[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

И така мојата фасада на нарцисоидно копиле која ја градев со години полека се распаѓа пред луѓето за кои и првенствено ја изградив.
    Се повеќе на виделина доаѓа мојот чувствителен,фрагилен карактер кој го криев се со цел да не ме повреди никој.
    И криво ми е. Многу ми е криво.
    Се чувствувам празно и покрај многуте пријатели со кој секојдневно сум опкружен. И боли кога си на работ на солзите,сакаш на некого нешто да му кажиш,а едноставно немаш на кого,и горделивоста не ти дава да го измачуваш некој со своите проблеми.
    Секој ден,исти лајна... Досадно и монотоно. Неиздржливо. Одсекогаш сум копнеел по промена ама сега ми треба за да се спасам себеси и здравиот разум!

LilBaby, Shelea, Doozy and 11 others like this.
  2. Annath

Annath Форумски идол

СДК, Нова година, нови почетоци... или не? Ќе видиме.

Како и да е, мразам снег и зима. Камо да беше август :|

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Комшијата за кучето хаска - цела ноќ квичеше,сака надвор,јас го внесов да се топли,тој сака надвор... И како да не му удриш некоја?! |(

Само Хипстерите од МОФ можат да знаат кој е Рави Шанкар... Јас лично прв пат слушам,а они известуваат за него...
    http://www.radiomof.mk/pochina-ravi-sha ... a-legenda/

Edie.S likes this.
  4. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Охохохоххо само да видевте колкава насмевка имаше на моево лице кога видов светлина низ прозорецов, радости бев, си реков уф се стоплило временцево малку...Веднаш истрчав надвор, и таа насмевката веднаш се преврти наопаку кога ме удри еден ладен бран... Пф и пак ќе кажам дека воопшто не го сакам овој студ...Џабе и е убавинава на зимава, бело е се, кога студи џабе...
    И сакав да споделам една случка од вчера. Слушам на Тв кажуваат за чистење на патиштата, биле исчистени, АВТОПАТИТЕ проодни. :fubar: Чисто е да, ама за тие што не излегле да патуваат. Човече, релација Прилеп-Битола со автомобил 1ч. и 30 и кусурот минути.Ејјјј, :!: не треба многу офардалаци на ТВ.
    Нејсе, го заборавивме тоа, битно свечениот чин со дипломите го стасавме, ги фрливме капите се изнасликавме.
    Сакам да кажам дека убавите моменти секогаш прават да заборавиш на лошото на се што те мачи...
    Ех, камо на сите да ни се случуваат само убави работи, ако е така тогаш....можеби ќе почнам д ја засакувам зимава :?:

Serafima and tweety26 like this.
  5. vitomir

vitomir Нов член

2012 е годината на сексуалната еволуција на жените, пишува весникот "Дејли мејл".
    Односот на жените кон сексот буквално се сменил за 180 степени во последната година, велат сексолозите.
    Статистиката покажува дека 50% од жените почнале да прават стриптиз во спалната соба на своите партнери, нешто што не го правеле никогаш претходно.

MarchelineAmaru and tweety26 like this.
  6. Loritaa

Loritaa Истакнат член

12.12.2012
    На овој ден пред 3 месеци започна нашата врска.
    Многу работи се случија за овие 3 месеци.
    Ми влезе под кожа мојот човек.
    :l: :l: :l: :l: :l: :) :) :) :inlove:
    И
    само
    ке
    кажам
    дека
    сум
    среќна
    што
    го
    имам
    до
    мене.

7. ljubam

ljubam Популарен член

Љубов, најголем подарок и најголема жртва. Колку што знае да боли, знае и да те направи среќен. Чекањето знае да биде многу споро, и нефер... зошто те заглавува во осаменост, одалечена со илјадинци километри од нив. И се' е жртва за опстанок. Како и да е, ја чувствувам нивната Љубов, од далечина, ми фалат, ме тераат да посакувам и да правам работи за да се смени се', побрзо..

