[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Постојано си буљам по стари куќички , места за продавање и такви ствари.Демек да си купиме со билдерецов една ама за сега ни ф од финансии немаме, ама затоа имам големо Ф, од фантазија .
    И така една си ја меркав тука во маало и дури и си смислив како би била што би било тараси вакви онакви покриви толку соби :) бла бла.....па дури гледам една бабичка и си викам лелле можеби е сама ,
    можеби ја продава :?: .......
    И така желбата како дојде така појде наеднаш спласна , нели одма се сетив немеме пари :) ама ок си реков ќе се правам на будала и ќе се андевам бескрајно.
    Кога сосема друг ден поминувам и се гледам во неа,( овој пат онака инстиктивно и без размислуавње како што ), кога окото ми оди на бројот од куќата ....чудно како цела друга слика да занемарив и само таму баш погледот ми паднал , се насмевнав во себе си кога видов кој број е ,тоа е нашиот број( ист ден делиме роденденски )и баш тој број беше на куќата :o ....си потврдив скромно дека сепак надежта треба да се грее подрева ....кој знае можеби еден ден.... :)

На DeMelo, Noemi, Hipster и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Среќна сум :D
    Мнооогу мнооогу сум среќна :D

На Vezilka, CIA, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Колку шопингот и купувањето на некои ситници (посебно новогодишни :!: ) може да го расположи човек.
    Ме има фатено зимска апатија, ама си се тешам дека после сите тестови и испитувања ќе си уживам 8)

На anabel-a, mims-89 и tweety26 им се допаѓа ова.
  4. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    После сето она што ми се има случено мене, но и на некои од моите другари, познаници, па и рандом момци, ќе кажам дека и дефинитивно 90% од девојките повеќе „трчаат“ по лоши-момци (ти, девојко, што го читаш ова, доколку спаѓаш во останатите 10%, секоја ти чест, но тешко)! Ако некоја ми рече дека важи спротивното, ќе речам само едно - ЛАЖЕ!
    Брате, што сакаш прави, симнувај ѕвезди, ислушувај ја, биди и поддршка кога и е најпотребно, биди искрен со неа... Така само ќе си го зацементираш уште побргу патот до френд-зонирањето. Наместо тоа, биди себичен мангуп со надувано его, и фали се со големината на твојот џепарлак/плата/алат... Верувај ми, ќе жариш и палиш! :emo:
    Се додека девојката не ја пројде МИНУМУМ еден лош-момак, што ќе ја трчкара наоколу, ќе ја вози јако (и со јака кола, и во кревет по сопствен тек и мерак), ќе ја лаже, разочарува, понижува, буди во секојдневни недоумици, и не дај боже физички, или психички малтретира... Се до тој момент, таа во секој момент ќе избира „лоши дечки“ пред „фини момци“! :!:
    Дотогаш, на нас останатите, џабе ни се и карактерни, и физички предиспозиции... може само да се „молиме“ дека во моментот кога и приоѓаме или и се отвораме на девојката, таа веќе ќе ги има пројдено споменатите сценарија... нешто што воопшто и не треба да им посакуваме. :worried:

На CIA и anichka94 им се допаѓа ова.
  5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Многу ми е вкусна турската кујна, лахмаџун ,донер ,благца, турски чај, најубаво нешто на свет. :mm:
    Денес релаксиран ,убав ден. Добив некоја чудна желба да бидам 8мо одд. да читам Наш Свет и да излегувам во петок после часови во Mcdonald`s. :)

На sweet-cherry, anabel-a, rosebush и 9 други им се допаѓа ова.
  6. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    офф хаха :(

Прикачени фајлови:

• world.jpg
      world.jpg
      Големина на фајлот:
      39,9 KB
      Прегледи:
      315
    На DeMelo, Jagoda123, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Денес малку на шопинг за подароци. Извадив пари од банкомат, си викам кога веќе се перчат со кој метод е платено на тој начин рефунд, плати кеш за било кој ако не му се допаѓа да може да врати или замени подарок само со белешката. Вадам новчаникот, вадам кеш и му подавам на продавачот а он не да ги земе парите, по навика ми го врти апаратчето за картички. Толку ли е чудно да човек носи пари овие денови? Па маани што го збркав, па и си чекав додека он се увери дека секоја банкнота е вистинска немој да сум принтала пари дома на принтер. Веќе пак и заборавиле како се проверува банкнота, како шушка, конецот, воден печат, не бе, вадат тоа пенкалото да ја чкртнат секоја да видат фалш да не е |(
    Се осетив како стара баба што не верува во банковен систем и полни јорганот со пензијата дома. :lol:

На bittersweet, Moira, Neytiri и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.545
    Допаѓања:
    184.442
    Големата љубов бара големи жртвувања! Јас дишам за мојата љубов... за што дишете вие?

На L0ve му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    17.711
    Денес добив неколку комплименти дека сум ослабнала :wasntme:

10. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    3.769
    Оставете ме бре луѓе, оставете ме !!!
    Поим немате кој притисок ми го вршите, ме ограничувате... Не сакам така, сакам слобода за што и да правам, сакам на мира да си работам !

Па амааан веќе, ко божем не ми се доволни моите обврски, па ајде - трупајте ми ги и вашите.
    Ова треба да направиме, она треба да направиме ??? Да направиме ??? :^)
    Па фала Богу, ко што можам да заприметам имате и две раце, нозе... Мозок ваљда.
    Способни сте бре, завршете си го тоа што го имате. Што сум ви ја ??? На закачалка сум ???

