[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Од Дедо Мраз годинава сакам апла розев цвик и цела тегла светки. (само гледај те молам некој помодерен модел од наочаркиве.)
    Па така и јас би била дел од пинки врлд, јуникорнс енд стаф.

Нооооооот, и со нив и без нив - јас пак ќе имам тон материјал за учење без желба за негово реализирање, желба за храна од онаа ,,забранетата'' :devil:, неколку килограми плус, неасфалтирана улица а покрај другото и дефицит на пари! Дрвцето дома никако да пркне, можда дека зима иде, па ладно и се тоа - во пролет очекувам да се расцветоса и да надохнади!!!

Многу сум деконцентрирана и збунета периодов.
    Прееска си правев чај и нели да ја ставам ќесичката во шолјата, јас се умислив за кој знае што - и земав почнав да ја отворам и го сипав тоа внатре во неа што е, во шолјата. И врвот беше, си земав мала лажичка и си го замешав! 8)

... А некако се ми е префорсирано годинава,м?
    Сијалички, китенки и свашта уште пред две, три недели.
    Мене не ме држи еуфорија долго време, за вас не знам.
    Само знам дека сето ова за недела, две максимум ќе испари исто како снегов сабајле.

И да не заборавам од сите работи што следат и ги нуди периодов, јас најмногу сакам ирваси! :D

*Не е за пиење да ве предупредам - во случај да се пружите, предобра е шарката за да се расипе*

Фала, чао и пријатно, јас заминав да правам се останато, освен да учам!

На Sexybaby86, sweet-cherry, crazylady и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    И кога ќе ми речат, денешнава младина била "напредна" бидејќи за тоа биле криви филмовите/сериите (Сексот и градот да посочам). Па да ви кажам, и ние ја гледавме Касандра, па не се гаѓавме со ножеви. Се е до паметот...

На sweet-cherry, crazylady, la-chicka и 30 други им се допаѓа ова.
  3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    не можам да ви опишам колку ми беше срам што отидов во полициска станица да и го однесам паричникот на девојкава-премногу, ама барем господинот на кој му го предадов ми рече дека ке и го предадат па ми олесни :)

си купив карта за концертот на Влатко Илиевски-решив малку пред новогодишно да се размрдам а и градов, пеачиве ја прават атмосферата повесела-кој рече дека убава девојка не може да ужива во животот ако е сама :rock:

деновиве и вечерите ми се исполнети, интересно ми е , супер се чуствувам :) иако по малку ме боли грлото и левото око го чуствувам чудно :worried: само да не го видам утре тој што не можам да го поднесам од партија ке биде најдобро оти ке му скокнам, ке го задавам :P :D

На crazylady, JuLleE, tweety26 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    3.769
    Љубовта е едноставна.
    Ние сме тие што ја комплицираме !

На crazylady, srcekrsacka, Hipster и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.000
    Допаѓања:
    164.548
    Кога ќе почнат евро амбасадори да се самоубиваат,почнуваш сериозно да се запрашуваш колку е посран светот. До душа, се запрашуваш кога обичните млади луѓе кај нас започнаа да го прават истото, но кога овој на позиција со се пари и курва на политика го прави,си викаш...
    Да претпоставиме дека или бил луд или бил под притисок. Но и да бил луд,сигурно полудел од политика.
    И после си викаш,пф,па јас се жалам за мојот микроуниверзум кога не е во баланс,зошто трепката од левото око денес е непослушна,а не се извива под агол од 75 степени нагоре, кога светов воопшто отиде е по ѓаволите.

И се прашувам дали започнуваме сите да не се грижиме за другите и да живееме само за себе и онака како ние би се чувствувале среќни и удобни во моментот кога сфаќаме дека навистина и нема ништо добро на светов,суштински,ами се како Кока кола реклама,колку ќе ја прифатиш површината и ќе уживаш да се лизгаш по неа задоволен. Дали не успеваме да го истрпиме тој праг на горчина и човечка свирепост која повеќето за жал ја научуваат уште многу малечки, дали не успеваме да истрпиме еден тежок и малку подолг период за подоцна да направиме промена во светот,навистина не знам. Ама знам дека стварно ми е доста од одвратни и злобни луѓе и се повеќе размислувам едноставно да се предадам на просечности и нормално живеење со бедна душа,зошто така е и полесно... Ги гледаш млади, паметни и интелектуални,чиниш добра им е и душата и кога потоа...не сака ни 100 денари да донира за болно дете,камо ли да се грижи за твоите,нечиите чувства, камо ли да се почувствува како човек кој греши од малодушност и да се покае за истото. Ма какво бре... Си велам,да им пресудам сама на крилцава, да ги подсечам,бар да не дозволам друг да го направи тоа за мене,ама па од друга страна, што ако го истрпам ова и на крајот навистина и небото ми постане лимит и ништо друго?

