[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.776
    Снег во Скопје? Не,не,не. Ништо не е тоа.
    Дојдете кај мене во маало да видите, метар снег, коли затрупани, најминималната длабочина е 40цм, нема помалце, не знаете колку е прекрасно!

Јас уживам во ладно, за човек како мене на кој сонот и спиењето му се едно од омилените активности, нема поубаво.
    Кога навечер ќе си легнеш под јорганче и ќебенце е толку удобно и пријатно, што не се споредува со онаа борба за воздух во лето навечер, кога и гол да се соблечеш со сите четири на различни страни пак ти е врело и око не можеш да склопиш.

Денов ми беше турбо, исполнета секоја секунда, а сега кога си дојдов дома ме пречека најмилото гостинче кое за прв пат доаѓа овде, внука ми. :inlove:

И така ви велам, не знам за Вас, ама мене зимава ми е многу љубовно годишно време, посебно овој и наредниот месец...

На bittersweet, L-enna, kravce и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    СКД ... дека купив новогодишни честитки[​IMG] јууухууу многу сум среќна. Едвај чекам сега да почнам да ги пишувам и од понеделник и да ги делам на малите дечиња кои максимално ќе се радуваат на нив.[​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG]

На Serafima, butterfly33 и tea4e им се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.754
    Допаѓања:
    17.717
  4. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Во услови зачинети со зимското расположение и празничната еуфорија. јас сум таа истата не му се радувам на снегот само мрзнам, можеби затоа што јас не му се радувам на снегот (со причина) не можам да ја разберам среќата кај сите други..
    Имам вишок на енергија и никаква идеја на што би ја потрошила, досадава почна да ми го нагризува мозокот па уште малку ќе станам џаболебар што само спие, јаде, пие и седе на компјутер правејки ништо корисно!

5. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    И во овие прекрасни зимски моменти,ми недостасува само да се одморам на нечиви усни. По можност неговите...
    Кога имаш некого,ни овој студ,ни студот во нас,не може ништо да стори. Смирувачка прегратка која истовремено значи и заштита,и љубов. Безнадежно-бескрајна љубов... љубов која некому му е дрога.
    И секогаш кога сакам да одам на рехабилитација од тоа,не можам. Навлегло во сржта и не изглегува. Нема против-отров. И нема да има,никогаш.

На L-enna, Serafima, DeMelo и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.984
    http://www.time.mk/read/4c2917db67/f8fd ... index.html

Поштувам, поштувам практични луѓе! :rofl: :rofl:

Денеска арно.
    Ако навистина биде -19 во четврток и петок, жалам, ама пештерава моја не ја напуштам. Кој сака нека дојде, примам гости, ама никаде не одам. :rofl:

Нааааах, одам да бидам мрзелива и да читам книга. :wasntme:

Видиш како се уживало во снегов кога си дома, на топло, сите се дома, никој нема по патишта. Утре пак ќе се нервирам, ама сега за сега.... суперишка. :D

На bittersweet, Serafima, kravce и 16 други им се допаѓа ова.
  7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.771
    Допаѓања:
    24.528
    И јас се израдував на снегот ко некое мало дете. Сабајле на факултет со колегите се мававме со снежни топки, ко луди се смеевме :D
    А со него, веќе 4та зима по ред заедно го дочекуваме првиот снег :) Само нека потрае...

Инаку, добра сум, за една недела ми почнува колоквиумска недела и едвај чекам да заврши! Имам прекрасни планови за НГ, само да ми се исполнат!
    Исто, си зацртав и некои нови цели за новата 2013, па се надевам ќе успеам барем пола од нив да остварам. Има време.