Без осет бре !!!!! :devil: :@

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.406
    Допаѓања:
    260.125
    Викендот пијано, овај јас пијана :drunk: .
    Сеуште го чуствувам виното во мене, два дена собата ми се вртеше, а креветот ми лебдеше :D .
    Некни се туширав во 4 по полноќ и не ми беше ладно, а немам греење во WC.
    Како од мајка родена, си шетав, уживав во голотијата и виното. Па се чудам од кај ми се главоболките и кивањето ]:) .
    Црвен викенд, ама убав. Полн со радости, насмевки, песни и љубов.
    Впрочем црвено вино и љубов одат заедно :wasntme: .
    Го зграпчив викендот. Беше мој и беше преубав.

На bittersweet, Phyramide, Moira и 18 други им се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    СДК каков игнор ми дава типов тоа е чудо невидено. Мора да сменам тактика очигледно :^)

13. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Учи сега кога не сакаше да копаш...........

На butterfly33, Hipster, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Абе, овие во парламент што немаат намера да се истепаат, немаат, туку...а ние да им влеземе да ги истепаме :wasntme: :angel:

На Hipster, Annie.mk1, Nymeria и 4 други им се допаѓа ова.
  15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Жити среќава шо ја имаме. Од цел град само нашево школо екстерно? Сега ќе бубљам цел ден. Жити слободното време што го имам. Кај праеме екстерно, па и тест правиме. Ааман бре..
    Него утеха ми е Скопје. Ќе почекам уште три-четири дена, и после живот во Скопје ќе си живеам.. :lol:

16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    пред некој ден пишав дека бев на гинеколог за тест за Халамидија-испадна негативен
    чуството да си здрава е прекрасно навистина и многу сум срекна заради тоа :$

цел ден поминат во трчање и откако се вратив после завршување на еден дел поминат од обврските дома измив чинии, си сварив капучино, си испржив јајца, јадев ,ги исчистив чизмите ги собрав алиштата од надвор да ги распоредам на радијаторите да се исушат побрзо-сето тоа за помалку од 1 час време :!:

а што запознав една фаца-бизнисмен и многу нормално светски човек-само не свакам што се вракал во Македонија т.е. во Скопје еден поглед :x -се почуствував ко мивка а не ко пристојна девојка
    бре бре, ако си тој и тој што поседуваш незнам што треба да ти се клањаме ли :tmi:

а кога се вракав КОНЕЧНО накај домче, видов еден дечко многу сличен со потпретседателот само малку послаб и повисок-си помислив од каде сега овој тука пред мене застанал :rofl: да не ме следи :^) после ми текна дека не е тој-некој негов клон беше ова :lol: а тој пустиот заљубен во неговата поранешна се врти во круг и никако да биде со неа душичка е стварно ама ЕГОТО му е посилно од се, затоа е така- да си дозволев стварно да се сплеткав со него како што ми се пушташе а знам дека ја сака ке се мразев себе си-најискрено :!: знам дека врадам доволно за да бидам нечија ЉУБОВ а не нечија ЗАМЕНА-и кога ке се сетам на тие на два пати што бев индиферентна , мило ми е заради тоа :D ама тоа беше правилно и ако го удрив и тоа како по егото ама се надевам нема да ми замери :P

На Ilusionist и tweety26 им се допаѓа ова.
  17. milinna

milinna Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    27
    Утрее платичкааа некој ден порано, пред двајсти! хухуууу вредно чесно совесно заработена дојди ми платичке колкава и да сиии !!! :rofl: :$ Штиклички прекрасни чекаат на мене знааммм! :inlove: :inlove: :inlove:

На srcekrsacka и kravce им се допаѓа ова.
  18. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102
  19. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Многу работи сакам да кажам, ама немам време.
    Уште овие неколку дена и малку одмор.
    Сакам да имам време за мене...да си одвојам време само за мене. Да си средувам веѓи, да се лакирам, да си виткам коса...еехеј многу работи имам на ум.

Нова Година, каде и да сум..сеедно ми е. И дома да сум, не се бунам. Само ова човечето мое сакано да биде покрај мене...каде и да сме, убаво ќе ни биде. :)

Инаку да се пофалам, во голема криза сум :tmi: Многу пари имав заштедено, а не знам кај отидоа. Купи ова, купи она...ситници, но ете се испразнила касичката. Ретко ми се случува ова, ама се случува.

И јас како сите девојки го чекам денот кога ќе работам и ќе бидам една самостојна и независна жена. Па самата да си ја распределувам мојата плата. Ама има време многу до тогаш.
    Сега за сега ќе се задоволам со ова што го имам.

И да кажам нешто што ги карактеризира луѓето околу мене...(поради денешната случка, која не заслужува да биде спомната)
    People want you to be miserable, just like them. - од саканиот Leonardo DiCaprio

На bittersweet, DeMelo, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Станувам утрово и мајка ми пак ми ја подава чашата со лек. Мамо ма, пак ли? -Ако го испиеш се облакаме и одиме по телефон. :wasntme:
    Замижав, испив и отидовме. Ни купи по еден со сестра ми и сега ем среќни по дома за подарокот, ем напнати што не знаеме одма да функционираме со нив. Не знам дали се покаја што ги купи :rofl:
    Ненајавени гости, речиси целодневни. Среќа што комшиите ни се роднини, па гостите имаат каде да не почекаат дур се прибереме по дома.
    И ај оди после докажи дека мајка ми не излегува од дома. Еднаш излезе и сите разбраа :lol:

На Moira, DeMelo, kravce и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.