Не дека е нешто ново и не дека го кажувам како на средба на двајца пензионери,ама навистина,навистина луѓето се покварени егоисти и дека не постои нешто како зрел возрасен човек... за жал. И светот е црн, боите кои ги гледаме ... ги гледаме само ние. Субјективни се впрочем и правопропорционални на нашата нечесност. Колку си понечесен,толку ти е поарно, толку ти е пошарено. Или пак не си со сите... тотално те пролупал системот и неговите вредности па влегуваш во длабока зона на тапење и самоубедување дека светот е виножито,па онда за некоја година ќе те шетаат во бела кошула во некоја лудница.

Да не зборам за глупачата шо ме изнервира од сабајле мислејќи дека подобро од мене знае што е добро за мене.

И смејте се,ама се нешто сонувам како плачам,се разочарувам,се плашам и сонувам...голи задници... сериозно... задници бе. :lol: И се срамам во име нивно,ииии види го бесрамник еден! :D

П.С. У случај да не прочитавте,јас да ви кажам. Ким Кардашијан имала херпес на устата,ама ај да не бидам безобразна,ќе кажам само...по толку кхм,по толку кхм изненадувачки би било и да го нема... Ај нареден пат молам до сајтовите да пишуваат за нејзините хемороиди. На толкав задник мора да има некоја маана. |(

На Johny, tweety26, LilBaby и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    5.494
    А уште потрагичен е моментот дека некој/некои овде меѓу нас живеат со “лајковите„ и си нема друга работа па ги трга дадените?!?!
    Мислам, кој има толку слободно време за ова да го прави алал да му е, нека ми позајми и мене некој час, 24ч во денов ми се малку за да истерам многу работи, меѓу кои и да се ставам тука, а не па да ми остане вишок време и да се занимавам со стави/тргни!
    Бре!

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Грешка си,воопшто не се замарам,некои особи ми паднаа ептен во очи,и затоа искоментирав,така да не се замарај и уживај.поздрав

8. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    5.494
    Не се однесуваше ништо од мојот пост на тебе, само се надоврзав на твоето мислење, коментариот ми беше дека пак се активираа тргачите на лајкови, што за мене е детско и смешно.

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Мразам кога ми излегуваат непланирани трошоци :devil:
    Парите кои си ги планирав за капа, шал и ракавици, отидоа за поправка на компијутеров |(

На crazylady, Hipster, Miss.Ricci и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Greg.House

Greg.House Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    На нашиве канали секојднево има 101 турска серија.
    Се прашувам дали со оваа визуална тортура не казнуваат зошто не сме плаќале арач пред 200 години :?:

На Roxanne, Lilliana, Springy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Секоја Среда, ја осеќам како Петок. Незнам дали е поради лесните часеви.
    Денов не беше нешто посебен.. Само некои глупи фаци среќавам. Туку си размислувам за нашето друштво. Освен бодење ножеви позади грб, ништо друго нема да најдеш. Едино 4-5 другарки, од можни 7 се сложуваме. Едната бубалица. Од дома не испадната,а другата асфлат братче. Од толку никакво понашање типката се симна на 0.
    Човече таа е најкепец од сите, и најтупа. Не ја обвинувам за тоа што е ниска, гени се тоа. Ама тоа што прашува безвезални питања у стилот `Девојки за НоваГодина ќе носиме штили`? И таа нејазината фаца лицемерска. :wasntme:
    - Аман бре девојче, она метро и жилет, а битно штикли за Нова Година + мали сме уште сеа за штикли... Градите и се 0, а прслук си носи, среќа што не му здосадило на прслукот да седи сам.

