[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Открив дека не ме бива за глума. Се запишав за рецитирање а треба да глумам, што значи дека треба да се качам на сцена и да не се смрзнам, што незнам дали е возможно. Си ја сакам удобноста на пишувањето, на самотијата, на способноста да си ги изразам своите мисли и чувства без да морам да си ја мнеувам интонацијата на гласот или да се однесувам како поинаква личност. Денеска вежбавме и требаше да помине цел час пред грутката во градите да ја снема после тоа. Сега сакам да се одморам и да го пуштам мојот ум да талка. И да најдам некој начин овој ден да испадне продуктивен.

2. Maya3112

Maya3112 Популарен член

А кај одиш на глума,колку плаќаш |( ?

3. vitomir

vitomir Нов член

1. Интернет жена
    Морате да платите за да добиете пристап

2. Сервер жена
    Секогаш е зафатена и преоптеретена кога ви треба

3. Windows жена
    Знаете дека има многу маани, но не можете да живеете без неа.

4. PowerPoint жена
    Идеална е за презентирање на другите луѓе на било каков настан.

5. Excel жена
    Може да зборува за сѐ и сешто, но вие ја користите само за четири основни работи.

6. Word жена
    Нема што, секој ден сѐ повеќе изненадува, а сепак не постои никој на светот кој навистина ја познава.

7. МЅ-DОЅ жена
    Сите ја имале и никој повеќе не ја сака.

8. Back-up жена
    Мислите дека има сѐ, но кога нешто ќе ви притреба, сфаќате дека сепак нешто ѝ фали.

9. Scandisk жена
    Сите знаат дека само сака да помогне, но никој ништо не знае што таа навистина може.

10. Screen saver жена
    Нема некои важни функции, но сакате да ја гледате.

11. Hard disk жена
    Се сеќава на сѐ, во секој дел од денот.

4. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Kaков ми е понекогаш денов.
    Сабајле ке рипам од среќа, ке се радувам , навечер се ќе ми се упропасти.Мора, ама мора некој план да ми се расипе, а зашто?Зашто на некој мој близок му прднало се да ни упропасти, како во овој случај мојата почитувана баба,ај иди разбери се со нејзе.Еднаш ќе рече едно, после ќе и текне друго и на крај ќе испадне трето.Мора секогаш да е така, па до сега 80 % од плановите ни ги расипала.Туку што дрндам сеа за баба ми? Едноставно ја изоставувам опцијата за нејзе.И да, пак денес се видов, се видов со една личност што неќев да се видам , до душа денес со никого неќев да се видам, а најмалку со нејзе, да ми го упропасти денот. Абе ако некој не ми го усере денов абе не е жив, не е. Мајка ми пак ноќна, пак треба да го пазам брат ми, ау, смрт ми е да помислам, кога ко глушец, јас ке му речам да легне, он во плакар се пикнал, сеа попорасна па демек фраер ќе ми се прави, а ми фалеше и тоа што утре му е роденден, па треба да му попуштам. Уф, уф каква “прекрасна’’ вечер ќе биде ова, и на крај ќе го оставам, што сака нека прави, па и во плакар нека си спие.Прееска 300 денари што ги имав, пак за него ги потрошив.Ах тој негов роденден, па и декорирањето на тортата мене ми остана. Татко ми по цели денови на работа, тетка ми со сериите нејзини, а баба ми, е баба ми си е долга приказна. :lol: Туку ај, да си уживам до 8 саат, после, можат да ми почнат маките. |( :tmi:

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Грижата на совеста е најтешка морална казна, која предизвикува огромна душевна болка!

kravce, martinuska and julie77 like this.
  6. anichka94

anichka94 Популарен член

Жени - некои паѓаат на романтика, некои по скали..

Addrianna, Monroe and vitomir like this.
  7. Cynthia

Cynthia Популарен член

Некои и по двете.. :!:

Lov3, Monna.Monna, Mishela and 13 others like this.
  8. drugarka

drugarka Популарен член

Само мене ли љубов и учење не ми идат заедно. :?: Од онаа, среќната љубов... Ми летаат мислите ко тинејџерка. :lol:
    Морам да научам да бидам среќна и да учам. :fubar:

Толку сакав да кажам. :?:

Hipster, Mishela, CIA and 6 others like this.
  9. Spell

Spell Популарен член

Не ми е јасно зошто прават профили на нивните миленичиња ? ? Куче, маче, глувче ?? Профили на фејсбук ???? :?: :drunk:

10. Rubiii

Rubiii Популарен член

Последно време добивам желба да најдам некое колаче кое носи среќа, како JLo во спотот за песната "Papi", или како Линзи Лохан во филмот "Just my luck", па сите настани да течат како подмачкани, без да трчаш наоколу и многу да му ја мислиш...
    Немој да ми кажете дека не е убаво каде и да поминеш да ти се отвараат сите врати, планови, сонови??
    Да хипнотизираш со појава, да го бидне се она што ќе го фатиш...

