[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.630
    Допаѓања:
    185.298
    Епаааа....иако допрва почнува да зема замав...стварно не го можам ладново!!!!! Каков чај, какво топло чоколадо..си сипам црвено вино и кулирам.... ми се сака бре!! :D па и ми се може...додека има де! :) тоа ми е едно од ретките задоволства шо си ги приуштувам последно време..
    ...и да.. слабо новогодишна еуфорија, некако едвај чекам да помине и тоа.. секогаш поише сум го сакала периодот шо следел потоа, отколку фамозната новогодишна ноќ.. и да, иронијата е во тоа шо сум атеист, но Божик го сакам, ...и не поради верски причини, туку некако тој ден секогаш ми го обележувале личности шо ги сакам и без кои животов би ми немал смисла.. Чиирс ;)

2. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Кога се сликаш за лична карта
    ps(се чуствувам како да сум офф топик сите некако како да ве мавна новогодишната еуфорија) :D :D :D

На Ph0enix, Glossy-girl, imelda и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.616
    Па и тоа не е нешто страшно, се додека си искрен сам со себе.
    :)
    Барем правиш како што чувствуваш, а не по секоја цена да си нешто - што не си.

На Peppermint и cinderella5 им се допаѓа ова.
  4. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.305
    Сум имала сјај во очите. :wasntme:
    Променета сум била, сум зрачела со топлина така ми кажаа неколку личности денеска.
    А јас само си се смешкав, онака од душа.

Почнав да ги шепотам среќните мигови, онака себично, да не ми избегаат, да не ми ги украдат.

На L-enna, CIA, Moira и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.567
    Не,не,јас знам дека не сум најголемиот страдник на земјава,ама предолго чекав големи,ГОЛЕМИ работи, живеев од семејна среќа, надеж и желба само за здравје. Ама годинава,бога ми, ќе ми опрости светов. Плановите ми се големи,а бога ми редот е таков. Кој ќе плаче, нека плаче, ама јас апстинирав од големи желби и планови, јас знам дека нареднава година ќе ми се случуваат само убави и ГОЛЕМИ нешта. Доста беше од малечки. Оти,малечки,малечки, мора да се случуваат,инаку што би бил животот?! Сега сакам големи, многу нескромно. И стварно не ми е гајле дали некој ќе се навреди, повреди или ќе му закриви, зошто многу често знаев да одбивам работи кои ми припаѓаат за да не повредам некого,е тој некој да си го дрпне после, а знаев и да поделам заслуги со други кои не заслужиле. Епа,нема веќе. Знам дека е тешко да се промениш,особено кога си јак на зборови, ама сега еве душава веќе ми сака така. Ете ми вика, жедничка сум за такви ми ти нешта, нејќум да ми ги делиш *играчките* со други. За да те слушам намири ме прво мене,па после ќе имаме енергија и другите да ги направиме среќни. Се тоа ме оштетуваше и емотивно,психички,но и материјално, ама сега веќе фак оф злобни луѓиња!

А башка, и не захтевам, реалните и објективни вистини говорат и го потврдуваат тоа. Нема да кажувам за истите, нека бидат, нови и миризливи, спакувани во воздушни меурчиња за пукање. Поставив ултиматуми и сериозно бев сфатена. Мене ме облева оптимизам, но и нервоза и нетрпение. Тоа ми е маана, имам растегливо трпение за работи што не треба и големо нетрпение за работи што треба!

Tака што свету,давај! *шири рачиња* И не ми праќај елфови, сама ќе си носам све, пошто немам доверба у тие мали,перверзни џуџња,лани за гз ме фатија!
    Јас очекувам само убави нешта и посакувам здравје,многу здравје за кое и најмногу се плашам!

