[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Чајот, книгата, слатките, солзите и јас.
    Ете тоа е...чудото наречено живот!

На kate21, kravce, teddybear и 7 други им се допаѓа ова.
  2. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Далеку е продавницата ако треба да одиш пеш..
    Ај нека ми прати некој ацетон во ЛП :worried:

3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.723
    Ви се случило ли некој случаен минувач да ви направи некој муабет кој тотално ќе ве исфрли од колосек?

Денес запознав еден рандом момак, кој тотално ми го измести тежиштето. А направивме само еден навидум беззначаен муабет од 7 и пол минути, на пауза, уз кафе, на гладно. Не знам ни како се вика.
    Така ме поттикна да размислувам за некои нешта, што сега глава ме боли!

Чудно е од каде се човек може да црпи инспирација!

На kate21, Neytiri, butterfly33 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Ја подотвори вратата и почна:

- Го испи чајот?
    - Да Мамо :)
    - А сируп се напи?
    - Да ;)
    - А хулохопки облече?
    - Даа :^)
    - А го остави новиот блузон за да се пери?
    - Даа :|
    - А мереше температура?
    - Дааа :devil:
    - И колку е?
    - Немам температура, ама од твоите испрашувања ќе ми покачи ]:)

Женава ќе ме полуди, не сум дете бре више остави ме на мира, знам мајка си, се грижиш ама претеруваш :devil: :devil:

На marama, martinuska, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    nemate pojma, koliko puta su vam, kroz salu, rekli istinu ..

Не, не беше шала!

На deedee0, kravce, CIA и 8 други им се допаѓа ова.
  7. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Добро, како е можно ова!? Читам состав на јогурт и вака пишува меѓудругото: Јагленихидрати (на 100 грама) 4,4 грама. Протеини (на 100 грама) 3,2 грама.

И сега не требаше да јадам јагленихидрати на вечер. Вака шо прајме!? А од друга страна е силно препорачан за диети. Многу ме интересира ако има некој нутриционист што ги разбира работиве и ако можи да објасни :/

8. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Од главата си патиме :)
    И кога ќе се научиш да се контролираш, ќе научиш се.
    Не за џабе и на рекламата од Даб вели :" Во животот, самоконтролата е се!" :hai:

На Moira, kravce, teddybear и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Најголемото задоволство во животот е кога ќе го направиш она за кое многумина те убедувале дека не си способен!

На Chocoholic, Rubiii, sweet-cherry и 22 други им се допаѓа ова.
  10. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Да си ми жива и здрава за муабетов, баш го зборев ова пред некој ден.

Задоволството е преголемо верувај, особено кога ќе им ја затнеш устата на личностите кои цело време велеле нема да успееш зошто од нив зависиш, а всушност постигнуваш многу повеќе од самите нив.

На Monna.Monna, antonina, Trendafilka и 19 други им се допаѓа ова.
  11. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Има премногу луѓе кои го добиваат тоа што не го заслужуваат,и позитивно и негативно.Некои вложуваат труд во нешто за да успеат,а некој кој вооопшто не се потрудил, го добива подоброто,успева.Ама тоа е ,не е се розево.

Уште нешто.Наставничката по етика вака ни рече:На тој човек на кого парите му се на прво место е човек број нула,додека тој на кого парите не му се на прво место,е човек број еден! :nod:

12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.257
    Ако има некој расположен за муабет нека ми пиши инбокс, ми треба чоек за муабет ;(

13. Caliopea

Caliopea Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    61
    Сакам да кажам понекогаш животот е многу тежок,ама се мора да се преброди и да се надмине и најлошата ситуација во која може да се најдеме, мора да се издржи, а да, и ке ми треба среќа за утре.Сигурно ке биде уште еден доолг ден :)

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.517
    „Ако еден човек каже дека сум магаре ќе го одминам, ако се двајца, ќе се изнервирам, ама ако тројца ми кажат, ќе одам да си купам самар.“
    - Гораст Цветковски
    Човеков е цар, ме гаѓа во срце со статусиве и тоа баш во момент кога ми е најтешко. Штета што магарињата се многу инаетливи :!:

На antonina, kravce, AhThatFemaleProblems и 9 други им се допаѓа ова.
  15. PrivateMe

PrivateMe Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    26
    Биди свој/а до крај!
    Ако делиш живот со некој не значи дека треба да ја поделиш и својата свежина. Биди Ти. Биди посилниот/та. Остави другите да гравитираат околу тебе.

