[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Обожавам да подарувам рачно изработени честитки.
    Секогаш внимавам каков подарок ќе одберам, но и каква посвета ќе напишам, каква честитка ќе изработам. Една од причините поради кои новогодишните празници ми се омилени, се токму новогодишните честитки.

Пред некоја вечер се распослав на цела трпезариска маса, па малку се подзаборавив во работата и останав цела ноќ. Се изгубив меѓу сите тие материјали, картони, копчиња, монистри, боици, колаж, лепак, ножички, хефталици... Си пуштив релаксирачка музика и уживав во мојот мал креативен хаос. Одвреме навреме мајка ми стануваше за да провери да не сум се загушила од лепакот или да не сум си ги исекла прстите со скалперот. Да прободеш игла со конец низ седум слоја картон не е лесно, ама крајниот резултат беше задоволителен.

И ете, бидна и мојата прва честитка за годинава.
    Само уште да знам кому ќе ја подарам :)

Прикачени фајлови:

На bittersweet, L-enna, Hopeful и 24 други им се допаѓа ова.
  2. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Пет фази на учењето

1.Негирање
    Опушти се. Воопшто не е многу.

2.Нервоза
    Зошто не почнав да учам порано?

3.Преговарање
    Ако една страна читам за 2 минути, 1239 страни ќе ги прочитам за....

4.Депресија
    Немам доволно време.

5.Прифаќање
    И онака сум готова. Одам во кревет...

:emo: :lol:

На Glossy-girl, Cacy, tea4e и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Решив да си го средам денот. Доста ми е веќе од неорганизираноста. Да, знам да си ја средам собата и себеси, ама воопшто незнам да си ги распоредам активностите и полека да си го поминам денот. Знам дека ако се организирам за се време ќе имам и плус, ама пак се гледам себеси во шест вечерта со куп обврски останати.

Конечно и тоа заврши. Се изненадив колку е темно, колку публиката не се гледа од бината. И успеав да останам присебна. Се гордеам со себеси.

Збогум старо верно XP, уште малце ќе те снема. Ќе го одржуваат до 1214 и потоа готово. Што значи дека пред тоа ќе треба да го сменам. Значи оваа следна година ќе се подновам со нов систем. На компјутерот му е само четврта година па ќе си трае долго време. А и преинсталацијата ќе му годи.

Денес професорката зборува а јас хипнотизирана низ прозорец гледам. Незнам дали на некој друг оваа му се случува ама секогаш кога ќе заврне снег, јас се смеам и си посакувам да си седнам на него. :D Од мала секогаш кога снег ќе заврне јас бев малото девојче кое ќе истрча надвор и ќе седне или легне врз големо купче снег и не мрда, освен за да седне пак. И изгледа уште тоа девојќе е во мене, и мило ми е. Нека си седе хипнотизирано и нека се сеќава. Се си мислам дека кога ќе дојде време јас ќе бидам од мајките кои си игра со децата во снегот со часови. :D

Обожавам кога на јутуб има убави captions на друг јазик. Секогаш можам да си научам по некој збор на германски или португалски: Vamos lá, isso não é correr! Vaaaamos! :D :D :D

4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    се виделе вчера татко ми и тетка ми и доага тато дома и ми вели ти најдов работа за постојано каде што работеше ти во тоа Кинеското-го гледам, слушам и си мислам што му е на човеков да не блада и ми рече да и се јавиш на тетка ти после 3 да се договорите и се јавив ми објасни, и бев да ми го испринтаат цвто и бев да го однесам-преку мост што е , цел град чист таму се смрзнато мислиш секој чекор ке летнеш :lol: што ја послушав тетка ми незнам, ама ај да си ја пробам среката-ми рекоа ке ти се јават ок
    неможеш нив да им командуваш, друга држава се и дефинитивно нема шега со нив :!:
    бев да си ги земам чизмите што ми беа на поправка и типот што требаше да ми ги даде не сакае-не сум донела белешка а нивната ја фрлиле |( имало случај кога морал да плати нечии чизми па еднаш на врело млеко ке се изгориш ама друг пат и на ладен јогурт ке дуваш :D се вратив до дома, ја земав белешката и пак отидов во продавницата ама со автобус оти сум ко подвижна заспана убавица и муабети муабети, си ги земав чизмите ама не ми текна дека не му платив на човекот-ме почести 200 денари :$ дома ми текна и со свтобус до дома и сега сум |-) а треба да ручам, да се бањам вечер од партија организираат во дом на АРМ историјата на партијата и да ви кажам дека добив лажичка од Браво капучино-како да знаев дека ке добијам :D

