[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Еден вид понуда за брак :o сакам да кажам се здрвив,не очекував.......немам зборови,збунета сум и исплашена,кога,што ако е за брзо,не сум спремна,НЕ,напуштање на домот каде сум приврзана и тоа премногу,нов живот,обврски,јас вака разгалена татина принцеза за каде сум :rofl: а истовремено среќна,каква понуда ќе биде,нешто романтично или обично традиционално,а не сум јас ни еденото ни другото,па ни тој :?:

3. Hipster

Hipster Форумски идол

Нешто што најмногу мразам, т.е го мразам кај другите е безпотребно долгоооотрајно лутење после било која кавга.
    А што малер сум, имам 3ца такви у моја близина, и баш со сите тројца викендов пуздер се напраив.
    И, на моја несреќа, имам една многу позитивна особина, ич незнам да држам лутина, ич.
    Ќе се извикам, налутам на некој пола час, ќе пивнам кафе,цедевита, ќе кснам нешто и додека да кажете оториноларингологија, мене веќе ми минала лутината.
    Е сеа овие бебењава што сакаат да се гњават со часови, како дебели мачки,да ги галиш, додека да попуштатат,а не попуштаат така лесно.
    И како што бев затрупана со материјали за преведување и куцање, не им предадов толкаво внимание, уште зачудени, што не досаѓам, од кога тоа јас демек држам лутина, абе па ја крива, шта да вам причам.
    И така осетија малку на свој грб како е да не титраш некој кога ќе се налути и дека е смешно и глупо да држиш лутина, абре си ја труеш душата со нервози и она одвратно чувство на тежина во градите.
    Не дека ќе се опраат,ама сепак, има надеж :D
    И да, зимата може конечно да ми започне, не поради топли капути, чизми, крзна, џемпери, туку заради моите омилени печени костени.
    Нема подобар почеток на зимата за мене, здрави ,вкусни, топли, хармонични...
    Крцкам веќе половина час, нема грижа во моментов која може да ми го расипе ова уживање.
    Абре ај лов честнатс, со вери мач :wasntme:

Monroe, teddybear, LilBaby and 18 others like this.
  4. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Денов. :rofl: :rofl: :rofl:
    Незнам, не јас , само за во Бардовци сум , и без тапија ме примаат, преку ред.Абе , абе , абе кој е толкав кретен, да искрши 6 годишно дете? Кој? Па јас нормално, ова сојузов на трите кози, ме збудале, мисиите ни отидоа во пропаст, важно личноста ја разоткривме, сеа преминавме на кршење деца.Не сум со сите.Го земав детево со лопатка го мавнав, со пластична, ама некој да те мавне со лопатка боли нормално, добро лопатата од баба ми што не ја земав.Преживеа што преживеа детево, ама колку забегав.Незнам што ке е следно. Туку ај да не ви полнам страни со глупости, си се изнасмеав, ах тој сојуз, ах моиве глупости.Ај да одам да си легнам , утре нов почеток, ставање петарди на наставничките на столовите, после ќе ги прашуваме зашто прднале, ако не им се запалат панталоните.Ај , нека бидат среќни бомба што не сме им ставиле.Чао со здравје добра ноќ, утре се гледаме во Бардовци кози мои, ви посакувам уште многу успешни мисии... :rofl:

Glossy-girl and tweety26 like this.
  5. ines.h

ines.h Популарен член

YAY!! I'm going to Hawaii. I will let you all know how it was when I wake up. :) Good night. :D

LittleFairy likes this.
  6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Има и такви луѓе, кои читаат од очите како ти чука срцето. Нив вреди да ги имаш!

Monna.Monna, antonina, kate21 and 9 others like this.
  7. Noemi

Noemi Популарен член

Додади дека е превземено од Твитер: @Plavaaa
    Има и такви луѓе, кои читаат од очите како ти чука срцето....Нив вреди да ги чекаш

8. marama

marama Форумски идол

Moжеби е она :wasntme:

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Ииии ти твиташ?!
    Ај таму да кажуваш од сега кога ќе се крадат мисли од фемина. Често ловам твитови кои се на феминки,а знам дека не се тие тие,а и си имам фатено свои реченички! :!:

antonina and Noemi like this.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

^ Извинете што упаѓам вака, ама што ви со оваа нова мода, додаете од каде е преземено?
    Демек овие од твитер паметните, се они сами си измислуваат, па сите од нив крадат, камон.
    Не ја знам девојката, ни дали е нејзино или не, ама почна масова кавга за ова кој од кога преземал.
    Не пишувате семинарска или научен труд, па да морате да потенцирате одкаде сте копирале.
    Од правна гледна точка па ич да не праиме муабет, уште да почнат да се тужат за авторско право :tmi:

Monna.Monna, eli25, antonina and 16 others like this.
  11. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Вистина бе ова не е Фемина туку ФБИ. Сега мора и изворот да го цитираме, не за друго авторски права ова она....
    И линк нека ни остави ако не, не за друго да се увериме...
    Уф...

Hayley, Adi888, CoverGirl10 and 3 others like this.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Абе фино ви е ваши мисли да ви препишува некој? Или ја смотана сум што барам почитување на интелектуална сопственост.
    За мене ова е крадење на туѓа сопственост, ако сакаш да го напишеш наведи си дека си го прочитал било каде не мора твитер, ама не вака како свое да го пишуваш.

