[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Eeex колку ми се спие а си дремам тука.
    дури утре ке жалам кога алармот ке "замрмори" :(

2. adrijans

adrijans Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.392
    Во последно време сум активна само на некои теми и не прочитав за убавата вест на AngelOfArt
    Мила нека ти е со среќа , се најубаво во заедничкиот живот .. многу дечиња и многу љубов да ве прати..
    Од се срце ти посакувам..
    Поздравче :) :) :) :) :*

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.998
    Допаѓања:
    164.547
    Дали вас ко мали ве имаат носено пред Нова година на делење на пакетчиња кај вашите на работа?! :D
    Мене да! Леле жал ми е што дечињава денес немаат такви моменти! Уф,кога ќе го осетам мирисот на зима у очи Нова година со се сите светлики по градон, одма се присетувам на тие моменти!
    И увек имаше страшен дедо мраз кој обично беше Димче Мешковски! :D Првата година кога ме однеле,а сум имала хмммм 9 месеци или 10, сум му ја извадила брадата! :D Фаааааап со рачето оп, дедо мраз е фејк,ете ви! Уште ко мала реалист,шта ќеш! :D Немаше потреба да ме лажат дека дедо мраз постои,си знаев од прв момент! :D
    И све тоа корпоративно куртоазие кое подоцна им прерасна у безобразие,ама тоа е више друг муабет...
    Леле што радости биле. Пакетче со слаткиши и пакетче со играчки,две во едно! Ама прави играчки бре! Од наше време! Дрвен воз, барбики, фарма, пони коњчиња, клавирче. Оф оф оф!

На caroline.costa, Monna.Monna, Buttterfly и 25 други им се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.235
    Море, море што домаќинка сум , моиве прстите ќе си ги изедеа :rofl:

Со мајка ми имаме исти мобилни. Таа баш и не гледа убаво, па си се навикна на брзо бирање, си знае кој на кое бројче и е. Прееска да врти кај тетка ми, по грешка го зела мојот мобилен. Немаше да биде толку страшно што свртела од мојот, колку што беше тоа што по навика си стиснала на бројчето на кое е тетка ми кај неа, па свртела на друго место. Кога видов, еден од бившите момци.
    Се испаничи - Леле, леле каде свртев? А некој битен ли е? Леле а да не погодив кај што не требаше? Ама па може и не свртело :wasntme:
    Ахам, не!
    Фала ти мамо! Од толку броеви кај него го најде? ]:) Морам да почнам да бришам броеви :lol:

Имајте убава вечер и не купувајте исти мобилни со домашните :rofl:

На Serafima, Monna.Monna, CoverGirl10 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Лугето дефинитивно не сакаат да ja слушнат вистината, сите велат дека ja сакаат вистина, но веруваjте поубаво им е да слушаат она што сакат да слушнат, односно извртена реалност.
    Посебно кога се работи за нивната лична беда, ти им укажуваш како во некоja ситуациja изгледаат глупаво нормално за да се поправат и во иднина да не ги исмеjуваат, но не ти во тоj момент си им го повредил егото и од тоj миг стануваш нивен наjголем неприjател.
    Наместо да си ги отворат очите и бидат мудри, дозволуваат егото да им го води животот и да се патетични.
    Жалосно.

На Serafima, Annath, Unique.chick и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Teшка паника ме фати...

8. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Дојде вчера. Ма кај смее да не дојде бре, тешко него ќе биде :D

Изморена сум, додуша преморена, ама среќна, додуша пресреќна...

