[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    ^ И пак не и чини колумнава пошто и се рамни со пост од СДК,а она оди на оффнет. Уствари пишував пост пред некој ден сличен по тематика пошто така ми текна дур пиев кафе и дур гледав исти лигавштини и ми дојде бе ете така да си мрчнам аргументирано,ама конструкцијава на нејзиново...која колумна бе браааат?! Со тие усни? Ај да се согласиме,ама не го личи бе на ништо... муабетов, може да си го правиме на фемина или на кафе...ама колумна?

Туку оној вчера Лажеш Курво предвидено си го кажа. Ден против робството и сексуалните работнички или нешо така. Аирлија денот!
    А јас почнав да бришам роднини втора тура од фејсбук за проклетите енци менци. И од вчера си викам еее 850 евра и се ежам,онака бррррр си правам. А мајка ми па сабајлево крека,ај па ти шо се буниш,тебе кумата сребрена лажичка ти подари,ама после си ја собрала од дома и си копала у песок надвор и ја снема... Паметно,за да ја запрам ретардираноста која сте ја започннале.Ок,добро е да знам дека имам ретардирани жички на сите страни. Затоа така умна јас,дека со сребрено лажиче ранета,иначе ич! Нездрави сте,комплет,шо да ви кажам?! Коа ќе се роди дете сите збрлавуваат. Ама више коа решила шо била циција,не можела златно лажиче да ми купи,а?!
    Денов да знаете како ми се протегна од сабајле и гушна. Таков шири,шири раченца и ооооп Лилит гууууш, да биде умна и да се радува. И врне. И ми се јавија од банка. И мајка ми ми даде задачи, а јас си имам свои. И може као да ме олабавите? Треба да ме сака он денес малце,сфаЃате?! Не?! Добро!

Не бе,не знам кој ден по ред ме дрма гадост кон мажи ко жени те со истата желба за пажња... Онака ми оди да му врзам една и да му речам ДОСТА курво! И ко некоја шо ни шминка не ја расправа ќе пише, убава сум... а ти се гледаш у огледало Софија Лорен ебате (добро де не зборам за себе иако Сесилија ми рече дека сум и личела на неа на една слика еднаш у минатото :wasntme: ) и си викаш и ама сум за никаде денес...па си викаш чееееееекај беееее,нешо не е у ред тука?! Да го дотераме космичкиот баланс и да си речеме ууууууууу сонце мое,мња мња колки си ми убава, бац бац бац по рака. У бре Лилит,лепото светска,види ја каква е ко рамностран триаголник у фацата со врвот од носот до устата, ти мори...ела да те бубнам! И си се бацуваш така едно пет пати и си кажуваш пет-шеС шеги на своја сметка и денот одма си е подобар и парфем ќе си ставиш и одма другачие ти чука срцето. Ама не бе, ти оди да и речеш од чиста реалност,гадна си...шо да ти правам?!

И да ви кажам МРАЗАМ пржени лепчиња. И никад не ги јадам!

Држете фиги денов да испадне позитивен и да си го наградам со чорбичка по кафани и ракииче! Ме канеа на св Никола...ама... шо ќе праам?! Уствари кај другарка и кај овие со количкава. Кај другарка нејќум,сериозно има манијачен помлад чичко,брат на татко и,дете на постари родители,као едно 35 години има и стандардно не малтретира пошо го немаат многу гушкано,а овие со количкава не бе,ме разбирате зошто не ми се оди да лапам посни сарми... Решив да си јадам топла чорба во кафанче,пристојно,со пријатни луѓе и да правам мх,мх,мх (Алачки,А., 2010 ту презент, Македонска кујна) од душевни и телесни закрепувачки убости! Припрема за крај на светот!
    И дајте нека се деси некоја врвна глупост во име крај на светот,нешто групно одземање на невиноС и такви ствари за да се изнасмееме на групното каење какво што не сме виделе до сега! :D

Ај со среќа денот! :D

На NoellePage, antonina, ljubam и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Ќе беше полесно сега да им предавав лекција на кукливе мои како порано, отколку да идев да предавам лекција во средно училиште. Да денеска полагам практично, на втора година средно треба да им предавам лекција.
    Како мала си играв дека сум учителка си немав гајле, а денеска само се невирам бидејќи незнам како ќе поминам.
    Ајде нека ви е со среќа денот, мене денеска најмногу ќе ми треба среќа :D