На anabel-a и ljubam им се допаѓа ова.
  16. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Денот ми беше убав. За да го прославам овој специјален ден, овој петочен вторник, решив да играм на Red Red Wine. Да речеме дека ова доживување беше исполнето со цета моја креативност, хаха.

Среќна сум дека го видов братлето, цели пет месеци поминаа. Правеше манџа од шеќер, така ми кажа барем. :D
    Среќна сум дека ќе ме унапредат 2 нивоа француски од јануари!
    Само да си останам среќна..

Ајде гуд најт, да имате убава вечер! =)

На kravce и AhThatFemaleProblems им се допаѓа ова.
  17. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Денес бев во 13ти Ноември, онаа болницата во Скопје. Организирано од школото, да видиме што се случува таму.
    Не знам дали ја знаете слика, ама тажна е. Страшно тажна.
    Имаше бабички, на постинтензивна нега, немате појма кои душички се. Да, многу се болни, имаат тешки дијагнози, ама сепак се полни со живот. Желни за муабет.
    Едно бабче ни маваше рака и ни пушташе пољупци. Друго, ни велеше дека има 220 години, а немате појма колку беше мила.
    И дури сега дознав зошто велат дека очите се огледало на душата. Оти тие очи кажуваа цела животна приказна. Бараа помош, сакат да живеат. А знаат дека ги чека смрт. Или утре или задутре...

И ете што останало од животот...

На bal0n43, antonina, kravce и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Е значи се виткам од болка моментално. Стомакот реши денеска да не нокаутира. Фала му на И. добар другар кој, пред да стигнам на школо ме прати дома :D се чувствувам како некој да ме клоца во желудникот. Сега барем си јадам едно од моите омилени јадења: печено лепче со јаца и праз одозгора. :rock: Исто успеав да си прозборувам со другарката од Русија и да престанам да мислам на болкава за неколку саати.
    Оваа слика ме погоди

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    ... Убав ден денеска.
    Почна со шолја кафе, вежби, туширање, мх, мх за мерак.
    Ко и секој мој типичен ден. :angel:

Ми треба работа, страшно требам работа... лошо е кога се чувствуваш безкорисно, а пари требаат за живот... сакам да застанам на свои ноѕе, не секогаш мама и тато ќе бидат тука, а и се срамам веќе да барам... толкав маж ли... :@

http://www.youtube.com/watch?v=iR6oYX1D-0w

20. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Јас сум најголема плачка што постои. :emo:

Кога ми доаѓа, си потплакувам. Во автобус, по улици, кога врне, кога не врне. И си бројам денови, капки дожд, капки солзи и ми олеснува. Не кријам емоции, и секогаш гледам да ми се испразни душичката за да бидам свежа за новите денови што доаѓаат. Денес, така. Со дождот плачев и јас. Во автобус, со стегната душа и рака со мандарина, цртав срциња по којзнае кој пат по прозорци. Будала.
    Три месеци како милиот мој е во туѓина, три месеци бујна инспирација, љубов што ме одржува, ме охрабрува, ми го прави денот, ноќта. Ме прави мене. Ме зајакнува.
    И така проаѓа уште еден ден, уште една ноќ... А Љубовта како ветер ни милува носиња.

И животот, се случува.

На работа беше досадно, па си делевме чоколадни мачиња со колешка ми. Секој ден нешто ново ме изненадува. Денес беше раѓањето на ново бепче во комшилук, момченце. Радости и мекици. Роденден на колега од работа. Бајадери и кока кола. Часови во конструктивна работа и деконструктивен стрес. Но, нема бело без црно, нема рамнотежа ако не се двете нешта на вагата. И на среќата и на тагата! Дома сум, колку ми е тоа смирувачко, колку истовремено ме боли што е тој далеку од својата, од Нашата дома. Си мислам секој ден, си го гушкам во сон, скајпањето некако ме спасува...
    Да, јас сум плачка. И во и пред и по ПМС. Може само хиперемотивна, или како што Мар милува да ме рече - дете од утробата на небото. Па нели, дожд ми е вечна фасцинација и си кенкам.

Вистината е дека, душата си ја чувствувам ранлива, детска, напати згрозена од нечовечноста и неправдата, ама немам мудрост уште за да ја осознаам сета моќ на светот што ми се нуди.
    И како дете на шишање, само си ронам солзи и сакам растењето да биде мудро, а ако веќе мора да боли, нека биде само поради случајно штипнатото увце дур ме шиша Реалноста!

(си плачев со се детуленцево на фоткава :D )

Прикачени фајлови:

На mamma-mia, EmGreen, Neytiri и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.