[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Во петокот си седнав пред компјутер, безнадежна за една убава вечер. Другарка ми се јави, вика да се видиме. Поубаво изненадување во тој момент ќе немаше.

Станав рано следниот ден, ред беше и да се прошетаме на плоштад, да пробаме и кошетените. Времето беше убаво, костенчињата вкусни, луѓево брзаа некаде, се шеткаме по продавници - милина.
    Па вечерта отидов на пливање, си дадов максимум. Отидов дома, под топло кебенце гледав Panic Room со мама. Пак милина бре :D

А денеска редно е да си фатам книги! Утре физика тест, да повежбам малку, да научам нешто ваму таму, па пак пливање :)

Ај убав ден!

На kikav, Glossy-girl, Sara123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Неделното утро како и секогаш прекрасно!
    Со семејството семеен појадок, мхмм.
    Јас ете во пижамки пред компјутерот, со чаша топло чајче, поглед кон прозорецот на прекрасната есен и слушање прекрасна песна..
    http://www.youtube.com/watch?v=Wq3boAhq_as

Имајте убав ден. :hug:

На LOmikol му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Недела како недела.Мрзлива.
    Треба да учам физика,за тест утре.А утре пак на роденден ! :)

И така...

На Sara123 и LOmikol им се допаѓа ова.
  4. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    СДК дека се мерев сабајлево после поминати 2 дена на режимот на Ирена :) И во обем сум ослабена секаде (бут, стомак, половина) за 2 - 2.5 см. ПРЕСРЕЌНА! :) :inlove:

На Sara123 и LOmikol им се допаѓа ова.
  5. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
  6. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    СДК дека многу сакам животни.Ги сакам и кучињата и мачките,но мачките ми се некако подраги и помили.
    И имам една желба што незнам дали некогаш ке ми се оствари а тоа е да имам дом за животни.
    Некаде каде што би се чувствувале сигурни и сакани.Каде што ке може да им се даде храна,вода,здравствена помош и многу многу љубов.
    Секогаш им помагам на животните колку што можам,помогнете и вие! :)

На Gordana10, LOmikol и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  7. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    нема ништо поубаво од недела цело семејство е дома семеен појадок ручек,вечера и по некој кажан или направен бисер...

На I.love.your.lips и Sara123 им се допаѓа ова.
  8. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Машала, за два дена колку си ослабела од режим кој не е предвиден за брзо слабеење. Како јас не слабеам толку брзо. :(

На LOmikol му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Вчера изгубив еден многу значаен предмет за мене. Емоционално сум приврзана за него,многу драг спомен ми е и нешто што не може да се замени. Кога дојдов дома приметив дека ми го нема, му се јавив на моб. на него и му кажав. Не плачев, не сакав да покажам дека се чувствував многу мутаво што изгубив значаен предмет не само за мене,ами и за татко ми и за баба ми.

Со него си посакавме добра ноќ и отидов демек да спијам,а уствари цел саат се вртев. Одеднаш ми ѕвони мобилниот. Ми се јавува либето и ми вика да се симнам пред зграда. Поминал секаде каде што се шетавме. Го нашол и ми го врати изгубеното. Знаел колку ми значи и во 1 саат ноќта го барал. Злато мое е. :inlove:

На bittersweet, ilipili, I.love.your.lips и 28 други им се допаѓа ова.
  10. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Секој си копнее по нешто во секој период од животот. Мене ми дојде време да копнеам за сопствен мир, презаситена од делење на живеалиштето со други генерации. Нив им сметаат работите од моја страна, мене од нивна..се потешко наоѓаме заеднички јазик, чашата се прелива.
    Се плашам само од бес и од лутина да не избегам од едно лошо, кон друго...мислејќи и надевајќи се на подобро. Па се одлучувам да премолчам, бидејќи немам сигурен избор.
    Ми одѕвонува во глава она заканувачкото "Ќе видиш ти, ќе не бараш!".
    Од тоа се префрлам со мислата во иднината...дали би успеала јас да имам поинаков однос со моите деца, дали ќе им ги кажувам истите работи, дали исто ќе постапувам? Или можеби она посакуваното "другарски" ќе биде обележје на моето родителство...којзнае.
    Доцнам со нешто во животов, се најдов зад многу други и ми префрлаат за тоа. Велат "Види го оној, види ја онаа...А ТИ?" Јас не сакам да се огледувам на другите ама признавам дека кажаното ми создава блокада и уште повеќе успорувам, успорувам, успорувам...
    Робувам уште како мало дете на кое ќе му кажат дека зошто не е послушно, нема чоколадо.
    Ги чувствувам силно затегнатите окови околу мене.
    Ама ништо не е вечно, ќе помине...само во прашање е време.
    А ќе имам ли причина да им кажам благодарам некогаш?
    Ќе го барам ли ова време на зависност?
    Ќе ги барам барам ли нивните ограничувања?
    Ќе им недостасува ли мојот остар јазик на одбрана?
    Ќе ме одбијат ли ако некогаш побарам помош?
    Измешани ми се мислите во глава, само се надевам дека одговорот на сите мои прашања ќе биде негативен.

