[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Постојано барам причини за среќа во купиштата неубости наоколу.
    Сеуште учам како потполно да се внесам во она што го работам. И, верувам на добар пат сум дотаму. :)

This photo made my day!! :rofl:

На Doozy, bluegirl7, Lepaaa и 12 други им се допаѓа ова.
  2. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ричи ма не се замарај, читај си ги само тие што ти се интересни.

СДК искористете го сонцево, од понеделник дожд

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  3. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.231
    Го знаете ли она чувство кога колоквиумската недела ви поминала, немате за учење и со чинија пуканки гледате филмови? Мене ептен ми се допаѓа.. :)

На Nymeria, kravce, Dagi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Предходните 2-3 дена сватив дека мене среќна ѕвезда ме прати ми се посреќија, а постојано кукам.
    Сабејлево гледав што има на телевизија и ако сте ги забележале на телма на "Трчај Петко" секоја емисија ги даваат децата што треба да објаснуваат некои поими овој пат беше за свадба и едни двајца мали фраерчиња (ги цититам)
    - свадба е кога младоженецот и невестата се бакнуваат во уста ( и овде прават гримаса на гадење) :rofl:
    Охххх сонциња ми го разубавеа денот, колку е се поинтересно од детска перспектива :D :D :D сепак и убавото време влијае на мојот убав ден.

На nobody1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
  6. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Не знам зошто ама ме фаќа криза за лубеница... :sweat:

Прикачени фајлови:

На Mrs.Cuper, anabel-a, Lepaaa и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Човек никогаш незнае што може да му се случи во животот, не може да има потполна контрола на работите, оти со сила убавина, не бидува :geek: А и да мисли дека ги има нештата под контрола, секогаш обратното ќе му се случува.

Кога се појавува позитивната мисла, одма после неа се појавува негативната за да ја демантира другата,како адвокат |( Секогаш заедно одат, во дует.

На Moira, Serafima, Ella.313 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Денеска по долго време си направив добар шопинг! 8) Го знаете чувството кога нешто за кое сте пекале цел месец ќе го видите во бутик? Е тоа е среќа! :D
    И конечно и јас си имам пончо и најубави хеланки, и најшик блуза.
    Во спојлер ќе ви ставам по една слика, ептен ми е кеф. ^_^
    Сакате чајче? :coffee: :wasntme:

Прикачени фајлови:

• DSC02151.jpg
      DSC02151.jpg
      Големина на фајлот:
      121,6 KB
      Прегледи:
      298
    • DSC02147.jpg
      DSC02147.jpg
      Големина на фајлот:
      200,2 KB
      Прегледи:
      298
    • DSC02152.jpg
      DSC02152.jpg
      Големина на фајлот:
      218,5 KB
      Прегледи:
      298
  9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.776
    Прв пат по три години, откако се запишав на факултетов се чувствувам задоволно поради мојата моментална одлука.
    До сега одев напред да не речам со сила, ама ... со некомплетно задоволно срце.
    Но, сега, на пола пат пред крајот направив една одлука, сега имам една поинаква визија за понатаму, една нова идеја која што ме исполнува. Се вратив на она што вистински го сакам.
    Си ја најдов мојата мотивација...

:sun:

На Moira, bittersweet, Doozy и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Викенд, а јас дома, дома и само дома седам.

Есента ја сакам премногу, премногу. Омилено годишно време ми е :wasntme: .
    Сега да беше слободна некоја другарка па да се прошетавме, што убаво ќе ни дојде. Капичка, шалче, капутче, чизми.. мхм, милина за душа.
    Ноември за повеќето гледам лош месец, мене баш ми е супер, како подмачкано.
    Дома топло, чајчето до мене, книгата...уживам!
    А ова најмногу го сакам..

Толку од мене, немам инспирација за пишување едвај ова го напишав.
    Имајте убав викенд кај и да сте :hug:

На rici.aaaaa, EleMental, Glossy-girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Пред некој ден ме споредија дека сум личела на дедо ми. Да ви кажам не знаев како да си го сфатам тоа, бидејки дедо ми имаше еден смешен од, и најубавите очи кои старец може да ги има.
    Висок, исправен човек, со мустаќи а ла Гоце Делчев, зелени очи, и меко срце. Воено лице, отишол во пензија на само 40 години. Типично за него, идол му беше Тито, па сеуште виси една слика од него во дневната соба.
    Ме сакаше да не речам најмногу од сите внуки, 4 на број. Јас бев единствената која одеше да ги посетува без скриени намери, читај барање пари. А тој пак, само мене ми даваше без да си прашам, онолку колку што керќите на чичко ми можеа само да сонуваат. Негова најголема желба беше да завршам факултет, на добар пат сум да го остварам тоа, па многу ке ми биде мило бидејки ке го одржам ветувањето кое му го дадов пред 3-4 години, непосредно пред да си почине. Сите книги кои пред некое време ги даваа со вест со доплата, Британика, енциклопедиски речници, и туто комплето од Пауло Коелјо, ги купуваше и ми ги даваше мене.
    Ми недостига многу, значи поминаа 3 ипол години откако почина и сеуште во многу старчиња го гледам него. Имам едно двд дома со снимка од мојот 1 роденден и таму го има како кажува една приказна. Си го гледам тоа двд чат пат, чисто да се потсетам на него, од страв некогаш да не го заборавам. Но тоа нема да се случи бидејки секој старец со луле, капа, и мустаќи ке ме потсеќа на него.

