[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. creshicka

creshicka Популарен член

Му реков на дечко ми да ми прати честитка за Нова Година, бидејќи не сум добила од 4 одделение. Дури му реков и дека немора да ја праќа по пошта, некој ден кога ќе дојде да ме земе за излегување, нека ја стави во кутијата за писма, без да видам.
    Навистина сакам честитка. Со Дедо Мраз некоја, шарена. Ќе и речам на другарка ми да ми прати. Жими се. :!: Некој од вас да не е заинтерисиран да ми прати честитка? Ќе ви дадам адреса. :wasntme: Во краен случај пак, ако не сама ке си пратам.
    Ќе и речам и на мајка ми да ми купи пакетче, бидејки јас наместо 22 ке полнам 12 години |( :wasntme: Ама ако, сакам, новогодишната еуфорија ме удри во глава. :wasntme:

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

СДК....Денес е 3-ти декември, Меѓународен Ден на лицата со посебни потреби... :) Само кога малку ќе седнам и ќе подразмислам,Боже колку се тие храбри. Всушност не сме ни свесни колку тие лица се силни и успешни. Колку знаат да зрачат со позитива. Тие не се ништо многу поразлични од нас,само едноставно имаат отежнување во текот на животниот циклус. Комотно можам да речам дека тие се и многу посилни од нас во многу сегменти во животот. Тие не се жалат од секакви ситници како ние. Тие незнаат за невозможно-секогаш се борат за крај. И најважно од се - го ценат и живеаат животот, а не како некои од нас прво камче на кое ќе се сопнеме паѓаме од депресија....зошто? Затоа што они ја имале лекцијата за значењето на животот.
    Луѓе, сакајте се, борете се,животот е еден и кратко трае...а најважно од се е не правете поделба помеѓу т.н. "здрави" и лица со посебни потреби.

Divinebutterfly and ilipili like this.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Црешичке лани ми купи мајка му на дечко ми, да видиш детска радост :rofl:
    Иначе не знам дали ве отрув со муабетиве ама јас сум многу среќна :rofl: пресреќна :inlove: Го обожавам дечко ми, а уште повеќе мајка му :lol:

4. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Црешичке мене лани дечкото- сега сопруг ми купи честитка.. боже колку се радував..
    Така да слободно давај адреса по брза пошта ти праќам една...

Пс.го сакам времевоо...

cinderella5 and creshicka like this.
  5. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Денес ме просветлија ..
    Уште само да не е касно ... 8)

6. anichka94

anichka94 Популарен член

Да не претеруваме со радување, снег паѓа, а не кокаин :)
    :P

7. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Си слушам некои тинејџ-поп-рок песни, и си се навраќам на некои изминати убави моменти... Ги имало многу. :wasntme:

http://www.youtube.com/watch?v=_ElORM9O-0U

AmericanWoman likes this.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

3ти декмври, 3 години. Еееех како си лета временцево. Пораснав тука, не можам да речам не. :)
    Ај да не го тупам многу со сентименталности, не сум тај стил. :rofl:
    Не знам за вас, ама мене едно толку малецко зборче како извини ми значи многу. И не го кажувам ради реда, не се извинувам за нешто што не сум згрешила, не си го трошам напразно. Ама ако направам нешто погрешно го кажувам од се срце и со многу чувства. И затоа знам дека многу повеќе ми го ценат, знаат дека навистина, ама навистина го мислам тоа. Опасна работа се зборовите, не треба туку така да се расфрлаат.

https://www.youtube.com/watch?v=c3nScN89Klo

9. LilBaby

LilBaby Популарен член

А ти чекаше кокаин да падне за да се израдуваш? :^)
    Ова е веројатно едно од поглупите мислења постирани во темава.

