[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    И тоа ми е познато,ама ова денеска ми го уби апетитот за цела недела :puke: Што е најинтересно станува збор за дами бре ,облечени сосем солидно,а од друга страна... :talk:

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Како одеше она, прво скокни па кажи оп. До сега викав оп, сега може е време да почнам да скокам.

Најтешко да се сфатиш себеси, да си ги откриеш лека полека сите мани, малечки рани од минатото кои никогаш не залечиле и се тегнат по тебе. Можеби никогаш не сме пробале да ги залечиме тие рани, ни се допаѓаат лузните затоа што не прават посебни. Посебни како, различни од кога? Премногу време поминувам во самоанализи, можеби не требаше Фрејзер да го гледам. Не сум ни ваму ни таму, седам на едана глупава златна средина која не служи за ништо, освен како попатна станица. Си го чекам возот кој не знам кога доаѓа, а уште помалку каде ќе ме однесе. И ги гледам сите што чекаат околу мене, сите помалку или повеќе за истиот воз.

На овие железнички има телевизори и со портокалови букви пишува се, и дестинација и време на стигнување. На мојата, ништо. И не треба да се обвинуваат другите, ама јас го обвинувам него. Затоа што он заслужил, а јас не. Точка.

На tweety26, Moira, DeMelo и 6 други им се допаѓа ова.
  3. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    После депилација: Man i feel like a woman
    ммм лакше се дише :*

На Shelea, chocolate.chick, Elichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    Не научив да ја прикривам тагата,туку да ја разубавувам. Сум ја замислувала како меланхолична жена,но прекрасна,со солзи и црвенило во очите,изгризани усни,тело со гребнатинки и тетоважи,како духови од нејзиното минато. Кога ќе се погледнам во огледало не гледам никаква разлика освен тетоважите.
    Но овојпат не му дозволувам на тој израз да ме проголта.

На tweety26, crazylady, PeaceLoveBasketball и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Значииии, многу ме фаќа еуфорија. ^_^
    Уште 10 минути ми е роденден, и како чекам се побавно ми минува времево. ]:)
    Епа, хух.. Кога измина оваа година? Прелета, ко ферари на автопат.
    А оваа измината година, што се научив...
    Научив дека многу вреди кога луѓето што ги сакаш се среќни. Дека сепак постои некој со кој мислите ми се потполни исти, и неможам да се "откачам" сеуште. Дека битно е да си среќен и да веруваш во себе. Да гледаш позитивно на работите. Да не заборавиш дека после бурата небото е повторно сино.
    Откако изгубив контакт, повторно се сретнав со најдобриот другар, кој утре, по повод мојот роденден ќе дојди во мојот град! ^_^
    Кога сме кај другарот, Мартин, да ви кажам и за него некој збор. (2-3 теми сменив од почеток ама не е битно, ми се простува :lol: )
    Мартин е една стварно прекрасна личност која е полнолетна од 3 ноември годинава. Живее во Скопје, згоден е и добро се облекува. Нема девојка иначе, да не има кандидатки? :wasntme:
    Искрен човек, сличен на мене по карактер. За секој проблем ќе ти најде решение. На моменти знае да биде голема трачарка, си збориме онака со него. Ми помогнал многу во оваа една и пол година виртуелно пријателство. И конечно, баш на роденденот ќе ми се исполни желбата да го видам.
    Ајде честете се, куча части! :party:

На Monna.Monna и tweety26 им се допаѓа ова.
  6. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Сакам да кажам дека зборот извини има магична моќ, не сакам често да го користам, но денес тоа го кажав во вистински момент ми падна камен од срце кога го слушнав тоа извинета си.