Вчера беше преубава вечер, исто и денес попладнето со другарките беше повеќе од преубаво. Многу ми е жал што не ја сликнав трпезата вчера, а ни денес, а толку ја тинтрав и толку внимателно ја местев што не можам ни да ви објаснам, прекрасно изгледаше, ама не најдов време, гости вчера дојдоа а јас не бев истуширана. :D Нема врска, важното е дека скоро ништо не остана, а мене ми е многу мерак кога ќе се изеде се, поготово она што јас сум го правела, душата ми е полна ако ми верувате, па кога ќе ве пофалат гостите онака пред сите аххх трепкате со очињата и викате фала фала фала. Аххх.
    Оваа година никој не ме замараше за дечко и слично... сигурно моите ги одговориле тие прашања позади мојот грб :rofl:

И сакам да кажам дека многу сакам кога сум во право, ако има мала можност да не сум во право не ни започнувам дискусија туку си ќутам, ама кога во нешто сум апсолутно сигурна е тогаш зборувам и зборувам додека не си го докажам моето, може ќе попуштам ако видам дека зборувам со поголемо магаренце од мене, ама претежно одам до крај и на еден куп начини ќе си ја докажам страната. Што да правам, говедо сум :D

Знаете, според мене во секое суштество има нешто добро, е сега кај некој треба подлабоко да копаш за да дојдеш до доброто, ама воглавно и трошка да е има некоја добрина. Неповрзан муабет, ама сакав да си го кажам ова. :D

Да ви кажам и си потпивнав и вчера и денес, онака колку да се развесели човек, абе ... убаво е бе кога некој те прифатил со секое дефектче што го имаш а човек си секако си имаш некое купче дефекти, убаво е кога можеш да се смееш додека не те заболат образи, па по 5 минути да плачеш, и на крајот од денот сеуште да си имаш реално мислење за истите луѓе, и да сте свесни дека имате пријателство кое е изградено во нешто убаво со многу разлики во карактери, но небитно е, на крајот од денот имаш куп љубов за нив. :)

И навистина ужасно ги комплицираме работите во животот, мислам барем јас. Ма се тоа мислам, размислувам, премислувам, анализирам по сто илјади пати, си правам филмови, се нервирам, се замарам, се потресувам.... буквално за сенешто, а што е уствари битно? Ме сака? да, повеќе од се, го сакам? да, повеќе од се. Си веруваме? Да. Се почитуваме? Да. Се разбираме? е понекогаш не... ама добро де, голема работа, врти сучи се наоѓа заеднички јазик. е сега како јас инаетот да го погазам па гордоста(не толку јас колку тој хахаха), па тикви, па трици, па што ти знам јас таму што, па глупости, па муабети, па ајде... г л у п о с т и. Ле пис оф шит. Не дека не сакам да зборувам, кога ќе ја отворам устата можам и да не ја затворам, поготово кога си немам ниту една црна трошка да ми седи на совеста... ама оф леле некогаш се изморувам од докажување, па не е лесно човек и да е во право па.

Не сакам да ме моли, не сакам ништо да ветува, не сакам да се колне, дали ми верувате? За ништо такво нема потреба, не сакам ниту да плаче... не сакам ниту да зборуваме. Сакам да ми рече дојди и не прифаќам не за одговор, и да отидам па да ме грабне, да си се гушнеме и да си гледаме убав филм додека ги плетка рацете низ моите локни и ме гали, и после се тоа барем еднаш во денот да се слушаме. Толку луѓе мои, толку. Јас не сум комплициран човек. Јас многу сакам да сум добар човек, јас го сакам него повеќе од се и сакам да успееме повеќе од се. Ама од него зависи се. еј значи чудна работа е оваа работа. Ќе видиме каков ќе биде исходот.

Инаку, ако биде знаете некогаш дете да имаме јас и тој, просто верувајте тоа ќе бидат најубавите деца на светот. Ах секогаш си ги замислував, со моето пргаво црно косиче со локни, неговите прекрасни плави очи, мојот граден кош, неговиот задник, мојата мекост, неговата безгрижност, моите образи, неговата уста, моите заби, неговите раце.... ах неговите раце :inlove: Море остајте ги рацете, децата ќе бидат прекрасни верувајте ми хахаха ем да ги иштипеш ем да ги изедеш. Сонца. И во жолто има да ги облекувам. Уф уф уф уф. :inlove:

На тато му ги средивме последните 4 шишиња сангрија што ги чуваше толку скржаво, ама тој толку ме сака, па толку мерачки си се чукнавме, просто небитно е се друго. Кога ќе земам плата, да даде Господ да ми е жив тогаш, го фаќам и го носам на лекар со сила и има да го оправам од глава до петици.
    Чудна ти е таа врска татко ќерка.