На tweety26, anabel-a, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Успешно исклучување од фејсбук и можност за учење. Време е веќе, планот е да си научам се а после да си уживам со чајче и убавиот поглед од прозор. Следува убав остаток од денот...

For all of you! =)

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Прво споредната работа,пред некој ден збориме со другарката и 'и велам:" знаеш од кога немам решено еден тест математика перфектно...одамна беше,сме остареле'' и и и БИНГО!
    Да не летам многу ,ќе ви пишам за една недела,ил две...

Ви кажав дека го љубам снегот...околу милион пати? ! :^)

:coffee:

Вторник,11.12.2012 нов почеток,нова страст...

...

На Hipster, kravce, Cacy и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    СДК шо убаво си врне снег, мераци невидени :D Па и убаво е кога човек ќе врви по снег, си ја слуша само својата бучава и крцкањето на снегот, покрај тоа се занимава со сопствените мисли или пак невидливо оговара секој човек кој ќе го сретне :D :wasntme: Сега, се ќе е така фино и убаво, ако на човек му е погодено се, па дури и снегот ќе му биде убав.И кога уствари луѓето биле задоволни од времево? Ко е зима, ладно е, никакво е, вакво е такво е,ќе дојде лето, па многу е топло, па не се дише...секакво е, само не убаво и не пријатно и само жалби од истото.Ами ич незнаат да ја видат убавината и во зимата, летото, иначе убавини во сосем други работи се гледат, некои навидум интересни и убави, а некои заслужено убави :D Епа немат златна средина, помеѓу годишниве времиња, која за сите ќе биде убава, пријатна и сите ќе бидат задоволни.Се само нешто им смета, те ова, те она, ами аман...имат нешто што не ви сметат? Немат изгледа, се сметат па дури и времево, а да можат и тоа ќе го променат, ама не може, не може човек во се да се меша.Бре што луѓе ќе беа, животно незадоволни критичари, па и прогнозери на времето и што ќе им е на тв да кажуваат дал е минусна температурата ил не, сами ќе одредат...И после сите знаеле за љубов и убавини и што не, ами како да не...

На kravce, tweety26, ozbilnazena и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Актуелна тема во темава СНЕГ!
    Ама ај пробај игнорирај ја сета снежна белина?! Не е можно!
    Сакам да го гледам снегот од својот топол дом, со чаша топло какао во рацете покрај прозорецот и да му се восхитувам на секое снежно бело парталче.

Убаво е се дури сум дома и немам потреба да излезам и талкам по улиците.
    Не сакам да се расправам со мокри чорапи поради чизмите кои пропуштаат вода, ниту со снегот кој од гранките на дрвјата паѓа точно на мојот врат.
    Го мразам снегот кога се топи и сето сивило и црнило кое тогаш го имам на видик.

Од прозорците на мојата куќа и од сите можни страни и агли можат да се видат најразлични зимски идили.
    Убаво ми е вака.
    Туку ете дошло време да се кити елката и да се украсува домот, запнала сестра ми..
    Одам да помогнам, но кога ќе треба да се откитува ќе избегам трчајќи некаде далеку од дома. Тој дел не само што не го сакам, туку го мразам.
    Сите оние заплеткани сијалички и лампиони.. Не, не благодарам!

