[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.185
    Коа дебили на твитер ќе се обединат за да бранат друг дебил...па се чудиме после што не чини у државава за посериозните ствари. А нападнатиот и исмејаниот е човек со интегритет, кариера и зрелост... За жал...
    Објективност за почеток ни фали,а не лигавотини и бљувотини...

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  2. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Bubbi за кој бенд станува збор ? :wasntme:

3. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
  4. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сдк
    http://www.youtube.com/watch?v=Qbk8tMhaPDA и така, одам на спиење уште малку, утре е нов ден, ќе се "гушкам" со колоквиумот. Пуштајте ми среќа за утре оти ќе ми треба :(

На Chica.Loca, Miss.Ricci, julie77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Аххх, моментот кога случајно поминуваш низ продавница, наоѓаш квалитетни панталони за ич пари и сфаќаш дека ти требаат два броја помали од вообичаено. Е тоа е мало зрно радост, капка вода во пустина.

Од таму летав, а до претходно само трчав. За промена си се сфаќам себе си и убаво е чувството. Зборувам многу, како навиена балерина од оние црвените кутии што сите ги носеа за поклон од Бамбус оаза. Леле, колку ги мразев продавачките во Бамбус Оаза со трауми бев поради нив. Уште тврдам дека немаше ништо од бамбус таму, кај и го најдоа глупавото име.

Блаботини некои, таков ми е денот. Од нога мавнав две Шогетен, што ефтини биле тука. Излезе некоја нумеричка анализа и за денов или слабо :^) Две 12 преку една 11 абе мора да значи тоа нешто. Си шкртам денови на календар, си се пулам во таван за мерак. Каспита, пак се разврна. Еко ле.

И да, многу сакам кога по каталози гледаш модели во прекрасна долна облека со лубеници троа по поголемите, а кога ќе отидеш во продавница поголемо од Б корпа, на свети Петар. Парадоксално, зарем не...

На anabel-a и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  6. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    butterfly33 за Muse

Ќе си гризнам од г’зов .... :doh:
    http://www.kupikartizase.com/Events/muse

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.444
    Допаѓања:
    143.627
    Им се восхитувам на луѓето кои отсекогаш знаеле што сакаат да работат во животот. Го работат, успешни се и среќни!

Би сакала моите да ме советуваа дека која професија и да ја избереш, можеш да постигнеш успех ако ја сакаш, па макар и да е најнеперспективна во моментот. Ми кажаа дека треба да си посветен, ама не и да ја сакаш, исто како што го сакаш човекот кој го бираш за животен сопатник. Кога има љубов, се е лесно! Кога го сакаш тоа што го правиш, резултатите се неизбежни. Има нешто посебно во луѓето кои со страст зборуваат за својата работа. Искри им светкаат во очите, искри потпалени од страст - кон работата.

И нема добри и лоши професии. Добра професија е онаа што ја сакаш. Лоша е онаа што ја работиш само и само затоа што немаш друга опција. Или барем мислиш дека немаш!

Се трудам да ги учам моите деца да се посветат на она што го сакаат, што и да изберат. Сопруг ми ми вика дека грешам, дека не треба да им викам така, туку да ги насочам кон поперспективните професии. А што разбира тој, кога е еден од тие кои го сакаат тоа што го прават... или барем беше, до пред некое време, кога реши да напредува. А кога ќе решиш да напредуваш во хиерархијата, а не во професијата која ја сакаш... тогаш почнуваат проблемите... Кога љубовта кон парите привидно ја победува љубовта кон работата.

На The-Queen, Shelea, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Си ги гледам новите (за мене) професори и асистенти на факултет од нареден семестар, и се радувам што нема млади, згодни и убави да ми го одвлекуваат вниманието на часовите, да се вцрвувам и збркувам кога ќе ме прашаат нешто :$ Кога ќе ми виснат над глава да видат како ја правам вежбата, да не знам кај се наоѓа Ctrl на тастатура :D Демек ќе попрочитував нешто од материјалите, да се подготвам да не плачам кога ќе удри јакото, јас си го гледам наставниот кадар.. Све брадосани жолти германци со цвикери и еден залутан грк .. Ќе биде интересно, предосеќам :|

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.216
    Допаѓања:
    111.428
    Ах Ариел , тукушто ја имав пожешката дебата со дечко ми околу ова напредување, а кај него е уште поопасно, тој и ја сака работата и вртоглаво стреми кон тоа да напредува, толку многу што не гледа преку што оди, преку семејството, преку блиските, преку пријателите, преку мене... Најлоша варијанта е да се фокусираш исклучиво на работата, тогаш и работата која ја работиш и ја сакаш знае да биде опасна по животот. Ама иди објасни му го тоа на економист, нему само бројките во глава му се вртат. А бројките не прават деца, бројките не слават родендени со тебе, бројките не делат лепче на божиќ со тебе, бројките не ти мерат температура кога ќе се разболиш, бројките не живеат за тебе, ти живееш за нив. Мислам дека премногу се концентрираме на деловниот успех што забораваме на оној повредниот, успехот на животот. Ама што знам јас, проклет романтичар, емотивец, уметник, талкач по рими и стихови, зависник од љубов.... За мене бројките засекогаш ќе останат непозната во равенката на животот, како што за дечко ми тоа во последно време се емоциите и вредностите.