Не ми текнува дали некогаш друг пат сум пишувала на форумов додека ми течело малку винце низ вените, ама леле убаво ми е... онака навистина убаво не знам како да објаснам моментално. И од далеку сум сакана, и од другарките, и од него.... и така, убаво е да си сакан бе, убаво е, убаво, убаво. Многу ми е убаво.

Ќе ми биде и сабајле убаво на факултет прст пред очите кога нема да гледам :D

Оф сега да го средам хаосов и на спање пред да паднам во искушение и да го побарам па да ми бидат залудни лекциите што ги поднаучи деновиве. (Ваљда ги поднаучи хахаха).

Јао и дајте навистина воведете уште некое смајли, малку се десет за човек убаво да си ги изрази емоциите, сфатете ме :D

http://www.youtube.com/watch?v=oCW9Hey6IVY
    Fly me to the moon... и гушни ме. Или, in other words, I love you.

На AnaKarenina, Umbrella22, Hipster и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.392
    Посакајте ми среќа .. утре е голем ден за мене.. купуваме плац за наша куќа.
    Всушност веќе имаме ама далеку ни е .. па затоа ова ни е како подобра опција..
    Убаво ми почна годинава и само среќа ми донесе се надевам така и ќе заврши..

На Monna.Monna, Buttterfly, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  10. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Си ги средив малку мислите и ветив дека нема повеќе да се нервирам за неважни глупости. Си пијам чоколадно млекце и учам социологија. Незнам зошто кога ќе спомнам социологија на децата им се крева косата, мене ми е омилен предмет. Ајде да не должам јас многу, да се фрлам на глобализацијата и невербална комуникација :emo:

Прикачени фајлови:

11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.193
    Допаѓања:
    23.269
    иии најубајте, фрли накај мене малце ги обожавам :wasntme: :inlove:

12. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Денот исполнет со многу смеа,позитивна енергија и безгрижност.Го пуштив мозокот на пасење и на ништо не мислев освен на убави нешта.Некои планови кои што ги имам замислено ќе ми се исполнат си велам,а ако не пак нема да се разочарам,ќе напрам нови поарни.Тие мене ќе ми пркосат ха ]:) ,ама јас ќе ги зафркнам нив, :devil: :D .Денес само трескам зеленки,ама убавко ми е на душичката па и од ко видов едно мало сонце кое шо ми се смешк ми се чини цел свет е мој :inlove: .Сакана сум и сакам,љубена сум и љубам,убав ми е светот и животот ,друго не барам толку ми е доста.Знам дека звучи клише ама сакајте некого и бидете сакани море ова звучи ко оние од Се за љубов :D :inlove: .

На Glossy-girl, anabel-a, AIT и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.967
    На многу места се организираат новогодишни прослави за децата. Кај мене во фирма сами собираме пари за пакетчиња, плус пари да изрентаме Дедо Мраз, да купиме балони, грицки, ова - она... ама како беше рекламата за мастеркард, некои работи се бесценети :D

Кај муж ми у фирма - фирма части. Богата фирма, шта ќеш :D

На zhap4e, imelda и kravce им се допаѓа ова.
  14. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    СДК дека веќе е полноќ, а јас допрва треба да се бањам и да ја читам дипломската. ОМГ, колку само трема ме фаќа уште сега. Ами, па утре....Леле, леле.... ППТ презентацијата е готова, дома направив генералка, уште се да помине како што треба утре и ќе бидам најсреќна на свет.
    Уплатив спортска, и Милан ме зае*а, мме. Ама, ако. Си реков во себе, не мора ливчево да излезе, само утре нека биде се во најдобар ред. Се прашувам дали некој друга вака „се откажува“ од нешто во име на нешто друго?
    Забегав, луѓе мои, ме фаќа нервоза, се тресам од трема, а плус и заборавив да јадам денеска. Цимерката ме потсети. Не сум верник, ама пак ќе верувам, само нека биде ко шо треба. Знам дека е чиста формалност, ама... ај кант хелп ит.