На tea4e и sweet-star им се допаѓа ова.
  9. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Сабајле спија и оденаш слушам глас Дадоооооо станиии вонка има снег :rofl: .И јас сонлива со се јорган одма на прозорец.И погледнувам онака сонливо но може да се каже и ќораво,стварно снег.И јас возбудена ококорувам очи и гледам вее снег,како некој да го истура одозгора.Отидов се измив,се облеков за на школо и мајка ми ме викна за појадок.Сварила топло чајче со леп и марагринче.Отидов и честитав роденден,најадов и отидов да си ѓи облечам чизмите,влегува сестра ми гол пиштол-уште во пиџами ми носи снег,а таа смрзната камен.Ја ставив ташната на грб,си ѓи ставив капата,шалот и рукавиците и тргнав на училиште.А незнам како сум стигнала дотаму :D .Чизмите ми се лизгат а јас незнам како одам,арно е што не се зачукав во некоја бандера :rofl: :tmi: .Влегувам во училиштето и сите деца на џам,праат планови за голем одмор а уште први час не почнал.Влегува наставничката цела назимена и почна да се дере зошто не сме биле на место.На нас кога не фати смеа одвај се контролиравме.Станува едно дете и вели "Наставничек ма вонка има снег шо сакаш ти повеќе" :rofl: :rofl:.Цела стаја пак почна и таа вели ќе го напуштам часот и ние сите ураааааааааааааа ќе си играме со снег.Ама кога ни кажа дека во понеделник ќе правиме писмена сите се смирија.После школо отидовме со другарките во парк,се мававме со топки и се забавувавме.Поминавме многу убаво време заедно и послем секој дома.Кога стигам пред куќа гледам моите направиле Дедо Снешко.Му ставиле ворков,тенџере,метла,шал,прачки (раце),маслинки (очи),и му облекле мантил :rofl: .А,надвор толку многу врнеше снег што ќе можеше да те потрупа.Влегувам дома и право се осеќа-топличко.Мајка ми го направила ручекот,ручав,се одморив,учев и еве сега малку да ве читнам.Позз на сите и имајте убав ден :* :* :*

10. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Која нервоза ме има фатено откако станав :tmi:
    Се надевам нема да ми биде цел ден ваков.

И пак ќе речам: убав е снегов ама низ прозорец да го гледаш, ама тоа е лицемерие, ај оди секој ден на работа па да биде: оп да не згазиш на еден мраз, оп да не згазиш на друг мраз, или да се враќаш со рипчиња во чизмите, или да патуваш, па да се мислиш дали ќе ти заглави автомобилот некаде :devil:
    Пробав да мислам позитивно ама не можам :( Нека го стават снегов во некој излог, па нека си оди нека го гледа кој сака. Нека им дозволат и да го газат на тие што сакаат да им крцка под нозете.

И да и кажам на Горде: јас мор уживам во лето, во горештини :devil: И во пролет уживам мор :geek:
    Им се погодвит на луѓево, некој си сакат пролет, некој лето, некој зима, есен :geek:

Уф, уште чувство на вина ми фалеше сега, супер |(

На kravce, Katerinceee, sunfemina и 2 други им се допаѓа ова.
  11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК дека по се изгледа дека имаше право психијатарот вчера кога ми кажа да не испадне на некој ок дечко да му дадеш корпа, а на погрешен зелено светло,а тој од партија што тооолку ми се допагаше сега свакам дека има едно ЕГО до облаци, и веке нема што да се замарам со него :) сега ми е криво што му пишав-ок де беше од култура и да ви кажам дека нај искрено ја ЖАЛАМ таа што му била бивша-со ваков скот :x што се замарам не ми е јасно скролај го и точка :D
    и онака ни на состаноци доага ни на активности, тој ке настрада но сепак негов живот е тоа.

12. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Само јас ли не се радувам на снегот? Воопшто не го сакам. Кал по улиците, прскање, заглавеност во сообракај ужас. Сакам кога е суво макар и ладно.

На anabel-a, Doozy и Inna5 им се допаѓа ова.
  13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    И да и кажам на Ким: јас мор не велам за тебе :fubar: мислам општо, најопшто што може да биде мор :fubar: :D Е незнам колку им се погодвит, ко се жалет, нонстоп, не чини та не чини, ами некој сакат зима, некој пролет ама сите во глобала се жалет, уствари не се жалат, само онака подкажуваат, а тоа да то доаѓа исто :rofl: Е така Ким, јас да ти кажам, должна сум :D :wasntme:

Ми се пријаде... :pizza:

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Моментот ко треба да запомниш 450 различни слики, од кои само 10 ќе ти се паднат на практичен испит. :x
    Практичен испит, бе. :headbang:
    На секоја вежба гледаме по највеќе десетина препарати, а имаме за учење 450. То је то.
    Нека си ја тупнат главата овие од УГД и нека размислат поубаво за нашите способности, кога веќе нема подобри услови за одвивање на вежбите.