На Moira, Ana.Jones, Sara123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    ... како бе не можеш да заштедиш од платата? (со некое тенко извиено гласче, пискав сопран, ко во пубертетските денови, со лош изговор на самогласки и уште полош акцент, лигловски).

Добро - глупава си, или сосила се преправаш? |(

Од таа мала, мизерна платичка, јас - плаќам сметка за интернет и кабловска, им купувам на сите ситници по дома и кај баба и дедо, целосно се облекувам, си купувам шминки и ситнурајки, учествувам во купување подароци за секакви намени, излегувам, културно се образувам, си купувам и храна, понекогаш и за дома за сите, позајмувам некому во незгода, вадам слободна карта... во моментот кога станува јасно дека ЈАС ЗЕМАМ ПЛАТА, од дома апсолутно немам помош, независна сум, едни влошки ако ми купат е свечен момент.

Никој не ми доаѓа да ми рече - леле срце мамино, работиш, еве ти 100 евра за шопинг, купи си што сакаш, или златичко - на 2000ки, посери ги на едно искачање. |(

И ти солат памет, како едвај скрпуваш крај со крај, па не си била штедлива. Важи, ќе бидам, немај гајле. ;)

И дечко ми патем понекогаш искрено - забегува. Ненамерно, еве ми се фали како му останале 10 000 од платата, а заборава дека неговите го опремија со нова јакна, фармерки, чевли, или дека го делат бензинот пола-пола и ред други видови парична помош за секакви намени...
    Среќа, јас сум тука да го спуштам на земја, и да го потсетам - дека не секој по дома има Цептер тенџериња од 200 евра парче, и не е крај на светот ако го немаш, и стариот добар експрес лонец си ја врши задачката верно и коректно, и не секој може да го јаде најскапото беровско сирење и да истура маслиново масло каде што ќе му прдне, како да тече бесплатно од некое скриено чешмиче во визбата.

Мислам, ЗНАМ - напорна сум со муабетиве, ама луѓе, имајте барем малку осет со реалноста, мака ми е кога се занесуваме дека живееме во Њујорк, а сме бетер од Њу Делхи моментално. :(

За грев, малку reality check не е на одмет, никогаш.

На 1209, bittersweet, Artemission и 41 други им се допаѓа ова.
  12. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    СДК ме мава некоја меланхолија ушто откако станав. Недела е, што значи треба да се спремам за утре, за на работа, а треба и до факултет да поминам да видам до кај ми е процедурата за дипломската. Требаше да си одам дома викендов. Денеска ќе спремаше тато скаричка, а мама ќе направеше некое божествено сосче, со чајче или ракиче со тато........Ми недостигаат. :(
    Зошто не сум сега 8мо одделение, па да не му ја мислам ни на обврски, ни на пари, ни накирија и сметки. Излези, прошетај, дојди си дома, те чека ручек, прекрасен ручек. Мајка ми готви најубаво. Стално се консултирам со неа пред да готвам нешто. И цимерите ми викаат дека сум готвела многу убаво. :) Па, кога мама ми ги кажува нејзините тајни, како да не биде убаво. Или татко ми. Двајцата се магионичари во кујната.
    Малку ме боли глава. Веројатно е од пивото од синоќа. Или од комбинацијата пиво и цигари. Нејсе, денеска е ден за детоксификација. Пиев едно кафе, јадев и сеа ќе удрам на чаеви.
    Есента секогаш ме прави по малку депримирана и тажна. Секој ден ме потсетува дека сонцето се помалку ќе го има и дека ќе станува се поладно. Не можам да се помирам со фактот. Јас сум сончево дете, де. Кавадарци е скоро цело време сончево. Само кога не е. Ќе си одам нареден викенд. Решив. Не сум била два месеца. Да си го видам тато, мама, кученцето. Ах, леле Бубето мое...Најслатко суштество на цел свет, кое не знае да мрази.
    Треба да поминам и да го видам и тетин. Остана сам, кутриот. Тета си замина пред 2 месеца. Сигурно му е многу тешко. Сам е. Зошто животов е толку суров понекогаш. ;(
    Ајде, утре е понеделник. Се надевам ќе биде се во ред на факултет. Веќе преку глава ми е од администрација. Да дипломирам и да ги израдувам моите...
    Ама времево ме дотепува. Па какво е сиво, сивило ми шири во душава...Со душа чекам пролет...
    Нејсе, ќе станам да чистам малку...Па ќе зготвам нешто. Па ќе читнам. Ќе помине брзо денов.
    А од утре. Од утре со нови сили. Ќе се справам јас. Ќе се соочам со понеделникот. Ит кант гет ми!!!

