[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се прашувам,дали воопшто некогаш јас ќе станам озбилна,односно сериозна личност? :?: :lol: :rofl: :rofl:

2. starfish

starfish Популарен член

Палачинка е светска работа.
    Не постои човек што не сака палачинки, а толку се прости и лесни, можеш да ги јадеш коа сакаш и како сакаш, како еден оброк или како десерт. Или да буташ палачинки цел ден, коа си во гаден муд и да дојде осмех на лице. Не може денот да е лош ако почне со доручек палачинки.
    И во ова бев убедена. До денес.
    Убаво си доручкував, насмеана си излегов од дома, и отидов на преглед.
    Мојот младичок, фин и интелектуален доктор ми соопшти баш тоа што не сакав да слушнам. Ме нападна со совети, препораки, цели режими на исхрана, дури и план ми направи што да правам викендов. Све тоа убаво, и јас би на страна, на некое убаво планинско местенце, со камин, опколено со шума, ама кој ќе ме финансира? Во ситуација кога пола од луѓето што ги знам остануваат без работа, а другите половина живеат од плата за плата, јас да барам пари за патување и релаксирање нема логика. Сега единствено што можам е да барам пари за витамини и лекови.
    Ќе си седам мирна и ќе почнам да си гледам здравје. Си ветив дека поредовно ќе јадам, ако ништо друго, барем поздраво. И овој мојов глупав биоритам морам да го вратам у нормала.
    И џабе палачинки коа ќе ти кажат неубава вест.
    Барем мачорот да ми се врати....

Monna.Monna, tweety26, JuLleE and 8 others like this.
  3. sweet-star

sweet-star Популарен член

[​IMG] ^_^

баш си го сакам ова... :lol:

sunfemina and Miss-Angie92 like this.
  4. creshicka

creshicka Популарен член

Во петок и недела најчести постови на форумов:
    петок- јеееееееј викенд. :rock:
    недела- утре е понеделник. |(

Денес денов ми почна касно. Станав пред 1 час, и веднаш седнав на компјутеров иако тоа вообичаено не го правам. Па не сум ни измиена луѓенца. :fubar:
    Починал актерот Ангеловски читам сега, и искрено жал ми е. Мене детството ми помина со него и компанија и нивните претстави, шоуа... Паметам еднаш во основно во 3 или 4 одделение дојде во нашето училиште и ја изведе претставата Рибарот и Рипката. Сите до еден бевме со осмех од 6ка до 6ка бидејки ни даде автограм. Ви велам Анџелина Џоли да дојдеше немаше толку да сме возбудени. :)
    Како и да е, денес имам една копа работа, семинарски за правење, па ке читнувам овде чат пат на пауза. :lol: Ама пред тоа, една доооооооолга тоооооопла бања, оти се чувствувам неубаво вака. :) А вечер, е вечер на свирка со еден прилично познат Македонски пејач, очекувам убаво да си поминам. :wasntme:

5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Гел за туширање, шампон за коса, парфем, крема за раце...и сето тоа така преубаво мириса, обожавам :angel: а посебно ако имаат сладок мирис :mm: :angel: привилегија, несвест :D Поубаво не може да биде :angel:
    А музикава на Стинг, рај за душа...Mad about you, па и останати него слични песни, уживанции...
    А животот, згоден, чат - пат и незгоден ама пак го сака човек, каков - таков... :l: :angel:

tweety26, kravce, julie77 and 4 others like this.
  6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Леле луѓе како сум паднала денеска во школо,брука на векот.Барем да ме снимаа и јас да се видев :rofl:

7. cveke123

cveke123 Истакнат член

Стигнав и до шест активности во неделата. За разлика од лани и преклани, многу позафатена сум.. Да се надеваме дека ќе постигнам се. Сакав да дојде до оваа мера, поголем предизвик.
    Брат ми дојде завчера, не сум го видела 5 месеци. Туф туф ама пораснал, малку се срамеше на почеток, потоа се опушти, фати играчките и рецка не никој не маваше. :D
    Утре ќе дадам максимум на тренинг, да излезе вистинското од мене!

Ајмо убав ден!

