[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Едни сини очи, посини од синилото на морето се чест гостин во моите соништа... :wasntme:

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Кој е ко мене ненормален во 4 и кусуро да пиши постови? :D Ете,така ми дојде денес...Сакав уште триста работи да направам,ама се зафатив со креативни работи денес.А утре па,ќе си го посветам на мене малце денот. Некој ако мисли да ми го расипи,тешко него :D
    И ќе се лакирам сега :D Утре уште 2 слоја.
    И да,реков не јадам навечер,а и преку ден веќе намалив,не можи инаку поќе вака.Арно што бев до продавница па да видам дека е камен ладно надвор.Па што,и онака не ми се прави ништо,а и немам нешто особено за правење сега.Додуша,планирам да си повторам и читам по нешто,а и да смислам некои работи за овој месец,ќе има се надевам и интересни моменти :)
    Лелееее,оди бре спиј,доста будна сонуваш...:lol:

Убав ден ви посакувам,пошто новиот почна,а и вие ќе станите уште малце,па шо да ви посакувам добра ноќ :D Освен на тие ко мене :D Ојдех ја...

На crazylady, Doozy, tweety26 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Се будам утрово,гледам низ прозорецот и што да видам,зимска идила.Така изгледа снегот во моите очи,барем се разбудив рано за да го видам,до после може и да го снема.
    Што вика брат ми "Кај се сега сите да пишат статуси на фб за снегот?Па сите спијат :D

Еуфоријта се досели кај мене уште пред неколку денови,и пакетче сакам,и честитки сакам...дете бре дете.
    Деновиве што одминаа ми беа некако досадни,добро со исклучок на неколку грешки од моја страна.
    Додека го пијам кафето сфаќам дека едвај чекам да се спремам и да тргнам накај факултет,да уживам малку во снегот,па ако си стои до вечер ќе излезам и сама ќе шетам по улиците.

Ех кога ќе се сетам како моите ме лажеа кога бев мала.Легни сега спиј кога ќе се разбудиш под елката ќе имаш подарок од Дедо Мраз.Пусто дете,цела вечер очи не затвори,станував на секој пола саат ќе истрчам до елката,нема ни подарок ни ништо и цело време така.И плачев многу плачев.Потоа навистина заспав,и кога станав пак се упатив кон елката и гледам и се чудам.Две пакетчиња за мене и за брат ми.Живи радости ејј.
    Ако некој сака да ме изненади со пакетче слободно нека го направи тоа нема да се налутам :D

Имајте убав снежен ден.
    Поздрав од грешничката Цигарче.

На Doozy, tweety26, I.love.your.lips и 8 други им се допаѓа ова.
  4. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    СДК дека ептен ме изненади снегов...да почекаше уште малце, барем до 21.12 :D после со задоволство ќе си седев дома со ќерка ми гушната по ќебенце и ќе си го гледавме од прозор како си врне.

Денес сакам да и посакам многу среќа на мојата мила колешка Аna.Jones, која денес брани дипломска!!! Драга моја, ти ја пуштам целата среќа и ти посакувам многу успех денес!!!

Продолжувам со работа, мислејќи на топлиот кревет дома!!

На tweety26, Moira, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Заради некој секогаш го извлекувам дебелиот крај. Тотално лицемерни и неинтелегентни личности.
    Личности полни со омраза. Не се живее од такви :swear:
    П.С. Едвај чекам да падне некоја снегулка. Гледам кај некои заврнало. Блазе си им :angel:

6. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк дека премногу давам а не ми се возвраќа,ама ако нема врска пак ке си давам. :)

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Пред некој ден имаше прекрасно виножито на само стотици метри од мене. Прв пат видов толку од близу. Магично изгледаше. Уживав во дождот и во перфектноста на виножитото. И тогаш еден колега ме прекина: "Зошто не отидеш да поминеш пред него, велат дека оние што поминале низ виножитото потоа биле многу среќни." Како од пушка испукав: "Не ми треба да минам, јас и вака сум среќна." Дали навистина сум, а не сум свесна за тоа ?!?
    ---------------------
    Викендот ми се најави една другарка. Се надевам по 30 неодржани средби, оваа викендов ќе биде. Ми недостига...

