[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pamelche

pamelche Форумски идол

Конечно ја догледав Воена Академија. Оваа последната епизода колку пати само се наежив, на предпоследната сцена, кога изнеасоа мртов човек очите ми се наполнија со солзи, мислев дека е Рис - симпатијата мој. Кога Стошич - другиот симпатија направи сообраќајка мислев дека ќе умре, па срце ме стегна бе. Да, се сожувавам со серијава, а тоа ретко во серии, особено не турски. :!:
    И така. Денес јадев само баничка со големина колку пола стисната тупаница, и преска малку топеница. Цревата не да ми кркорат, ама нема врска не јадам, ќе слабеам :rofl: Незнам каква врска има јадењето се серијата, али ај.
    Добра ноќ. :*

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

... кога некоја песна ќе ми се влепи во уво, оди па извади ја.
    Ви раскажав како утринава си ја рокнав на мобилен по улица, додека одев накај работа, така?
    Е така, ама голготата не прекина таму. Стигнав, ја симнав и скришум си ја пуштав на работа на секои 30 минути. :D Кутрите мислеа дека е power play, како оние досадните на Антена5. Со таа разлика што ова не е шабанска и неинвентивна песна, туку уметност.
    Па во колата на Хуго, мајсторчето (јас) си го поврзав мобилниот со радиото и таму си ја исслушав. Ѕенѕав во седиште, пеев, се занесвестував, му кажав дека ми буди ниски страсти и инхибиции песнава, да не речам ме маа на секс. :D Па ја пуштивме уште едно 3 пати да испее. :!:
    Си доаѓам дома, си одморам ноџенца од штиклиња и си ја слушам песната.
    И рингтон ми пее, и ми нема спас.
    Нема потреба да појаснувам дека ја слушав на рипит низ дома цел ден, додека се спремав за мојата вечер?
    http://www.youtube.com/watch?v=zYXjLbMZFmo
    Еве ви ја, па пресудете. ;)

Како пријатно ме изненадила Каролина наша. :)
    Сега и за неа ли да менувам мислење и став?
    Фина, одмерена, вистинска дама, со конечно убав стајлинг и прекрасна интерпретација на песни.
    На првиот дел од концертот заплакав, Хуго вешто ме предупредува да внимавам да не ми се расипе шминката.
    Ме освои, за првпат вистински ме освои.
    Чувството кога ќе добиеш новогодишен бонус.
    In yo face bitch !!!
    :devil:
    Хуго: И сега ќе ги штедиш за таблет, како што рече?
    Јас: Не бре, Ревлон пудра сакам, и парфем на попуст има во Космо, Заточеник на небото на Зафон и да одиме во Синеплекс да го гледаме Животот на Пи, а попатно да каснеме нешто во Кинескиот, не сме биле одамна. :) Аааа, и едно 15-16 ланчиња од Битпазар ми требаат. :D
    Хуго: И сега јасно ли ти е - зошто никогаш немаш пари?

:(
    Па не ми е.
    Не ми е.
    (гајле)
    .

3. SexyLady

SexyLady Популарен член

Не.... не.... само мене ми се дешаваат вакви работи пошто сум најголем баксуз! :D :D :D

4. vitomir

vitomir Нов член

Исто така, вакви резултати доаѓаат од Лондонската школа за економија и политички науки која вели дека луѓето со висока интелигенција се склони да останат будни до подоцна, додека оние со пониска интелигенција воглавно своите обврски ги извршуваат во текот на денот.

5. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Divinebutterfly likes this.
  6. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Секој дочек на Новата Година ми е се победен.
    Таа вечер секогаш се случува нешто кое длабоко ме погодува и не ми дава желба за ништо...

Затоа се здобив со негативни страсти за тој ден.
    И искрено се плашам да дојде.
    Срцето ми трепери...од страв дека тие повторно посебно ќе ми ја честитаат Новата Година. ;( Неможев да не пуштам солза...

Човеков е прекрасен. Ме навлекува на песните.
    Еве оваа ми беше хитот на неделата.
    Текстовите се моќни....

http://www.youtube.com/watch?v=FcHwnF4Weh0

Trendafilka likes this.
  7. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Колку болни луѓе да ти шетале по светов еј :|
    Синојќа пукнав од главоболка и кога ги слушнав бесмисленосите инсантно ми помина. :D
    Јас да сум ти одела со психо сталкер .
    Имам еден бивш, што со години неможе да ме преболи и само се рчка како некоја свекрва за да ме нанервира. :D И со години дочекував милиони шокови што никој нормален не би ги направил. И на крајот кога кренав раце, зашто кренав?
    Е што сака? Жена да му станам?

Најновиот муабет што го слушнав беше дали сум имала нешто интимно со новоиот дечко, зашто ако сум имала тој не ќе можел да помине преку тоа. |( Кој уопште бара такво нешто? Шо ми е гајле дали ќе може да помине или не? Јас си имам бре нов дечко нов живот, одам у проводу!
    И на крајот уште се пожалил пред пола кафиќ, како му е криво што не ме ... |(
    И то во трезвена состојба! :D
    Епа неможам „психофизиката“ на некои луѓе да им ја сварам и неможам.. Јес де варење и онака не ми оди во приватен живот, јајцата увек недоварени си ги вадам :D
    Ах бе што човек ќе беше, што семка.