8. sweet-star

sweet-star Популарен член

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Страшно сивило надвисна периодов...
    НЕ само кај мене, општо читам и овде, само некои лоши работи- смрт, страшни болести...
    И кога си помислив дека можеби јас ќе бидам иземена од тоа, барем не повеќе жални вести, ме погоди тачно во епицентарот...
    22 години и веќе со страшната помисла дека можеби нема да се спаси...
    А јас и се налутив дека ја снема, а таа веќе 2 месеци да криела страшна болест.
    Се надевам,преколнувам дека е од она нестрашното што се оперира и не се шири повеќе...
    Сите сме утепани, незнаме како да ја утешиме, а кој би знаел.
    Уште па се шегува на своја сметка, ќе ви дадам малку на сите и онака ми се преголеми ;(
    Ах црн хуморе, во овие ситуации ми се повраќа од помислата дека константно се смеам на такви шеги.
    И ајде пробај да немаш опаднат дух, страшни главобоки и несоници.
    Дебилен грд, лош, одвратен периоду, плис го авау, и со најмали можни штети.
    Е во овој период ужасно ми се потребни фамозните розеви наочари, барем на секунда да се исклучам од лошите мисли и да мислам дека утре -нов ден и се ќе биде нај нај нај...

10. Smilly

Smilly Популарен член

После долги 5часа дремење на презентација,и проекти,поректи и пак проекти,топла пица и кока кола се совршенсто!
    Топла купка и многу многу меури и мирис на...ај сигурно знаете што,моето омилено.
    Мелена плазма и чоколадно млеко,а јас сега сакам палачинки благодарение на Старфиш!

Ми се оди на утакмца!Леле ај бе овие моиве да сакаат,а и грлото ми е оправено ,фала богу.
    Есента во мене буди некој чуден сенс за мирис,па опсесија ми е се да ми мириса слатко.Собава ми е како отпад за лушпи од мандарини..мхм :mm: Немам миризливо стапче,па лушпиве се идеална замена.

Сакам печени костени!Не не јас морам надвор!
    + половина час му се препуштам на Шелдон,ах срцка е... :inlove:

Вечерва сум на роденден...иф ју ноу ват ај мин....Чирс! :d:

Исполнет и среќен петок.И чудно неповрзан :?:

Бесос.

tweety26, anabel-a, kravce and 9 others like this.
  11. kate21

kate21 Популарен член

СДК лошо е кога ќе се изговорат некои работи за кои подобро би било да останат кај што си биле.

И после оди мисли како да се оправдаш, како да објасниш и како ќе те сфати.
    Грдо чувство, многу грдо :doh:

crazylady likes this.
  12. Ingvild

Ingvild Популарен член

Over and over again the same stupid thing !!! :@
    ...and I can't anymore, I really can't ;(

Sara123 likes this.
  13. Spell

Spell Популарен член

Толку многу тмурен ден а толку убав и исполнет. Си ја видов милата моја најубава иако беше уморна со моите смешки ја расположив битно се изнасликавме за сите пари е леле еднаш годишно ако се фотнеме и така не се гледавме многу често. Штета, штета што си оди и што никогаш нема да биде како што беше, ништо нема да биде исто без неа. Ми даде толку многу едноставен а толку добар совет кој држи вода. Не се давај толку лесно и не давај никој да те гази и чувај се. На некои моменти ми одеше да се скинам од плачење ама се држев цврсто за да не примети ама тешко е што ќе си оди. И посакувам убав и мирен живот се надевам ќе ја чуваат таму добро ако не со мене работа ќе си имаат :)

Леле луџенцааа за накај дома не платив карта во бус немаше теорија да се стигне до таму. Па се караат млади со бабиве и дедовциве ама тоа невидена некултура стариве еееј :fubar: Јас си ќутев и гледав па еден дедо еееј гледа дека нема место тој се бута да поминам девојче да поминам е аман бе деденце ајде помини не е проблем јас ќе се бутнев за малку во тој дел кај што се ставаат вајда торби не ми беше проблем НЕЕЕ сааамо тој да излезе. :x

14. maja8

maja8 Популарен член

Имам во пријатели еден „пејач“ кој има 2-3 песни направени, која од која по-тапа, и истиот гледам се радува во неговиоте статуси на Фб како конечно ќе добиел права (пак зборам за законов за музика) ко демек трудот ќе му биле платен, ќе заработи типот од данокот што ќе се плаќа. :fubar:

Си мислам човече, да ми плаќаат тебе нема да те слушам, не па да платам за да те слушам.

Да имавме некои асални пејачи да не ти е жал да платиш, ама за некои крекачи што мама и тато им купиле песна? :x

15. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Кога ли дојде ноември? Се ми поминува брзо,неосетно,како низ магла. Деновиве ми беа премногу стресни. И таман ми завршија маките, место да одам и да си се одморам,да уживам со себе или со луѓето што ги сакам,јас седнав на кафе со три крекачки што ми објаснуваа како е добро да фатиш маж од странство,како е поисплатливо да си во врска него сингл од финанасиски аспект и како е најубаво да си фатиш врски за испит. Врските за испит им се гордост ,демек видете кои сме ние и кого познаваме. Шупелки! Па утре ќе слушаме пак дека некој извадил панкреас наместо бубрег. :|

kravce, bittersweet, Doozy and 2 others like this.
  16. k.i.m

k.i.m Популарен член

Може малку накасно вака јас да те дружам? :D Или прај уште едно со мене :D

Јас ќе кажам некој збор за непријатните (аwkward) ситуации.

