[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    „Леле колку убава уста имаш за пу**ње„ - не е комплимент! :@

На XMaN, tinkerbelll, Monna.Monna и 12 други им се допаѓа ова.
  2. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    СДК навистина е прекрасно да имаш СЕСТРА.Многу те сакам сестрчке :inlove:

На Serafima, creshicka, Glossy-girl и 2 други им се допаѓа ова.
  3. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.908
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.616
    ... моите тестенини со пилешко и маслинки, наспрема бајати фурнаринки од 200 ден. :^)
    Винце покрај свеќи и радијатор :D наместо лимон и текила со вкус на шпиритус на шанк во чија близина санитарниот чвор те штипе по носот и се заканува да ти ги откорне веѓите.
    Убава квалитетна книга и темата Смешни мислења на Фемина, наместо таа бљувотина од свирка. Во секое време.
    Сите мои серии на кантар наспроти треската во сабота навечер во Скопје.
    Погодувате која страна на кантарот натежнува, така?
    Уф, мака ми е... мака ми за потрошениот труд да се дотераш како човек, мака ми е за секоја убава мисла со која тргнувам, а на фамозното излегување прави пуф! и се смешува со нечистиот, гнасен воздух, мака ми е зашто попладнево си направивме срамежливо здраво-живо со едни прекрасни чизмички за смешна сума, и ги оставив без да ги вдомам, а истата сума (ако не и повеќе) ја потрошив на една ваква глупава вечер.
    Мака ми е што градот се труе во шаблон и невидена досада, мака ми е што ми викаат - направи си сам да ти е интересно.
    Па јас во секое време го можам тоа, ако сакаме да си играме садо-мазо излегување, во превод - на сила, прашањето е - што градот може да ми понуди за да ми направи он да ми биде интересно?
    Нели идејата е после тмурен и безличен ден да излезеш и забавата и случките да те понесат толку многу, што ќе ти приредат вечер за паметење.
    Оваа ја вбројувам во многуте такви неуспешни обиди.

Надраснато ми е целото скопски кажано искачање веќе, ама преку Тасета, подобро би се забавувала везејќи гоблен, или чистејќи ги фугите во вц со стара неупотреблива четкичка за заби, него таму надвор... бљак.
    Уа за таму надвор.
    Thumbs up за дома, ќебенцето и книгата.
    Мојот убав свет.
    Никому не го давам.
    И ве советувам да си скроите свој.

На fashionista, bittersweet, Bozica1980 и 28 други им се допаѓа ова.
  5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Често пати си размислувам за мојата свадба. :angel:
    Знам да седнам со чаша млеко со Несквик, да ги пронајдам сите слики од свадбите и да ги разгледувам, забележувајќи детали специфични за таа свадба. Ги анализирам фустаните, амбиентот, музиката ( ако има видео ), гостите, расположението. Сакам различни работи, несекојдневни за нашата традиција, несекојдневни за личноста, за луѓето таму.
    А тоа нешто што го сакам и ќе го имам на мојата свадба е танго со мајка ми и татко ми. Можеби звучи глупаво идејата, но според мене, на свадбата, освен невестата и момчето, најмногу се веселат семејствата нивни. Па која мајка не сака да ја види својата ќерка во долг бел фустан или својот син во сако, целиот весел и да не престане да игра.
    Кој не сака со двајцата, нека си најде еден и нека игра. :D Јас сакам со мајка ми, со неа сум поблиска, бидејќи татко ми често не е дома, но не значи дека го сакам помалку. Ги сакам исто ! Ќе ја посветам песната Because you loved me - Celine Dion. Јас ќе ги поканам на танго, тоа ќе биде легендарна свадба. Ако некогаш бидете на таа свадба, моја ќе биде, да знаете дека е Чоколате од форумот Фемина.
    Друго што сакам, наместо традиционалното фрлање на букет, ќе имам игра со балони. Знаете, момче и девојка стојат и помеѓу нив балон и играат се додека не пукне или им падне. Па, оној пар што ќе издржи без да им падне, тој ќе биде следен за свадба.
    Сакам нова традиција, сакам нови ритуали со нови личности.
    Сакам и ќе имам. Ќе видите.
    Ќе ве поканам сите, само незнам каде ќе не собере, но најважна е дружбата :)
    :D :*

На creshicka, tweety26 и Katerinceee им се допаѓа ова.
  6. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Зошто сеуште ставам запирка на местото каде што одамна требаше да ставам точка? :(
    .. што утре треба да се случи да сватам дека е готово и дека ништо нема да биди како порано?
    како да продолжам понатаму? како да се помирам? како?????????? ;(

7. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Мор како би му ја летнала до продавница по едно... :wasntme:

На Sanniii и creshicka им се допаѓа ова.
  8. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Обожавам да трошам енергија, на работи кои ми прават задоволство.
    Пред околу саат ипол со сестра ми направивме околу десетина снегулки од хартија. Кога ги исполепивме по ѕидовите чиниш како рај стана собата.
    Потоа ми остана уште малку енергија, и ја употребив за еден многу прекрасен цртеж. Ги знаете оние "Keep Calm and Love (моето име)" Го залепив и тој цртеж на ѕид и сега од милина си ги гледам делата.

Инаку да се пофлам после со сестра ми ќе правиме чоколадни бомбончиња внатре со мигдаличиња. Уфф како ми се пријаде едно такво.