Иронично е тоа што, таа се понаша како од оние повозрасните.. Незнам изненадена сум од типкава, и некако на живци ми иде.. :punch:

На tea4e, Glossy-girl, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    СДК постоеле и млади таленти,кои веќе ја започнале својата кариера. :nod:
    Случајно отворив песна од девојчево и кога ја слушнав самата јас останав ваква :o :o Значи девојчево има толку моќен глас што дури на нејзини години е многу ретко,остај тоа ,и спотови има снимано. :bow:
    Ем моќен глас,ем прекрасна.... :inlove: :inlove:
    Браво за неа,секоја чест. :bow:
    Погледнете ја ,ќе ве растопи.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=j5C8NxjBKJw#t=10s

На ljubam, Stoimenovska, strangewoman и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Ха, денес ми се јави девојка од Јупитер агенцијата.
    Ми зборуваше за Банско, скијање, сауна, базен, забави....охх, колку ми се оди на зимување. 8)

Зимата многу не ја сакам.
    Јас го сакам сонцето. :sun: Преку лето по цел ден се печам, како некоја змија сум. Само да сум на жештина.

Зимата е убаво годишно време. Атмосферата ми се допаѓа....
    Ама за нежни луѓе како мене, НЕ. :doh:

Еве залади овие денови и одма синусите ме болат. Одма настинувам. Ако се напијам голтка газиран сок или ладна вода - утредента ќе бидам во болница, ГАРАНТИРАМ.
    Абе девојка од шеќер требало да ме крстат :D

И така...зборот ми беше дека сакам на зимување, но нема зимување.Подобро да се изразам- No money!

Ќе си ја оставам желбата за зимување да ја напишам во листата за Дедо Мраз :lol: а сега да се вратам во реалноста...да одам да си го дочитам романот што го започнав. Не ми се остава од раце...

На DeMelo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    Дека имам проблем, зашто стално ми се спие! |-)

15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.754
    Допаѓања:
    17.717
    Помина уште еден ден на школо, јас измрзнав.
    Македонски тестот се препишав 8), :clap: за мене.
    Граѓанско сакаше да ме испаршува, ама ја си отидов и сега неоправдан ќе си имам. Мислам, многу ми е гајле де. Поарно неоправдан отколку единица.
    Физичко за прескок на јарец и шветски сандак си добив 4, не е лошо, напротив. Му кажав на наставникот дека сум многу бистро и паметно дете и он ми се изнасмеја, и крена палец :up:.
    И така, тоа беше денес :D
    Едит: Се посрамив пред еден симпатија. Си идам ја од школо и си се губам, по обичај. Си бев влезено денес у филм дека сум певаљка и дека сите ми чукаат раци, и си одам со другарчето и си пејам и се поклонувам, се трткав, се врткам (шмизлам) и им мавам рака на тие шо минуваат со коли, и кога да видам на симпатија сум му мавнала. Ама ако, може ќе ми пише ]:) . :rofl:

На Shpagetta, Glossy-girl, tea4e и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Дипломирав. Со десетче. :) :) :) 8) :clap: :*

На martinuska, senza.parole, Roxanne и 56 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Иако песнава страшно многу ме иритира, морам да признам дека покреативно Божикно осветлување на куќа немам никогаш видено :bow:
    Штета што поради немање на доволно простор околу куќата за паркирање и собирање на голем број на посетители мора да го симне осветлувањето, кое се состои од 44.000 светилки и 2 км кабли :o
    Куќата е во Перт.

http://www.youtube.com/watch?v=vX13aBKV368

На tinkerbelll, LilBaby, anuskaNESTLE и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас се заљубив. Јас! :) :inlove: :x

На martinuska, ludoto19, Roxanne и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.497
    ^Ќерка ми го обожава кореецов, а надополнето со светилкиве не можам да ја сопрам да скока по креветов :)

На bittersweet, LilBaby, ljubam и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Годинава што изминува можам да ја опишам со еден поим што си го користат американците - емоционален ролеркостер!
    Од екстремно среќни моменти до екстремно лоши случки...таман ке си помислам супер ми е ќе се случеше нешто што ќе ме треснеше од земја. Но :!: се случуваше и обратното. Во најтешките и најочајните мигови да се случи нешто што ќе ми ја врати насмевката. И од толку вртење и изненадувања во главава моментално ми е хаос!

После се, едвај чекам годинава да заврши, да заврши ова лудо возење зошто се плашам дека ќе ми се слоши! :x

На anabel-a и Nightwalker им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.