Исто така сакам да кажам дека денес се чуствувам многу тажно. Ја жалам баба ми, жена која ја држеше целата куќа на нејзин грб исчува две фамилии од по 4 члена, и за миг се претвори во едно мало суштество кое се бори за живот, се почна од рак на дојка помина, се појави и на другата дојка и тоа помина, потоа го изгуби видот на едното око тоа не поминува но може да се каже дека е добро, последното нешто ја направи немоќна и без желба за живот рак на јетра, претрпе секакви болки од хемотерапиите, носеше прекрасна перика, но сега косата и е пак тука, но неа исто како да ја нема, склероза неизбежна болест кај старите. Плачам. Ме боли сето ова цел мој живот го поминав до неа повеќе сакав да седам кај неа отколку дома, правевме муабет за се и сешто, ми даваше совети, ме поддржуваше, но веќе тоа го нема. Ја чуваме како мало бебе што не разбира ништо, ја сакам најмногу на свет. Само можам да кажам дека плачам и тоа многу.

На tweety26, Serafima и DeMelo им се допаѓа ова.
  7. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Пред некој ден прочитав: Владо Јаневски сакаше 10 девојки, а сега е forever alone..
    Не е за смеење, но поучно е, сакајте си го и чувајте си го тоа што го имате, но пред се ценете го. Чувството дека некоја личност те почитува е неверојатно. :)

Заминав да го гледам омилениот ми Др. Хаус :)

На crazylady, LilBaby, anuskaNESTLE и 5 други им се допаѓа ова.
  8. EvitaPeron

EvitaPeron Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    55
    сакам да кажам дека кај некои луѓе колку и да се трудиш да прогледаат никогаш нема да го постигнеш тоа! засекогаш ќе си останат слепи (ај да речам глупи ко сајла од лифт) :@ :@ :@ ама тоа е ај нека биде....ништо не трае вечно па и на некои пријателства кога тогаш мора да им дојде крајот! толку негативна енергија на едно место ;( ;( ;(

9. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Моментот кога ке сфатиш дека не си сам на светов....
    Моментот кога знаеш дека си имала луѓе до тебе за цело ова време.
    Моментот кога знаеш дека е време за промена.
    Моментот кога сакаш да и упатиш еден искрен поглед на твојата најдобра другарка исполнет со една блага насмевка и огромна длабока прегратка ... :)

Па наместо ’Фала’ да и кажам, ке и докажам :)
    Ми значиш премногу за да дозволам цела оваа негативност да не оддалечи ...
    :*

На Serafima, srcekrsacka, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    Ко развлечена белка од јајце, се тегнеше денов едвај помина.
    Улици влажни, воздухот сече, снегот се лигави, Скопје е сиво со црвени автобуси, овде-онде по некој чадор разбива монотонија, но сепак не доволно за да ја подобри лигавата парада. Денеска, го мразев.
    Покрај тоа, ова новогодишно расположение ме депримира, делумно заради тоа што не можам да го почувствувам бидејќи сум заглавена во факултетот и реалниот живот, а делумно и бидејќи мене сеуште ми е пролет и не можам да се помирам со брзината на годинава.
    И колку што се вратив од факултет таква мрзлива, бушава и нерасположена, толку мајка ми беше радосна и расположена за внесување на новогодишниот дух во нашиот дом. Едноставно, не можев да речам не. Не бидејќи сум добра ќерка што секогаш си ја слуша мајка си, не бидејќи ми удре во глава дождов, туку едноставно, после толку време, мајка ми повторно се радува на вакви „глупости“. После 3 години депресија, конечно мајка ми со мерак си бира украси, си смислува некои решенија за збогатување на домот, едноставно ужива во украсувањето, и јас немав срце да речам не на тоа.

Вчера пак, беше еден од најубавите денови годинава. Последниот пролетен ден, најверојатно. И јас си го искористив за шопинг, што го прави уште поубав. Не дека испотрошив којзнае колкава сум на пари, се радував ко мало дете на пред-новогодишни акции за попусти, но ете, некогаш ни толку не можев да си дозволам, па сега сета радост ја насочив натаму.
    Моментално имам нова љубов, ќе си бидеме среќни и заљубено ќе си јаваме кон зајдисонцето
    (не беше дел од шопингот -.-)
    Песна на денот, Material girl |(

Во меѓувреме, компјутеров ми прави кардио вежби и вежби за циркулација, се исклучи баш пред да притиснам „испрати“. Ќ'умрам млада.

