[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Му реков на дечко ми да ми прати честитка за Нова Година, бидејќи не сум добила од 4 одделение. Дури му реков и дека немора да ја праќа по пошта, некој ден кога ќе дојде да ме земе за излегување, нека ја стави во кутијата за писма, без да видам.
    Навистина сакам честитка. Со Дедо Мраз некоја, шарена. Ќе и речам на другарка ми да ми прати. Жими се. :!: Некој од вас да не е заинтерисиран да ми прати честитка? Ќе ви дадам адреса. :wasntme: Во краен случај пак, ако не сама ке си пратам.
    Ќе и речам и на мајка ми да ми купи пакетче, бидејки јас наместо 22 ке полнам 12 години |( :wasntme: Ама ако, сакам, новогодишната еуфорија ме удри во глава. :wasntme:

На sweet-cherry, anabel-a, Buttterfly и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    СДК....Денес е 3-ти декември, Меѓународен Ден на лицата со посебни потреби... :) Само кога малку ќе седнам и ќе подразмислам,Боже колку се тие храбри. Всушност не сме ни свесни колку тие лица се силни и успешни. Колку знаат да зрачат со позитива. Тие не се ништо многу поразлични од нас,само едноставно имаат отежнување во текот на животниот циклус. Комотно можам да речам дека тие се и многу посилни од нас во многу сегменти во животот. Тие не се жалат од секакви ситници како ние. Тие незнаат за невозможно-секогаш се борат за крај. И најважно од се - го ценат и живеаат животот, а не како некои од нас прво камче на кое ќе се сопнеме паѓаме од депресија....зошто? Затоа што они ја имале лекцијата за значењето на животот.
    Луѓе, сакајте се, борете се,животот е еден и кратко трае...а најважно од се е не правете поделба помеѓу т.н. "здрави" и лица со посебни потреби.

На Divinebutterfly и ilipili им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.594
    Допаѓања:
    113.387
    Црешичке лани ми купи мајка му на дечко ми, да видиш детска радост :rofl:
    Иначе не знам дали ве отрув со муабетиве ама јас сум многу среќна :rofl: пресреќна :inlove: Го обожавам дечко ми, а уште повеќе мајка му :lol:

На cinderella5, Christina.A, lolyta777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.392
    Црешичке мене лани дечкото- сега сопруг ми купи честитка.. боже колку се радував..
    Така да слободно давај адреса по брза пошта ти праќам една...

Пс.го сакам времевоо...

На cinderella5 и creshicka им се допаѓа ова.
  5. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Денес ме просветлија ..
    Уште само да не е касно ... 8)

6. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.049
    Да не претеруваме со радување, снег паѓа, а не кокаин :)
    :P

7. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Си слушам некои тинејџ-поп-рок песни, и си се навраќам на некои изминати убави моменти... Ги имало многу. :wasntme:

http://www.youtube.com/watch?v=_ElORM9O-0U

На AmericanWoman му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.326
    Допаѓања:
    68.127
    3ти декмври, 3 години. Еееех како си лета временцево. Пораснав тука, не можам да речам не. :)
    Ај да не го тупам многу со сентименталности, не сум тај стил. :rofl:
    Не знам за вас, ама мене едно толку малецко зборче како извини ми значи многу. И не го кажувам ради реда, не се извинувам за нешто што не сум згрешила, не си го трошам напразно. Ама ако направам нешто погрешно го кажувам од се срце и со многу чувства. И затоа знам дека многу повеќе ми го ценат, знаат дека навистина, ама навистина го мислам тоа. Опасна работа се зборовите, не треба туку така да се расфрлаат.

https://www.youtube.com/watch?v=c3nScN89Klo

На Monna.Monna, Moira, Divinebutterfly и 9 други им се допаѓа ова.
  9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    А ти чекаше кокаин да падне за да се израдуваш? :^)
    Ова е веројатно едно од поглупите мислења постирани во темава.