На LaBella и rosebush им се допаѓа ова.
  15. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    Временцево,убавко. Но времињава лоши.
    Дојдоа и тие денови глупавоста да се споредува со великодушноста и добрината.
    Сепак јас сум идиот,јас не знам да мразам. А искрено,би научила...

На Biskvita, Hipster и PeaceLoveBasketball им се допаѓа ова.
  16. BettyBoop25

BettyBoop25 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    1.107
    СДК АМАН од снегов не го сакам и точка. Се прават гужви во сообрајќајот, сите се нервозни кога возат се лизга, никој не може да стигне на време, пазат луѓето да не паднат да не се испокршат целите, некои возат како луди кретени, тмурно е надвор темно некако депресијата ми се дига на повисок левел с с с склопка ми паѓа уфф, на некои убаво им да седат од дома да гледаат како паѓа пусти снег и да се воодушевуваат на снегот дома покрај огненце е убаво е убаво, за разлика од некој (пр. како мене и ред други што стануваат со петлите) што одат на работа, да цапаат по овој снег, да гледаат да не паднат да се лизнат, да не каснат на работа, да возат пополека да не се судрат... I HATE SNOW !!! Сакам бре пролет и есен :inlove:

На anabel-a, Glossy-girl, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  17. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Колку и да не сакам снег,надвор е преубаво.
    Сега одам малку на прошетка,да го вдишам снежниот воздух :inlove:

На Glossy-girl, Serafima, blaa и 2 други им се допаѓа ова.
  18. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.754
    Допаѓања:
    17.717
    Ве излажав сите на кои ви реков дека не го сакам снегот.
    Кои радости денес ги поминав :wasntme:.
    Прво, не бев на прв час со уште 3 деца, како демек не сме занеле дека часовите ни почнуваат порано. Се шетавме, се лизгавме, паѓавме уште што не. На школо уште 3 часа скратени, по 30 минути. Интересно поминаа во смеење. После школо пак шетање, мавање, оп-трас, сликање и интересно ни помина.
    Другарка ми колку незнае да си го живее животот бе мајката. Кидела да учи, ќе се шетала викендот :^) Добро бе, викеднот можеби и снег нема да има. Ее..
    И така, многу убав ден денес. :)

На Glossy-girl и rosebush им се допаѓа ова.
  19. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    сакам да кажам дека времево е само за спиење.. :)

20. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    1.016
    како сте мили мои?да ви се пофалам-денес ја зедов факултетската диплома,свечано :) сега и званично сум дипломиран професор по македонски и англиски јазик :rock: имаше фрлање на капи,коктел и се така по ред. е сега да почнам со нервните вести - значи министерот за здравство НЕ Е САЛАМ!значи аман,дебил невиден,го мразам :@ значи јас работам во аптека,во Битола и сега дотичниот господин Тодоров вовел дежурство на аптеки....да се разбериме јас не сум против то да има дежурни аптеки ама да има 2,ко шо имаше порано-една во болницата и уште една во уредот,а не тој сите да дежурат :fubar: 45 аптеки се во Бт и од кај ќе знат бе луѓето која аптека е дежурна во денот ко ќе му треба ( не дај боже да му треба) несалам :fubar: значи драг министре : ко ќе планираш да носиш некој закон убо размисли дали е изводливо то или не,дали има финансиска сотојба за то шо го планираш,а да не прајме дека кај мене на сред бел ден влегват насилни наркомани а не пак навечер......ех министре,министре :fubar: .......така не се спорведват реформи во здравството......извинете шо ве тупам со муабетот ама морав да се олеснам негде.... :D :D бидете ми поздравени :*

На kravce, Katerinceee, Monna.Monna и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.