[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    СДК...само што се вратив од игротека :party: , бев кај внучињата на роденден :^: . Божеее луѓе како да бев во рајот кај малите ангелчиња :angel: .Колку се мили безгрешни радосни и весели. Во еден момент и солзи ми тргнаа на очи. :hug: Колку беше прекрасен моментот кога ме гушнаа малите сонциња :sun: ме бација со нивните мали усниња...а на крај ми рекоа: и за чичо ќе чуваме торта. Душички мои мали :l: ми го разубавеа денот...но и слатко игравме и пеевме заедно цело време.

http://www.youtube.com/watch?v=64woo1jX7nI

На Ingvild, srcekrsacka и Maroon5 им се допаѓа ова.
  2. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    :o :o :o 53 кила сум
    Идеааааално 8)
    Уште да се затегнам малце и одма идам на плажа ... сега у февруари :D :lol:
    оууу ја засакав вагата :D

На CIA, tweety26, karenin и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.539
    Допаѓања:
    184.404
    Секогаш треба да знаеш кога на една етапа и доаѓа крајот. Ако ние инсистираме на останување подолго отколку што е неопходно потребно, ние ја губиме среќата и смислата на другите етапи преку кои треба да одиме.

Затворање циклус, затворање врати, завршување поглавја - кое било име да го дадеме, она што е важно е да се остават во минатото моментите од животот кои имаат завршено.

Дали сте ја изгубите вашата работа? Дали на љубовната врска и дошол крајот? Дали сте ја напуштиле куќата на родителите? Заминавте ли да живеете во странство?  Долготрајното пријателство заврши одеднаш? Можете да поминувате долго време прашувајќи се зошто тоа се случило.
    Можете да си кажете на себе си дека нема да направите друг чекор, додека не откриете зошто некои работи кои беа толку важни и толку безрезервни во вашиот живот се претворија во прав, само така. Но, таквиот став ќе биде ужасно стресен за сите кои во тоа се вклучени: вашите родители, сопруг или сопруга, вашите пријатели, вашите деца, вашата сестра. Секој завршува поглавја, врти нови страници, се снаоѓа во животот, и сите тие ќе се чувствуваат лошо гледајќи ве вас во застој.

Работите поминуваат, и најдоброто што можеме ние да го направиме е да ги пуштиме навистина да си заминат.

Ете зошто е тоа толку важно (колку и да е болно)... Да се уништат сувенирите, да се тргне напред, да се дадат многу работи во сиропиталишта, да се продадат или донираат книгите кои ги имате во вашиот дом.
    Сè во овој видлив свет е манифестација од невидливиот свет, од она што се случува во нашите срца - и да, ослободувањето од некои спомени, исто така, значи правење на простор за некои други спомени да го заземат своето место.
    Дозволете работите да заминат. Ослободете ги. Оттргнете се од нив.

Никој не го игра животот со означени картички, па понекогаш победуваме, а понекогаш губиме. Немојте да очекувате нешто за возврат, не очекувајте вашите напори да се ценат, вашите генија да се откријат, љубовта да биде разбрана.
    Престанете да следите емоционална програма на ТВ и да ја гледате истата одново и одново, онаа која покажува колку сте страдале од одредени загуби: тоа само ќе ве труе, ништо друго.

Нема ништо поопасно од тоа да не се прифати завршената љубовна врска, работа што е ветена, но нема датум за почеток, одлуки кои цело време се одложуваат поради чекање на "идеален момент."

Пред да се започне со ново поглавје, старото треба да заврши: кажете си на себеси дека она што поминало никогаш нема да се врати. Потсетете се дека постоеше време кога вие можевте да живеете без тоа нешто или тоа лице - ништо не е незаменливо, навиката не е потреба. Ова можеби звучи толку очигледно, дури може да биде и многу тешко, но е многу важно.

Затворање циклуси. Не поради гордост, неспособност или ароганција, туку едноставно затоа што на тоа веќе не му е местото во вашиот живот.