Замарам луѓе, прашувам, се мислам што да облечам и како да ја направам косата. Преправам и пак враќам по старо ко шо било. Ми се спие. Не можам да спијам.

Виш ми лак, оти ќе ми треба.

И не, не се одјавувам, пошто знам дека пак ќе дремам на Фемина.
    Имајте убав сон и утре прекрасен ден. Знам дека ќе биде. Мора! :)

На Springy, zarah, Nymeria и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Beyonce87

Beyonce87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    38
    Денес цел ден ве читам и собрав храброст да кажам јавно.Значи овде е форум,сите се среќаваме по темите,коментираме и си пишуваме за својот живот.Незнам зошто некој критикувате.Сакам да кажам дека овде секој си пишува што сака,што мисли и со свои чувства.Не ми е јасно зошто некој критикувате за нешто што напишал,макар и да е погрешно?Овде е форум отворен за сите а не да се делиме.Некој овде е ѕвезда,а некој не ни го сметате за човек.Незнам навистина зошто постапувате така.Овде не сме за да критикуваме свој мисли и чувстав,овде сме за да се насмееме,да размениме некое мислење,да искажеме некое чувство,да помогнеме на некому на кој му е потребна помош за било што.А вие незнаете ништо друго освен да критикувате.Секој си има свој чувства па како сака ќе пишува овде не треба никој да му се меша.Може ќе ми го избришете мислежето НО РЕАЛНО СИ ГО НАПИШАВ!!!

На Deemy, Mermaid90, Katerinceee и 2 други им се допаѓа ова.
  16. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Велат, прекрасно изгледаш..Среќно делуваш.
    -Што има, кажувај?!

Да знаете колку сум наводно среќна..Физички.. Но болката внатре во душата ми е преголема.
    Ама не,нема проблемите од дома да си ги носам со себе кај ќе тргнам.
    Нема да покажувам слабости за другите да се сладат на мојата тага.

Само господ знае,како ми е..Никој друг.

На zarah, julie77, Ana.Jones и 3 други им се допаѓа ова.
  17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.754
    Допаѓања:
    17.717
  18. EvitaPeron

EvitaPeron Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    55
    зошто мора да е зима??? ;( дај јас да си фатам патот за на кај Аргентина на некоја плажа со коктелче во рака а не да се смрзнувам под ќебе ;(

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    А колку сакам јас и ти да сме си евергрин..

На LilBaby, pamelche, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Измрзнав.. Надвор е плукни-смрзни брр.. [​IMG]
    Се обидувам да се стоплам припиена до греалкава која како со последни сили да се мачи некако да го надвладее студот.
    Моето расположение е заникаде. До пред 4-5 саати бев полна со оптимизам а сега се чувствувам крајно разочарана. [​IMG]
    Ме држи во форма онаа трошка надеж што остана како поправен испит во утрешниот ден.
    Ете и денеска повторно ги дочекувам раните утрински часови, сонот никако да ме земе во своите прегратки..
    Оваа несоница почна да ми создава сериозни проблеми, не можам да си го фатам редот. Спијам дење, живеам ноќе. Не бива така..
    Морам да се средам. Потребна ми е само една убава организација, план и реализација и се ќе биде повторно во ред.
    Ви посакувам добра ноќ!

И да.. За малку ќе заборавев..
    Си ископав некои интересни смешковци, ќе си ги користам па да ве информирам! :wasntme:

На Doozy, marama, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.