На Roxanne, Monna.Monna, la-chicka и 21 други им се допаѓа ова.
  12. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.326
    Преспиени утра и попладниња со топло чоколадо. Муабети за општата ситуација на атомите од човекот и за нивната содржајност. Мамурно е времево, се чувтвувам како да не е три часот. Патувам низ времепловот на некоја книга, читам како ништо да не разбирам. Целата концентрација е насочена во друг правец. И она кога зборуваш за себе во трето лице, се осеќаш како да не си ти.
    Рециклирам. Истите работи во животов ми се вртат во круг. Сонувам луѓе кои ми наминале некогаш во животот. Секој ден се проткајува носталгичарот во мене. А ме боли секоја реченица што почнува со ‘Се сеќаваш кога...‘.

Ми се оди на некоја латино-хавајска забава на сред зима. Со лепрешави здолништа и тенки маици. Ланец од ружи оклу врат и цвет во коса. Лесни чевли, да ги скинам од играње.

И тоа.. викам јас се‘ по старо... најверојатно.

На Roxanne, kravce, MandyLane и 4 други им се допаѓа ова.
  13. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    :worried:

На kettygirl, bluegirl7, Loritaa и 2 други им се допаѓа ова.
  14. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Денес научив нешто.
    Дека НИКОГАШ не треба да му веруваш на некој додека навистина не дознаеш каков е.
    Дека не треба да го газиш и повредуваш, да го правиш будала зад грб тој што навистина те сака и не го заслужува тоа.
    Дека во последно време правам некои несмислени работи што не личат на мене, гнасни работи. :(
    Ама тоа е... барем научив. :)

На kettygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Кога во срцето ќе се сокријат сите трагови на светлината,кога срцето не чувствува ништо друго освен голема горчина и замор и кога се чини дека се е уништено сите надежи за нова среќа и нова радост треба да се побараат убавите денови од детството длабоко во себе скриени.Иако поминале и денови кога си бил пресреќен со некој кој те изневерил,иако слепо си верувал во некој ко те излажал...............Само затвори ги очите и сети се на убавите денови.Ако сета убавина од тие денови ја заборавиш,избришеш или затвориш во себе ќе ја снема засекогаш и нема да се врати никогаш...........Само замисли ги своите цели и планови,крени ја главата гордо,срцето исполни го со мир,среќа,радост, а устата со големи насмевки за сите И СЕ ЌЕ БИДЕ ДОБРО КАКО ШТО НЕКОГАШ
    само силните луѓе знаат за вистинска болка и тага

На bluegirl7, Serafima и Ella.313 им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Веќе полесно се дише. Сега никој ништо не ми може, ни очите што ми се затвараат, ни тмурното Скопско време и неговата магла во кој нуркаш наутро. Сонот ќе го надополнам викендов, здраво ќе го надополнам.
    Денес бев во црква, нешто ме тераше да идам, уште пред една недела. И си реков, во сабота после полагање одам. И убаво ми е, ме обли некоја смиреност и сигурност, некое убаво чувство.
    А сега се препуштам на вистинското одмарање. Кој е за денгубење нека каже. :)

На rici.aaaaa и Serafima им се допаѓа ова.
  17. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Најлошо е кога ке ги разочараш своите родители,кога веќе за ништо на свет не ти веруваат...
    Јас го направив најлошото.Ги повредив и разочарав толку многу и толку длабоко.Ги погодив онаму каде што најмалку очекуваа.Им го скратив животот за 10 години.Ги вознемирив...
    Тој период,летово..за нив бев и ѓубре и подолу од ѓубре.Се бев само ќерка не :x
    Секогаш ме фалеа,се восхитуваа со мене.Толку веруваа дека сум паметна и дека никогаш нема да направам некаква глупост.Никогаш ме немаа ограничено со излегување,со пари..или со нешто трето.
    И тогаш животот беше одличен..
    Но,откако ги разочарав мојот живот стана пекол!А тоа го сфатив после 2 месеци,после 2 месеци сфатив што навистина сторив,колку всушност ги повредив.
    Нив,нив,ниииив!! Оние кои најмногу веруваа во мене,ги повредив ........... :fubar:

Немам ни сила ни срце да се отворам на оваа тема и да напишам нешто повеќе.
    Но,сепак сакам да ви кажам дека за ништо во животот немојте да ги разочарувате вашите родители.
    Тие вас ве сакат безусловно,вистински.Тие се секогаш позади вас и во добро и во лошо.Тие го сакаат најдоброто за вас и тогаш кога целиот свет е против вас.

Јас моите ги сакам највеќе на свет.Штета што после толку нервоза и солзи и караници,сфатив колку многу се тие големи за мене.Колку големо срце имаат.И колку сум јас ништо без нив.Без нив сум НУЛА.Најниско!

На marama и anichka94 им се допаѓа ова.
  18. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Не е до тебе, до мојот ужасен вкус за мажи е..

На Tenkai, Stoimenovska, innablood и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Сите живееме под исто небо,но немаме исти хоризонти.

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Ме фаќа нервоза. Бррр вечер ќе биде забавно :worried: :$

На bluegirl7 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: