[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cinderella11

Cinderella11 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    51
    Скд дека денес цел ден си бев дома во пижами. :rofl:
    А и во вторник правам полугодишен тест по математика :envy:

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.576
    Не бе,сарма со закон да се забрани. Мислам омилено традиционално јадење ми е ама стварно немам душа веќе кога некој се задавува со тоа зелката. Ми се чини штом се крчка сарма по една екипа за прва помош пред врата. Ама о-ба-ве-зно некој се подзадавува и подумирам. Све,све, прва помош на друг ќе дадам,ама на домашни луѓе,одма паничам и јас. Па дали е ова нормално. Па невероватно! И викам одма, чекај, полека, смири се, важно е да се смириш, полека издишувај го воздухот и враќај наназад, полека,полека и ете излезе зелката,ебате зелката! Ц ц цц ц ц ц!!!
    Морате ли бре да се разлапувате така,џвакај убаво, не лапни голтни! Аман веќе!

Ви викам лош период,вие не!

Ааа да...се имав згрцано пред две недели,а може и три. Се мерам сега, нејќете да ви кажам. Аушвиц. Душата ми ја изедоа,не,не, џигерот и апетитот и све! Кашлам као права еврејка со тешка пнеумонија од лошите услови. И да ви кажам лоши се условите,ама да не ви кажувам сега тоа. Само ќе кажам, МАЈСТОР АКО НЕ ТИ ГО ТУРИ НЕМИЕН И ЦЕЛ,ДРУГ НИКОЈ!!! Се осеќам као у 16ти век, само што имам интернет,ама со ТРИ продолжни кабли! Да,да,СО ТРИ! И немаме ебана светилка дома. Ручававме на свеќа... Сијалички за нова година? Ма каки бре... Дојдете да ви кажам шо е романтика и да си ги гледаме дрвцата во каминот онака романтично! Да беа моите помлади, на лето ќе имав братче или сестриче. Немаат телевизија кутрите. Среќа на киндл читаат и си раскажуваат,инаку врвот...А тоа како се пуни све,тепачка на еден штекер од продужниот,обезбеден за таа намена. Чиј мобилен попрво да се напуни. Редоследот е по неопходност. Свеќа и поезија, абе мх. Се мислам 50 нијанси на сиво да им ја ставам да си ја читаат...
    Фрижидерот нема струја, шпоретот има... Абе... што да ви кажувам,идила. Пак ќе речам,МАЈСТОРИ СВЕ ПО СПИСОК!
    И да,бенкици купував и играчки...за бебе...не мое,за по гости. Па врвот,што да кажам друго... *зима палома и брише солзи*

На Neytiri и Springy им се допаѓа ова.
  3. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Или се бориш за тој што ти значи или не се бориш. Измеѓу нема.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Читам вести по портали, и се чудам, колку се плитки порталиве, абе по секоја цена ќе напишат само да има непто, зкалучија човекот не е социјалец, носел јакна од 400 евра . :clap: А не се запрашале како ја добил, дал ја купил од втора рака, дал му ја дал некој, не знам што да кажам ама државава знам дека гние, а нвинариве неспособни за конструктивни текстови, па лепат или цицки на насловна, или нечиј приватен живот како наслов, тоа ти и исто ко куп луѓе пред биртија и оговараат се наоколу, ама ова печатено издание, а собранието сапуница, од најлош жарн.

Туку сакам да бидам како мачката на Роси, да спијам, да јадам, и да предам од убавини, оваа реалноста некако ми е сива, денес сакам да сум мачка.

На thinkerbell, ines.h, Moira и 3 други им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    СДК ... Декември оди си! Што побрзо! :fubar: Не, не значи некоја година наназад декември ми е нервозен, мутав, напнат ... сив, глупав ... А имало еее имало, години кога ми бил најубав. :doh: Дали се изменив јас, дали се изменија времиња и периоди, не знам. Сакам овој месец да летне за час. Дури и инсомнија бре добивам ... а толку убав биоритам си имав, сега е нарушен.
    И не, не чувствувам новогодишна еуфорија :^) . Зошто? Мене овој период не може да ми го направат убав материјалните новогодишни стварчици, украси, подароци ... туку луѓе, луѓе! Ми фалат добар дел да се до мене, да можам да споделам насмевка, да споделам љубов, да споделам радост. :( И не, не сакам да ги читам и гледам на лап топов, да ги слушам или читам по тел ... сакам лице во лице, рака до рака ... топлина да зрачи и исполнетост од блискост. Толку многу ми фали за да го поминам овој студен и сив месец полесно. :doh:

На Monna.Monna, anabel-a, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  6. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Кај нас одсекогаш се зборувало на повеќе од еден јазик поради различни ситуации.И мене секогаш ми било тешко да сфатам за што всушност се зборува,а така сум била радознала (и сеуште сум :wasntme: ).
    Два од нив научив поради таа моја радозналост.А и од онака секогаш ме влечеле јазиците.Ама еден јазик татко ми никогаш не сакаше да ме научи.Тоа малку што го знам,го знам бидејќи сум слушала внимателно па сум препрашувала кога бил расположен да ми одговори.Сепак само тој јазик им остана за тајни муабети со неговата фамилија,па не сака да знаеме.
    Денес додека си го пиев утринското кафе наслушнав како повторно зборат.Слушав ама за што кога ни пола не разбрав. :D Така си се налутив и решив да го изненадам тато.Има да го научам сама јазикот па да видам после кои тајни разговори ќе се водат.Само си викам и кинески да не знаат па да ме зафркнат... :lol:
    Си седам и си се чудам колку проѕирни луѓе има,толку плитки во паметот просто се чудам.Можам да им дозволам да си продолжат со нивните планови во обидот да ме измамат.А баш и ќе го направам тоа...ме интересира до кој степен ќе стигне тој нивни идиотизам... :?:

7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    18.275
    Значи ќе се фрлам од тераса во снегов..

Какоо можам да бидам толку незаинтересирана, рамнодушна ма баш ме брига мене.. Сите паничат за нешто, мене јајцето на газот кога ќе дојде тогаш ќе ми светне неонката што треба да правам.
    Прекрасно, баш добра карактеристика ми е оваа. Ми треба за на факултет многу -.-

Книга? :^) Што е тоа? Кецар ќе се направам ако не прекинам да кршам двоседи, троседи низ дома.

Нема потреба да фатам да ги завршам вежбите и да отидам на консултации.. О Боже пази тоа е. :emo:

Едино нешто што ме расположува е чајот, ќебево и тој. Самоо уште да се свести што му мислам... :D (си знае што сакам, сака да ме измачува)

8. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Па добро бе вие професори дали сте нормални?? Не може да се полага 6 испити во 4 дена...мислам кој мозок би го издржал тоа. Не можам веќе АМАН МИ Е. Се спобудалев. Немам ни концентрација веќе да учам. Може ли да заспијам и да се разбудам во петок? ? ?
    у пм веќе ајде нека поминат овие 4 дена... да почнам да си се пакувам на раат и да си фаќам патот накај дома.

9. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Мојот универзум дефинитивно има многу чудна смисла за хумор. Или јас не ја разбирам. Нели кога нешто сакаш целиот универзум ти помага да го добиеш?
    Снегот ми ја смени сликата.. снегулкиве паѓаат ко спомени. Некои од нив успеав да згазам, а имам чувство дека заглавувам одново. А толку се минати и растопени... Тој ми ги следи стапките, оди по тенок мраз. Скитаме и двајцата, дланка во дланка, јас и тој. Како и многу пред нас, и веројатно други после нас го имаме само овој момент. Не сакам да мислам на наредниот, сакам овој долго да трае. А топлината што ја чувствувам не може да се опише со зборови.
    :angel:

На Moira, tweety26, starbucks и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Очекувам е-маил кој може да ми го промени животот. ^_^

На Hipster, tweety26, LilBaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ЗИНИ ЗЕМЈО ГОЛТНИ МЕ !!!

Ви давам дозвола да земете да ме искршите.

На Westlife му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    СДК дека сум голем пишман што изедив две чинии макарони..уффф тешко ме е !

13. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    Излези по гаќи надвор па види дали те грее љубовта ! :D :D

14. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    687
    КОГА ПИШУВАШ СО ГОЛЕМИ БУКВИ - се дереш..
    кога пишуваш со мали - нормално зборуваш
    КоГа ПиШуВаШ вАкА - да не икаш? :D

На tweety26, kalimero0, PeaceLoveBasketball и 6 други им се допаѓа ова.
  15. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Пола ден го прележав, се осеќам како паразит. Ај па од утре на работа, шо да правам таков е денов... недела...

Сакав да кажам дека многу мразам кога одам на театар и некој коментира, абре луѓе дај не замарајте сме дошле да гледаме претстава, гледај слушај и во памет размислувај си како си сфаќаш и шо ќе се случи аман од простотилок веќе. И кога ќе речат да се исклуќат мобилните ИСКЛУЧИ ГИ, неможам да разберам шо народ ќе бевме. Среде претстава де моб. звони, де бебе плаче да да бебе носат бе, де муабет си прават, се смеат на шо треба и не треба. Оф, ми се дига притисокот ама тоа е.

Иначе брат ми ми кажа многу убава вест и многу се израдував. Снајката одела на курс за нокти и кога ќе дојде пред нова година ќе ми стави надградба :dance: :party: јеееее а баш планирав да си местам пред н.г. ама ете 500тката во џеб :rofl:

Ај одам да каснам нешто и да станам веќе оти ќе дојде време за спиење :hai:

На rosebush му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.305
    Сдк декември ми е како лавиринт.

Таму некаде после 10 јануари ќе го најдам излезот.
    Сега сум во средината на хаосот.
    Дај Боже со насмевка да бидам на 10 јануари ! :(
    *fingers ..crossed

На simpaticnaa, kravce, Biskvita и 2 други им се допаѓа ова.
  17. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    Се прашував како може до толку вешто да ги искористува моите слабости.
    Но,веројатно сум заборавила дека тој е мојата најголема слабост.
    Ах,љубов,игро луда...

На Moira, anngelique, julie77 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Моментот кога повеќе ти е страв да отидеш на фризер одколку на доктор.

На sweet-cherry, bittersweet, Peppermint и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Gorddana

Gorddana Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    23
    Едвај чекам да дојде 1 јануари,да си замине оваа година.Нова година,нови почетоци.Се надевам дека следнава година ке ми биде подобра и дека ке имам повеке срекни отколку тажни моменти и дека ке бидам попаметна,дека нема да правам детски глупости. :)

На simpaticnaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.395
    Допаѓања:
    12.269
    Имам нов симпатија! Уствари не е баш нов, еден од првите луѓе што го додадов на фејсбук беше (или тој мене? хммм), ама дури сега ми стана симпатичен :$ Има американска насмевка, дебатер е и најважниот дел - зборува и пишува совршен македонски и англиски. Пола саат објаснуваше зошто не се пишува Затвори врата климатизирано затоа што не постои климатизиран начин на затворање врата, ами Затвори врата, климатизирано, за на крај да земе маркер и сам да ја напише запирката :D

Просечно имам по 1-2 нови симпатии годишно. Се сеќавам како во основно и средно имав по 15 симпатии, дури и на ливче си ги пишував за да не ги заборавам :rofl: Годинава ја исполнив нормата, овој е изгледа за новата 2013.

Среќна сум некако :talk: Се чувствувам како да имам 15 :rofl: На чај ќе го носам!

http://www.youtube.com/watch?v=y0zc7x434Aw

На Moira, tweety26, Doozy и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.