[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Не можам да поверувам дека имаш 18 години.

На PeaceLoveBasketball, sweet-cherry, cinderella5 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    И јас не можам да поверувам дека имам глушец во собава :/

3. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Е сега ме докрајчи.

На PeaceLoveBasketball, LilBaby, sweet-cherry и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.257
    Моментално на фејсбук гледам една слика, дечко и девојка на аеродром се гушкат после незнам колку време.
    Му блазесвам, просто му блазесвам, ме расплачи, ме докрајчи. ;(
    Со душа го чекам, со душа :l:

На Umbrella22, cinderella5, kravce и 4 други им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    СДК ... ама не знам што. :^) Може само едно, немојте да се стегате да направите нешто спонтано, нешто кое ќе ве исполни и радува ... нешто кое макар за момент ќе ве оттргне од суровата реалност, нешто кое е може и толку обично, а истовремено да биде и толку магично ... Ако во момент осетите дека сакате нешто и имате желба ... гоу фор ит. Моментите посебно кога се неусилени и спонтани, вистински знаат да ве исполнат со позитивна енергија.

Moments are the real things that make your life happier.

На Umbrella22, Serafima, CoverGirl10 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Грдо е чувството кога на некој начин сте приморани да правите нешто што не сакате.За жал таква е нашата средина,нашето време во кое што треба да правиме ,работиме нешто што не ни е по воља,но мораме за да се чувствуваме барем малку корисни за нешто.Само позитивната мисла и надежта се тие кои што не тераат да преминиме преку се и да живееме со трошката надеж која што никогаш не смееме да дозволиме да згасне.Ако си кажуваме себеси Да,јас можам и ќе успеам тогаш успеваме секогаш,а ако велиме,не не можам јас тогаш вистина ќе биде не.Тоа е човекот цел живот живее со некаква надеж за подобро утре,и јас верувам во тоа.

На Shelea, Trendafilka, Umbrella22 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Се растажувам секој пат, кога ја гледам сликава. Ми надоаѓаат солзи.
    А од друга страна... од друга страна, сум среќна... поради тоа што го имам...

А наредните два дена, мижеечки ќе отворам фб.
    Незнам на вас дали ви се покажува, едно бебенце со главче... Не можам. ;(

На COollLady, Umbrella22, teddybear и 8 други им се допаѓа ова.
  8. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Повторно ја потврдив мојата теорија.Не треба да се поверувам на секого.
    Само најмногу ми е жал кога ќе се доверам на личност од семејството а таа ќе ме предаде веднаш штом го свртам грбот.
    Одлучна сум овојпат се што знам да си остене во мене.Јас со најдобри намери се трудев да помогнам на сите и на крајот што добив освен разочарување...
    За да не бидам повторно разочарана ќе си се тргнам настрана,а вие што сакате правете и како сакате снаоѓајте се.

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Бидејки сум длабоко разочарана од него, несвесно пробав да надоместам со шопинг.
    Хулахопки, лак за нокти, креон, ливче спортска, хот дог...
    Обично толку пари наеднаш не трошам ама денеска излегов од контрола. Ситни работи се, ама на овој така ситен буџет што го имам, се многу. Сега барем имам креон иако имам за уште најмалку 2 месеци од стариот, хулахопки за кои воопшто не се радувам, во боја што нема на што да ја искомбинирам, хот дог по кој за 2 часа бев пак гладна, и спортска на која паднав на 2 утакмици кои ме зае*аа во 89 минута. Има правда? -Нема, а нема ни памет оти плеснав 300 денари на гладно срце, и пак ми е исто, пусто... Сепак, ставив на време на страна пари за високата сметка на телефонот, и да го честам за роденденот кој ми е за нешто помалку од 20 дена.
    Отидов кај него на работа демек да го видам... Неможев да го погледнам, мака ми беше за она што ми го кажа, па работев на телефонот цели 40 минути додека бев таму. Дури станав и си отидов без поздрав бидејки ако се поздравев ке требаше да ме бакне, и јас по дифолт ке заборавев во истиот момент на се што ми рече, а не сакам. Сакам да сум многу лута, сакам да ми чури од ушите, ама не сум. Не сум лута, туку сум нешто измеѓу разочарана, повредена и депресивно-тажна. Кој рекол дека кажаниот збор боли повеќе од физичкиот удар, му симнувам капа, брат во право си!
    Friends, крекери од сирење и маслинки, one more night.

