[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Колку можат да се сменат работите за една година .. ;)
    Некои на добро, некои на лошо. Сепак сме задоволни од промената.
    Барем некои од нас.

Се сеќавам, лани, овој период, напишав едно мислење за тоа колку многу сакам снег, колку многу сакам да уживам на снегот, да правам глупости на снегот. А денес, денес е различно.
    Мразам снег, го мразам овој период. Многу пресии, многу форсирање. Бљак, стомак ме боли од ова.
    Неможам да се докажам.

На specificone, butterfly33, tweety26 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Се уште не е зима календарски :!:
    А штом во есен олку студи, што ќе биде наскоро :worried:

СДК Само си велам: Ај уште ова да го направам и мирна главата... И нон стоп излегува нешто. Не велам повеќе :D
    А ми фали една ноќ само за мене, една ноќ да се изгубам макар и со алкохол, да испари се што е непотребно од мене... ќе си ја дозволам sooner or later. Се надевам sooner :D
    Некако ме замара ова пишувањево :?:

На Ana.Jones, butterfly33, tweety26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

Јас сум ви ко некоја мечка во зимски сон, или само мечка. :D
    Не претнав викендов од дома, 6 пати поактивна бев во текот на неделата, ама и во 10те Божји заповеди лепо пише дека 7от ден од неделата е за одмор, јас и 6тиот го прележав цел, да не се лути и саботата. :D

А претна живата испод нулата, тогаш се затвора програмата и си посакуваме пријатен остаток од зимата. А што остана уште 3-4 месеци. Активност 0.
    Додуша имам активност, отворам фрижидер и вежбам бицепс. :muscle:

Дечко ми ми вика: Немој да си мрднала од дома. Па чим и ти тако кажеш, нема проблем, ќе се видиме на пролет. :D Консензусот стекнат, не мрдам од дома. :!:

Мрзам снег, ладно, мраз, ракавици, капути, капи, снешковци мешковци, петарди и невоспитани мрсулковци што упатуваат снежни топки кон мене. :devil:
    Убавината во се ова горе наведеното не ја гледам, ниту пак ќе ја видам некогаш. Една елка не ја прави зимата. |(

На bittersweet, Moira, kravce и 21 други им се допаѓа ова.
  4. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Сега откако навеа снег,мерак ми е да го здимам некој со топка у чело! :devil:

На kravce, Monna.Monna, Chocolate.me и 6 други им се допаѓа ова.
  5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    13.627
    Eте..
    Ете зошто не сакам зима. Романтики на снег... Како не.
    Романтики од паѓање по скали, од првата до последната. Романтики кога татко ми ме крева зошто не можам да станам. И не можам да си ги најдам папучите по двор.

На Ana.Jones, kravce, Monna.Monna и 20 други им се допаѓа ова.
  6. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    Денес и кај заврана снег се истури ете тоа е убаво....ми се исполни желбата...

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк додека бев мал го сакав снегот,сега не сакам ни да го гледам а камоли да газам на него бљак :puke: :puke: :puke:

На Chocolate.me, tweety26, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    И во октомври не беше лето календарски, ама затоа имаше високи температури. :)

9. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Мене, од сета оваа хладноќа што ја нуди есента/зимата, најмногу ми се допаѓа мирисот на снегот.
    Излегувам на прозорец (не се осмелувам надвор, зошто ќе станам мега мразулец инстантно), и вдишувам длабоко...добро не толку длабоко, оти знаеме воздухов дека не ни е нешто пречист, па има можност да ми се исушат белите дробови.
    Во истиот момент, низ глава ми провејуваат сите новогодишни реклами на Coca Cola, убавите Дедо Мразовци, среќните лица во нив.Потоа, го гледам нашиот плоштад, цел со снег, со среќни парови и насмеани дечиња, па сијаличките кои многу ме радуваат, елките во излозите на сите продавници...и си велам, доаѓа Божиќ, доаѓа Новата година, доаѓаат сиииииите оние убави семејни празници.
    И знаете што? Чувствувам среќа. :)

