[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Абе некогаш ми се чини нај голема мана ми е тоа што пре многу размислувам и се оптоварувам. Ама навистина, до секој ситен детал, за секоја постапка, за секоја случка, за секој збор.

Барем да бев некоја екстремно паметна личност па да имав фајде од тоа. Нај трагично е што и покрај толку размислување и оптоварување како некоја глупачка го одбирам тоа што не ми годи, погрешното.
    Удри бригу на весеље вели баба ми, млада си. Не дека не е во право..

На zhap4e, Mrs.Cuper, teddybear и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Сдк,

Ах таа Љубов...
    Колку и даваш, таа многу повеќе ти возвраќа.

А од денес започнуваме нова страничка во животот.
    За Неа и за Него :l: .

На bittersweet, teddybear, Peppermint и 13 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    ^ (Абеја)Мислиш, од очај почнав да халуцинирам :D ајде изволте, наместо салатки, слатки, коктели...
    :D Ќе ми ја познаеш куќата по кучката :!: :)

4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Ќе го викаме мор, романтично ќе биде да се врвит по мразовите, па и една пируета ако се изведе на мраз. :D А што е толку тоа проблем? :wasntme: Ами ако нешто човек сака, не се жали :D

На creshicka и Miss.Ricci им се допаѓа ова.
  5. lulutik

lulutik Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Баш е многу досадно! |-)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    260.148
    ^
    Акробацииte на мразот, не ми изгледаат романтичо, туку трагикомично :D .
    Лани така, пост врз пост, во кој го молевте неговото височество - СНЕГОТ да дојде, а потоа, пост врз пост каде се жалевте од студовите и мразовите :) .
    Да не ви дојде многу љубов и романтика, па се жалевте, сигурно не е е било од мразот нели :wasntme: .
    Па и ветерот ви е романтичен :^) .

На BoaVista, Peppermint, marama и 5 други им се допаѓа ова.
  7. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102
    Колку можат да се разминат патиштата со некои блиски личности, со некој што си бил постојано да се сведеш на муабет "ти го заборавив роденденот, треба почесто да се гледаме" или "родендените ги гледам на фејсбук, па дека немаш не ми текна" :^) Едноставно некои луѓе или доцна ги доживуваат тинејџерските години бидејки кога биле неговите не ги сакале и глумеле "возрасни" или пак воопшто не ги доживуваат тие луди млади години :lol: ...не дека нема и такви на кои не им текнува дека минале гооооодини кај што требале да ги остават лудориите (да расчистиме, секогаш треба да си носите дел од детскиот карактер и палавштини, ама не и да останете со мозок на 14 годишно дете)

Сеедно на муабетов погоре, среќен ден ми е денеска, љубовчево мое го положи последниот испит, добро е, полека ги шкртаме целите кои си ги зададовме ;)

На MarchelineAmaru и sunfemina им се допаѓа ова.
  8. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Е па сега ако 10 феминки сакаат снег и напишат 10 постови за истиот, а подоцна други 10 феминки напишат уште 10 постови за тоа дека едвај чекаат лето не значи дека тие што сакале снег едвај чекаат да го нема :)
    Зарем не се чувствуваш убаво кога ќе излезеш надвор и се е толку тивко, бело, мирно.. После нели следуваат кашканици но како велат, се си има свој крај, за да вкусиме нешто убаво ќе вкусиме и нешто што воопшто не ни се допаѓа :)

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Ами на некои им се допаѓа Бред Пит, ама на трети не им се допаѓа :)
    Секој човек различни работи сака, така и со снегот, мразот, романтиката.А и мразовите да не беа, можеби немало да биде трагикомично, баш е добро и фино, да го насмеат човекот, а и ако се повреди, ќе најде решение за повредата, впрочем мразови има секаде.
    Инаку не е можно само сонце да има, не, мора да го има и спротивното.Ами ако е така, тогаш како може делата на Пикасо, некому да му бидат убави? И тоа се дела, кои може секое дете да ги нацрта :| Зарем тоа се смета за ремек дело? :x Значит, одговот на прашањава го кажав малку погоре, верувам дека се разбирливи истите :)

10. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Де бе луѓе не се жалете на дождов, влажно било, темно било, тешко било. Ма ооодлично е ! Многу сакам дожд, еве сега кога сум дома, би излегла надвор на дожд и би играла сама валцер. И покрај фаците на комшиите и „двогледистот“ од пругата, би играла. Би играла сама, визуализирајќи го него во моја прегратка.

Вакво време не е сонување. Вакво време е за љубење. Јас, тој, кревет, прегратки, топлина, бакнежи, звук на капки, влажно време и само малку светлина од прозорецот.
    Во позадина, нокаут или Sade. Совршенство.