На LilBaby, Doozy, Trendafilka и 7 други им се допаѓа ова.
  10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам дека имам продолжен викенд, немаше факултет денес, нема утре, и нема во понеделник. Мислам, колку на подобро можат да тргнат работите?

И не дека се фалам, ама си купив најубав шал. Бел е и многу долг и мек, можам три пати да се замотам со него и да потонам во убавини. Шаловите(и марами) се единствени парчиња облека што ги имам во повеќе примероци од она што е потребно. Ама просто ги обожавам.
    Си го шетам шалчево цел ден низ дома(во маица по кратки :D ), па и со пижами пикнати во угг (плус пунџа незнамкајиекрајотлокнинаситестрани :emo: ) го прошетав до маалското продавниче. Шта чеш, љубов е тоа :D
    Убав ден, многу убав ден. 8)

Сите се спремаат за спиење а јас се спремам да си варам дупла доза чај и да читам книга, што бај д веј и таа е нова и поврзана со Италија, значи по дифолт е прекрасна :inlove:

Ме имаа фатено до сега некои бубачиња, па се смеев на безвезални работи како овие:
    [​IMG] [​IMG]

Имам некои чудни желби во доцниве часови... Ми се јадат печени костени. Ми се штипе некое бебуле за образи, тешко на моите деца ќе биде ако ги наследат моите обравчиЊа. Ми се оди на високо, да се клапнам со чајче од брусница во термос до мене(немам термос ама не ми кршете филм) и да гледам како Скупи се буди под моите нозе додека размислувам. И ми се јаде тути фрути сладолед. :D
    И така.

Добра ви ноќ.
    :hug:

На LilBaby, Doozy, Buttterfly и 16 други им се допаѓа ова.
  11. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    Треба рано да станам,а јас не можам до сабајле да заспијам.
    Тоа ми е вечити проблем.
    :rock: :rock: :rock:

На lepadama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107

На lepadama, Mishela и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  13. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Го мразам моментот кога сум немоќна да помогнам на некој кој би направил се за мене. Мразам кога ни еден збор не е доволен, кога незнам да се смеам вештачки, кога знам дека надежта не е доволна, но сепак ја користам за утеха...Се осеќам мало, ништожно, толку себично. Ги мразам неговите солзи. Ги рушат моите идеали, вербата, сето она во кое јас сакам да верувам. Порано мислев дека можам да сменам многу размислувања, многу карактеристики, многу чувства, но не...секој си е креатор на својата 'судбина', предпоставувам. Не можам да помогнам на некој кога ни тој самиот не може да си помогне, или можеби не сака. И не мислам дека го заслужувам чувството на вина кое тој ми го наметна, овој вид на емоцинално насилство, тортура која боли. Секој си пати од главата што би рекле старите...

На kikav, srcekrsacka и kravce им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Се молат сериските одлајкувачки да олабават.
    Зошто повеќе феминки се пожалија дека некој тоа го прави пак...
    Као не ви е мука бе?! Онака си седите и си одлајкувате и злобно си триете рачиња?! Не се секирајте не се ронат бисери од лајкови...