Така јас на кратко да ве видам што правите, како сте, и да ви кажам да не се нервирате толку многу за снегот, еве кажаа дека до НГ нема веќе да видиме снегулки како беснеат :)

На Divinebutterfly, tweety26, Katerinceee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Ни јас веќе незнам по кој пат, зборам за снегот. Да, да. За снегот!
    Епа ти се мочам у снегот. :D Денес се изнаодев, за цела недела. Наместо да скратам, јас сите можни патишта ги проширив, за да избегнам секаков вид на скали, удолници и плочки.
    Ти се плукнам во тоа удолницата и тоа скалите пред школо. И ти се плукнам у тие топки снег, што ми ги спуцаа во фаца. Па добро бе, кој паметен толку ги вртел скалите што се пред школо? Што не ставил внатрешни? Можеби и 10 минути ми требаше, да се качам до горе, скала по скала. Ко мало дете. Сега десна, сега лева, оп друг сакала. Е свашта... Зошто нема од оние скалине што сами те качуваат угоре? Ќе си застанеш, и тоа те носи до горе. Жими све, изум сум. :!:
    И не е фер. Никој нејќе за рака да ме држи. Елена, со тебе и на прав пат да одам, ќе се утепам. Ај молим те, подобро подалеку од мене. И така, forever alone си се придржував за дрво, за зграда... за се` што најдов пред мене. :D Луѓето ми се изнасмеаа наоколу, кога слушаа како им довикувам на другарките. Митро ма, Митро! Дојди ваму. Мори! Митро! Не брзај. Абе Митрооо! Ај назад. Ееееј Митро, ај држи ме. Абе Митро, ај не се лизгај. Абе ти, ај не оди 5 метри пред мене. :doh:
    Утре, ако не почнам да ползам по скали-еве на. Кај и да е, ќе завршам вака.

На anabel-a, Serafima, kravce и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.424
    Ти се лизгаат нозете и со чизмите за на снег?
    Па да бе, чизми за снег се, не за мраз, нас ни требаат лизгалки за мраз, деновиве не чизми.
    И доста за временска прогноза муабети, се осеќам као таксист, коа ќе почне да врти муабети за временска прогноза у задња недела...
    Муабетот ми беше дека многу малку се обрнува внимание на образование, квалитетно.
    Сите трчаат по дипломи, бодчиња,оценки, одвај чекаат да ги испијат кафето, да најдат прашања или да купат семинарска по што е можно помала цена за поголема оцена.
    Жално е што те праат будала што сакаш научиш нешшто за себе,што остануваш до крај на предавања, што си одовил 1000ка за да си купиш оригинал книга наместо за цигари или за едно искачање.
    И после ќе бидеме силна држава глуп народ, епа немој некој да ми каже дека не е така.
    П.С Апел до градончалникот или кој и да е надлежен орган да фрли малку сол кај факултетине кај битпазар, зашто ќе не има на телевизија за некој ден, група млади студенти групно испокршиле нозе, раце, кичми....
    После 5 се стемнува а ние во 8 коа се враќаме прст пред око не се гледа, ќе се утепаме еден ден осеќам :x

На anabel-a, kravce, Divinebutterfly и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.567
    Ништо... *тажно го симнува ЕУ знамето*

Абе, осеќам јас до година ќе се омажам. Не знам со кого,ама ... така ми стои мене чувствово. Изгледа џабе се противам, рикам, се занесувам. Све муабети за деца правам у задно време.
    Заинтересираните нека ме контактираат по ЛП!

Се бара маж што ќе се ожени за мене! Пожелно е милом,зошто ако биде силом...

На Serafima, kravce, Katerinceee и 4 други им се допаѓа ова.
  11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Горделивоста е тоа што не ги остава убавите круши да се ''изедат'' меѓу себе !

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Не сум забегана, само понекогаш забегани мисли ми пролетуваат низ главата.
    Додека вечерав ги гледав татко ми и сестра ми..
    Си помислив колку е краток животот и колку овој миг е скапоцен.
    Изустив: МНОГУ сум среќна што ве имам во својот живот! Овој краток живот, јас го делам со вас. Ве сакам!
    Ме погледнаа, се насмевнаа и кој знае што си помислија?
    Си поставив самата на себе неколку прашања, но не најдов одговор.
    Го цениме ли доволно она што го имаме крај себе?
    Го живееме ли животот како што треба?
    Дали сме свесни дека секој миг е скапоцен и животот не е бесконечен?!
    Добив желба да го грабнам секој миг кој следи, себично и стрвно како да е последен миг од мојот живот..
    Ехх.. знам дека после се она што ми падна на памет ќе поминувам повеќе време со своето семејство.
    Тоа е најдрагоценото нешто што си го имаме.

