[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kikav

kikav Популарен член

СДК дека многу од луѓето го сваќаат животот како чекање на нешто што никогаш нема да дојде :talk: :talk:

2. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

А јас, верувам и многу други феминки не сФаќаме како сеуште пишувате сВаќа по толку многу корегирани грешки :^) .

The-Queen likes this.
  3. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Сакам да кажам дека цел ден ми е со полна куќа гости :) :^) + сега чекам други....живот живот :)

4. majicka

majicka Популарен член

проклета да е љубомората!! :x :tmi:

Gordana10 likes this.
  5. danichap

danichap Moderator Staff Member

Перцепција.

Со блиските често се поставувам самокритично, што ќе им снимам филмови кога ми ги знаат маните. :D

И така јас на другарка ми и кажувам за своите контрол фрик епизоди, и она на мене нееее бре Дани не си контрол фрик, ти само покажуваш вишок сестран интерес.

А јас за малку ќе помислев дека имам сериозен проблем :D

kravce likes this.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Е сега ми дојде преку глава од книги! Доста бев во студент фазон,не,не не сакам ни маркери,ни тефтери,ни книги,нит презентации :@
    Ееее,кога студирав и кога дипломирав ми беше мерак што конечно нема веќе дебели книги.Ама таква ми била судбината,оп вработување-и оп -истите такви дебели книги,презентации,истражувања и слично........зошто не бива само да си работам :geek: :D

Меѓу другото,се прашувам,дали за некои работи оставам на
    ......
    Ако почнам да размислувам ќе нема крај :shake:

kravce, lunicka and Gordana10 like this.
  7. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Дувна ветре развигорче :D

8. ceca-1

ceca-1 Популарен член

На секое едно решение,постојат 10 нови проблеми...

Сега што сакате,машка или женска казна? :D

9. starfish

starfish Популарен член

Еден паметен момак на твитер напишал, дека има денови на кои да им истуриш и сто кила боја, пак ќе бидат тмурни. Несомнено, бил инспириран од ваков ден.
    И баш на ваков ден, се прави дома нешто зашеќерно, ултра благо, за да ти измами барем малечок осмех на лице. За жал мене наместо тоа благичко, ми се послужи рендано цвекло. Убаини, како да кажам... |(

Го гледам мачоров, како ме прати со поглед низ собава, и како му се затапува истиот тој поглед во секундата кога ќе излезам. И сфаќам колку е пустиот тој, беспомошен, и како животот му зависи само од мене. Жал ме фаќа кога ќе помислам на тоа што поминал надвор, затоа што погледов во очињата му е сменет, целиот е жален, а нема ни глас за да мјаукне.
    Едвај дочекав да го избањам за да можам на раат да го изнагушкам. Сега и он е под терапија, а потоа пак на мојот режим, да се врати во прасето кое беше.
    И така, јас и мојот дебмел, предпразнично ќе се лекуваме со антибиотици. И ќе се дебелееме со домашна храна.

eli25, kravce, crazylady and 2 others like this.
  10. fairy88

fairy88 Популарен член

11. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Од прегеска пишам, бришам...никако да го објаснам ова што ми се случува...и како се чувствувам.
    Па случајно наидов на мислава, и да тоа е токму тоа што сакав да го кажам а незнам да го речам :D

„Ако ме сакаат сите тогаш нешто не е во ред со мене! Ако ме мразат сите тогаш повторно нешто не е во ред со мене! Затоа најдобро е да бидеш некаде на средината...“ :)

kravce and Hayley like this.
  12. Serafima

Serafima Форумски идол

Зошто на некои личности им е толку важно или можеби убаво да чепкаат во нечиј живот? Особено таа наводна „искреност„ со која како со маска се прикрива негативноста која произлегува длабоко од нивното срце.
    Какво е тоа задоволство што ги исполнува кога ќе ја видат тагата на туѓото лице?!
    Убаво е да се потенцира негативното во другиот, се со цел да му се помогне. Тој да ја сфати својата грешка и да ја поправи, но буквалното вербално удирање е многу тешко.
    Не е сечија душа силна. Не сечија душа знае како во тие помалку груби зборови да го пронајде доброто.
    Човечката душа е како стакло. Како тенка кристална чаша. А таа само од едно малечко зрно песок може да распука. Можеби нема целосно да се изрони и скрши, но таа шара на неа ќе остане засекогаш.
    Зборовите болат многу повеќе...