И да можам да ги заштитам сите луѓе кои ми значат во животов, би била спокојна. Спокојна како никогаш. Понекогаш живеам во трета димензија. И убаво ми е. Ги гледам луѓево кои никогаш нема да прогледаат. Нема да ги видат убавините. А јас уживам.

Во животот не постои простор за пауза. Ама, еве сега додека надвор времето се опоравува, ќе одам да се опуштам со моите омилени бендови. Потоа почнува вториот дел од денот. Ќе го прекршам моето правило. Денес ќе земам пауза. Ете за мене. Ете за него. Ете за нас.
    Ете пауза од напорот, од вревата, од сите.
    Ете чао.

На kravce, 1209, L0ve и 4 други им се допаѓа ова.
  11. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.231
    Животот е непредвидлив. Никогаш не знаеш кога срцето ќе ти се раздроби на ситни парчиња. И од каде да тргнеш за да ги собереш тие парчиња кога знаеш дека животот ти тргнал во лоша насока. ...

На marama и Sara123 им се допаѓа ова.
  12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.749
    Допаѓања:
    17.711
    Влезе во крвта и не излегуваш. Се‘ би дала за твоја победа. Сите симпатии би ги заменила да идам на твоја утакмица. Да идам на Маракана. Глас нема да штедам, ќе навивам до крај. Се за твоја победа. Секогаш сум горда што сум твој навивач. Кога победуваш се радувам, кога губиш тагувам (некогаш и сум плачела). Светски шампион ‘91, ама пак ќе бидеш.
    Ни суво злато, новац, благо,
    ко тебе ми Звездо није драго.
    Те сакам повеќе од некои луѓе со кои сум поминала многу време од мојот живот. Школските, колку и да сум блиска со нив не ми значат повеќе од тебе.
    Твои навивачки песни пејам во себе на час, на гости, било каде. Кога играш, а неможам да ја следам утакмицата навивам, имам некакви претчувства кога е добро, а кога е лошо.
    Звездаш сам ја,
    поносни,храбри Делија.
    Ретко некој да ми ја разбере љубовта кон тебе. На кого и да кажувам колку ми значи твоето име, ми се смејат. Ама ако, битно ми значиш многу во животот. - Црвена Звезда :l: :l: :l: .

(ќе речете што и на оваа, ама многу ја сакам)

http://www.youtube.com/watch?v=6IcTEjIH ... creen&NR=1

13. yanartgoth

yanartgoth Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    најтешко е кога гледаш кога му е тешко на некој што неможеш како да му помогнеш.. ;(
    Инаку за инбокс ако може некој ми треба помош..

14. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    3.769
    Дури ни овој пороен дожд не може да ја измие извалканата душа на одредени личности !!!

На BoaVista, Mishela, kate21 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.173
    Моментот кога родителот ќе ти каже дека е горд на тебе, на се што си постигнал и на начинот на кој се справуваш со сите обврски.

Не знаев што да одговорам, една срамежлива насмевка се спровна низ моево лице.
    Не, не беше егото тоа што ми се исполни, беше срцето.
    Не поради себе или поради потребата за некоја потврда или конфирмација, туку поради начинот на кој таа ме гледаше.
    Таа чистина во нејзините очи, таа искреност, таа несебичност и љубов.

Се каам, се осудувам, каам и патам за тоа како не сум го имала овој памет многу порано.

Како не сум била свесна за се тоа што таа прави за мене, за се низ што таа мине за мене да не ми фали ништо, за да можам што е можно побезгрижно да го живеам детството.
    Можеби ќе сум ја поштедела од некој мој детски каприц, од некоја солза или болка од кажан збор.
    Колку пати само тивко патела и тонела во сопствената осаменост а јас не сум ни регистрирала дека нешто не е во ред поради самоопседнатоста.
    Секогаш кратела а истовремено давала максимум од себе.

Чекорам прилично бестрашно низ животот, но се плашам од едно нешто.
    Каков родител ќе бидам?
    Не го знам одговорат на тоа прашање, но знам едно.
    Ќе одгледам дете бидејќи имам што да дадам, а не бидејќи барам нешто за возврат.
    Учам од најдобриот.

На sweet-cherry, bittersweet, kravce и 18 други им се допаѓа ова.
  16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009

Толку.

На Monna.Monna, sweet-cherry, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.749
    Допаѓања:
    17.711
  18. london-girl

london-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    56
    Ми се јади.....

19. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    досадно ми е мн .. :o

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.956
    Допаѓања:
    164.224
    Зошто не направат пешкир како виледа?! На никој не му текнало?! Многу се досадни овие бањаркиве бе...сто саати впивај,впивај,впивај,за косата па муабет да не правам.
    Колку би го олеснале животот значи...

Леле пак влегов во иноваторскиот моуд,луѓе спашавајте се како знаете и умеете... :D

На blond, NoellePage и Gordana10 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.