Затворете ја вратата, сменете го CDто, исчистетете ја куќата, истресете го правот.

Престанете да бидете тоа што сте биле, сменете се во тоа што сте. ;)

На Heleny му/ѝ се допаѓа ова.
  4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    како помала не ги гледав ама сега ми се интересни и ги гледам-особено неделава-малку одмор и варење на храната пред спиење-имам навика доцна да вечерам :)
    да да тоа се тие новите епизоди на Беверли Хилс 90210 и баш вчерашната епизода ме потсети на настани од мојот живот-заљубена во еден а тоа беше потпретседателот на умс на нашиот општински комитет-кај се загледав во него незнам, кај ми беше паметот -на пасење изгледа :rofl: за срека беше минлива и траеше 2-3 дена а кога ке се сетам и јас самата незнам што е тоа што тооолку ме привлече да почуствувам нешто кон него :fubar: , луда глава нема што :D за да откријам дека тој мене не може да ме поднесе(љубомора, завист) затоа што знам да глумам срека а тој не :)
    а дечко со кој се плеткавме летово-имам пишувано на форумов за него -не дека јас бев заљубена во него или сл додека траеше тоа -онака привлечност ама од каде да знам дека тој нешто чува во срцето за мене и одеднаш почна да покажува знаци до пред некој ден дека чуствува нешто кон мене, ме покани на чајче ама - јас го одбив па ми се доверуваше како не му оди со девојките, каде грешел итн итн. дури и пропеа дека тоа не му било вистинското име, сакал да ми каже ама незнаел КАКО како да го стори тоа-без да мрднам со мал прст ниту нешто да му спомнам :!:
    а како се искомплицираа работите со очилата :x на новите рамки не можело диоптријата на стаклата не ги правеле- затоа што се работи за цилиндар и брзо ке пукнеле па вракај се од каде се купени дали може да се сменат, па пробувај едно 10 вида нови |( , за на крај КОНЕЧНО да најдам целосно пластични рамки што ми прилегаат и да се вметнат стаклата како што треба да бидат здравје Понеделник срце со нови очила :$ подарок за Нова Година од моите, така испадна :)

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Ги сакаш зборлестите или оние други жени?
    Кои други ?

6. Vezilka

Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    311
    Се одбројуваат саатите додека не се најдам меѓу толку саканата еуфорична атмосфера. Залутани нервозни лица кои брзаат да не го испуштат летот, мешавина на тага и среќа при разделбите.. А јас, јас едвај чекам самостојно да се вмешам во метежот знаејќи дека на другата страна ме чекаат моите херои. Машки, лавовски срца што би рекла баба ми. Според неа и јас сум машко срце. Зелник од тиква за испраќање, знае како да ме поттикне да ја помнам.
    Неможе се уште да ми легне во глава идејата дека буквално утре ќе му бидам в прегратки. Повторно нема да бидам целосна, нема ни да бидам дури не сме цела фамилија на едно место но сепак..
    Ми се раскинува срцето кога знам дека мајка ми е толку далеку од син и, на толку проклет долг период, од сопругот.. Јас сум линкот меѓу нив и неа. Се чувствувам толку виновно меѓу другото, што јас ќе ги видам а неа од прегратките наши можам сега за сега да и пренесам само слики.
    Сакам да ја почувствуваме љубовта што може да се долови кога сме сите на куп. Го чекам тој ден од денот кога сум сфатила што значат мама, тато и бато.
    Мајка ми е челична жена, го докажува тоа секој ден. Ја оставам со многу љубов, и секоја ден ќе прима уште повеќе.
    Уште малку..

