[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Црвен чаршав со златни ѕвездички,златни лампиони во форма на срце,црвени лампиони со златни шарки,златна ѕвезда за врвот....
    Многу ми е убаво кога купувам новогодишни и божиќни работи.Едвај чекам уште некоја недела да одам кај љубов па да си китиме низ дома :inlove:
    Ме фатила и мене предновогодишна еуфорија,има да изнакупам честитки и ќе праќам :) Убаво е чувството на среќа,на исполнетост,на радост.На кого не му мами насмевка златно/црвена светкава елка?
    Нова година,Божиќ најубавите периоди во годината.Неможеш да не си среќен и насмеан.

Hopeful, Moira, kravce and 24 others like this.
  2. Primrose.x

Primrose.x Истакнат член

"Никој не е безгрешен" е всушност многу лошо оправдување за грешките кои ги правиме. Ја немаат сите таа тежина, не после секоја се чувствува толкаво каење, не секоја се простува само со "извини".

Да, разбирам, сите грешат. Во ред е да направиш една, до некој степен и втората се простува, но третата... веќе е очигледно дека ја правиш свесно. Потоа станува навика, налик на лагата. Влегуваш од лага во лага, за на крај и сам да почнеш да веруваш во неа. Ставаш маска не само пред другите туку и пред себе. А верувај, лошо е кога веќе ни самиот себе не се препознаваш...

Moira, kravce, cinderella5 and 9 others like this.
  3. rosebush

rosebush Истакнат член

Правам компромис со животот.
    Не гледам светло на крајот од тунелот,но уживам во темнината. Кога ќе го пронајдам,ќе го обојам својот свет. Ни вечноста не ми е доволна.

Glossy-girl, Moira, kravce and 17 others like this.
  4. anichka94

anichka94 Популарен член

Во Америка на забава велат дека имало секс, дрога и рокенрол....
    А ако направиме споредба со тоа што има на забава кај нас во Македонија слободно можеме да кажеме дека останало само маструбирање, родео меко и турбофолк...
    Знам дека многу нема да се сложат со мене ама јас дефинитвно го потврдувам ова !

Ph0enix, tweety26, pamelche and 2 others like this.
  5. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

И јас еднаш да се заљубам бре. Е мајке ми многу е убаво чувството. :wasntme: :inlove:

pamelche, Ph0enix and rosebush like this.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Ме исполнува шопингот, и 24 ч ми се малку за одење по рафтови и пазарување :rofl:

tweety26 likes this.
  7. vitomir

vitomir Нов член

Напротив јас се сложувам со тебе ;) дека останало само маструбирање, родео меко и турбофолк.
    И глумци и глумици од типот леле каков секс падна вечерва,а тоа врска нема.

Katerinceee, XMaN and anichka94 like this.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Деновите ми се толку убави, чукнати и блесави :)
    Сите сме заедно, а тоа ме прави среќна.
    Поводи, ма повод е, и тоа убав. Најубав!
    Среќата и успехот се поголеми кога ги делиш со најблиските.
    Мојата е таква, а успехот, сосема очекуван, знам колку труд вложив, и очекував, и добив.

Не сум скромна, нема да глумам лудило, знам дека вредам, и ви благодарам што успешно го препознавте мојот квалитет. Уште да почнам да бидам продуктивна и финансиски, не само умствено.

Признанија еден куп, од луѓе кои секој би ги посакал, а најмногу од родителите.
    Да кажам дека татко ми е среќен, малку е. Нема таков збор со што вистински би ја опишала неговата среќа. Нема. Го направив горд, а тоа ми е најбитно. Тој сјај во очите е нешто незаменливо.
    Еден ден сакам да го доживеам. Да бидам таков родител како нив, како мајка ми и татко ми.

Во вакви моменти ќе видеш и кои се луѓето што се до тебе.
    Лицимерие еден куп, па и љубомора, ама таквите нека шетаат, денес не ми требаат.
    Негативци, бегајте. Иш. Не ве сакам. Ваквите се само штета, не ви требаат.
    Ви требаат насмеани лица, знаете дека насмевката, ама онаа искрената, грее, те топли како греано винце во зима. Или греана ракаија :wasntme: .

Ве частам баш такви, винце или ракија, греани, да ви ја стоплат душичката.
    На здравје :) .

Moira, kravce, bittersweet and 18 others like this.
  9. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Ај честито, од љубов бел ден да не видиш. :D

И СДК дека се чувствувам празно деновиве...
    А одвратново време во тоа воопшто не помага. -.-

T.e.d.d.y and rosebush like this.
  10. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Што ден беше ова?
    најпрво како за добро утро мила си ги изгубив парите :tmi: ,
    потоа кола ке ме прегазеше :sweat:
    ,како за десерт ми се скина љиљаковата футрола ;( која ми беше подарок
    и ја чував ко нешто скапоцено леле ми доаѓа да земам ножица и малеров да го исечам...
    ебате денот се прашувам што е следно? :^)

11. Noemi

Noemi Популарен член

Колку и да сакаш да го одложиш предновогодишното расположение барем за малце, кога пред тебе гледаш Weihnachtsmarkt-Божиќен базар полн со штандови со баварски переци, греано вино со неколку вкусови, Божиќна музика, милион светкави, снежни, црвени, дедомразовски детали за под, над, до елка- не можеш да одолееш.
    Купив честитки за баба и дедо и ќе им ги пуштам по пошта, доволно им стигаа само сметки во сандачето.
    Свеќи со мирис на цимет, ванила и даб, венчиња од борови гранчиња со слатки пораки.
    Си купуваш нешто и го гушкаш во стилот на my precious ]:)
    Веќе втора година славам Божиќ два пати, првиот пат со подароци со најблиските луѓе тука по католички, вториот пат дома со лотаријата за паричката и прејадување за цела година.

