[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    И јас не се жалам од лето и од пролет :wasntme: :D ,Гбке нели ќе одевме на Хаваите дур не сјоди зимата шо стана :?:.Ај ние да одиме па другите нека го сакат снегот и ладното :D. Колегита и јас сакам пица,дај фрли наваму :wasntme: .
    Туку сакав да кажам убаво е кога ќе се помогне на некого од срце.Јас може да сум причината за една личност да си најде работа,па би била пресреќна доколку се случи тоа ^_^ .Иако јас сеуште немам почнато демек деновиве ќе се јавеле да почнам, аха да ако се лажиме |(.Сепак ми е мило кога некој друг си има успех,а за тој успех сум заслужна јас :emo:.Кога јас ја одбивам понудата бидејќи не ми одговара тогаш зошто на некој што му одговара да не му ја дам приликата да си се вработи бидејќи знам колку е тешко да се најде нешто.Не дека сум совршена и предобра,но не ми е јасно зошто луѓето се толку себични и кога на некој им треба нешто наједноставно не сакаат да го направат тоа. Сакам цело време да се среќни тие околу мене и воопшто да не ја почувствуваат суровата страна на животот.Сонувам многу знам и дека тоа е не возможно,но колку би било убаво кога сите ќе сме сложни,да ни е убаво и да не се секираме за ништо,да си помагаме еден на друг. За жал живееме во такво време каде што побрзо би му заковале нож во грб на најблискиот отколку да направиме за некој нешто добро.ај можеби некој ден ќе го видам и тоа чудо,само се надевам дека ќе е наскоро.

На kravce, Divinebutterfly, Katerinceee и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.524
    Две јајца пржени со ајвар не се доволно. Испржи си барем 3 да се најдиш ко чоек... :geek: :lol:

На Cacy и JoxyTheFreak им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    СДК патењето ви доаѓа обратнопропорционално на самопочитувањето.Човекот го трпи само она што ќе го дозволи.Никој не е единствен на светот.Од секого има подобар.Во ситуација кога гледаш дека нешто не оди,врската,бракот пријателството не е вредно да се спасува и треба да се еутанизира што побргу.Зашто ако подолго време се задржува во живот,го разјадува твоето здраво ментално и емотивно ткиво и лекувањето е потешко.Постои само еден начин да се излечи-со ампутација на дотичната личност од животот,умот и срцето.Чист рез,фала многу и пријатно.Е тогаш настапува период на фантомски бол ,ама тоа е сигурен начин да се излечиш.
    Животнава вистина одвреме навреме ме треснува како кога ќе му залепите на некого шамар. :o
    Медицинските изрази во постов се резултат на дружењето со лекарите минатава недела :geek:

На Moira, kravce, Divinebutterfly и 12 други им се допаѓа ова.
  4. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Волку не сум се смеела којзнае од кога. Дури и сега кога пишувам се смеам. :D
    Седиме сите братучеди кај баба ми и дедо ми на гости. И падна зборот нешто за вицови за плавуши. И братучед ми го прашува дедо ми `Дедо зошто плавуша незнае од каде да почне да го јаде ѓеврекот? Затоашто бил во форма на круг`. И сите почнавме да се смееме. И дедо ми му вика на братучед ми` Внуче а заборави ли дека вујнати е плава? :rofl:

5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Се распишале сите за снегот во Скопје, па слики па тоа фрчи на сите страни. Си се смешкам кога го гледам мое Скопје, потопено во белина си ткае зимска бајка.

Тука се молат сите што пишуваа за магично танц на снегулките во глупавите писмени за зима што ги имавме секоја година да турат по еден лајк. :) И во средно сум ги пишувала, побогу како само за зима и летниот распуст да може да се пишува. Аплауз за сите сакати професори по македонски кои ги имавме. :clap:

Прекинувам да хејтам, одма и веднаш. Си вртам крисмасни песни и морам да признаам дека убаво одат со учење. Решив дека сакам да одам на католичка миса за Божиќ, да видиме и тоа чудо што е. Се раскитија на сите страни луѓево, едни плави сијалички ми светат во соба цела вечер. Елка годинава ќе скокнам, ќе се задоволам со плоштадтската. Си стојам пред излози и си зјапат. Сакам луѓе што се внесуваат во украсување, што четири пати ќе прередат ама на крај се ќе биде совршено. Пазарат ли пазарат, фешти ќе бидат тоа. Се надевам на некоја вечеричка, со купче луѓе, на парче торта од газдарицата и на новогодишни честитки.

На AnaKarenina, tweety26, Katerinceee и 4 други им се допаѓа ова.
  6. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.231
    1.Само јас можам да го заборавам мобилниот во веце, сабота навечер и да одам да го земам пред да затвори кафичот. :fubar: Каква среќа што од толку луѓе никој не го приметил. Јас тоа го нарекувам чудо. Или сите биле пијани па не приметиле :D
    2.Бев на кафе и другиот телефон си го заборавив. Запази ситуација, во истиот кафич |( Среќа се знам со келнерот, го видел и го прибрал, па се вратив назад да си го земам. :@

7. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Колку убаво- цела тема ни е преполна со мислења за Снег! :D
    Па радости од сите страни. :lol:

Инаку СДК го отворам форумов,се логирав,и уште не си го допишав корисничкото името туку нешто закочи и кога гледам на Фемина имало реклама за Вип.
    Девојката од рекламата отпревертена цела,се шекнав и почнам да се смејам како несаглам. :rofl: Истата реакција е и кога ќе ја видам рекламата.