На Bozica1980, sweet-cherry, Doozy и 12 други им се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    :wasntme: Си најдов маж :geek: на кој му треба само уште жена за да добие виза во една од моите посакувани земји :geek: Сега уште него да го убедам дека и тој мене ме нашол :?: Се е тоа ствар на договор, мислам симпатичен е, паметен, образован, дури и духовит, јас не толку...ама битна е желбата бе нели :D Башка, таму секој по своето, можеби ќе си најдам чистокрвен или полу французин (не црн). Во меѓувреме ако треба ќе му ги перам гаќите на овој и ќе му варам гравче секој петок...од благодарност. И предбрачен ќе склучиме, инсистирам. Јас сум си штедлива, тој таму ако се расфрла со парите, да не ова она...после 8)
    Туку, математикава. Лето фустан=200денари. Зима хулахопки=200денари. И после во Австралија било ефтино. Па и кај нас е ефтино во лето бе :D

Во потрага сум по магична пилула. Затоа што со разумни зборови веќе не бива. Се изгубивме. Сите бегаме кон некаде. А јас, во очај, страшно глупави идеи смислувам. Не знам, искрено, не знам што да правам повеќе :worried:

Французин му е мајката :D Не му е...ама...ахх

На hermosa, Bozica1980, crazylady и 28 други им се допаѓа ова.
  9. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Какао без масти. Бљак. А надвор шиба студ и ветер, јас се згнав по какао ќе идам!
    Само што излегов, порака од Иван - Госпојце, многу леповејно изгледате во новиот број на Фокус! Ја - збунка, башка со малце денари у рака, викам што го спопадна. Не требаше ни со телефон да излезам, екшли, али навика. Глупа.
    И си купив три броја кај што ме има мене. Во рубриката - Автентична. Хаха. Не е во боја, а можеби поубаво ќе изгледаше да беше. Како и да е, сакав да кажам - какао без масти не го бива, нити живот без масти не го бива!
    Еве ме, да се пофаља, и плус елајте ми на какао :*

Прикачени фајлови:

На angelina1, Doozy, mims-89 и 34 други им се допаѓа ова.
  10. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    877
    Тажен е нашиов народ. Воопшто.
    Од кога тоа временските состојби надвор, станаа главен фактор на расположение? Отсекогаш бе.

Сонце ли е- среќа е и надеж. Дождови и виулици- тага и сеќавање. Некому и болни. Носталгија која плени.

А, тоа се само природни смени на годишните времиња.
    Малку по на запад од нас, па секој ден е вака тмурно и влажно, а луѓе бликаат од радости, разговараат за се', само не за метеоролошки прогнози. Си имаат други приоритети луѓето, па што.
    Вистина е.
    Чист е нашиов народ, искрен е. Едвај прикрпува крајче со крајче. Мизерува просто. Па стасал за сончевиот зрак да се радува кутриот.
    Меланхолија која убива, потхранета со звукот на северецот...

Ова го видов низ стаклото на големиот прозорец лево од мене. :)

На sweet-cherry, angelina1, Doozy и 17 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.706
    Сакавте снег во Декември, ете ви снег во Декември. Алооо...ја ќе праам веридба на 22ри, дајте стопирајте малку со желбите, дечко ми нема зимски гуми па може и да не дојде до кај мене :lol: Нејсе, снегов не е страшен, морам да признаам, дури и јас го сакам, иако во моите вени тече топла крв јужњачка, што би рекле со комшика ми Цреша :rofl: Оваа зима нека врне колку сака, мене во душава нема да престане да ми грее сонце, а ќебето заедничко ќе не грее и двајца. Едвај го чекам Сарај и дебела прекривка од снег, за викенд време, после дома чисти и топли пижами и топло какао :inlove: Последниве две зими сфатив дека иако го сакам летото и босите ноџиња, зимата е многу поромантична, ланскиот викенд на Шапка беше врв. Јас сум дете на југот, ама и снегот си има своја магија признавам.
    Ете и јас напишав еден пост за снегот :D