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се прашувам цел ден дали денешниве ученичиња прават календар на времето?
    Се сеќавам во прво - второ одделение кога го правев со татко ми. Па тоа уметност беше бре. Ама беше смешно кога немаше да го потсетам едно две недели да ми помага да го правиме,а и јас ќе заборавев, па навечер паниките,фамилијарно собрани и сите се присеќаат какво било времето минатиот понеделник за да го нацртаме како што треба. :D
    Па и на училиште имавме еден заеднички на огромен хамер...до душа и на наставничката и се случуваше да заборави,па да ѕирка од нашите и да го црта. :D

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Лилитке кај ти текна жити све, не ми се верува дека си запамтила, а ме присети и мене. Уф, колку сакав да го правам оваааа...... Омилен дел од домашната ми беше :D

15. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Седам дома, слушам вести со милиот мој и не ми се верува...
    6 годишно дете најновиот регистриран случај на ХИВ/СИДА во Македонија :o
    Се рашири чумава и тука, не бира ни пол ни години...
    :(

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Затоа што едноставно им се допаѓа некого да уништуваат, а го прават поради тоа што или нив некој некогаш ги повредил, па дозволиле нивното его да стапи на сцена, второ, сосем обратното, поради превисоко его, трето затоа што дозволиле други да им се мешаат ( да им го контролираат) во животот, четврто затоа што како одмазда тие истото го прават на други луѓе, бидејки едноставно не успеале да ја реализираат својата цел, која можеби во суштина не била да повреди никого. Затоа за да немат никакви проблемас, едноставно човек треба да не дозволи истите да им се мешаат и тоа да го потенцира, нагласи.
    Иначе ако човек им дозволи, готово.И едноставно игнор, подобро од тоа здравје, кога човек ќе запримети вакво нешто.Не треба човек да си дозволува да им биде рамен, оти ќе се случит обратното, а и да ти кажам, не ни вреди, воопшто, да вредело, немало да прават така.
    Не зборам од што така ми текнало или напразно, не, не, не...

17. lunicka

lunicka Форумски идол

По милионити пат,зготвената вечера оладена,насмевката смрзната и спакувана,студенило во душата како Сибир да се преселил во мене...залудно е...некои луѓе не созреваат никогаш....се нешто и се некој друг е поважен од мене и домот...ова не е живот,не е брак...овде нема љубов...
    :( :( :(

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Ихиии,а множества со овошки кои ги правевме од тврда хартија, позади залепено шпирт хартија,па на посебна мека табла со волница правевме множества,а во нив ги полневме со овие овошки, крувчиња,јаболчиња, јагодчиња! :D
    Не знам дали во сите училишта било така.
    Па креди во боја,иха сензација беше тоа бре! Ти се чини ќе ги изедеш од ќејф! :D
    Миризливи гуми со пчеличка...
    Ех ние знаевме што се мали радости...а сега...пфффф...
    Леле колку сакав општество,ама последните лекции беше македонска историја. Уф! Е тоа го мразев.
    Па работните тетратки...лелеееееее...убавини! Па везеш у нив,бре,бре...

Ги чувам сите книги и тетратки на таван. Еден ден ќе ги отворам кутиите да ме обземе безгрижност бар на момент! Сега скоро во една папка најдовме цртежи по дома,па толку ми дојде топло на душава..значи ги памтев во моментите кога сум ги цртала.

Тато и Мите местат антена! :D Тревата моли, не гази ме,боли! :D Каде одат облаците?! :D Баба меца во зимски сон...оооооооооо убавоооо...

19. DigY

DigY Популарен член

СДК каков муабет ми направи еден мој другар...никогаш нема да го заборавам !!! Во животот, уназад 3 години...секој негов совет го памтам. Останав збунета од толку подршка што ми даде. Просто не ми се верува дека секогаш бил тука за мене.

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

^ А како одеше она... Дедото за репата, бабата за дедото, за мачето, кучето, зајчето, глувчето...

Мислам дека беше: Дедото за репата, повлечи-потегни, нејќе. Ја викнал бабата.
    Бабата за дедото, дедото за репата, повлечи-потегни, нејќе. Го виканле кучето.
    Кучето за бабата, бабата за дедото, дедото за репата, повлечи-потегни, нејќе.

Абе, да не имаше и внучка? И ремикс направив. :D

Thread Status:
Not open for further replies.