На antonina, LilBaby, Gordana10 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Се плашам,си признавам!
    Се плашам повторно да бидам повредена...секако подобро ќе поминам од минатите такви случувања,но без разлика пак ќе треба да се соочувам со болка,разочарување и што ти не...
    Затоа сум ваква,затоа не сакам пак да го примам назад во срцето Д,затоа во моите очи гледа жалење и омраза.А не знае дека малку фали да ме дирне нешто и да почнам да плачам како луда од се што сум чувала во себе цело време.Се плашам дека ако повторно почувствувам таква љубов како во минатото кон него,тоа ќе биде крајот.
    Но пред него не се плашам,пред него сум најсилната личност која ја познавал,пред него сум девојка која нема срам и чувства.Пред него сум некоја нова,а не онаа од минатото.И самиот се прашува каде ли замина таа мила девојка што бескрајно ја сакаше,но најмногу ја повреди...
    Веќе ја нема,не постои,скриена во некое најдлабоко делче од моето срце,и се надевам нема да излезе повторно.Не таа ранлива девојка не смее да се врати,времето ја направи многу посилна и така и треба да остане...

Прикачени фајлови:

На Doozy, Umbrella22, AnaKarenina и 2 други им се допаѓа ова.
  16. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    724
    СДК дека I'm deep into engineering. :) Ми фали слободното време и да можам по цели денови да пишувам на форумот и да “ловам“ феминки. :D Ајде како и да е и ова студирање срање ќе има крај. :D Just fucking 6 months left, што е помалку од 200 дена во секој случај. :) Run to your freedom, ruuuuuuuuuun! :lol: Без диплома не се може, ама па и без фемина форумот не се може. :P И затоа морам периодично да пишувам. Па кај сте феминки што има ново, која со кого се смува изминатиов период? :lol: :lol:

Друго што сакам да кажам е дека треба некои работи на форумот да се направат од технички аспект, како на пр. кога некој ќе биде цитиран, да му стигне нотификација или порака дека неговиот пост е цитиран и да знае. Се нафаќам да го испрограмирам тоа. :lol:

Поздрав, се читаме. :*

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    4.846
    После бура доаѓа сонце,денов еубав,убаво започна јас си се изнаспав и покрај се!!(тоа е најважно) :D :) ;)

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Едвај се разбудив денес, папсана сум,се трудам да стигнам на сто различни страни и да завршам едно чудо обврски. Се плашам од периодов што доаѓа. Волку стрес не е на арно. Барем со него ми е се супер. Оваа наша љубов ми дава неизмерна сила и енергија. Сите викаат дека љубовта носи расеаност и неодговорност. Ама јас мислам дека искрената љубов носи напредок,зошто значи подршка,почит и помагање. :inlove:

На Doozy и Mishela им се допаѓа ова.
  19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    кога гледаш на нет интересен оглас и сама се охрабруваш да испратиш цв и апликационо писмо-незнам по кој пат и за неколку дена ти стигнува порака на мобилен да се појавиш во дадено време на одреден датум на таа и таа локација-и ти пресрекна им кажуваш на твоите дома за убавата вест, а реакцијата на мајка ти е :o :^) се исплашила кој знае што може да биде тоа, кој знае што може да ми се случи-мајка е се грижи и ти за секој случај земаш другарка со тебе(ко божем ке те парчосаат) :D а тоа дека ти се движиш нанапред а нозете ти се вракаат наназад е друга приказна :lol: и пред да стигнете таму, ти дава комплимент дека имаш убаво тело :lol: мајка-природа и секако наследни гени од тато :)
    се запознаваш со се, ти објаснуваат како што подетално-ништо страшно, нема од што да се плашиш да бегаш и сл. туку си велиш, да јас сакам да бидам дел од сето ова, па макар и повремено кога ке бидам слободна-ако не тече, барем нека капе :) па здравје времето ке покаже што понатаму :)

СДК дека иако одам на медитација што е навистина прекрасно нешто, ама таа нервоза и исфрустрираност што ја чуствувам во себе се уште е присутна-знам дека е лошо, ама неможам ништо против тоа, свесна сум дека си наштетувам на себе си ама ете :worried:

20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека сега гледам колку многу сум пропуштила дур ме немаше...

На srcekrsacka и kikav им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.