На Doozy, AnaKarenina, tweety26 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    Ало,тато?! Абе да не заборавиш поголема количина на алуминиумска фолија да земеш, вреќа брашно и вреќа шеќер. Мајка ми штама,ме гледа збунето и исплашено. Крај на светот! :rofl:
    Трол левл психоза!
    Бухахахахахаха

На Roxanne му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Не ја сакам оваа Јана. И еднаш мислам пишав, нели бре duck face е одамна out?! :^)

Нема стил, пишува со скопски сленг и као демек све е кул мацо, ме разбираш, јас сум ултраурбана цура која пишуе ко шо збори, и јас лично у глобала немам проблем со тоа, ама нека има стил.
    Како и да е, стварно не ги можам ултра лигавите парови.
    Поточно против нив ништо немам. Секој по свое ја доживува љубовта да не речам врската.
    Ама исто како што не сакам да знам кога другар ми ми кажува како дечко му се пуштал во џакузи со ноџето брцајќи му го ај да не ви кажувам каде, така исто не сакам да знам голем дел од интимата на некои парови.

Лапање е институција. Јас самата сум го рекла тоа и сеуште се согласувам. Ама ве замолувам, не се лапајте малтене у фаца на вашите другари. Чуму тогаш сте искочиле со друштво да ве прашам? Абре некни за малку у око ќе ми прснеа, АЛО!
    Напалени сте ко мајмуни после 2-месечно апстинирање, седете си дома, немате 15 па да не можете да најдете кај на друго место да се лапате. А и не е културно.
    Плус им доликува на млади ученичиња, да речеме, ама не на возрасни единки. Па кога ќе видам дека и го бута јазикот во уво, а јас случајно се вртам да им направам муабет, ми доаѓа да си кажам ко Миа во Pulp Fiction
    - just a liiiiittle bit more information than I needed to...see :tmi:

Исто парови, кои се губат во врската, или поточно едниот или другиот се губи во неа. Се интегрира во карактерот на оној другиот. Не знае повеќе што се другари, друштво, сопствено хоби, сопствен простор. Не знае кој е ниту за жал кој бил претходно. Ако воопшто.
    Дечки не е ок. Мислете си што сакате, ама тој некој ве засакал затоа што сте онакви какви што сте а не затоа што сакал да ве преточи во нешто као своја верзија од спротивниот пол. Не за друго, баталете што вашата посилна половина ќе си мисли за вас, ајде да речеме ќе ве сака уште повеќе, ама вие лично нема да се чуствувате ништо поарно.

Пред да почнам да звучам како постара, да не речам, повозрасна, фрустрирана цура која најверојатно плаче затоа што не лапа у јавност шмрк ;( :D (а лапам ама скришум ха!) да си кажам дека кога човек критично ќе размисли барем малку, ќе ме сфати што ми е поентата.

И да! Полн дом е најубав поготово кога е полн со љубов, ама јас сум среќна што вчера си се посветив самата на себеси и си останав сама да си лакирам ноктиња на ноџе по дома. На пример. Ме викаа ваму и онаму ама си реков, не, сакам да сум сама со себеси. За денес да можам пак да правам палавштини, или не. Што и да е.

Надвор од муабетов, декември треба да се преименува во - „што за Нова година бе?“ Арно вика другар ми, имаш имот, изнајмете трактор и орајте Њиву целу ноч.
    Ми звучи као одличен план. Само што јас си решив да славам и тоа многу, па сега не знам дали трактор ми се вклопува во сета таа шема, ама може и да искочи повесело.

И така дечки. Сакајте се. Многу сакам да гледам убава љубов околу мене затоа што во последно време како да ја нема и баш многу. Докажувајте си ја секојдневно еден на друг, не му ја докажувајте на светот околу вас затоа што на луѓето и онака многу не им е гајле за вас ;)
    И лапајте! Ама на само еј. Никој не сака да слуша мљаскање со часови. Да сакав, ќе отидев во кафана.

На Domino, anabel-a, Sexybaby86 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Ashitaka

Ashitaka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    34
    Го знаете она чувство, кога имате причина да се налутите на некој свој близок?!

И баш во тој момент, нешто од внатре ве сепнува, ве фаќа за рака и ве носи кон најубавите спомени со таа личност. Срцето ви мекнее, полека се развлекува насмевка на вашето лице.
    Можеби очите се уште ја издаваат вашата “лутина“ , но полека и тие потпаѓаат под топлината на убавите сеќавања.

Па си викаш, животот е еден, луѓе сме, правиме грешки. Уште колку време ќе имаш можност да уживаш во присуството на тие најблиски личности?!
    Па си подголтнуваш и решаваш да уживаш во ова сега и тука и да поминеш преку причината за твојата лутина.