8. tweety26

tweety26 Популарен член

Кога станав го погледнав временцево од прозор и си реков денес убаво ќе ми почне денот.
    Како не... :D Уште од сабајле мама со правосмукалката ме чека на врата и видов не видов станав и почнав да чистам. :D Како гимнастика ми дојде по сабајле тоа. :D
    Добро ај тоа,не се лутам нема зошто.Знам дека ќе биде убав денов,се разбудив смеејќи се. :wasntme:
    Идам јас да доручкувам и да си го испијам првото утринско кафенце.
    8)

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Како да се преживее со чувството на недостаток на внимание,љубов.Зборовите можат да бидат потешки од ударот на чекан.
    Велат мали деца,мали проблеми,поголеми деца ОГРОМНИ проблеми...признавам дека можеби не сум дорасната за улогата на мајка.Нејсе,тоа и не е мој избор...само што едноставно навредите ти го параат срцето,и те тераат да гледаш ниско,да се чувствуваш виновен...
    ...тешко ми е боже мој,помогни ми...

10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Станав рано наутро се облеков се спремив-и нели за да биде полесно-имав закажано на гинеколог си облеков сукњичка и нормално чизми со штикла за да изгледам убаво :) а надвор лизгаво леле мајко
    и кога требаше да ми зема примерок докторката за тестот за Хламидија-нели ја имав па се излечив па по некое време пак да проверам, мислев готово-крај-ко малине дечиња ја молев да биде нежна(од секогаш МРАЗАМ гинеколог, што се родив женско незнам) а нели како што е најнормално треба некогаш во животот да станам мајка-порагање со коњска доза на анестезија ке биде-не размислувам сега за тоа, ама некои мисли сами прелетуваат низ глава. Ми го дадоа брисот, упат, книшка и на Микробиологија сама да си го однесеш и го однесов а на Клинички лизгаво-незнам како отидов и се вратив,а еден повозрасен човек кога ме виде така преплашена ме праша дали ми треба помош и нормално го одбив :D сама можам и успеав некако. Резултатите следната недела ке бидат готови ми помогна малку една жена за да не паднам фала навистина :) :* на вракање и баш во Центар сретнав една колешка од факс, и по игра на случајноста го сретнав и Влатко Илиевски-и ако бев со малку поинаков имиџ (очила и топлинки на ушите)таа што го заменила со Пеце Наумовски била ептен будала преубав е , да го посакаш до тебе, поразговарав со еден од најпознатите визажисти во градов Лидија Перчинкова ја имам гледано уште од времето кога бев на Орифлејм дистрибутер, ако може да ми помогне за хостеса кај нив, со насмевка мислам дека само ме утеши ама ај да се обидам-после да не ми е криво.

и ме изненади тоа што потпретседателот не ми го избришал коментарот за тоа дека хороскопскиот знак е важен ама после 25тата година е поважен подзнакот :) а по песните што ги постираше нешто му се случува во срцето, не е камен како што мислев :lol: да ме слушне некој , готова сум :| :rofl:

mims-89, anabel-a and Doozy like this.
  11. Barbie.g

Barbie.g Активен член

Сдк неможам повеке,неможем,се ми е преку глава.Веке ми е доста од се и од секој.Искрено веке не ме боли ни за учење,ни за школо,не ме брига.Што ке правам незнам,ама вака веке неможам,веке за малку и во депрсеија ке паднам.Сите се расипани (чест на исклучоци),бетер се од животните.Само да оговараат,да те понижуваат.Е доста е веке,доста!!! :( :(

12. Ingvild

Ingvild Популарен член

Полн автобус. Нема веќе место за седење.
    Стојам баш до врата. Стои и тој.