На bittersweet, Johny, mims-89 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. kika13

kika13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    104
    Епа СДК дека сум си многу среќна. После едномесечно вежбање за натпревар конечно во сабота е долгоочекуваниот ден кога мојот талент ќе биде истакнат :) Да, ќе пеам, ќе го претставувам моето училиште на натпреварот помеѓу средношколските бендови во Универзална Сала :)

Епа женски држете ми среќа да не се обрукам :D
    И да не заборавам, сите феминки се поканети, влезот е бесплатен :P

На Ana.Jones, kravce, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Relationship status

*Single
    *Taken

*

На CIA, cinderella5, Edie.S и 2 други им се допаѓа ова.
  8. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Добра нок на сите ви испракам [​IMG]

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Имам многу голем проблем, кој се решава а јас можеби не ни сакам да се реши. Имам многу голема мака. Ќе сакам утре да биде тој ден. Не знам, не знам тешко е...

10. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    Можеби некогаш помислувам дека сум сама на светов. За миг замижувам и велам,да сама сум, сама можеби изгубена во целиот небесен свод. Ги отварам очите силно и го вперувам погледот во луѓето, шетам низ мислите и барам слики од оние кои јасно ми кажуваат дека не сум сама. И не сум. Затоа ги отварам очите силно и пак погледнувам, мене ме сакаат и јас сум среќна!

п.с Убаво ми е понекогаш со ваков текст да си се олеснам кога ќе си напишам нешто :D

11. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Годините ги носат достоинствено, само оние кои ќе остарат достоинствено!
    Добра ноќ..

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Ајде вака.
    Сум идела за Нова година по кафиќи, по дискотеки, и последниве ми беа по журки.
    Шо да кажам освен дека не памтам последните 3 - 4 години да не ме болат нозете, да не сум премрзнала, да не сум била најадена ни релаксирана.
    Ама години беа тоа.
    Години кога сакаш да си виден, дотеран, пиц пец топ шминка и фризура, да пиеш да лудуваш, да шмекаш да муваш :D
    Шала на страна, дива и луда сум по природа, и ете на времето, пубертет плус, женска луда глава, толку и треба, и сум си идела на што ми текне.
    Но, еве ме годинава, каде се возбудувам што ќе си одам дома и ќе ја китам елката со мама, што ќе пратам честитки, што ќе ги возам малите деца со санки по улицата кај мене и што за Нова г. ќе бидам дома во Неготино, во пижами, или ако имаме гости, во тренерки :) Со добар филм и многу јадење и пиење винце и Пепси(у последно време сум манијак по Пепси и како Лилит по кит кет)...
    Искрено, не сум у тој фазон годинава, можда да беше дечко ми слободен а не 3 смена, бар ќе се средев, дотерав и со него домче, истата комбинација како и во Неготино, ама времето кога ми се идеше по кафиќи и диска ми помина?! Ретко многу ретко знае да ме спука желба да испаднам некаде така и последниот пат не ни испаднав во диско, него винарија во стара чаршија, мх мх мх мераци, пилешки прсти со црно вино, после пица со уште црно вино, и на крај само црно вино, и јас сеуште трезна :)
    Но...со преполн и стомак полн со каење за стореното злодело!

Второ, што ми се кажува е дека денес сум пре пре преморена...
    Незнам за вас, но мене психички ме изморуваат семинарските работи, што стигна до тој степен да го избркам дечко ми од одма, грејниот замина на другиот дел од градот за да имам повеќе време да куцам и куцам...знае дека го сакам, ама ова е исто така битно, злато од дете, полн со разбирање, и некогаш построг од мама.
    На пример, денеска, решив да си го земам слободен ден, да не идам на факултет, толку ми студеше, толку многу ми беше удобна топлата постела, така добро бев завиена со него во 3 ќебиња....
    И малиов се буде, и ми вика ајде заминувај, не се заебавај!
    Јас :tmi: :?: :| |( НЕ ОДАМ, МИ СТУДЕ ]:) СПИЈ!
    Ме гушна и почнавме да разменуваме страсни допири, но таму завршивме, не памтам што се деси само знам дека се разбудивме после 5-6 часа, свежи и наспани, што мене ми идеше најмногу у прилог, да си куцам цел ден ;)