Последнава година, тоа чувство и те како владееше со мене.
    Ако порано избувнував и држев лутина, можеби, дури и очекував некакво искупување за тоа што ме налутиле, сега си велам дека така само си ја трујам душата.
    Затоа што, не знаеме колку наши грешки тој другиот подготнал во име на пријателството, љубовта...

Или можеби сум само непоправлив верувач во луѓето, константно мислејќи дека тоа доброто кое секој од нас го носи, кога тогаш ќе исплива надвор.
    Ама ако.
    Така се кали човечката душа. :)

На marama, Allthatglitters21, Doozy и 8 други им се допаѓа ова.
  6. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    На некои глупачки само цицките и се гордост. |(
    Не љубоморам.. само кажувам.

На Monna.Monna, pamelche, anabel-a и 9 други им се допаѓа ова.
  7. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Денес сум ѓаволски расположена,во моментов, се со 666 , и кога случајно си погледнав кај лајковите што ги имам добиено 666 ! Немогуче!!! :tmi: :rofl: :rofl: :rofl:

На Roxanne му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Се чувствувам како што е и денот.Пиев кафе и сега желудникот онака топ ми е!парти се прави внатре.Уште малку ке одам на скул и пак со она темпо испрашување,тестови,писмени..
    Нека минува денот..минувај драги минувај минувај!!!
    Јадена сум јок! Наспана екстра! Е што ми фали друго?! Ааа благо.

Ај сега чао заминувам на скул па пуштете срека по можност.

9. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    Добро запознаена со тој непредвидлив процес на самопронаоѓање и самопроучување,гарантирам дека нема нешто поубаво и попријатно кога некој ќе те поттурне,во било кој правец. А можеш да се поттурнеш и самиот. Па ако паднеш ќе научиш лекција. Ќе станеш. Финтата е да не чувствуваш страв,иако не си сосема сигурен во своите чувства,но и да не се опушташ,бидејќи како што реков,тој период е непредвидлив исто колку што е и возбудлив.

Гледајќи ја својата сестра,нејасно и со насолзени очи,не можам а да не се гордеам со нејзе. Таа толку добро и безгрижно го живее пубертетот,а сепак е културна,добро воспитана и пристојна. Не дека ми е сестра и дека ми е многу блиска,но толку е зрела за своите години.
    Да,зрелоста е наша одлука,не се тука во прашање годините.
    Станала член на црвен крст,и се залага за заштита на животните. На тринаесет години!

На imelda, crazylady, tweety26 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Ме мрзи да учам ;(
    Стварно не ми се учи деновиве.
    Па на вакво време не се учи.
    На вакво време се спие и се сонува.

Се ми е поинтересно од учењето.

Ако треба и цел ден ќе го преспијам.
    Ужасно ми се спие!
    Се убив од спиење и сеуште имам жед за сон.
    А полагам во четврток. А ништо не знам.
    Да личевме уште малце повеќе со сестра ми, ќе ја пратев она да полагаше место мене. :!: И онака е адвокат.

Во моментов татко ми лежи во собата кај што учам и крчи ли крчи.
    Тоа е како некој да јаде лимон пред тебе. Не е фер |(

На Serafima, anabel-a, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Sdk -deka sakam da prasam kade se simnuvashe makedonskiot font ?

12. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283

Отидов, видов, се избрукав и си дојдов.
    Има уште фурни леб да јадам..
    Ах, зини земјо голтни ме.

На Ph0enix и rosebush им се допаѓа ова.
  13. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Леле јас среќна денеска кога си застанав на вагата, сум се здебелила едно кило. Фала Богу!

Едноставно ја имам потребата да си го искажувам мислењето, да бидам гласна, да се однесувам како што се однесувам дома, целосно опуштена, со целиот мој карактер на виделина. А тоа ако го направам знам дека сите ќе мислат дека сум полудела. Па така да сега со музиче и со танцување си ја исфрлам вишокот на енергија. Таман се стопли времето, барем немора да одам со два џемпера еден врз друг. :D

Браво, полугодишен математика, па тест германски, па 101 страна материјал од македонски. Леле ќе пукнам! Ама нема врска ќе мора да се издрже.

На kravce, MandyLane и rosebush им се допаѓа ова.
  14. Biskvita

Biskvita Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    97
    На rosebush му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Moretti

Moretti Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво феминки сега стварно го напуштам форумот не е заради некој од фемина др е причината не е важна..ајде чао :* :hai: Мпжеби некогаш ке дојдам да видам што има ново а да ставам мислења не ајде доста од мене..