На Serafima и tweety26 им се допаѓа ова.
  10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    СДК шо е убо ко врнит снег ^_^ ^_^ прекрасно е, магично некако.Го сакам денот, ама ја сакам и ноќта, убава е, прекрасна, посебно кога е чисто небото, со ѕвезди, месечина, обожавам да ги гледам, дополнително ме смирува, а летно време кога е топло, зајдисонце и изгрејсонце, таква убавина нема нигде.И незнам како може да рече некој дека не е убаво тоа? Па дури и да може да биде смешно? Ама ете секој сака различни работи....Ауу, па како може на некои да им се допаѓа Пикасо со тие негови чкртки, кој патем може вода да му носи на Дирер? Како може некој да сака алкохол, па и да пие? Зарем постои Обама? Никогаш не сум го видела во живо, ама на телевизија го даваат, зборат за него, зборат луѓе со него, чудна работа како може да постои Обама.Како може некој да сака месо да јаде? Им се може, оти безпотребни проблемас? :geek: Ама не...мора на сите да им се допаѓа Пикасо, сите да сакаат алкохол, сите да се видат у живо со Обама, за да се уверат дека човекот ете си постои, сите мора да јадат месо...иначе правец на клада, да се линчуваат...е тогаш дефинитивно би немало луѓе, дури ретки ќе станат.Па еве сите исто да размислуваат и што само ќе си се потврдуваат, исто да сакаат, се исто, ами нали ќе биде монотоно? Пример, човек да сретне друг, идентичен на неговите размислувања, а и не еден, куп, немат да се изнервират? Разбирам троа неколку,ама сите, не бива.
    Животот е ко што треба, само ние луѓево многу го комплицираме.
    Само една работа сакам да спомнам, покрај горенаведениве, оти како да се подзаборава, хуманоста.Убаво е да се помогне некому, па дури и да му се дешаваат на човек лоши работи.Работата не е да се бара за возврат во врска со тоа, па да биде причина да не се биде хуман, се додека се бара за возврат, никогаш нема да се добие тоа што се бара за возврат.Бидејки тоа е веќе со умисла, намера, не е природно, затоа.Треба човек да помогне и да заборави на својата помош, тогаш човек многу ќе придобие, дури и повеќе од што заслужува.Се додека се наплаќаат сметки за се нешто, ништо не прават луѓето.Ништо не е случајно, кога некој бара помош, ако не му е потребна, зарем би барал? Веројатно не.
    Луѓето треба да ги остават настрана своите лоши работи, бидејки се премногу во животов.

На lunicka, Serafima, ilipili и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629

На tweety26, sunfemina и La.Reina.Del.Sur им се допаѓа ова.
  12. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    so what if you put a smile,it will be better for a while but won't resolve the problems...

:o :o Хороскопов на фемина... :o Колку е точен...

13. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    СМДК дека конечно дојде снегот и во Штип,така многу се израдував како мало дете,само тоа ладничкото ветерче да не беше ќе имаше романтични прошетки :D

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Снегче, обожавам да го гледам од прозорец. Иако ладното ми смета малку (малку повеќе) но обожавам кога гледам белина насекаде.
    И како не може да го сакате луѓе м? Во тоа е и магијата на зимата.

Не сум воопшто експерт во фотографирање но мораше да го фатам моментот. Иако не прикажува најдобро :).

Мрзлива недела, ништо посебно не ми се прави.

На bittersweet, Monna.Monna, Peppermint и 7 други им се допаѓа ова.
  15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Некогаш од премногу внимавање и трудење, повеќе ќе згрешиш! :!:
    Мене тоа често ми се случува ]:) . На нешто толку многу ќе му се посветувам, ќе трошам време, ќе се замарам и на крај ќе сфатам дека се било залудно-тотален промашај. :doh:
    Ииии така губам волја, за било што понатаму. Една работа промашена, друга, трета, десетта..и веќе понатаму си велиш доста е, не сакам повеќе неуспеси...згаснуваш.
    Живееш гледајќи ги достигнувањата на другите и немаш желба ни да сториш нешто за себе, од себе, во себе..

