[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Превземам, туку онака ќе си облечеш капутчето и одиш на прошетка, ниедна куќа нема завеси, а се довлно ниски за да забележиш се' и да ви кажам се изненадив кој мир го имаат внатре, немаше куќа без рафтови полни книги, дедо и внука како цртаат заедно, бабче седи на стара фотелја над нејзе стара лампа, искрено се почувствував како на филм. Лунд и без украси е рустичен и магичен. Рестораните полни со интимност и парови од различни генерации, плоштадот полн со убрзани луѓе полни кеси алкохол, студ кој те ежи, му фали само мирис на печени костени и музичар на некое ќоше со тивок џез и Тој до мене и тоа е тоа. Како да си го присвојувам градов, ми дава мир..

На Moira, kravce, antonina и 29 други им се допаѓа ова.
  2. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Моментално книгава што ја читам ми нема споредба ни со порнич. Еротики... Ме запали мајке ми :D

3. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.635
    ^ Како се вика книгата? :wasntme:

На Inhume, TheCandy880 и CIA им се допаѓа ова.
  4. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Фани Хил е еротска книга, жена опишува сексуални искуства..

На DzingrlakaDzikica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ^ Педесет нијанси сиво. - Ел Џејмс.

Совршена е! :devil:

На Calla.Lily, ljubam и CIA им се допаѓа ова.
  6. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.635
    Знаев! :D

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ^ Кој пробал, знае? :D

А ако не сте пробале, пробајте :D . Топло препорачувам. Да ја завршам оваа и ги земам другите делови ^_^

8. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Како е тоа чуство, кога една од најдобрите другарки ти вика "Женски, ај ве молам извинете, ама неможам да дојдам на роденден, на дедо пензијата му ја даваат" :|
    На дедоти пензијата ти е побитна од нашето осумгодишно пријателство? :clap:

9. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Далеку од дома ,но до него во неговите прегратки и во нашиот иден дом се чувствувам убаво и тоа многу,исполнета сум и среќна од сите страни.Вчера пред да тргнам на пат за овде ми се јавија и ми кажаа понеделник да одам на разговор за работа каде што 99% ќе бидам примена ^_^. Не е којзнае што,но барем ќе се чувствувам корисна и ќе си вадам некое денарче за мене па нема да се чувствувам толку неубо кога ќе барам од дома пари.
    Иако ми е бескрајно убаво овде ме фати некоја носталгија,ми фалат моите дома,ми фали Буци,ми фали мојата соба.Се плашам сега што се чувствувам така иако сум само два дена надвор од дома како ќе ми биде утре кога ќе треба да се преселам овде за стално:?:.Иако се плашам знам дека тој ќе направи се за мене да ми биди убаво и дека јас ќе се навикнам бидејќи на крај краева доволно ми е само тој да е со мене ,ништо друго.Шетајќи се со него почуствував дека е среќен и горд што сум овде,а мене само тоа ми е важно и така и јас сум среќна :inlove: .
    Утре одам на свадба ќе пијамм ќе лумпувамм ќефови ќе тераммм својјјј :dance: :music: :D ,а од понеделник најверојатно започнува работната недела.Отидов јас во неговите прегратки со топол чај и филмче да уживаме во убавините на љубовта. :inlove: Вас ви посакувам добра ноќ со љубените и да сонувате љубов :inlove:

На Miss.Ricci, Moira, kravce и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
  11. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    ја завршувам со криминалистикава и се префрлам на еротикаа,има све да испрочитам :$ :lol:

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
  13. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    254

На Sara123, Stoimenovska и julie77 им се допаѓа ова.
  14. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Уште една вечер порано дома заради тие проклети штикли од 6375377338,8558 cm. :D
    Нозете ми се укочија, ишијас фатив.
    Колку и да обожавам висока штикла, колку и да сакам да го достигнам мојот А. официјално се откажувам од штикли повисоки од 7 cm. Доволно... :)
    :wasntme:

На Adi888 и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  15. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    И сега шта речи коју поруку послати,кога типацот tи вика еве сам се возам пополека накај езеро,си слушам музика,си размислувам и ти пишувам од тел,сега слика ќе ти пратам...мислам,сака да ми каже колку му е убаво без мене или ? :rofl:

16. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    254
    Кога се обидувате да се одмаздите некому, ископајте два гроба – еден за вас.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    :inlove:
    Да ви кажам не знам што повеќе сакам.Дали некој заборавен мирис што ќе ме врати некаде ,или гукањето на гулабите на терасата.Или кога мачката ти се мотка околу нозете и ја слушаш како преде.Или кога врне дожд а ти ушушкан во топло кебе слушаш фина музика.Го сакам излезот на сонцето и мирисот на утрото (иако денеска има мирис на чад).Или кога осетиш дека нов живот расне во тебе.Го сакам и мирисот на кесичката на чоколадната бананка.Или кога пеперугата ќе слети на твојата нога.Или кога чоколадниот колач расне во рерната.И на крај кога редејки алишта ќе најдеш заборавени пари,баш толку колку ти требаат.
    Ах, ситните работи го разубавуваат животот.И имаат облик на љубов која се тркала и зазвечува на тезгата наречена живот како кусур од ситни парички.
    ИмАјТе УбАв ДеН

На ilipili, Moira, kravce и 9 други им се допаѓа ова.
  18. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Подранив сабајлево откако мерачки за отспав за претходната вечер. Мала туристичка шетка во нов град, радости дека даваа Линдт на улица. Македонски, два пати си се вратитв. Па различна девојка беше :!:

Си тонам во есента тука, а сите се сплотуваат со неа. Во алиштата, во однесувањето, во топлите кроасани што сабајле се продаваат во барови (кафиќи бе по наше, кафиќи). Куче ваму куче таму. Сите облечени и дотерани. Ова за кучињата важи. Има посебно млеко за мачки од евро и пол за 200 мл. Кај го наоѓаат, од мачка ли го цицаат? Убаво ти да си го сакаш миленичето, и јас си пекам по мачките, ама кога ќе сфатиш дека повеќе пари трошиш за негова него за своја исхрана нешто не штима. Него ајде.

Кризата очигледно е далеку од Италија, кога сите се шетаат со скапи кучиња во скапи ташни, брендирани кеси и тоа од големите. Јас бркам бесплатни настани и дешавки, си бројам центи и си се радувам. Разгледница за брат ми и чудни мислења на Италијанкиве. Да се смееме, тоа ни останува на крај.

Најјака зимска заблашка. После тиква да се разбереме.

На marama, cigarce, LilBaby и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Знаете што?Ми се врати мачорот!^_^ Леле,леле,леле,леелеее!.
    Абе незнаете каква радост беше тоа вчера!Славење,славење!Изгледа го фатила јануарската еуфорија,затоа :wasntme:
    Тие што имаат милениче ќе ме разберат.
    ЧАСТЕТЕ СЕ! :*

На Ana.Jones, kikav, Cataleya и 5 други им се допаѓа ова.
  20. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Лелее Ново Лисиче закон еееејјј :lol: :rock: Си се возиме со велосипеди и си гледаш миленичиња секакви. Некои рунтави,други мали,шатки,гуски,пауни... Галерија, не ти треба Пазар3 :D А,пак луѓето
    "удрени со мокар чорап". Го галкаме едно мало кутренце и човекот вика "Земете си го,дојдете утре кога сакате без пари" :D Гледаш куќата прекрасна убаво уредена со базентче,а газдата како питач :o Се изненадивме,ама пријатен човек. А,пак слушаш еден новопечен песнопоец пее "Марике срцето ми го изгоре,морииии Марике. Само една слика за спомен имам..." и од таму жена му -Доста бре со таа Марика :lol: Комедии. Важно пријатно чувство те обзема. Поздрав до сите од Ново Лисиче :* И ајде имајте добар ден :hai:

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.