Прикачени фајлови:

16. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.776
    Доколку на јаве емоциите ми се со ист интензитет како кога сонувам, тогаш мислам дека би експлодирала од возбуда.
    Големо влијание имаат соништава врз мене, посебно дека се толку кристално јасни... Исто како навистина да се случиле.
    Но, како што сега во моментов од спомените од минатото немам останато ништо опипливо, останати се само печати на мисливе, така и секој сон има оставено трага, спомен и сеќавање.
    Исто како навистина да се случиле...

17. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Се враќа ќерка ми од школо цела радосна и ми вели:„мамо да ми ја најдеш песната секси лејди„ Јас останав :o . Викам добро, ајде да ја бараме. Барам една, друга, трета, ма јок не е ниедна од тие. Ѕвонам кај мојот најбољи другар и му велам дај бе кажи некоја песна каде што пеат секси лејди. Така убаво ми се изнасмеал, но ја откривме која била песната.
    Епа драги мои повелете
    http://www.youtube.com/watch?v=1O683-jwrCA
    :x :x :x :rofl: :rofl: :rofl:

На lunicka, crazylady, Doozy и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Ела овде http://www.eaglefonts.com/macedonian-tms-ttf-129152.htm, по default ти наместив да e Macedonian Times (има и други, можеш и сама да видиш), и оди малку подолу на free font download, што е веднаш долу десно под рекламата Are you a designer (патем, си дизајнерка или не си :D)?
    Откако ќе го симнеш, копирај го, и правец paste во windows>fonts.

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Сто пати го напишав и избришав мислењево, тука барем ми се допаѓа што имам опција да го прочитам напишаното пред да стигне до сите други кога веќе во реалноста не можам да се воздржам.

Понекогаш ми оди да се шлакнам по уста бидејќи знам да кажам работи кои честопати мене ме шлакаат по глава. Еден најдобронамерен совет од мене: Држете си го јазикот за забите и чувајте си ги идеите, особено на работното место.

Конкуренција ти е страшна работа, ќе те утепаат ако треба за да бидат пред тебе.

... и така дојде денот кога повторно почна да се буди мизантропот во мене.

На kravce, crazylady, marama и 11 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    40 и кусур страни само што прочитав во СДК, имам нешто како ОСД кога станува збор за оваа тема, морам да почнам од последниот прочитан пост, да не пропуштам нешто случајно :geek:

Никако не ми доаѓа памет, секоја година истата грешка ја правам, си правам note to self да не заборавам ама не морам да ја направам истата грешка и ремет да си јадам од роднините.
    Честитки им праќам секоја година за новата година и секоја година по некоја глупа навика им посакувам среќни божиќни празници прво па нова година второ, место обратно и секоја година ме реметат као казин ово по аустралски ах, па ја се правам дека се љутам, па се заканувам дека нема повеќе да праќам, па на крај си се смееме слатко на мојата смешна грешка (што да правам и на самата честитка пишува Merry Christmas and a Happy New Year :lol:)

Татко ми се радува на зимата којзнае колку години не видел снег ама се разочара од изгледот на неговото Скопје а не бил само 5 години, разликите му биле драстични, се изгубил шмекот на градот.
    Бев малку загрижена како ќе ја поднесе огромната температурна разлика со оглед на тоа дека не е баш млад ама се држи, јак е, што е за него разлика од +35 дошол на-17 :)

На скајп со татко ми и секогаш има роднини кај нас дома, малиот мој е во елемент- центар на внимание, се пува како некој паун пред сите, па изведува глупости, чудо не им се соблекол, best behaviour покажува пред други.....мангупче :D

Татко ми го прашува внук ми поголемиот- Што да ти донесе дедо од тука?
    Внук ми- Деде донеси ми снег.
    Татко ми-Не можам, ќе се стопи по пат.
    Внук ми- Ако деде стави го снегот во кеса, врзи ја убаво, дома ќе ја ставиме кесата во комора и пак ќе се направи снег :?:
    И ај да видиме сега татко ми да не му донесе на првородениот внук, вода во кеса :D
    (не сум сигурна дали кеса се пишува со к или ќ, ако е ќ не ми се смеете)

Нешто ме фаќаат мисли дека ми е време да се вратам на работа ама како да се одвива некоја борба помеѓу :angel: и :devil: како во цртаните, ангелот вика време е да се вратиш на работа а ѓаволчето ми вика f*ck work, it`s summertime сега за сега :devil: победува :rofl:

На thinkerbell, kravce, teddybear и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.