[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    СДК знам дека денес многу од вас им се израдуваа на првите снегулки. :)
    Во мене се пробудија многу чувства, празничната еуфорија започнува :D

На Katerinceee и rosebush им се допаѓа ова.
  2. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Денеска очекував да ме викнат конечно да почнам на работа и и пак ништо :doh: ,а документите ми ги држат веќе две недели :worried:.
    Туку денеска е Меѓународен ден ден на лицата со посебни потреби.Слушајќи ја изјавата на едно лице ми текна на моментите кога преку факултет бевме во установата во мојот град.Имаше дечиња желни за знаење,не прашуваа се,толку беа мили што ептен се приврзавме за нив,едноставно човек не може да не ги сака.Иако сите беа со одреден хендикеп сепак имаа толку голема интелегенција која што за миг ме замисле и разбрав дека ако се вложува во нив повеќе тогаш може да се направи многу.Потребно е само малку повеќе да им се посвети внимание и да се инвестира во нивното образование,здраство, напредок.Ама џабе јас си кажувам овде кога некој треба да се свести и да го направи тоа.
    Хендикепирани луѓе,Луѓе со ретки болести,Ментално заостанати,Луѓе со посебни потреби...и ние "Здравите" наспроти нив.Бегаме од ваквите,таквите,онаквите како од чума.А зошто? И тие луѓе и ние луѓе!Нели одговорноста стои пред Луѓе ,а не пред Здрави и Болни?ПРед некое време една многу убава реченица ме наеже.Таа гласи вака:"На луѓето со посебни потреби не гледајте со очи,туку со срце."Не е доволен само еднаш во годината да се напише по некој пост за нив или да се оди во нивна посета.Тие заслужуваат многу повеќе,нека не биде само денес нивни ден,ајде нека секој ден ја имаат нашата поддршка.Само со едно нешто направено од нас можеме да направиме многу за нив.За жал многу не размислуваат на ваков начин па само тапкаме во место.Тоа е,не се сите луѓе исти ,одсекогаш имало,има и ќе има разлика од еден до друг човек.Едноставно живот....

На Monna.Monna, Moira, kravce и 12 други им се допаѓа ова.
  3. ivvy86

ivvy86 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    16
    СДК едвај чекам да падне толку најавуваниов снег, го обожавам и ако е можно што подолго нека се задржи се да не биде бело :)

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.996
    Допаѓања:
    164.519
    Госпожо,по 5ти пат се јавувам и ти кажувам, немој да веруваш на никого,особено не на жени. - малото гласче во мојата глава!

На tweety26, cinderella5, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    бабата од вчера има срека што се изгуби-јас и помогнав и ја качив во такси, девојкава има срека што јас и го најдов паричникот и уште утре мислам да ја побарам да и го вратам :)

читам нешто многу срцекршачка срцекршачка-дека постојано сум весела и насмеана сум, и по малку претерувам со глупости :rofl: ама и јас си имам свои маки и проблеми што ме мачат-што не ги пишувам на форумов :!:

6. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Молам Бога да потрае оваа среќа!!!
    ____________________________________________________________________________________________
    Тукууу.. rosebush Може да ти ја украдам новогодишната топка? Ирвас е тоа нели?
    Колекционер сум, а таа ја немам. :wasntme:

На rosebush му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.996
    Допаѓања:
    164.519
    Сите вие што сакате снег...да,вие... мамето ваше!!! :D
    Меќава бе,меќава...студи!
    Снег,може,на планина, со фино душтво,какао,све тоа со циметите у него,салепи, варени вина, све што звучи романтично, да додадам нешто од Достоевски у рака и тоа е...

На Phyramide, Annath, tweety26 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Ме фати и мене таа еуфорија за елка, па сијалички, по битолски ѕунѕурки и сите пропратни работи, но сеуште е рано.
    Се ближи и слава, ке се видам со роднините, пријателите..

Вчера шетајки низ џамбото видов толку убави дедомразовци, па секакви елкички, укравчиња , снешковци и решив дека можам да оделам неко денар од моите пари , да ја изненадам сестрами и да и го дадам првиот новогодишен подарок кој ке биде за нејзе и зетчето за во нивниот стан.
    Знам дека ке се израдуваам а мене 200 денари ништо не ми ме менуваат.