И еве го сега, си дојде, си го успав, и време е за релакс максимус....сериите мои 8)

На bittersweet, ozbilnazena, anichka94 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    вчера на медотација најголемиот дел од жените и девојките се поделија во која кола со кого ке си оди до дома-да ни помогнат да не мрзнеме ко гревчиња а имаше и такви што останаа повеке и си отидоа сами-едната кола беше преполна а во другата бевме јас и сметководителката од гифт шопот каде бев на замена од женски а од машки менаџерот и еден од вработените во продавницата што се наога пред гифт шопот.

додека траеше вожњата размислував колку угоден живот имаат тие луге-менаџерот и другите главни-имаат свој бизнис за алатки а таа што е од жените главна, е сопственичка на компанија за неколку вида на производи-на секој џој деј типов е прв, скијање, уживање блазеси му а тоа што вози џип и + има и друга кола тоа е друго. Да познаваш такви ликови, а да си обична девојка која се бори да најде нормална работа за да почнае да си го гради животот.

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Кога го глеаш како ќе да си заразен со .

СДК добро утро на сите :)

Прикачени фајлови:

• untitled.JPG
      untitled.JPG
      Големина на фајлот:
      2,6 KB
      Прегледи:
      257
    • untitled1.JPG
      untitled1.JPG
      Големина на фајлот:
      2 KB
      Прегледи:
      257
    • untitled2.JPG
      untitled2.JPG
      Големина на фајлот:
      3 KB
      Прегледи:
      257
    На mims-89, Mishela, Hipster и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    СДК...Во овие предпразнични денови,кога некоја магична свеченост лебди во воздухот…раѓа во нас блажени чувства.Раѓа надеж за нови посреќни дни,надеж за едно посреќно утре.Од длабочината на срцето, посакувам зад себе да ги оставиме сите тажни денови.Нека станат блед спомен на нешто што било и поминало,нека секој следен миг биде...празничен...нека биде праведен...нека биде спокоен...исполнет со радост и безгрижност.Драги феминки имајте убав ден, и прекрасна атмосфера во вашите домови.

16. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    не се секирај,што е твое ќе си дојде само не губи надеж ;)

17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    не губам надеж само кога си во друштво со такви фаци се чуствуваш ко обично штрафче кое не си го нашло своето место под сонцето

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  18. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    1.016
    Битолава кочан ладна.......... - 19 оууу јеааа :rock: :rock: како сте феминки?како се справувате со хладночата? :) јас да се пофалам вчера го сефтосав сенгот :D си бегав од 2 смена,од на работа,заедно со татко ми и си праевме муабет нешто и мене ми се сплеткаја нозете и пуф на земја :lol: :lol: неможев да престанам да се смеам,а татко ми ваков :^) :fubar: и сега се смеам ко ќе ми текни....имајте убав ден :hai: :*

19. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Убаво е да се чека нешто во што сте сигурни дека ќе дојде. Во животот сме чекале разни работи, сите тоа го знаеме, а секогаш сигурно доаѓала само Новата година ....

Мразам кога пропуштам повик, и баш во моментот кога ќе се јавам од другата страна ми прекинале.
    И кога во истиот момент ќе свртам, ѕвони милион пати а никој не се јавува.
    Што точно направи откако не одговорив - го фрли телефонот и побегна?
    Како и да е, за брзо време ќе заsвони на врата :D

На Neytiri, Gordana10, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    СДК ... дека за жал темава се повеќе и повеќе ми заликува на chat...отвараш со цел да видиш и прочиташ нешто уббаво.Или да видиш како некој си ја олеснил душичката,како некој се радува...или слично. А налетуваш на off t. муабети. :yawn:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.