Една фризерка вчера, 10 минути ми сецкаше шишки. Не сакав да акам по фризери далеку само за таа работа, па се протнав кај фризеркава преку другарка што се шишаше. Оваа дури и го оставила и кусурот демек за мене што ќе ми заврши работа. Седнав јас и и велам исти како што ми се, само пократки ги носам. Кога почна да ме шкрапа вака-така-онака со овие-оние ножици :o ... за работа која други ја прават за 1 минутка во два потега.
    Какви бабовски шишки добив немате појма...ц ц ц само една шишка на глава што ти значела (среќа брзо расте). :emo:

Муабетот ми беше дека и таа ко мене се трудеше, се трудеше и на крај резултат за никаде.
    И после некој ќе рече трудот се исплател и се цени |( . Моите промашаи ниту ми се исплатат, ниту некој ми ги цени..низ нос ми излегле. :swear:
    Дедо мраз :hai: , за Нова Година сакам таквата тенденција на вложување на голем труд и внимание за неуспешни завршетоци да престане да ме следи.

На Moira, anabel-a, tweety26 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Cе што сакам во животот по секоја цена - нема цена.

17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Неделно попладне резервирано за палачинките на мама и стари црно-бели филмови од 40тите.
    А бидејќи целиот ден го поминав надвор за да ја фотографирам првата снежна покривка на градов, време е да се стоплам покрај огнов со термо чорапчиња и топлото чоколадо на сестра ми.

Патем, налетав на една убава порака на Laws Of Modern Woman, па решив да ја споделам :)

На Monna.Monna, Miss-Independent, Hopeful и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Lahaliva

Lahaliva Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    317
    Многу можеме,ама малку сакаме...

19. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Јас па си мислев јас сум единствената :devil: Да, се радувам на снегот ама кога се е бело и преубаво. Ама после кога ќе се раскишкај :puke: Си го мразам животот. Нека иди пролет и лето де :wasntme:

20. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Крајно сум изреволтирана од услугите во оваа држава.

Треба да ви биде срам да зимате пари од луѓе на кои им починал некој. Треба да ви биде срам да крадете од нив.
    Ау госпоѓо, никаква беретка не сте ни дале.
    Ма дали се слушаш што зборуваш? А што е тоа што си го пикнал во ќошот? Одма ви работат антените кога ќе видите нешто ново, а? На ти 300 денари, гони се у пичку матер и не кради од умрен. Грев е, мисли малку.

Да треба да дадеш пари да ја облечат, демек ајде за вас исклучок ќе направиме, ама законот налага да не се облака. :!: :^) Жити мајка? Извежбана реченичкава да не е?
    Одвратни се, ма одвратни.
    Три часа не поминале од смртта, го треснале телото без облека, на ладно, на земја, мислиш скитник гледаш. Убијте се.
    Па пари во ковчег да ја префрлат, па пари да биде во убавата капела, па пари да не е на земја.
    И омиленото, да фатиш врски за поп. Убаво да испеел. :^) Јао.
    Повеќе ова кошта отколку парцела да закупиш.

И фино лепо од болница ти кажуват ја пративме во Бутел, ете ви ја за закоп, идеш уште иста вечер и кога ни скокнаа тоа гробарите, пуздер не направија. Мислиш нас ќе не пикнат во гроб со се покојникот.
    Така не ми се надрал некој во живот.
    Имајте мерка бе ало. Човек починал, камо почит и жал кон блиските. Не ти викам плачи, кој фактор ти бил починатиот, ама дај со усул. Главата не знаеме каде ни е, пред 3 часа со неа, сега во црно завиени, ми дошло да мислам какви правила имате. Од каде јас да знам кога се оди во погребално, кога не? Нас ни кажаа следете го комбето, ти го следиш.

На Monna.Monna, Moira, sunfemina и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.