Ајде да не должам многу. Имајте убаво утро/ добра ноќ. :yawn:

На Glossy-girl, tweety26 и Chocolate.me им се допаѓа ова.
  9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.776
    Колку убава вечер.
    Снегов направи да се чувствувам како да имам 10 години. Како што не престана да паѓа цел ден, надвор се направи прекрасна бела покривка која крцка под нозе, па така цел град го прошетав 3-4 пати и толку безгрижно си се смеев цело време.
    И смрзнав,носов уште ми е зацрвенет и косава уште ми е мокра, ама убаво ми е на срцево, топло...

Добра ноќ. :*:

На sweet-cherry, Serafima, Cacy и 9 други им се допаѓа ова.
  10. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Да дади господ утре коа ќе станам се да биде бело....Покривите,дрвјата и БАВЧАТА ама бела од снег а не од фолијата за марули на дедо ми |( (како што ми се причини пред некој ден, јас важно си се израдував) ^_^

Инаку, ви посакувам добра ноќ на сите и убави соништа :* :hug: :*

11. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
  12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Е многу интересна работа ни кажа...

Леле луѓе смачено ми е да читам глупости на форуммов,искрено ви кажвам! Има и интересни феминки шо си ги ценам,ама ме полудуваат вакви глупости. Па уште и ќе не караат како сме биле бесчувствителни |(

На chocolate.chick, Cacy, Monna.Monna и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    После добра караница со саканиот, се е послатко нели? СДК у 1 саат само за негов инат, само да го изнервирам, само за да виде дека функционирам и без него, така од никаде некаде станав у 12 ипол од кревет, инаку у пижаи бев и почнав да си се спремам. И во 1ч. пред дискотека. Хахахха си се сместив карши него и си кулирав. Леле значи не, неможев да се изнасмеам на фацата шо ја направи кога ме виде. Неможев :D Па и ми пише порака бе, да не си ти тоа таму и таму? А пред тоа го отерав у три лепе му кажав се шо треба и не треба (знам дека некогаш знам да бидам дебил) и си пијуцкав од пијачката и го гледав. Се посматравме како мачоти. И после некоиси 20 мин оооп еве го дојде момакот до мене. :) И пак, бе пак јас водев инат (инаку бик у хороскоп сум) и не му обрнував внимание. Т.е уште водев инат дека нема веќе ништо од нас. Ама пошо алкохолот удира у главата, и тогаш моите емоции излегуваат на површина, по некое време си го фатив за рака и си се најдовме у кола. И да, џабе се ударам у гради дека сум бик, коа инатот не ми е толку голем и кога едвај чекав да го гушнам и да го бакнам силно, убаво, страсно. Епа толку од мене и мојата лутина. Ама муабетот ми беше дека се е поубаво и помило после карање. Само да не премине у навика :lol:

14. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Собрани на куп јас,мама,бато,малечката и другарка и ние си пиеме кафе и си муабетиме а они две гледам се заиграле нешто.
    Туку наеднаш пенкала и листови за сите и викаат да играме брза географија. :D Срцки тие што нема да им текне,а ние пак се гледаме чудно се смееме и ајде прифативме.Одамна не сме играле вака а и башка неколку генерации седнати заедно на ваква игра. :D
    Многу смеење падна,па откривање на некои нови реки,планини... :rofl:

На AnaKarenina, Unica, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Сакам да кажам, после неколку неуспешни обиди:

http://theanajones.blogspot.com/

хоуп ју лајк ит.

ПС. This doesn't mean that I am leaving from here. :)

На Moira, Cacy, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.235
    Ако не можеш да носиш штикли, не носи! Никој не е должен да те слуша цела вечер дека не можеш да стоиш!

На Sanniii, bittersweet, chocolate.chick и 20 други им се допаѓа ова.
  17. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    ^ Или твоето одење во нив...
    Како без циркулација во нозете,побогу!

На srcekrsacka и marama им се допаѓа ова.
  18. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    дека ноќва ми беше најубава, а кога веќе сме кај штиклите денеска во бисер од што врнело страшно се лизгаше незнам ни јас како успеав да одам а да не паднам

19. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.231
    Не знаев дека е толку добро да бидеш сингл! :D

На tweety26 и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  20. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Недела е најдолгиот ден, за мене. Ми почнува мошне рано, но воопшто не жалам за сонот. Има вечност за почивање, зар не? Убав е денот што го целосно го посветуваш на себе и не брзаш никаде.
    Непоправливо уживам во ова меланхолично расположение. Што? Треба да се расположам? Да се насмеам на светот? Не, неможам да се смеам на решетки, неможам да се смеам на кафезот околу мене. Сакам да избегам, далеку некаде, кадешто не се знае за човекот, не се знае за животот. Онаму кадешто имаме цела вечност, само за себе. Знам дека звучи себично и егоистички, но досега себеси не си посветив ниту минута. Доволно живеев за да ги направам луѓето среќни, несебично да пружам помош наоколу.
    И знам дека нема да си останам на зборот, зашто имам меко срце. Затоа, недела ќе остане ден кога бегам од се и од сите. Кога живеам во сопственото јас, во мојот свет. Кога имам време само за мене. И за никој друг.

На tweety26, MandyLane, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.