Пријатен ден.
    п.с несакам сеуште снег, барем до кај 10-15.. :D

9. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    И на портокали :!:

Аман па... снег |(

10. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    СДК како и за декември ''Hello December'' сега цел фб ми е со ''Snooooww'' , “Снегчееее’’ , па сретнав и ''Hello snow'' .Ма да ви кажам и ја се израдував, ама ја сум четувач, само читам, разговарам и лајкувам ништо не пишувам па нема да му посакам на фб добредојде на снегов.Со каков врисок го пречекав, првите снегулки ми паднаа на јакна :lol: .Писнав, па и телефонот ми падна, ене ја батеријата пукната.Како мрдната сум врискала и трчала, па од среќа и во кал паднав, луѓево како мрдната ме гледаа, и одма кај другарка ми , едно 10 пати на врата и заѕвонив, и и се дерам снеееег, и татко и ми искача и јас само :$ , и ми вика, сега ке дојде ..... викам, добро. И се смее таму.Ах бре снегу, еве пак ми врне, ама и јас си добив, стомаков ми цркна, 2 ипол саата на курс измокрена, па сеа се живо ме боли. Ма ако гајле ми е важно како мрдната си бев по улицине.Ајде, па и понатаму да ни врнеш зимава :D

На rosebush му/ѝ се допаѓа ова.
  11. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Кога знаеме со сигурност која девојка очајно бара дечко? Тогаш кога гледаме како некоја девојка доаѓа во Ск облечена со блуза до кукови и дебели хулахопки кои имаат како дизајн дупчиња кај бутовите. И тоа по ладново време. Убавина е.
    Инаку 88 минути со Ал Пачино е филмчиште!

12. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Само што дознав дека и последниот додворувач е лав во хороскоп. :lol:
    Значи не е возножно! :o :x
    Сакам некој да ми одговори зошто е тоа така? м? :^)
    Само знам дека не е случајно. :D

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    дека ми се спие а немоѓам да заспиам

14. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Конечнооо снегггг....готово ме фаќа зимска и новогодишна еуфорија
    Го обожавам овој период :$ празници се ближат :inlove:
    Нема ништо поубаво од тоа да си домче во топло,надвор си паѓа полека снег и си читаш некоја книга...
    Па кога убаво ќе наврне снег!! Снешко,санкање,мавање со топки...ма не ми е бре гајле колку години имам :$ кога се работи за зима и снег секогаш ќе си останам детенце :$ едноставно преубаво ми е :)

На creshicka и rosebush им се допаѓа ова.
  15. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    И пак јас тука да замарам со небитно- битните ствари во животот. Што бре, денес седам, слушам и се чудам. Гласови доаѓаат до моите уши:
    - Научи по ___?
    * Научив бе, синоќа од 7 до 12 и пол учев и сабајле станав во 6 и пол до кај 11 учев исто, па се бањав јадев и така.. (инаку се зборува за 5 лекции, 5 ! ) :fubar:
    - Лелее... Абе, многу ни бара оваа, што и е на нејзе, од кај не` испрашува па и тест ќе правиме следниот час ( следниот час всушност е следниот ден, а според реакциите тоа веројатно значи дополнителни 10 саати учење за истите лекции, а не повторување на веќе „научениот“ материјал )
    * Смрдла, незнае што зборува, ќе ни предава тука, па уште и не дава да се поправаат единици
    - Ау, виде ли минатиот час шо и рече на ____ ? И се развика оти си играла со пенкалото додека одговарала.. Е јас нема ни да и станам така да си знае !!
    ( А па ако не станеш ќе го избришеш целиот г*золижачки репертоар што си го прикажувала до сега, Господи... ) |(

** Разговор на 4 година средношколки. :!:

Па луѓе, до каде стасавте бе ? Ги користите мозоците само кога стоите пред закачалка, кога избирате што алишта ќе носите и што шминка ќе ви одговара.. А да, не смеам да заборавам, кога треба да се запомни некоја добра, нова трач информација...
    Разбудете се бре алооо !!!! :fubar: :swear:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Gordana.gorde

Gordana.gorde Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Каде врне снег? :^)
    Тука(во Ск),сеуште не заврнало,а едвај чекам,па време е веќе. :)

17. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Значи кога треба да одам за Скопје ми е смрт :envy: се малтретирам со превоз за одење и за враќање. И еве, на сите што им се јавив, никој не вози тоа време кога мене ми одговара да одам и да се враќам :@ Ахх... незнам како ќе ме биде, оставам се на утрешниот ден
    Само едно знам. Дека сум малер! Утре ќе биде ладно и ќе врне снег!
    А јас... јас во Скопје... главна... си вршам работи бе :fubar:
    Шо да се прави кога се мора, морам да отидам и да ја завршам таа работа.
    Ај да одам да повежбам па утре шо биде нека биде |(

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.996
    Допаѓања:
    164.519
    Се спремам за азил - образовно се надградувам за да ме препознаат како добар иден граѓанин на Германија рецимо!

О Македонијо! О!

Кејт Миделтон ќе роди дете. Една разумна причина зошто светот денес треба да престане да се врти,бар на момент!

19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.193
    Допаѓања:
    23.269
    Снег. :rain:
    Не дека многу го сакам, туку сакам сите снегулки шо ќе паднат да ми ги исполнат желбите. :)

На kravce и tweety26 им се допаѓа ова.
  20. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Во Битола веќе се` е бело. А гледам и во другите градови... Кај и да е и кај вас ќе заврни :)

На Gordana.gorde му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.