-На пример, собираш храброст да му кажеш на некого нешто додека разговарате... и таман си отворил уста, и тој/таа почнува нешто да ти кажува, па на крај ништо од бизнисот... AWKWARD.
    -Или се допишуваш со некого на нет, одлучуваш да кажеш нешто, бараш погоден момент, и баш тоа не го има прочитано, па си продолжува со друг муабет... Или ќе падне нетот баш тогаш.
    -Исто така разговараш по телефон, па молкот го искористуваш за да го кажеш тоа нештото, а во исто другата страна започнува со муабет или ти вели: Морам да одам сега, чао - и ти пак :|

Најчести причини за настанување на awkward ситуација: Кога сакаш да се пофалиш, или пак кога треба да прашаш нешто некоја личност со која не си толку близок, а прашањето е малку незгодно, итн итн. и таман си се спремил... нешто те прекинува.

Ги мразам овие Аwkward ситуации. :devil:

(постот е инспириран од вистински настан :D )

Doozy, sunfemina and Divinebutterfly like this.
  17. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Сега ли најдов да се разболам бе, аман?
    Утре настапувам а за никаде сум, за никаде! И демек пијам апчиња, па сируп па 300 работи ама џабе :(
    СЕ молам утре да биде се како што треба и да успеам да дадам се од себе, мада се мислам едно шише ракија да мавнам нема подобро :lol:
    Инаку периодов пу пу да не урочам тргна се..
    Си најдов прекрасен човек кој е со мене после се, постојано сум ангажирана, а сакам да бидам ангажирана обожавам постојано да бидам во движење..
    Утре е голем ден, спремање, фризер, шминка, настап и на крај резултат :)
    се надевам на најдобро ...

18. sweat2

sweat2 Истакнат член

Cестрата ја тресе пубертет...леле кој ке ја трпе се она знае
    се и пречи,сите сме и криви..оххх ме потсети на лудите години
    кога и јас се бунтував :D

19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

^^ И сестра ми е истата :lol:

ВАжи бе Кимче,не откажвам,барем на фемина да пиеме кафе заедно :D :* (Ако не си го испила веќе :?: :D ) Кимче,за муабетот,ти па не чекај да дојди таков момент,некогаш пукај навреме :)

Луѓе,за сите ќе кажам,сите имаме тешки моменти,ама држете се,помагајте,утешете,бидете поддршка,ЗБОРОВИТЕ СЕ СИЛНИ,ИСТО ТАКА И ВЕРБАТА! НЕ ќутете кога сте потребни,зборувајте! Можеби другата страна чека да кажете вие нешто неккогаш,нешто што таа нема храброст да го рече или па изгубила надеж за тоа,па така,дајте ја вие!

Ајде,седнувам да учам,а мн ми се седи тука со вас...Само кафе ќе си направам сега,го пијам за 10 мин и седнувам : )

tweety26, kravce and k.i.m like this.
  20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

... недај боже да си насмеан или расположен во работната средина. Дефинитивно ти ја лепат етикетата - несериозна, непринципиелна или нетрудољубива. Демек, види ја, се клешти само, што разбира она, вечно насмеана, божем палјачо. |(
    А спротивно - ако си груб, намќорест, непристапен, тогаш си сериозен, посветен, човек од доверба.

Апсолутно романтично, немам друг коментар.

Денеска ми стигна честитка на моја сметка - сум била арогантна и дрска.
    Јас искрено не знам каков треба да бидеш со глупав и неписмен народ.
    Пробуваш еднаш со фино, продолжуваш по вторпат со трпеливо, а третиот - кога станува очигледно дека мулето не сфаќа, а е подготвено да те руга со надменост, не останува ништо друго освен да с`ржеш.

Мене ми е искрено жал (лажам, НЕ МИ Е!) |( што немам днк нишка која вклучува гзолижење, вештачка насмевка и трепкање со очите за глупчовци што газат по светот. Не им го хранам егото, и суптилно им давам до знаење дека се морони.

А шефот се изнасмеа за забелешката на г-динот. Уште зема да го боцка господинчето - кој арогантен, нашата М? Ма она е кокиче.

:rofl:

Тоа е, нема спас од глуперди. |(

Chica.Loca, Lilit, Shelea and 30 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.