[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stylishh

stylishh Популарен член

I feel like I'm waiting for something that will never ever happen

2. Speechless

Speechless Популарен член

Од денес сум на диета. И точка. Неможе веќе вака.Мислам не на диета, на правилен начин на исхрана. Ќе пробам да се држам до неа. Доручек (додека се навикнам ќе јадам што е можно повеќе овошје, за да се најадам) Ручек се! освен нешто со маснотии и салати ќе јадам. Вечера ќе глеам да не ја фатам после 7. И така. Wish me luck.
    Морам што е можно порано да почнам да слабеам за летото. Нека иде споро работава :)
    П.С. Во оваа недела што измина мислам дека се поправив едно 5 кила и више. На секој стрес јас чоколада лупав. Не броев колку :lol:
    Ех како немав таков метаболизам како тие „Како да се здебелам.....“ [​IMG]

3. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Ајт поздрав, одох ја на школо |(
    Имам филинг дека денес ќе се случи нешто мнооогу лошо... :^)

4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Јас не сум зависник од кофеин, јас сум само еден верен, страствен љубител на кафе.

Еден филџан кафе за мене не претставува само мешавина на вода, кафе и шеќер.
    Тоа е една мешавина на волшебства.
    Мешавина на добар вкус, мирис, убаво чувство и задоволство.

Честопати знам да кажам, нема ништо поубаво од утринското кафе. Изгледа и не сум далеку од вистината, па колку пати до сега сум се разбудила од мирисот на кафе.

Човек што умее да разликува добро од лошо кафе е вистински кафеџија, а вистинскиот кафеџија ќе се согласи со мене дека од тазе меленото кафе нема поубаво.

Не можам да го почнам денот без филџан кафе.
    Не може да ми легне јадењето,
    а не ми оди ниту муабетот без филџан кафе.

Ех, што би јас без кафе?

:!: Одам да сварам едно мераклиско, повелете!

5. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Колку спиев не е нормално, да не ме разбудеше телефонот повише ке спиев..
    Мајка ми влегла во соба јас не сум осетила ич ама ич, кома сум била
    Ништо чудно, имајки во предвид дека викендов немав спиено ич, се пијанчев секоја вечер..
    Епа добро утро феминки, кога ке бидам малце по одморена,ке ви откријам повеќе детали од викендов :)

6. sweat2

sweat2 Истакнат член

Cеедно ми е,ама сеедно се откажувам веке
    нема да сакам никој и нема да погледнувам машко
    ке живеам како шо сакам,а не како шо сакат некои
    значи нема туѓи правила во мојот живот.... :P :D

7. Dala

Dala Популарен член

Кој рано рани цел ден зева! :yawn:

8. srcka2002

srcka2002 Активен член

сдк дека неделава споро почна, а кај е петооооокккк.....

9. Ingvild

Ingvild Популарен член

Чувството кога ама баш ништо не ти оди од рака, а пак си пресреќен...
    Будала ??? Хмм... Можеби, ама барем убаво ми е.
    За разлика од вас јас не кукам за се и сешто, туку стегам заби и на мој начин пребродувам и истрпувам се. Секако, без никој да знае за тоа.

Често ми велите ТИ ЗАВИДУВАМ БЕ, КАКО МОЖЕШ ТАКА ЗА НИШО ДА НЕ СЕ НЕРВИРАШ ???
    Охх мила, се нервирам јас... Ама не на ист начин како и ти, не ги оптеретувам сите од моја околина со моите проблеми... Ааа да, и интензитетот на нервоза ни е различен.
    Знаеш што имам сватено ??? ОК, ете - ќе се нервирам. И што ќе постигнам со тоа ??? НИШТО !
    Ниту нешто ќе сменам, само полошо за себе ќе си направам.
    Да си упропастувам здравје за проблеми на кои утре ќе се смеам ??? Епа фала, ама НЕ !
    Зашто бе утре да им се смеам, кога можам и денес ???

Како и да е, се поминува... Среќа, тага, абре баш се.
    Не е некоја утеха, али единствено шо треба да направиш е да бидеш јак и машки да истрпиш додека е тешко и максимално да уживаш кога си среќен.

Па и не е толку комплицирано кога ќе видиш :)

julie77, creshicka, kravce and 3 others like this.
  10. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Епа не ја можам математикава :@
    На час:
    - 2+2=4.
    За домашна:
    - 4*2=8.
    На тест:
    - Марко има две јаболка едното го јаде, а едното му го дава на другарот, пресметај ја масата на сонцето.

Буквално! :@ :@ :@

11. creshicka

creshicka Популарен член

Чудно е како човек за многу работи отрпнува. Индифирентност за конечниот исход за било која работа. Дури не знам дали е нормално толку ништо да не ме погодува, толку да ми е сеедно. Се фаќам себеси мислејќи, во оваа ситуација би требало многу да се налутам, теба да ме извади од такт, ама не бре, од едното уво влегува од другото излегува.
    Можеби и подобро е така. Што добив со тоа што се замарав за се? За секоја глупост и ситница си ја тупев главата, се нервирав дури и сонот не ми беше сон, бидејки на психичка база неможев ни да спијам. Ништо не добив, само ретка коса и изгубен апетит.
    Си кулирам можеби и повеќе отколку што треба, а и да ви кажам некако, убаво ми е. Не велам дека не ме погодува ама баш НИШТО, нормално си имам нервози, за невработеноста, и тако даље, ама многу работи кои порано ме ваделе од кожа сега ми се чинат многу банални и за нив имам само еден одговор- “Не ми е гајле“.
    Факултет, дома, дечко, храна. Мојата моментална листа на приоритети се чини океј. Дури храната би ја ставила и пред се, ама нема смисла... Сума сумарум, си живеам за сега, за утре ке живеам утре, а вчера си живеев за вчера, нема враќање, нема поправање на некои потези, само соочување со последиците од нив. Се живее за моменти- затоа што од премногу планирање и секирација глава боли, а и животот минува.