10. baby-star

baby-star Популарен член

Го обожавам декември и цела таа празнична еуфорија. :*

bubuce and london-girl like this.
  11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Заврна снег, и на пола Македонија и текна дека е нова година. Луѓе има уште цели 27 дена, што ви е. Кај и на фејсбук, па и тука статуси со предновогдишната еуфорија. :f:

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

3 Декември-Среќен роденден љубов моја :* :inlove: :rofl:

13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Саде клише сум, ама луѓе ете го зимото. Дојде, а мене сега нема да ми се мрда од дома. Не можам бре ни да функционирам, ни да живеам како што треба на ладново.
    Не дека се потресувам околу Нова година, ама со другарите од маало си имаме традиција која ја негуваме повеќе од 10 години.
    Околу крајот на Декември си оставаме честитки по дворови. Се пентариме, се прекачуваме по огради за да не бидеме видени и полека, кроце ја оставаме честитката до влезна врата. И сеуште ми е мака кога некој комшија ќе ме види и за инат се дере.
    Некогаш музички, некогаш од оние обичните од 10 денари, зависно од финансии, ама година не се пропушта, без разлика колкави сме.
    Околу празниците добиените честитки уредно ги редам на биро, на регал, во дневна знам да оставам, а потоа ги собирам во плико, па во кутија.
    Ете тие мали ритуали ги сакам, а не фештите за фамозната вечер.

14. LilBaby

LilBaby Популарен член

Тоа што си го ископирала мислењево од веројатно некој паметњакович на Фејсбук, не го менува фактот што мислењето ти е глупо.

15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Драг Дедо Мраз,
    Бев добра оваа година, онака, средно добра...можда и не баш добра,ама ете понекогаш, мада ретко...Мммм, океј сама ќе си купам поклон. :|

L-enna, Stoimenovska, Abeja and 3 others like this.
  16. pamelche

pamelche Форумски идол

Многу ми е жал за дедо ми.
    Тој имаше надеж, мислеше дека доколку отиде на лекар ќе се смени нешто, веруваше дека ќе може да биде подобро.
    Но ете, не испадна.
    Толку, уште овие години што му преостанаа (Господ нека го поживее), ќе гледа само темница. Нема веќе бел ден за него.
    Операцијата што ја правеше му помогна само на 3 месеци (гледаше еден метар најдалеку), толку пари за толку кратко време.
    Единствено нешто што може да се направи, е операција во Германија, но таму шансите се 3:97, па во крајни случаи ако биде успешна, ќе помогне преку сила на 6 месеци.
    Многу ми е жал.
    Цел пат наваму плачеше. Красни пара-внучиња си има, само што неможе да ги виде, па да ги памети.
    Жал ми е.

17. marama

marama Форумски идол

Дедо ми секогаш ги бирал најнепознатите банки, а со најубави банкари. Оној од денес беше мх, мх... да ме грабне и да бега, не за друго сигурно беше висок 2 метра :rofl: тешко би било изводливо јас да го грабнам.

Денов дождлив, поспан, со неколку испуштени автобуси ама мене ми беше преубав. Сестра ми ми вика - Блескаш, ти обично не си ваква.
    А таа па, накисната ко глувче, не знам како пуштила срце и си купила чадор. Која стипса е тоа е чудо. И насмевка и се појави на лицето кога забележа дека не само што врне, него вее снег. Дете, ај брзо накај дома!
    И ми шитна договор за илјадарка :devil:

Уште една чаша чај и мафинче, бре и совршена вечер излезе :lol:

Lov3, AngelOfArh, Hipster and 10 others like this.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Штета што љубовта кон се во животот ја поистоветуваат со користа од тоа се, кога веќе има корист, нема место за љубовта.Бидејки себичноста не е најдобар нејзин пријател.И штета што тоа така добро се камуфлира, огромна штета.Ми текна да кажам само, онака објективно и инспиративно.

И дефинитивно не треба некои работи да си ги земам при срце, оти ќе ме стрефит не дај боже,после аш мене :D

И така, надвор, како топло да е, м? :wasntme: :D

19. pamelche

pamelche Форумски идол

20. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

се изморив од луѓе што се прават дека се разбират, и само нив се му се случило, како ние другите сега да паднаме од марс и ништо не знаиме, ма идите бре у п.м. и ич да не ве боле к. за мене и како јас ке се снајдам и што правам или планирам.
    и не сакам не поканети гости :!: разберете меееее

Thread Status:
Not open for further replies.