Убаво е да припаѓаш некаде, ама не постои место како дома за празниците.

Едит: Се уште не сретнав по забавен начин на одбројување денови од ваков календар! :mm:

Moira, kravce, bittersweet and 11 others like this.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Кога знаеш дека е со врски вработен

Glossy-girl, kravce, Hopeful and 25 others like this.
  13. karenin

karenin Популарен член

Се почесто гледам како девојките ги сметаат своите дечковци за богови. Буквално им се молат за се. И убаво е да се сака и почитува машкиот пол, но само кога и тој нас не гледа рамноправно, со вљубени очи и со почит. Не ми е јасно како може било кое девојче да остане со некој кој ја повредува, дал физички или психички. Аман девојки и жени ЦЕНЕТЕ СЕ. Дали толку сте заслепени од вашата љубов што дозволувате тој да се зафркава со вас? Дали своеглаво трпите како тој ве брка кога ќе му се посака од кај него дома? Дали и покрај неговото неверство, не само во вид на прељуба, туку и она емотивното, вие сте толку ситни да останете со него? Нели ви е жал за родителите кои ве растеле со љубов и кои ве гледале како принцеза? И да не сте растени во семејство кое ви обезбедувало љубов или пак финансиска подршка, сепак немојте да се залажувате и да барате партнер кој ќе е богат. Вашиот живот нема вртоглаво да се смени и од сиромашна девојка да ве направи богата. Всушност може ќе ве направи богата ама ќе ви остави и некакви траги. Траги кои може да бидат пример модриците на вашето тело или незадоволство во вашата душа.
    Никогаш нема да ги ценам момите кои со план зграпчуваат дечковци иако не ни ги љубат. Користа која ја налага моментално општеството го донесе човештвото до дното. Нели може да се препуштиме на спонтаноста и така да се вљубиме во некој? Не мора се да гледаме долари пред нас. Душата е непроценлива.

14. crazylady

crazylady Форумски идол

Зошто луѓево воопшто стават слики на фб, кога после ги забрануват ?

15. Saya

Saya Популарен член

Секогаш претпразничниов период сум го доживувала како своевидно празнување на благодарноста, и најчесто декември е месецот кога застанувам и го паузирам сиот хаос во мојот живот и барем на секунда помислувам за што тоа јас треба да бидам благодарна.

Ќе ги прескокнам стандардните „мис оф д врлд“ говори дека сум благодарна за кровот врз глава и здравјето, и ќе кажам дека годинава, ако за нешто сум благодарна, тоа е за амбицијата и прекрасните пријателства.

Затоа денес се пуштив во мал спонтан предновогодишен шопинг, и се изнакупував чоколадни дедо мразовци, да му ја заблажи душичката на секој мој пријател што навистина ме сака и го сакам, како што тие мене ми го заблажуваат животот.

И шетајќи така низ продавнициве, сфатив нешто многу битно. Па што ќе ти се скапи подароци за Нова Година ако немаш пакетче?! Во благото е спасот, слушајте што ви кажувам! :D

kravce, Waka-waka, Hopeful and 7 others like this.
  16. Doozy

Doozy Форумски идол

2013 или ќе ми биде најдобрата година во досегашниот живот, или ќе паднам во таква депресија, што има тука да потпишете петиција да ми го земат Кавалито. :D

Чекам:

1. Стипендија; :geek:
    2. Договор за работа; 8)
    3. Барем еден од дотичните тројца. :D

Нек се угоде, само со добра мисла одиме напред. Ајде позитив тинкинг, ајдееее, полн погон, напред. :D

А јас одам да се бркам на дождот. :D :D

17. anichka94

anichka94 Популарен член

Моментот кога ќе сватиш колку имаш за учење :'(

18. Heleny

Heleny Популарен член

Брзаме. Којзнае каде.

Брзав да пораснам кога бев детуле. А, кое па не брзало. Палавковци. :) Само да дофатев некој кармин, па претставите почнуваа. Се сеќавам, и' скршив штикла на едни преубави, темнокафеави, плишани чизми на мајка ми. Абе ко коковче се тетеравев низ двор со нив. :D

Излегов да прошетам, да го осетам декемврискиот студ. Но, просто не можев да се вклопам во ритамот на градов. Толпата брзаше, без исклучоци. Каде ли?

Муабети кружат... со брзина на приготвување на инстант јадење, допираат до ушите на оние кои не треба да ги чујат. Оние кои желно ја голтаат секоја ''сочна'' информација, со која го хранат скапаното си его!

Брзаше и авионот, од кој замислено ги набљудував памучните белини, прашувајќи се што ли ќе се сменеше ако ''случајно'' го пропуштев.. !? Ех...

...на vh1 врти некоја добра песна.
    Лево- шолја истинато макијато, десно ми е мислата за него.

И не, нема место за компромис. ;)

Libera, Moira, kravce and 7 others like this.
  19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

цел ден тмурен, проблеми со стомакот ама на крај се расположив т.е. ме расположија од Мотива-агенција за комуникација-партијата ги ангажирала да ни држат обука, и имавме мала вежба со масажа машко ке те масира-ретко кој знае

20. pamelche

pamelche Форумски идол

Единствена зимурлива сум што во декември пие уште вода од фриждер? :wasntme:

Thread Status:
Not open for further replies.