На kate21, Libera и Ariel им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.185
    Здивен лав избегал од циркуз у Струмица! Леле колку егзотична приказна еј! :D
    Ви текнува на цртаниот за кутрото лавче што избега од циркуз и сите се плашеа,а уствари имаше меко срце?! :D
    Леле не е смешно,опасно е,ама ...што да праам...се смеам... :D

И другите вести, крадци крадат зимници по подруми... па уште веста оди на Сител. АЛО БРЕ, ЗАРЕМ НЕ ВИ Е ЈАСНО ДЕКА ЛУЃЕТО НЕМААТ ПАРИ ЗА ХРАНА?! Ебавте ретардираните!

Се мислам да почнам да твитам...им треба баланс и повеќе мрчала,гледам јас,гледам...

Се извинувам,у Кавадарци било! :D

На imelda, kravce, ljubam и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сега Холанѓанката која пишуваше дека Балканците не треба да победуваат, и' ги понижуваше, може да му грицне од на Новак Ѓоковиќ подолгото!

На Peppermint, Monna.Monna, creshicka и 6 други им се допаѓа ова.
  12. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Neznam dali e prasanjeto za tuka no moze li nekoja da mi kaze kako mozam da secam pesni samo refrenot mi treba za na telefon ve molam pobrzo

13. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Правам работи кои не наликуваат на мене.. :shake: И многу тешко ми оди поради тоа.. Затоа што јас не сум таква. Ама станувам. :x Ама интересно ми е.. и ке си продолжам! :lol: Само што воопшто неможам да се снајдам, претешко ми е. :whew: ..Ама сум таков човек, покварен така да ке се научам. ;) :devil:
    Интересно е бе луѓе да си гнаса. :wasntme: :devil:

14. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Ќе ја напишеш најбрзо што можеш на лист хартија, ќе го исечеш рефренот, и ќе го залепиш рфренот на телефонот! ;) И ќе си читаш и потпевнуваш! Ахаха извинете морав! Се работи за итна работа.. :music: :music: :music:

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.185
    Добро дечки,она со Шведска и Азилот со Среќичка што и упаднав...еве една твитерџика твитнала за тоа тро покасно...и пише ово...
    Ова веќе се вика крематориум! :D Не барајте азил ве молам! :D

16. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    Мене грип не може да ме фати, па ти ке ме фатиш ;) :wasntme:

17. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Полека,но сигурно се привикнувам на неговиот дом,си замислувам како ќе биде кога ќе живееме заедно,каков ќе ни биде секој ден.Наутро ќе станам,ќе му подготвам појадок,ќе го испратам на работа па ако даде господ и јас ќе одам на работа.Попладне ќе уживаме еден до друг заедно,па потоа ќе дојдат дечиња ко мечиња :D .Ахх убаво е да сонуваме нели,но уште поубаво е кога истите тие сонови ќе ни се остварат.И покрај сите лоши нешта што ми се случуваат и сето она црно во животот,јас сепак сонувам,мечтаам ,се надевам,живеам.Иако не знам што ми носи утре секој ден го живеам како последен и си пружам нешта кои што не се кој знае што, но за мене се големо задоволство.Пробајте и вие барем еден ден да живеете така,да заборавите на сите нервози и само да се смеете и да мечтаете.Кој знае можеби еден ден сите наши мечти ќе станат реалност.

