букви од секоја реченица и заклучи го следново Време Е За Промени ама СЕГА И ОДМА! :*

На Rubiii, Cacy, EleMental и 5 други им се допаѓа ова.
  14. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    Порано многу го чекав овај ден... Го чекав за да ти се јавам, за да се видиме...
    А лани и годинава не сакав да дојде.
    Да беше жива сигурна сум дека овај роденден ќе го пречекаше со својата ќеркичка, која толку сакаше да ја имаш. Со тешки и црни коси како твоите и твојата насмевка.
    Жал ми е... Премногу пропуштивме, а надежта дека ќе надохнадиме падна во вода...
    Среќен роденден - жал ми е што не ги дочека своите 36, но мило ми е дека си онаму каде што заслужуваат да бидат луѓето како тебе...
    Ми фалиш, проклето ми фалиш ;(

На green.eyes, kravce и pamelche им се допаѓа ова.
  15. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Не вреди да се учи од направените грешки,треба да се научи да не се прават грешки :!:

16. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Го гледав The Green Mile пред малку... Филмот е прекрасен, те тера да помислиш на некои важни работи. Животот си поминува, и смрт е само дел од тоа патешествие. Чудно, како тоа еден филм, еден тип на уметност, те води кон вистинското.

17. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.392
    СДК .. Пресреќна сумммм.. Ја крстивме ќеркичката и се помина во најдобар ред.. воопшто не плачешее :) :)
    Сега одиме да прославимеее... :)
    Злато мое нека и е вечно иметооо :)

На Moira, Bozica1980, kate21 и 26 други им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.530
    Ништо на светов не сакам повеќе од неговото спонтано те сакам. Онака, само да ме потсети. :)

На Mishela, Neytiri, Gordana10 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Чуство кога некоја бубалица од школо објавува статус:
    No school, no problems.

Прикачени фајлови:

На EleMental, PeaceLoveBasketball и Maroon5 им се допаѓа ова.
  20. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    29.481
    Сакам да го посветам постов на сите кој се соочиле со рак, или пак имаат некој близок кој ја има оваа болест.Борете се,никогаш не се откажувајте, затоа што никогаш не се знае што може да се случи.И доколку имате близок кој за жал се бори со ваква болест,бидете покрај него, бидејќи сега сте попотребни него кога и да е.

Вообичаено не сакам да зборувам за овие работи, ама еве поминаа 5 години и морам да го споделам ова некаде.Пред 5 години мојата мајка имаше рак.Јас бев 7 одделение, изгубена проблематична тинејџерка.Имавме проблеми дома, татко ми ретко и кога да беше тука, сестра ми револтирана адолесцентка, а мајка ми со премногу лични проблеми.Често знаеше да и се слоши, и често спиеше.Јас мислев дека така ги одбегнува проблемите и често знаев да ја осудувам.Не знаев низ што поминува се додека еден ден случајно не ги најдов документите од болница.Бев скршена, буквално.Не знаев како да реагирам.Сестра ми беше целосно не заинтересирана за ништо, пропадната во сопствена депресија.Татко ми повторно не беше тука, бегајќи од сите проблеми, а јас бев единствената покрај мајка ми.Не пушти ни една солза додека беше покрај мене, знам дека се правеше силна само за да не се чуствувам јас беспомошно и знаеше дека ми е многу потребна за понатака во животот.А и јас се правев силна пред нејзе, не сакав да покажам дека ми е премногу тешко, не плачев пред неа, иако секоја вечер заспивав со солзи во очите,молејќи се мајка ми да се разбуди утредента.Дојде денот кога мораше да оди на операција,ме гушна силно и ми рече не се сеќирај, се ќе биде добро.И тогаш животот ми донесе пресврт, операцијата беше успешна, а мајка ми го победи ракот.Докторите се чудеа како е возможно,а мајка ми ми викаше''Јас се борев за вас, вие сте ми најважното нешто во животот, и успеав поради вас!''

Бидете нечија инспирација во животот за да продолжи да се бори, помагајте и сакајте бидејќи несвесно може да промените многу нешта.

И на крај, овој пост е за мојата мајка која успеа да се избори.Те сакам мамо! :hug:

На AngelOfArh, Tenkai, Moira и 50 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.