На Monna.Monna, Stoimenovska, chocolate.chick и 4 други им се допаѓа ова.
  10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    Го обожавам декември и цела таа празнична еуфорија. :*

На bubuce и london-girl им се допаѓа ова.
  11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.266
    Заврна снег, и на пола Македонија и текна дека е нова година. Луѓе има уште цели 27 дена, што ви е. Кај и на фејсбук, па и тука статуси со предновогдишната еуфорија. :f:

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.447
    Допаѓања:
    127.386
    3 Декември-Среќен роденден љубов моја :* :inlove: :rofl:

13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    14.229
    Саде клише сум, ама луѓе ете го зимото. Дојде, а мене сега нема да ми се мрда од дома. Не можам бре ни да функционирам, ни да живеам како што треба на ладново.
    Не дека се потресувам околу Нова година, ама со другарите од маало си имаме традиција која ја негуваме повеќе од 10 години.
    Околу крајот на Декември си оставаме честитки по дворови. Се пентариме, се прекачуваме по огради за да не бидеме видени и полека, кроце ја оставаме честитката до влезна врата. И сеуште ми е мака кога некој комшија ќе ме види и за инат се дере.
    Некогаш музички, некогаш од оние обичните од 10 денари, зависно од финансии, ама година не се пропушта, без разлика колкави сме.
    Околу празниците добиените честитки уредно ги редам на биро, на регал, во дневна знам да оставам, а потоа ги собирам во плико, па во кутија.
    Ете тие мали ритуали ги сакам, а не фештите за фамозната вечер.

На Buttterfly, Monna.Monna, chocolate.chick и 15 други им се допаѓа ова.
  14. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Тоа што си го ископирала мислењево од веројатно некој паметњакович на Фејсбук, не го менува фактот што мислењето ти е глупо.

На chocolate.chick, Hipster, Dushica-sk и 3 други им се допаѓа ова.
  15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Драг Дедо Мраз,
    Бев добра оваа година, онака, средно добра...можда и не баш добра,ама ете понекогаш, мада ретко...Мммм, океј сама ќе си купам поклон. :|

На L-enna, Stoimenovska, Abeja и 3 други им се допаѓа ова.
  16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.783
    Допаѓања:
    17.794
    Многу ми е жал за дедо ми.
    Тој имаше надеж, мислеше дека доколку отиде на лекар ќе се смени нешто, веруваше дека ќе може да биде подобро.
    Но ете, не испадна.
    Толку, уште овие години што му преостанаа (Господ нека го поживее), ќе гледа само темница. Нема веќе бел ден за него.
    Операцијата што ја правеше му помогна само на 3 месеци (гледаше еден метар најдалеку), толку пари за толку кратко време.
    Единствено нешто што може да се направи, е операција во Германија, но таму шансите се 3:97, па во крајни случаи ако биде успешна, ќе помогне преку сила на 6 месеци.
    Многу ми е жал.
    Цел пат наваму плачеше. Красни пара-внучиња си има, само што неможе да ги виде, па да ги памети.
    Жал ми е.

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.245
    Дедо ми секогаш ги бирал најнепознатите банки, а со најубави банкари. Оној од денес беше мх, мх... да ме грабне и да бега, не за друго сигурно беше висок 2 метра :rofl: тешко би било изводливо јас да го грабнам.

Денов дождлив, поспан, со неколку испуштени автобуси ама мене ми беше преубав. Сестра ми ми вика - Блескаш, ти обично не си ваква.
    А таа па, накисната ко глувче, не знам како пуштила срце и си купила чадор. Која стипса е тоа е чудо. И насмевка и се појави на лицето кога забележа дека не само што врне, него вее снег. Дете, ај брзо накај дома!
    И ми шитна договор за илјадарка :devil:

Уште една чаша чај и мафинче, бре и совршена вечер излезе :lol:

На Lov3, AngelOfArh, Hipster и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.195
    Штета што љубовта кон се во животот ја поистоветуваат со користа од тоа се, кога веќе има корист, нема место за љубовта.Бидејки себичноста не е најдобар нејзин пријател.И штета што тоа така добро се камуфлира, огромна штета.Ми текна да кажам само, онака објективно и инспиративно.

И дефинитивно не треба некои работи да си ги земам при срце, оти ќе ме стрефит не дај боже,после аш мене :D

И така, надвор, како топло да е, м? :wasntme: :D

19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.783
    Допаѓања:
    17.794
  20. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    се изморив од луѓе што се прават дека се разбират, и само нив се му се случило, како ние другите сега да паднаме од марс и ништо не знаиме, ма идите бре у п.м. и ич да не ве боле к. за мене и како јас ке се снајдам и што правам или планирам.
    и не сакам не поканети гости :!: разберете меееее

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.