И не, не е истата девојка. Претерувате со копирање, ако немате нешто да кажете не билдајте мислења.
    И да МОРАШ да наведеш извор кога во Сакам да кажаМ пишуваш мислење што ниту сама си го измислила ниту ти дошло на памет.
    Има други теми за Цитати, изреки, уатевр.

sunfemina, creshicka and NoellePage like this.
  13. ilipili

ilipili Популарен член

Велат кој чека ќе дочека ама некој од чекање ошол јабана :wasntme: :D Нели ви кажував дека треба да почнам на работа,требаше уште во петокот а документите за д ме пријават една недела пред им ги дадов.Имале премногу работа не можеле да стигнат да ме пријават како вработена и јас сега треба да си чекам и чекам .... |( Не ми е јасно како може да се толку неодговорни луѓето,ако ме примаш кажи ,ако не пак Ок а не вака да маткаат цела недела.Сепак и јас си имам некакви планови и сакам да си имам еден ред во животот,а не да не можам да испланирам нешто :@.Тоа е за жал кога се нема ред во нашата држава и газдите си прават што сакаат и си играат играчки со нас-обичните смртници на кои што не ни останува ништо друго освен да си чекаме се додека не одиме јабан некој ден од чекање....

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Не е дека мора од сега, си има правило на форумот, ако цитираш нешто да наведеш извор.
    Башка глупаво е, јас сега читам нешто во темава, си градам некакво си мислење за членката, потоа наидувам на друго место на постовите, гледам дека не е таа таа. И? Мислам дека знаете колку лошо веднаш станува мислењето за членката. Што добивате со тоа што постирате туѓи мисли? Ние тука не гатаме на гравчиња да видиме дали се преземени или не, ама се открива тоа на овој или оној начин.
    Пријавувајте ги таквите мислења што се копирани без тоа да биде потенцирано и ќе биде средено.

15. Hipster

Hipster Форумски идол

А од каде да знаеме дека и таа Plavaaa via твитер, не копирала од некое друго место?
    Комплицирано е ова со копирњава на мислења и превземања, баш ќе си земам за задача да ја одгатнам мистеријата во СОПСТВНОСТА, и ќе ви кажам.
    Инаку нешто е твое само кога ќe го заштитиш, правно, и на никој друг било начин.

kravce and thelittle17 like this.
  16. Miss.Ricci

Се што е објавено на интернет притоа секој има пристап до него е дозволено за сите и притоа нема потреба од наведување на извор (има и книга во врска со ова).

А постојат моменти кога сакаш нешто да кажеш, не знаеш како да го кажеш и баш токму таа реченица, цитат кој си го сретнал ти ја опишува моменталната состојба. И не сакаш да го сместиш во цитати бидејќи моментално тоа ти реалноста, нешто што е дел од твоето секојдневие! :)

17. Saya

Saya Популарен член

Наравоучение креативни феминки: не крадете постови од мактвитерџиките, туку фино лепо како и сите други креативни фаци во виртуелната сфера, преведете пост од 9gag или memebase, сменете мало делче, и тоа е тоа.

Кога стана Гестапо форумов, ау....

JoxyTheFreak and JuLleE like this.
  18. Miss.Ricci

Е па сега не можеш да извадиш цитат од книга на Петре М Андреевски пример, и да се однесуваш како да е нешто што ти си го напишал лично и од срце. Кога се работи за такво нешто, не само што пишувам на кого е, туку и му давам посебна форма, болд, андерлајн и тн
    Ама за вакви работи кои секојдневно ги среќаваме и знаеме дека се изреки морало извор да се цитира?

19. Noemi

Noemi Популарен член

Фино лепо си пишуваш: Налетав на мислава што тотално ми го опишува денот/вечерта/чувствата.
    До утре нема да се препираме и не е прв пат и тоа на истата членка. Китење со туѓи перја е соу аут оф фешн!

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Сериозни бидете сега...ште ве моља.
    Ај замислете го чувството кога некој зима заслуги на ваша тресната глупост?! Није угодно! А башка најбоље твитерџиите им се најголеми плагијатори, најголеми досади и нивните лични твитови се однесуваат на плачопичкосување, храна, себекомплиментирање или самозадоволување,ама на егото и такви некои ствари.
    Дисан не бил у право.
    Крадењето ја намалува креативната мисла и иновативноста,не носи кон тапење. А било каква креативност се смета за генијалност.
    А башка што секогаш идејата зошто се краде и се пренесува на друго место...е за да се придобијат заслуги и потврди. А дали е тоа во ред? Јас мислам не е... Да не кажувам еден интересен пример, во моментов мошне актуелен,не сакам да рушам нечиј кредибилитет,ама еве да речеме ми беа украдени идеи и не се осеќам во моментов пријатно со истото...искрено. Никаде не бев референцирана,а некој доби заслуги! :!:
    Мање више Гестапово на форумов и твитер,еве и да збориме за други работи.
    Пристапот до интернет и слично,не отапува како и да е,до душа научно нели го докажаа,а и не мора,кога се повеќе морони гледаме како владеат со социјалните мрежи.
    Во претходниот пост се зезав,ама замислете за посериозни нешта... Замислете како светот се врти, се случува нешто ко глобално затоплување и ние од мрза и прокрастинација и драпање на муда и не знам веќе што едноставно умираме као диносаурусите зошто нема од кај да украдеме идеја за подобрување на животот. Сва среќа има паметни чичковци што ни го спашаваат гзот се уште,ама до кога...

Така што ова е заебанција и ситница,ама за други нешта и друг пат, без разлика што да е... немојте да крадете работи,није лепо. Кој краде, вошки има и на таван спие,така да знаете!

Мислам не е тешко да наведете извор. Освен ако не е позната мисла или не знам што,.ретко кој би знаел дека не е ваша на пример...
    Уствари како сакате бе. До каде што е совеста.
    Јас почитувам било која форма на интелектуална сопственост. И да не ја разврзувам темата подлабоко,ама еве да речеме не сме сите ЕДНАКВИ ,особено интелектуално за да некој така се послужувам со ствари од сите страни...

Neytiri, starfish and ljubam like this.
Thread Status:
Not open for further replies.