На Ana.Jones, ines.h, Moira и 14 други им се допаѓа ова.
  13. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Се е во ред ,под присила сфатив дека суштествата со ниско развиена свест и совест и не биле реткост на денешницава.
    А толку бев уверена во спротивното...

Ах кутрата ,наивна Маршелин :( ,верува и верува во своите бајковити сништа и претстави за овие самозвани хомо сапиенси.

На tweety26, crazylady и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  14. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Колку е тешко секој ден да се будиш со оној жиг позади, што некој насила ти го врежал. Сонувам, како тие проклетници повторно ме фатија во стапица со желба повторно да ми наштетат. Ми љубомораеа, ми љубоморат. Зошто бре, не се потрудите и вам да ви биде убав животот? Ја сонував онаа ужасно злобна фаца, ми се доближува и се заканува дека секој момент од животот ќе ми го уништи. А што им уништив јас? - Ништо. Само им наивно им верував и им помагав.
    Дал беше сон или полусон? Цел ден размислувам на тоа. Сакам да побегнам, далеку !!!

15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Што јадете во моментов?
    Што ви се јаде во моментов?
    Што ви се пие во моментов?

Зјапам едно добри 10 минути и не сфатив уште што е поентава на темиве.

На antonina, Serafima, Lov3 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    http://www.motika.com.mk/index.php?opti ... &Itemid=24

Ајде дојди кај нас, докажи, и чичко кумплук одма ќе истрча, автобусот сам ќе се возе, со оглед на тоа дека ние немаме метро нели, или возот, сеедно :D
    Курви, едноставно светот без нив, не би бил ист!
    Нека ги има, ама да можам, по незнам кој пат ова пишам, би ги заколила сите до една.

А да не зборувам па за дечко и девојка што ќе се возат заедно, инциденти на сите вести ќе има, сигурно и до ќотеци ќе стигне работата :D
    Аххх мотика, ти ако не ме расониш, нема кој друг, имајќи ја во предвид и мачорката до мене, што е во длабок зимски сон.

17. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Колку си површна само!
    Па преку храната се познава перцепцијата и хоризонтите на едно битие за животот,љубовта... :!:
    Лажам,темите се жива смешка! :D

На Ognenija, Serafima, MarchelineAmaru и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    СДК нема шанси човек да не се изнервира, невозможно е |(
    Ах што ми се вежбат уште зумба.... :dance: :dance: се заразив со зумбава :wasntme:

На MarchelineAmaru и tweety26 им се допаѓа ова.
  19. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Животот е далеку од совршен,но убав е за живеење!
    Или барем јас се тешам така кога уживам во среќните моменти кои во овој период ги имам во изобилство.

Секој ден приказна за себе.Секој ден исти работи а ептен различни,ми се случуваат во животот.Елката е подготвена,уште да се пријават кандидати за да ми остават некое пакетче под неа.Од секогаш сум им се радувала на таквите моменти.Да ми завршат полагањата ќе напишам и новогодишни честитки.
    Еуфоријата беснее во мене.Носталгии ме пукаат од сите страни,си се тешам дека ќе поминат.

Денес се запрепастив од коментарот на еден колега од факултет.Седиме на кафе,а мене нозете ми смрзнале.Ми вика што ти е,му кажав дека нозете ми се камен од снегот.Во иронија ми кажа "Епа така ви е кога купувате чизми од Шутка за 500ден. ќе си купите како мене од 2000 и ќе немате гајле", :puke: |( мислам кој муабет човеку....

Ве поздравувам до следиот мој пост,кој сигурно нема да биде за брзо време.

На Ana.Jones, MarchelineAmaru, Serafima и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Колку само ја обожавам зимата, неописливо, едвај чекам некоја од наредниве вечери да заврне пак снег и додека врне јас да одам по снегот, да крцка под нозе, слушалките на уши и да слушам некои смирувачки песни, да одам по улиците сама, да уживам во моментот, да се исполнам со енергија, да си ја смирам душата...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.