bittersweet, Doozy, anabel-a and 8 others like this.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... ете го форумот во вистинско светло. :clap: Се изначитав денес постови за восхит.
    Ви се воодушевувам девојки ... и жени. :)

bittersweet, kate21, anabel-a and 8 others like this.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Плукнав па излижав :$ Реков нешто и не стојам на кажаното...срам да ми е... :) Ама ме чеша раката,и во моментов сеедно ми е што ќе се случи...
    Туку друго ми е муабетот.Ја сум ви луѓе рационала личност,не летам во облаци и се гледам со доза на хумор.А знам и да бидам цинична.Имам некој шугав коефициент на паметноќа,и поприлично ниво на емотивна интелигенција .На овие години имам почнат незавршен факс,работно искуство од речиси 15 години,деца имам,маж да,Швалер немам,кеш немам.Здраво пријатно.
    А ако нешто ме иритира тоа се некои полуписмени,мака ми кој се работи,мака ми што од мажот мора да барам за влошки.Мака ми е што ми велат работи било што (а што тоа :^) ),климај со глава ,смешкај се, и молчи.Затоа што ти не си човек.Ти си невработена.И од тоа дека се ќе биде ,само трпение...тралалалала.....Нема.
    Секое цв што го пратам,секој телефонски разговор,секој што ќе му кажам дека дека ми треба работа,ме чини,гордост,живци,живот.Времето поминува.Не се враќа.Годините од мојот живот нема да се вратат.
    Книгите ,ми помагаат да не навлезам во некој маѓепсан круг.
    Нема да се предадам.Се надевам.Си верувам во бајки :tmi:
    И ништо не е толку црно да не може да биде полошо.Не сум фокусирана на лошите работи ама сум свесна за нив.
    Некогаш плачам,некогаш се зезам...а некогаш и Скарлет О Хара ми е идол-Утре ќе мислам на тоа!
    Се држам јас се уште,и тоа како се држам.

Trnche, Buttterfly, Doozy and 23 others like this.
  14. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Сакам да кажам сум добила цветче и тек сега го забележав и одеднаш сум цела :) Ете мала стварчица ама мене ме направи ептем среќна :) И јас имам свое местенце во ФЕМИНА :rock:

creshicka likes this.
  15. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се изнаслушав различни приказни, животни вистини, лаги и радости. Ниедна не е слична на другата, сите сме различни, затоа сме посебни.
    Периодов шашав. Ново темпо, а баш мислев дека моја единствена дилема ќе биде чај или кафе, како онаа сликана сите што ја ставате. И згора на се и притисоци ми задаваат... Уште па една колешка ми вика, нели ја осеќаш потребата за мажење, па тоа ти е наредно. |( Епа НЕ! Јас баш наредно си реков е освојување на Монт Блан. :nod:

AngelOfArh likes this.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Не знам како луѓево очекуваат да сум нормална коа имам двајца шлакнати претци?! Татко ми изјава вчера- абе таму една нива,ќе платам да ја насадат четиридеден јачмен ( :^) ), до година домашно пиво ќе праам,ќе пробам една технологија... Нели е генијален?! :D Пиво ќе правел бе...оф леле... Дедо ми покоен, до последно бараше баба ми да му пушта говори од Тито,никад не дознавме кое такво за бога милога го прави тоа, рече е има време ќе дознаете,ни дознавме,ни ништо,јас им викам може сакал да го устручи да го имитира ко Ранко Рангелов. :D Мистеријата е тоа што уствари и не го сакаше многу...
    И така,светот очекува јас да сум ок,а со какви луѓе сум израснала бре...

Колку ќе беше поубаво луѓето да прават работи за себе и да бидат насочени кон себе,него ли кон другите...

И патем...не знам дал е до мене,ама све некако си пронаоѓам,све нешто као да живееме во овоа...
    http://think.mk/2012/11/04/chomski-10-s ... so-lugeto/
    У која вукојебина се родив бре...

И у случај да не сте го виделе...не знам за вас,ама мене сериозно ми се насолзија очите. Или сум слаба на нерви пошто имав низок старт на денот или стварно е тажно...поим немам...ама од два реда, приказната која ми се создаде во глава...
    http://off.net.mk/zezalici/meshano/shes ... -hemingvej

Trnche, kravce, bittersweet and 3 others like this.
  17. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

сдк дека сакам да си одам домааааааааааа :worried:

18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Значи, да почнам од почеток.
    НЕ МИ СЕ МЕШАЈТЕ БЕ ЛУЃЕ ВО МОИ МАНЏИ.
    Моите ставови и мислења се мои, не се ваши, и затоа не се исти.
    Да бев иста со вас, ќе се утепав.
    Терај си ти по твое, јас по мое. Јас те терам да мислиш како мене??? Фала. Чао. Пријатно.
    Ееее ограничени умови.

19. starbucks

starbucks Популарен член

Имам насмевка од 6-ка до 6-ка. Се тресам од возбуда и едвај чекам да го видам. :wasntme: Сонце ми е тој. :$

Doozy, The-Queen, la-chicka and 12 others like this.
  20. catsruletheworld3

catsruletheworld3 Истакнат член

Зошто е понеделник толку далеку од сабота, а сабота толку блиску до понеделник? :emo:

Thread Status:
Not open for further replies.