На Springy, JoxyTheFreak, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  7. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Денеска денот беше наменет за шопинг 8)
    Направивме супер шопинг.Но,затоа се вративме смрзнаати :D Ем смрзнати ,ем уморни... :whew: Амаа вредеше.. :nod:

На tweety26 и crazylady им се допаѓа ова.
  8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    СДК....почнав да ја китам елката [​IMG]

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    На Vezilka и francais им се допаѓа ова.
  10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Ах, колку многу, нај ама ептен најмногу :D си ја сакам Италија :angel: :angel: :l: :l: :inlove: :inlove: :( Пак морам да си кажам :$

На Someonespecial, teddybear и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  11. yanartgoth

yanartgoth Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Нигде не е како дома.Ја сакам празничнава атмосвера, ајде уште само 3 дена до Божиќ :)

12. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    По се, изгледа дека оваа 2012 дефинитивно не беше моја година!
    Нека помине, аман веќе.

13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.401
    Допаѓања:
    17.637
    Сака да се бацуваме ама изглеа ќе падне и еб*нка 8)

На bittersweet, antonina, teddybear и 9 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Многу често имав слушнато мама како ќе рече-грбов ми е зинат :tmi:

Кога бев ептен мала се чудев, е како така грб да зине.
    После кога потпораснав сватив, женава мачна била. Цел терет сама на свои плеќи цел живот го носела, работа, двајца стари да догледување, деца, куќа... папсувала.

Е така и мене ми зина грб денес, а плус и утре цел ден турбо ме чека :tmi:

Си викам е свеки свеки, за кралицата елизабет волку немаше втор викенд по ред да се притресувам, ама ако.
    Љубовта на далечина најубава е, така и нашата.

На bittersweet, imelda, tweety26 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Biskvita

Biskvita Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    97
    Сакам да имам пет години и нетрпеливо да го чекам Дедо Мраз,одбројувајќи ги последните денови до нова година. Разбрав дека никогаш не сакам да ми дојде следниот роденден и да наполнам четиринаесет,ми се чини дека баш како Пипи Долгиот Чорап,ќе барам некакви чуда за да престанам со растењето,жими се.
    I don't want to grow up :(
    Арно велеле стариве,што си поголем,тоа поголеми проблеми имаш.
    А за љубовчиња,има време :talk:

Утре одам на роденден кај едни пријатели на моите,со нивното дете првоодделенче. Одвај чекам,вака полничка да си се трескам по лизгалките,да скокам по гумените бродчиња надевајќи се дека нема да ги дупнам,и сл. :)

На Miss.Ricci, kravce и rosebush им се допаѓа ова.
  16. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Голем поздрав до феминката што преска ми копаше по мислењата и истите и ги праќаше на сестра ми. Си немам никаква допирна точка со тебе, ма, не те ни знам. И немаш право ти да и ги праќаш моите коментари и да се смееш како ненормална. Немој да мислеш дека не дознав која си. Ни правата ЦИА не ти е рамна. А,ако нешто те интересира за дечко ми можеш да ме прашаш слободно мене. Голема работа си постигнала во животот, ако воопшто го имаш. ;)
    Е, така. |(

пи.ес: Од такви како тебе пропаѓа форумот
    пи.пи.ес: Се одалечувам од форумот, не заради тоа што ми ја нарушија сопствената приватност, туку приватноста на сите за кои сум пишувала.

На LittleFairy, Foreveryoungiwannabe, Adi888 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Аманте бе луѓе, пазете што пишувате! Има и мали деца. Не читаат во тие теми, а мора да се соочат со вакви мислења. Не мислев баш мали деца, ама 12-13 годишни, пак се деца. Имаш такви теми, тамо пишувај!
    |(

На srcekrsacka и Katerinceee им се допаѓа ова.
  18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
  19. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Аман што нема некоја песна што ќе ме навлече да ја слушам на ритит бесконечно многу пати и пак да не ми се здосади,да ми биде како дрога,да ја обожавам,кога ќе ја слушам морници да ме полазуваат... :(

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.648
    4 години тебе те нема.... ми фалиш ти како личност , родител , човек , едноставно ми фалиш како ти што си беше .... се надевам дека од негде ме чуваш и ќе ми помогнеш во животот да успеам иако физички не е возможно да си до мене...

На bittersweet и Hipster им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.