Паралелно, размислувам дека немам време во животот на сите оние кои ме навредиле да им вратам, и открив дека најголем контра удар за таквите е твојот успех, на било кое поле, со било која големина и значење, без разлика колку е тоа мал чекор за општеството а голем за тебе, бидејки денес луѓево ти завидуваат дури и на најбаналните и најситни работи...
    Да се крстиш со нозе од неверување и чудење, до каде отишол и во кој правец се развива мозокот кај овие суштества...

И не, не се плашам од изреката "Внимај што ќе посакаш, може да ти се оствари"!
    Она што го посакувам најдлабоко во мене и те како сакам да ми се оствари, со раширени раце ќе го дочекам и ќе уживам.

Затоа луѓенца, не плашете се силно да копнеете за нешто, копнејте и трудете се да го дофатите, притоа, не вртете се по секој идиот кој ќе ве опструира по патот...
    Кучињата нека лаат- тоа им е работа, а вие шибајте кон соништата и животот од бајките кој би ве усреќил и исполнил. ;)

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Паметна сум бе да си и*ам, многу сум паметна :rofl: Муабетот ми беше, знам дека моите директориуми во главата не работат секогаш подеднакво, не секогаш, пример изминатава недела бев фокусирана на директориумот Емоции, не можев баш да се посветам и на работата и затоа ја утнав. Ама факт е, кога ми е тешко најубаво функционирам, ко кртица, ќе се заријам у проблемот и копај да го решиш. Се гордеам со мојот настап синоќа, публиката составена само од една луда машка глава, јас држам монолог, без право на реплика, измиксани брзини, измиксани чувства. Убаво ми е, конечно она што ми тежеше на главата веќе нема ни да лебди ;)

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Значи, како да ви кажам... Едвај чекав да дојде сабота за да поспијам како човек, нели, да се одморам. И сабајле отварам очи и гледам 8:30 :o Уф, си викам, добро е, имам уште многу време за спиење. Се вртам на другата страна, а очиве пусти нејќат да се затворат! 8:30 еј, а јас ококорена и расонета како последно да ми е :^) И така нервозно се повртев во кревет едно пола саат, и видов-не видов, станав, што да правам. И сега цел ден ми е мутав и ми се спие и ме боли глава и се’ ми е.

И така, од нервоза морав да одам да се подновам со нешто, инаку не ми поминува :rofl: После мала шопинг терапија се’ е подруго. Купив што купив, а оставив капар и за еден фустан во кој се заљубив на прв поглед и е најубавото парче облека што сум го видела во животот и едноставно решив дека мора да го имам. Следнава недела земам плата, па ќе одам да го земам. Едвај чекам :rock:

И сега ваква ненаспана и шворц, ама битно среќна и задоволна, ќе одам кај мојов и ќе се пикнам во него за да ме топли, зошто како парно е. Неверојатно е колкава топлина извира од неговото тело, стварно не знам како може секогаш да е топол, дури и кога е мраз ладно. А и ќе си ја почестам душичката со една пица, заслужив па :$

А, да, заборавив, мојата лепотица најверојатно е трудна! Ќе имаме кученца, едвај чекам! Татко ми направил белја, ја пуштил без ланец и завршила работа :wasntme: Ама ако, ќе ја однесеме кај баба ми во гаража, огромен простор е, а и топло е, и плус си има таму куќичка, и нека си ги роди. Сонце мое, ова втор пат ќе и’ биде. Најмила е, немате поим колку е кротка, слатка, прекрасна е :) И далеку попаметна од некои индивидуи за кои не би трошела овде редови, не вреди ;)

Ете така. Јас отидов да си ги исперам новите алишта :rofl: а вие останете ми со здравје :hai:

13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

:o Многу препукувања во темите за поликтика бре!
    Мене Фемина ми е како издувен вентил, не знам за вас. Јас сакам да се растеретам од животните притисоци и нервози, а вие и тука не знаете да се опуштите.
    Олабавете малку женски, барем тука украдете миг за себе и тргнете се од секојдневието.

14. kikkki

kikkki Популарен член

СДК ми годеше денешниот шопинг...
    Топло е сеуште,како да не е крај на ноември,туку сред септеври да сме..
    Убаво е времето особено за длабока есенска прошетка аили шопинг со пријателката..