Доаѓаме до наредната станица. Се направи гужва - почнаа да се симнуваат, да се качуваат.
    Јас и тој се прилепивме еден до друг. Телата ни беа целосно припиени. Се гледавме во очи.
    Неможев да одолеа. Преубави му беа. Сини. Па и одраз од сонцето... Ми се чини дека видов и мало оганче, она знаете како во филмовите кога некој е наљутен.
    И да бевме на друго место, да беа други околностите - ќе го залапав ! Ама вака, автобус, при толку луѓе...
    Знам дека истото го почувствува и тој. И кој знае уште колку време ќе си се гледавме да не ме турнеше една бабичка за да се симне со нејзината огромна торба.
    Ме фати и пак ме долепи до него. Бабата ми се извини, а тој слатко ми се насмевна. Му возвратив.
    А во глава - триста филмови си свртев. Веќе бевме сами, голи, ме галеше, се најде врз мене...

Мислам дека е доволно.
    Не продолжувам понатака.

Сакав само да кажам дека не е фер што имаше толку хемија меѓу нас, а кој знае дали некогаш пак ќе го видам.

Синоок, успеа за 5 минутки да разбудиш во мене нешто што останатите со месеци не можеа.
    Само се надевам дека некогаш пак ќе те видам.
    Е тогаш, нема така лесно да ми побегнеш :P

13. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Секоја чест на модераторите се појави некојси е**** во темата Должина на машкоста......само што го прочитав мислењата и излегов од темата, ама ме изиритира и ај реков да му пишам нешто и од пак на темата кога не сака да ме вклучи си викам што се случи па јас има 18+ :lol: .......кога тие му ги бришеле мислењата :D ........човеков изгледа мислеше дека форумов служи за рекламирање на половиот орган........БОГ ДА ЧУВА

14. Spell

Spell Популарен член

Се, се дознава на крајот на краиштата. Ова ми дојде како од господ пратено. Како да сака да ми ги отвори очите жими се. Уште неколку саати и сакам да дознаам.

Kad je steta nek je lom.

Serafima likes this.
  15. cveke123

cveke123 Истакнат член

Ме избра за да играм ракомет за школо - голманка :rofl: Оценките се на прав пат, и дај боже така да остане. Времево си минува брзо и уште малку распуст. А токму кога посакував нешто, и тоа се случи. Радости! Морам да кажам дека сум задоволна.

Ми се допаѓаш, декември! :P

Glossy-girl and srcekrsacka like this.
  16. Inna5

Inna5 Популарен член

Денес е 12.12.2012 , замисливте желба во 12:12 часот?
    СДК конечно еден ден послободен,на раат да се наспијам,да видам што има во чаршија,па да учам.
    Наредната недела ќе биде ужасна за мене!

17. CIA

CIA Популарен член

И јас да напишам нешто за годинава која изминува...да напишам колку беше посрана,ужасна,и колку многу се надевам дека следната ќе биде барем малце подобра од оваа...порано многу го сакав овој период,па украсување на елката бла бла..сега ни елка сакам да видам,ни па имам во план да ја ставам да ми стои во соба...ни ламбички,ни лампиони или пак тезгите кога ќе ги стават (ехеее,порано секој ден минев и си купував по некоја ситница,неможам да опишам колку само ме исполнуваше кога ќе се прошетав околу нив,па лампиони загледај,па украси,па честитки...)ништо од ова не ми предизвикува возбуда како порано.Ја нема таа новогодишна,празнична еуфорија кај мене...
    Посрана,посрана,страшно посрана година!

Hipster and Adi888 like this.
  18. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Тактика на гости:
    -Може чаша вода?
    *Сакаш сок?
    -Може ;)

Glossy-girl, Cacy and Serafima like this.
  19. Macushkaa

Macushkaa Нов член

СДК имам јаки техники за препишување. :D

K.Mari4ka likes this.
  20. Libera

Libera Популарен член

Моментот кога си четири години над границата кога официјално спаѓаш во групата на возрасни лица и сеуште те прашуваат дали си полнолетен.
    Ај да се лажам дека ми годи младоликоста. Not! |(

Cacy, Serafima and karenin like this.
Thread Status:
Not open for further replies.