Утре 12.12.2012,а?? :geek: Ќе чекаме 12:12? :D

Ајде доста беше пишување,одам да му се порадувам на снегчево.
    Бај. :hai:

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    606
    ...пред година, две кога се зачленив па и пред тоа пошто ве читав како гостин од поодамна, многу повеќе ми се допаѓаше форумот. Имаше квалитетни теми и квалитетни форумџики и многу работи и научив овде.
    Во последно време, не сакам да навредам никој бај да веј, пошто немам на ум никој конкретно, едноставно не наоѓам дискусии, не наоѓам многу работи и криво ми е.
    Форумов ми беше како место за совет од поголемите дадички, а сега единствено нешто што читам се продукти на месецот, како си ги врзувате киките на косата, колку пати прдете на ден, колку време какате... вашето бебе го хранете со розева или сина лажичка...аман бре луѓе мислам па дај!
    Ок е, женски форум е, има и други интересни теми јас мислам.
    Тоа сакав да го кажам
    Ноу хард филингс, немам ништо против никој, има многу форумџики кои си ги почитувам и тие се и причината што му се навраќам на форумов стално.
    Имајте ми убава вечер. ;)

На AIT, Divinebutterfly, milinna и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Biskvita

Biskvita Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    97
    Многу убаво објаснето.
    Наместо да ги осудуваме нашите родители,треба да се запрашаме дали ние сме или ќе бидеме добри родители :)

Прикачени фајлови:

На tweety26, Katerinceee, rosebush и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Сдк,

И така денес имав можеби 15-20 стебленца праз да ги исецкам и средам, па си фатив да експериментирам. Да научам да сецкам со голем нож како професионалниве готвачи :wasntme: .
    И знаете што?
    Се помачив, ама научив ^_^ .
    Арно ама, го жртвував средниот прст . Што да му правам кога не е мирен и кога оди онаму каде не треба :D .
    Поука:
    За да научиш нешто, мораш нешто и да жртвуваш :wasntme: .

Сдк,

Денес на сите снегчето ни е инспирација. Еве и јас да не останам покусо :D .
    Му се чудам и неможам да му се изначудам. Ѕверчево спие во снегот и буквално на мразот. Што куче ќе беше навистина не знам?!
    Ама оваа година нема лабаво. Има да влечи санка.
    Кој е расположен нека каже :P .

На Hopeful, bittersweet, Micheleljubov и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    СДК дека повторно сум тука :lol: :rofl: Што би кажала друго....хм..хммм.. :rofl: :rofl: Му се радувам ко детенце на снегов,иако почна да ми здосадува и да не ми годи олку ладното време,али тоа што ќе правиш,ќе се привикнуваш.И да,да заљубена сум и среќна со него. :inlove: :inlove: . Толку барем за сега. :rofl: :rofl:

На Divinebutterfly, Katerinceee, anabel-a и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    3.769
    Временцево кој мерак ми го прави :lol:

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Уф, повторно ме мавна метеопатијата.
    Го знаете она чувство кога се бориш да бидеш насмеан, ама не оди?
    Е денес цел ден се церам, ја тегнам устава, ама пуста да остане не сака да се насмее.
    Не паметам кога последен пат сум се смеела од срце и на глас.

И денес сакам да одморам од она што се трудам да бидам. Нажалост. Сакам да бидам подобар човек, ама се уморивам од се. Полека..
    И денес сум уморена како воз да ме прегази, еднаш, па уште еднаш и уште еднаш..
    И од почеток.

Сакам да спијам.
    Сакам да молчам.
    Сакам сите да молчите.
    Сакам тишина за миг.
    Сакам мислите да си ги замолчам.
    Сакам да одам на некое топло место, и да молчам.

И додека овде филозофирам, ми изгореа макароните.
    Сега ќе молчам трЉајќи го тенџерето над мивалник.

Додека го пишувам постов им се извинувам на сите феминки кои ми имаат пишано лп, а сеуште им немам вратено.
    Не ми оди пишувањето деновиве. Ќе ви вратам до утре сигурно. Само да се отрезнам од тагава.

На bittersweet, kravce, Divinebutterfly и 14 други им се допаѓа ова.
  14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.754
    Допаѓања:
    17.717
    Музичко, музичко кога да ти ги сфатам тие вежби мелодиски и ритмички. Едноставно неможам да ги сфатам бре :doh: :doh:

На Serafima и rosebush им се допаѓа ова.
  15. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048

Кога ќе ја земам возачката :!:

На Katerinceee, curlygirl, Cacy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    А мене која нервоза ми ја ствара ... уште клаустрофобија да не мавне :devil: |(

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    29.482
    Имав долгичок депресивен период и се ме тераше на плачење, и не ми се стануваше од кревет, буквално.Секој ден и кукав на мајка ми дека сакам да го преспијам денот,а мајка ми ме влечеше од кревет.И имав причини за периодот, далеку од тоа дека така ми текнало па ајде ќе си драмам.Ама многу е битно да имаш подршка во животот.Да не беше мајка ми и секој ден да не ми викаше се ќе помине, и ќе биде подобро, искрено не знам колку долго ќе се влечев со депресивните моменти.А малку зборови треба за некој да те потикне да се бориш,да не се откажуваш така лесно.

И знам дека многумина поминувате низ тешки периоди,но се е минливо :)

На tweety26, rosebush и pamelche им се допаѓа ова.
  18. Biskvita

Biskvita Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    97
    Што вака,сите сами на снегот... |(

19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    СДК ... кој не е сспособен да воспитува и да гледа деца и нема добри гени да му пренесе, нека не раѓа и нека не прави. Им правите штета, никаква услуга ... а на околината стрес тест заувек.

На tweety26, Hipster, K.Mari4ka и 5 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    СДК дека хитно ми треба помош за француски.
    Ве молам ако некоја од вас има желба да ми помогне, да ми пише ЛП.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.