На bittersweet, tweety26, CoverGirl10 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Знам дека понекогаш сум лигава и проблематична, напорна, неодлучна и дека колку и да се труде човек да ме разбере, не може. Таква сум. Срамежлива по природа, однадвор тврда, а одвнатре мека, мека. Не може човек да ми го најде крајот. Не знам што сакам, можеби и знам, ама не знам како да кажам. Тоа и го нервира него кај мене. Што си траам секогаш, што не кажувам добро е или не, вака треба или не. Не сум опуштена доволно. Ми треба време. Време да се предадам некому, не телесно, туку емотивно, психички, ментално. Не само нему, туку на сите околу мене. Ми се чини дека никој не ме знае онака каква што навистина сум. Не затоа што не сакаат, туку затоа што јас не им дозволувам. Сакам, ама не можам, нешто од внатре не ми дава. Сакам да ја срушам оваа бариера околу мене, овој ѕид. Да им дозволат да ѕирнат внатре во мене, да ме запознаат подобро. Сакам, ама.. јеби га. А, знам се’ е до мене. :)

На Umbrella22, rosebush, Monna.Monna и 20 други им се допаѓа ова.
  12. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Се спремам за на пат,ама не ми се оди ич.АМа доста беше лечкарање морам да се вратам на обврските.КАко би останала уште неколку дена да уживам во снегот што наврна ама нема.Ахх ич не ми се оди во тоа Скопје,како ли јас ќе се навикнам таму.Се гледаме феминки после три недели :*

13. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Utrovo tmurno, tmurno..
    mene vo dushava oblaci mi natezhnale, od niv sum prejadena, prepiena. Ne sakam ni leb ni voda.

Slushajkji gi vchera kako zboruvaa za mene, sogleduvajki me kako problem, sfativ. Jas ovde ne pripagjam. Odvaj chekam da si zaminam. Se nadevam deka kje se sluchi i poskoro od predvidenoto.
    I ne, nikogash ne sum bila dobro i primerno devojche. I da go smenat mislenjeto za mene bezbroj direktori i pedagozi, ne mi e gajle.

I jas sum chovek od krv i meso i imam pravo da skrenam. U ostalom, kulturnoto odnesuvanje, radarot koj site ne fakja i onie normi po koi zhiveeme...se u pishtolot, bre.

...izvinete za latinicava. Jas prv pat vaka od telefon. Urge, jebiga.

На LittleFairy, pamelche, cinderella5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    се што кажа Трендафилка за повозрасните од машкиот род е чиста вистина-нешто во нив проработува кога ке видат младо мевце, да е еден ке си речеш староста е ама скоро сите се такви, ретко кој е нормален :!:

пред неколку дена кога ми се доближи еден Гаргамел во автобус накај 40 години имаше сигурно ако не и повеке со една миризба ко никогаш да не чул/видел паста и четка за заби а камоли стоматолог-ми доагашее да го турнам од автобусот чија врата и онака не се затвараше од гужва

вчера после дооолго време отидов на медитација во Среда :) ми требаше малку одмор од сите оние партиски испрани мозоци, и кога ме виде едната од жените-докторка е инаку се занимава со хомеопатија плус ми вели што вака ти во Среда кога и кажав ми рече срам те било :D :P си мисла ти да си на мое место има да полудиш сестро мила :D
    заедно се вракавме со врсничка која сега е бруцош и кога ми кажуваше за нејзиниот 2 месечен тренинг летоска не можев да се изначудам а згора на се и работела во Франција во ресторан-како ли постигнувала се незнам ама ете силна воља-живее сама,и покрај студиите почесто и патува бидејки е дел од една група каде што пеат само мантри,а додатен приход и се парите кои ги заработува од продажбата на цдњата и помошта во еден гифт шоп-да не ја заборавам вкусната баклава што ја имавме за прашад :mm: одамна немам јадено толку благо пред спиење :D

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.554
    http://najdirabota.com.mk/vacancy.aspx? ... MBUQ5LwzfG

И така добро утро.
    Со каВето в рака си велиш ова ќе биде денот кога ќе се вработам.

16. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Дека денес праам контролна математика. :|

Виш ми лак ! :)

17. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Јас сакав да се надоврзам на муабетот на Лилит.

Јас можам со денови да коментирам за неозбилноста на специјалистите и СУБспецијалистите да се рече во висока клиничка болница.

Пред некој ден колку сакав да искоментирам се за нив на некоја јавна страна, па можеби тогаш ќе го добиеја, а можеби и не.
    Имав болки и нормално отидов да се прегледам. Се погоди ден на пракса, облечена во мантил, влегов кај докторот. Ајде пред врата имаше гужва, им дадов предност на сите, јас се вратив по 1 час.
    Ги прашувам дали може да ме прегледаат (на нас не ни бараат понекогаш упути) но јас сепак си бев коректна во секој поглед. Докторот ми вели почекај, треба да одам да завршам нешто. Ајде чекав. Се врати седна. Пак го потсетив. Ама чекај имам нешто работа и пак излезе. И веќе не се ни врати. Бев многу изреволтирана што ми се сере од одењето по вакви врати, и само се молиш да не те заболи нешто.

Цело време таму ја согледувам работата како е.
    Влегува еден со една ќеса, кој знае со што е полна, ајдеее ти влегуваш прв.
    Доаѓа докторка тој ми е роднина нека влезе тој. Ајде влегува.

Мислам ја знаете приказната понатаму нема што да коментирам, но каква е ситуацијата :x .

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Не знам за вас, ама ја си ги збирам оние космонаутчињата од Киндер Јајце. Досега ми се паднаа само дупликати од мечето печат, и едно полжавче со острилче, а ја сакам желката компас! :( Ама пак сум хепи. Некако, прочистена од вчера. Јасно небо, шетање низ градов, пиење сонце, кафе со колешки, па на чај кај Фиши и разговорливи муабети за светот и лудилото што го опфаќа, правење музика, и еден нов стих кој вчера ми излезе од глава и го запишав на стуткано хартивче од сметка од банка, а утрово го искористив како инекција против зло и намќорлук кога ќе излезам во борба со новиот ден!

Си закажав сликање за нова лична карта, ќе одам на посета кај професорката по театрологија и драма, да се видиме и да си шепнеме тук таму некое сеќавање. Во меѓувреме стана мајка, на прекрасно синче, и некако, целата ми е размекната, станата... Мајка. Да, баш тоа е дефиницијата.
    Инаку, цела симбологија деновиве ми вришти од наталност. Прво, цело време среќавам трудни жени. Второ, книгата што ја подарив се вика The Water Babies, трето - сонував како печам кифлички, а денес како месам леб. Растројства од хормонални размери, wow! Поарно да си ќутам и да се опијам од реалноста, зошто полесно е така. Бар деновиве.
    Ако треба да ја резимирам годинава, ќе биде во боите на Париз, звукот на стресот и апетитот, чувството на емотивна безбедност. Така. Со крајчиња брцнати во меланхолија и надеж.

Па, да тргне денов.
    http://www.youtube.com/watch?v=sm45QtozTNg

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека дефинитивно професорите после 50 години НЕ се способни да предаваат! Никако, во никој случај. Да бев професор ќе им кажев на децата да ме тумбаат по скали, да не ја трпам таа обострана тортура.
    Кај глуп, кај глув, кај не догледува - што ќе ни е во образовен процес?
    Уште повеќе ме иритираат тие комуњарски навики дека учениците треба да си молчат колку и професорите да ги шибаат, па ако треба и на пченка во ќош ќе лежат! Што и да се случува, и да ти вика дека сме 15 век, и дека 2 * 2 = 316000 МОРАШ да молчиш. Од тоа молчење и од тоа што сите ги заебаваат како сакаат ми е дојдено преку глава. Не ми чини - епа ок, тоа е тоа, мораме, така рекле. Како не...
    Утре и кај директорката ќе одам ако е потребно. Единица нема да имам, зошто не заслужив.

На Monna.Monna, anastasijaki и Marbella им се допаѓа ова.
  20. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102
    Не е до годините Wild.child, до човекот е, колку години и да има таков ќе си остане...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.