На tessi, mims-89, bal0n43 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Има(ше) една многу вредна личност во мојов живот и ми е жал што го изгубив и како пријател. Тоа почна вака: „Пред 10тина години додека играв жмурка и камај камај на улица од беше најголем фраер, рапериште, се дружеше со големите, си го имаше стилот едноставно. Не зезаа нас маливе што играме на улица, а они веќе правеа муабети за женски, цицки енд стаф... Се зезам бе, не почна тогаш приказната, почна пред 3 години. Мхм... јас и тој повторно очи во очи. Сега веќе порасната во преубава и презгодна девојка се вратив да му се одмазнам шо не ме приметуваше пред 7 години!. Пак се зезам. Онака ме пукна нешто да го најдам на фејсбук, не дека не го гледав низ маало 10 куќи не делат, ама ај си викам шо. И се попали малиот почна одма нешо муабети а-у и излеговме на кафе. Искрено не замислував дека е толку прекрасно човече затоа што ми оставил впечаток на дебил. Мил. Почнавме да се гледаме онака и некако дојдовме до врска, а само 3 пати се имавме залапано бе :fubar: Со него сум се утепувала од смеење, неморав да глумам лудило (ко што морам пред други на пример за да не се чувствуаат нападнати одма :lol: ) неморав да се преправам дека сум нешто многу фина, светица енд стаф знаете кога сакате да направите некој да ве сака уште на почеток. Го сакав ама не го љубев, тоа беше проблемот. ме начека у период кога штотуку бев раскинала со стариов фраер и се некако накај него ме влечеше. Уништив се едноставно, а беше многу убаво. Кога би имало некој програм да направам карактер на некоја личност би ја направила како него. Го лажев дека прекинуваме поради друго, а потоа сам си сфати. Многу ме сакаше бе многу, ама не се погази себе и своите принципи поради тоа, несакаше и неможеше да ми остане пријател и се заврши.„
    Верувајте ми дека го немав видено се до пред некој ден. Мислам не е можно на толку мало растојание да не се видиме ни случајно, јас секој ден поминувам од кај него, тој од кај мене незнам, а се сретнавме на сосема трето место. Знам дека има девојка, подолга врска, ама погледот го издаде дека сеуште ме сака. Не се опишува тоа со зборови, може само да се почувствува, не е дека сега ја нешо се убедувам самата дека ме сака, искрено се молам да не е така, ама други беа чувствата... Како да не беше среќен што ме гледа, не се ни насмеа и ми подаде рака да се поздрави, а јас го гушнав и го бацив во образ. Мил ми е бе, ми треба во животов, би жртвувала нешто друго само тој да ми е пријател. разменивме 2-3 реченици, јас напреднав во животов, тој остана ист. Хи, сакаше да држи диета додека беше со мене и почна да ја држи, ама како што го видов гледам дека одамна прекинал да ја држи.
    Му ја посакувам целата среќа на светот! Заслужува да е среќен и да има некоја добра девојка, да вреди за него и да се сакаат многу, толку многу колку што тој ме сака(ше) мене.

Друго сдк дека како што ме исполнува миленичето ништо друго. Милно е бре, се смее, ме игра, ме гали, ме топли, ме слуша, ме разбира. Лола е умница!
    Добра ноќ, утре е уште еден работен и напорен ден за мене :hai:

На CIA, Monna.Monna, lunicka и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Тууу како се создале овие Битлси, слушај... и така ќе почне да ми раскажува, а некогаш и не го слушам. Така тапаво со насмевка ќе го гледам; дебелото долно усниче, сериозното чело кога расправа за нешто многу важно де, очите као стогодишни, а тој уште дете.
    На мене да ми направи нешто такво, да не ме слуша кога му говорам, охо...

Никогаш доста од греано вино со зеленожолто јаболко. И цигара патем. Кафе после јадење и печурки во сос... никогаш, никогаш.

Нека престанат да ме прашуваат луѓето зошто тоа ми треба, кога јас одам по тоа што сакам, сталкер сум по моите соништа и желби; и да, учам од вашите грешки и инстаграмски животи. Земи и намачкај, ако претече ќе лизнеме, ако нема ќе плукнеме. |(

Ниеден мој разговор во последно време нема поента. Една нормална реченица не можам да склопам, а не па да пренесам што мислам. Па оставам и правам уффф... Низок притисок у пиу миу!

На Doozy, mims-89, TheCandy880 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Денес станав со помисла и чувство дека сум некаде на одмор а не во Скопјево. Се будам и не гледам ништо околу мене, отидов кај мајка ми да и висам над глава и и викам дај ми купаките да се облечам и да одам сестра ми да не ме чека :D хаха жената секундарно се расони и почна да ме гледа. А јас ваква :^) Шо ме гледаш, не ме гледај давај ајде ме чека ќерка ти :) И мајка ми ми вика Ангел ај бе излези на тераса, оди измиј се расони си и види кај си.Излегувам на тераса, и нормално студот ме штипна по обравчиња и се разбудив, се свестив кај сум. Погледот ми го прекрија еден куп згради и асфалт. И си влегов молкум внатре и почнав тивко кафе да си правам. Ништо. За лето и море ќе почекам малку. Дури и солзи ми надојдоа у очите. Добро бе јас незнам шо човек ќе сум. Како да живеам за лето, како да живеам за морето, сонцето и плажата. Ми се смеат моите ама јас си ги броам месеците и пред лето и после лето :) Јас сум човек шо не му се радува на ниедно годишно време освен на летото. Јас уште одамна почнав да си го планирам следното лето. :D Мене некои ми се смеат кога ќе слушнат дека јас знам шо ќе правам цело лето ама шо да правам кога само у лето живеам а у другиот дел од годината преживувам. Еве на пример вчера. Мајка ми ми го купи најубавиот капут на светот, ми купи најубавите чизми може со надеж дека ќе ми ја приближи убавината на годишното време кое доаѓа ама врувајте дека јас не бев бе среќна. Ако ме прашуваше мене јас немаше да си купам ништо. ќе си купев ради реда нешто, механички, без толку мислење, гледање и фрлање пари на работи за у годишна доба која не ја сакам. Она беше посреќна од мене. Три пати ме тераше да се облекувам за да ма виде. Јас повеќе би им се израдувала на пар купаќи. На сончко шо пржи. Ама ќе си почекам, плановите и онака ми се извадени од фиока и презентирани пред моите.Сеа чекам само месеците да пројдат :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.