На crazylady, Doozy, DeMelo и 10 други им се допаѓа ова.
  12. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк нешто во врска со овие лајкови,гледам некои се трудат да напишат интересно мислење за да добијат што повеќе лајкови,мене тие особи ми се несфатливи,дури и смешни,јас не сум на форумов за некоја да ме лајкне,туку да си напишам мое мислење и толку е сега ако ти се допадне ок,ако не пак ок,не патам од таков коплекс.Поздрав ;)
    И уште нешто ве молам да не ме лајкнувате во иднина,затоа што мене тоа ништо не ми значи.
    Ви благодарам

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Би ти го лајкнала мислењето ,ама пошто нишо не ти значи ... :)

14. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Незнам дали ме разбра што сакав со ова да кажам,некои сакатт да бидат во центар на вниманието и пишуваат мислење само некои да ги лајкне,и таквите ми се смешни,тоа не важи за сите,ти и некои други личности можете да лајкнувате,на крај краева секој може да си прави што сака,тоа е само мое мислење.
    Се надевам нема да бидам погрешно сфатен.

15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ее алал да ви е вие што имате снег во дворовите. Овде само дожд врне. :( Снег сакам. СНЕГ!

На Stoimenovska, CIA, COollLady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.706
    Витомир што ти е бе друже, не беше ти ваков? Кој те напна? Ако мислиш на темава малку си залутал, темава е СДК, значи секој си кажува што му е воља. Мене искрено ми е задоволсто да читам одредени Феминки и пријатели на Феминките како тебе, ЕлеМентал и Јипи, а за лајкање, мрза сум што да правам, прошло и не се навраќам многу многу, во моментов ако лајкам ок, ако не, отишол возот ;)

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    AngelOfArh тоа е мое мислење,и нема потреба сега на секоја посебно да објаснувам,и нема потреба ова да биде тема на муабет,бадијала ке си го трошите времето.поздрав ;)

18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Со цимер сме ја светнале цела соба синоќа, дека денес мајка ми ни иде на гости. :^)
    Си лежам синоќа и си мислам, ќе купам сок, колачиња, ќе и сварам кафе. И солзи ми навираат на очите, ми фали, да ја гушнам. Колку ја сакам таа жена.

На pamelche, sweet-cherry, crazylady и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Топол чај, насмевка на лицето, спокој во душата..Има ли нешто подобро од тоа? Уште да врнеше снег,а јас да си го пиев чајот и да си уживав во белината надвор. Мислам дека повеќе пати имам кажано колку ја сакам зимата. Не сакам ладно, но ги сакам сите тие убави работи кои што доаѓаат со зимата.
    Снегот ме исполнува, ме радува, ме прави среќна. Сите празници кои ги поминувам со семејството и пријателите. Сакам зимата да ја поминам во некој град каде што уживаат во неа. Каде што има многу светулки, секакви новогодишни украси, многу дуќани за подароци и такви ми ти работи. Не дека кај нас нема ништо, но малку ми е тоа што го има.
    Оваа 2013та година ќе е многу значајна за мене, се надевам дека ќе биде добра. Се надевам ќе ми помогне да ја донесам вистинската одлука.
    Јас многу рано почнам со посакувањата за наредната година. Ајде ако го преживееме 21ви деќември има 2013 најубаво да ја прославам. :D

На Adi888, Shpagetta, Divinebutterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  20. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Сакам да му се јавам ,ама знам дека сеуште спие.Жал ми е да го будам,а толку многу сакам да му го слушнам гласот.
    По којзнае кој пат се заљубувам во него ,во неговата душа ,арм ,во неговите неисцрпни идеи и оптимизам.
    Кога само би можела да го поминувам секој миг со него ,би била најсреќна на светот ,како некогаш ,во далечните студентски денови.
    Ми недостига неговата топлина доцна во ноќта ,неговата слатка бебешка насмевка кога му носев кафе во креветот ,а тој уште нерасонет ме гледаше со тоа за него карактеристично блаженство.
    Љубовта е најубавото чувство на светот ,особено кога е вака интензивна :inlove:

На Adi888, crazylady, DeMelo и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.