15. anichka94

anichka94 Популарен член

Чуството кога имаш само 18 години
    Часот е 4 и 15 после полноќ,мајка ти станува за на работа во 4 и 20
    а ти сеуште не си прибран дома,а имаш дозвола до 3 !
    Ама ич не тие гаље пошто си начукан
    Адреналин да пука !
    Уживај те пијанете се дружете се будалете се додека сте млади младоста е нај кратка и најубава,а животот е сепак еден ! :D

16. ocila

ocila Истакнат член

Far from me spoiled the plan ....I'm angry ....That feeling when something that long you're planning to disintegrate ..Only a little is needed understanding ..And when you get out liar ...I am not a mountain .. here I see only through the window from a distance and false smile :(

17. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Кога ќе си го погледнеш телото гледаш нежна кожа,убаво лице,меки раце?А дали сте помислиле дека всушност тоа се пар коски,такви како од страшните хорор филмови поточно скелет?Следниот пат кога ќе се лакираш помисли на тоа дека всушност ти држиш костур.Неверојатно зарем не?

Cacy likes this.
  18. Unica

Unica Популарен член

Во последно време,после период што комотно можам да си го наречам на детоксикација од лаги, труења, измами и превари, САКАМ СЕ што животот ми нуди :)
    Си се пронајдов пак, т.е се вратив неколку чекори назад, се фатив за раче и си реков: Ајде, време е...
    И зачекорив по патот на кој сега стоеа сите мои блиски и ми даваа знаци на одобрување со главите и со благи насмевки. А јас, чекорам со мислите бистри, душата лесна и мека и осеќам радост, љубов ох колку љубов и светлина што мислам дека ќе пукнам од што сакам да викам на глас после се што се случи во последниве месеци.
    Сакам да викам оти гласот ми бил задушен веќе некое време а овој глас има многу работи да каже!
    Овој глас може да ги надвиши сите останати гласови и сите зла, овој глас што гребе со нокти и заби за да зграби се што е негово, а што за малку ќе беше изгубено.

И пак ќе кажам, го мислам и посакувам него оти толку совршено совпаѓа на изглед со тоа како се осеќам.
    Во очите му се гледа една многу чиста душа, во насмевката која веќе 3 недели оддалеку ја гледам се крие голема милост, а сакам да ги разменам со моите, ох да!

И за крај, When you're happy like a fool, let it take you over 'cause... This has gotta be the good life!!! :)

kravce likes this.
  19. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Не можам да ги сфатам луѓето што се китат со туѓи перја, што присвојуваат нечиј успех. Како можам да бидат толку себични? И уште како оправдување им служи мотото "Снајди се па живеј". Снаоѓање :^) Кога веќе се "снаоѓаат" нека најдат начин сами да постигнат успех, да направат нешто корисно за себе, за општеството. Можеби другите ќе ги убедат, но самите себе никогаш...

Зарем не е поубаво чувството кога самиот ќе постигнеш нешто отколку се да биде сервирано пред тебе ?!

kravce and Jagoda123 like this.
  20. Shelea

Shelea Форумски идол

Уморна сум ко пукната тиква, имам седумсто работи за правење, очиве ми се на пола паднати а го симнувам To Rome with Love да видам што Вуди направил овој пат.
    Ако имам сила, ќе го изгледам, ми треба за една статија што ќе ја праќам кај мене на факс, да видиме дали ќе помине. Енергијава ми ја изеде вчерашниот денс на Шурбеира и штиклата што ја носев 3ти пат у животу. Ама некако издржав. Коњак, и се’ станува практично возможно.

Деновиве крај немаат. Затопли интергалактично и апокалиптично, грлото ме гребе, најдов Олипс со мед и лимон во едно забутано продавниче во Карпош 2, Фервекс си го пијам за добро утро, ама важно кога излегувам, бодито ми прави друштво, коњаче пијам без мраз и цигарата од занес, ја пувкам, како би се занесувала дека сум боемџија. Дап.
    Си се запознав со пар драги луѓе, гушкање, муабети, искрени очи и души. Другото, не би коментирала.
    Се држам на својот став - Наместо хејт, одбери дејт! И така и би. Мојот дејт си беше со фини луѓенца, опуштена дружба и конструктивна позитивност.
    И си мезам некој Витаминка чипс од пиперка, како дактилографка си пишувам во ворд бесполезни редови, дишам чај од маточина и ми горчи, светлово ми е како диско топка со стакленца и ми пушта калеидоскопски флеш. Морам да спијам. Морам. Двајца вчера ми рекоа дека сум ослабната. А ја заспивам со Гранола бар трошки во кревет. Све наопаку.
    Сакав да кажам, едвај чекам да дојдеш, знаеш?
    Да ги поправиме скалите во ходник, да те пречекам со домашно замесен леб (хит ми е деновиве правењето домашен леб :lol: ) и ракииче со туршија. Да си бидеме Ние.

И како што ми рече вчера една твитерџика - Да не си ти, ќе требаше да те измислат.
    Измислена и замислена.
    Да, тоа е таа Џефбаклиевска сабота.
    Идам да се замотам во ангелските крилја негови и да одморам.

PeaceLoveBasketball likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.