На Doozy и Sara123 им се допаѓа ова.
  13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Убаво е чуството кога покрај сите пречки успеваш да нагазнеш и да го оствариш тоа што си го замислила.
    Уште поубаво е кога ке ти се јават и луѓе што ги знаеш и што не ги знаеш да ти честитаат и кога ке ти кажат дека си била предобра и дека веруваат во тебе ..
    Абе ми дојде да заплачам од среќа :tmi: преубаво беше чуството. и покрај сите инекции што ми ги шибнаа и покрај сите антибиотици и спрејови и таблети и гадни работи што ги пиев не оздравив ама излегов на сцена и ми дојде виша сила и реков I CAN DO IT!
    И навистина успеав, успеав :)
    И пресреќна сум, прво што сум окружена со убави и прекрасни луѓе што ги сакам и ме сакаат, што вчера се зближив со многу луѓе и што ми се отворија уште многу други врати и што успеав да си докажам на самата себеси дека заслужувам да бидам таму :)
    И мојов леле аман колку беше сладок абе преку 500 пораки во секунда ми пратил колку сум најдобра и колку е горд на мене .. и ич не ми беше гајле за шминката колку сум ја платила или дали ке ми се расипе абе си го избацував и ич не им беше гајле :D

Ја делам среќата со вас..

На Phyramide, ljubam, tessi и 5 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.230
    Допаѓања:
    111.494
    Доцно утринско кафе, во омилената филмска шоља.
    И едно прашање ме мачи мене ко што ја мачи нацијата на Иги Џамбо во неговата ситуација, прашањето е, како може да има волку смрдливи луѓе на светов, и сите тие да ја имаат таа чест да ми бидат цимери. Значи, имав цимери кои јадеа од садови за една употреба, кои се бањаа еднаш у две недели, кои спиеа на гол душек, кои пиеа вода од чашата која два дена стои во мијалник а пред два дена во неа пиеле јогурт, а сега имам цимери кои верувале или не, кои не мијат раце после мочање, не ми се верува :o
    Додека се чудам на чудата на чудните луѓе, си правам ретроспектива на изминативе денови, една театарска претстава, на мојата мила Ханушка, миличка, многу сум горда на тебе, премногу. Ме чека уште една претстава, да се живи и здрави Групер, културно се просветливме, културно се воздигнавме. И пак разочарување, ме разочара малиот мој, во последно време пречесто ама ќе се преживее.
    И ај кажете ми како да се однесуваш кога имаш мајстор во бања во недела наутро а? После кафе, јако ко мрак, ах мојот метаболизам кој го преколнував често, сега ли најде да се разработува :tmi:
    Убава недела драги мои, најубава ;)

На anabel-a и Ana.Jones им се допаѓа ова.
  15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Убаво испеа. :)

На WomanInRed му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Ќе речат сите епа тие на млади години се мажат. Да, ама нејзиното семејство не е како другите современи се. Имаше убави соништа за убава иднина но ништо од тоа тука во Скопје нема да и се оствари. Ај да кажеш селско дете подруго е ама цел живот во град и да отидеш во село во друг град. Таму нема некоја голема перспектива освен што може да си ги заврши посдипломските на истиот факултет а за работа таму таква работа да најде??? Нема, нема услови. Тешко е не мислев дека ќе ми биде толку тешко. Ја избрза што ја избрза и си ја прибра таму ;( Никогаш нема да биде како што беше со неа, не е крај на светот ама тешко е..

На Ana.Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Општа констатација. Сабота вечер. Бар.
    Single девојки и момци. Млади, желни за забава, на нив е воочлив вложениот труд и часови поминати пред огледало. Шараат наоколу барајќи ја својата совршена половинка. Неуспех. Препуштање на алкохолот. Разочараност. Рапидно паѓа сета желба за иницијатива. Повторно дома и познатото ,,абе тапа беше еј'' !!

А, јас.. лежерно се движев по ритамот на музиката, уживајќи во ледениот пијалок :d:
    Наздравував за младоста!

Еден пар очи ме гонеа низ толпата ...

На kravce, thinkerbell, anabel-a и 2 други им се допаѓа ова.
  18. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    Како само би сакала,и тргнав да напишам „Не требаше да пијам,јас веќе сум пијана од љубов’’,но застанав.
    Ќе прекршев важна божја заповед.
    Нема што да лажам,колку и да ја барам,љубовта ја нема ни за лек.
    Кога ти е изветреана душата,срцето ти станува пустелија.

На machka1, Trendafilka, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.114
    Мислам дека знам која си Црвена девојко ;) .

На Mini-Mouse, WomanInRed и zarah им се допаѓа ова.
  20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.583
    Допаѓања:
    3.433
    Јас не знам што им е на децава ... Не знам.
    Читам некни на фб, the и I`m вметнати меѓу наши зборови ... И сега не ми е јасно што читам, си викам што е ова?!

И кога се внесов повеќе во преведување, видов оти тоа всушност означувало ДА и ИМ. :tmi:

Добро бре, неписмени едни, што се занесувате еј?!? :fubar:

Се изнервирав сега. |(

На rosebush му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.