Па зборел дека сум грдоќа. Па ако сум грда бре што ме збориш уште? Или трауми ти оставив па со години се опоравуваш?
    (сеа да не си помислите оти стварно су грдоќа. Лаже бре мајчиниот, баш сум си убава :D )

Малограѓанштиња , Пу бре !

Почнав да се плашм и јас да не сум на некој романтичен одмор со него, па му правам доручек, додека тој лежи покрај каминО и ја чека љубената . |(

Инаку мирише ми на убав ден. Штом вака весело го почнав на арно е.
    И уште нешто. Ме фаќа параноја. Жими сВе. Цело време го замислувам бишиов во грмушки, на дрво со двоглед, во вентилаторот во веце.. :|

Attached Files:

kravce, Libera, Doozy and 1 other person like this.
  8. tea4e

tea4e Популарен член

Е тоа мене денес ме чека... :wasntme:
    :*

9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Помина и крајот на светот еве ја иде и Новата Година :D .Не е таа еуфорија која ја имаше од порано...
    Но сепак...тука е она расположение.Какво такво.
    Се радувам додека ги гледам лугето како планираат,како украсуваат,и пазаруваат...тоа е знак дека сепак планираат да ја поминат лудо таа вечер.
    И јас ке ја поминам. :D
    Дома ми е се накитено.А и ги добив вестите кои ги чекав одамна...Со тоа е среката потполна.
    Сите сме на куп дома,и татко ми е овде што дополнително ме прави срекна.
    Цело е кога се иам се...Нели е така? :)
    Годината иако ми започна лошо заврши сосема солидно.
    Само уште тој да е до мене. :) И ке биде,наскоро ^_^

Divinebutterfly likes this.
  10. cigarce

cigarce Популарен член

Случајно сабајлево во една кутија пронајдов фотографии стари со години.Толку се задлабочив во нив,што ми наликуваа на еден времеплов,и може уште да ги гледам,и уште.Многу спомени ми вратија..
    Вредни се ваквите работи..
    Само незнам јас какви фотографии ќе им подарам на моите деца,веројатно фејсбукот ќе им го препишам па нека гледаат таму.
    Ех колку се менува времето луѓе..

Него убавина ми е денов.
    Замислете брат ми,ми подари еден пар хулахопки за нова година :D сум се смеела до солзи кога го видов.
    Веројатно јас ќе му подарам пар чорапи,така оди тоа кај наас :D

И така.
    Ќе учиме денес.

tweety26, bittersweet, kravce and 7 others like this.
  11. ines.h

ines.h Популарен член

Убаво е кога си опкружен со луѓе кои ги обожаваш на кои им ја знаеш вредноста!
    Имам прекрасни родители и сум поминала прекрасен ден, ден за паметење...нешто сепак недостига но ..... :!: верба и се ќе биде .

tweety26, Hopeful, Cacy and 3 others like this.
  12. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

ајде уште два теста и уживанцијааа :)

13. Shelea

Shelea Форумски идол

Скопје не е тапа. Едноставно, луѓево не денсаат. Или им е срам дека некој може да ги види. О, јеа. Малограѓанските синдроми понекогаш, со чудење и низ голтка коњак ќе ги разматам и си викам - Па, чао бе, ја ќе играм, а вие врзете си автошлаканица. Можда јас имам чудни поенти и поими за забава. Ако веќе сум излегла да се мешам со луѓе, на место каде што има музика = сакам да ме води атмосферата. И ѕенѕам. И многу барам, знам.
    Излишно е да зборувам, пак ќе речам.
    Криво ми е што не стигнав на Фолтин, ама го набавив Антитело и многу му се радувам! Музиката останува доследна, игрите од зборови најпоќе ме бендисаа, по битолски, а Бранко е цар на римите и асонанците. Уште да можев да бидам таму, ќе фрлав штикли од радост по подиум. Ама ете.
    По којзнае кој пат, во виното е вистината. До 4 сабајле, ние четири женички во кола, ревносни муабети за положбата на емоциите и ние жените во светот. Ко на исплакната сцена од Сексот и градот, ама така испадна. Муабети само за мажи и за нас. Со тоа што сега веќе се филуваат во правец на сериозност, планови, евентуални недостатоци и проценки. Дали тоа, веќе скокаме во наредна фаза, не знам, ама ми мириса на тоа, и редно е. Некако, драго ми е што имам блиски другарки што можам да ги држам за рака додека тегнат штикли по Чаршија, зошто знам дека не им се оди натаму, ама заради мене доаѓаат. Чуле за Галерија 8, и ајт, сите правец таму. Ги предупредив дека дискутабилно е и таму. Бар мене ми е и одамна го избегнувам. Ме испоплукаа дека ги тегнам по темни сокаци и ќе ги продадам за бело робје, офкорс 8) :rofl: , а ја со чизма со топук, гајле немам. Знам каде акам. И ништо, не им се бендиса таму, па у Миднајт. Се кадросавме, тоа не ми избега. Ко во стари добри времиња. И тогаш го почувствував оној пасивен вкус во уста, на толпа. На бивање некаде, за да не се биде никаде. Знам и зошто сакаа да одиме таму, сега веќе бившиот на едната можно е да се шуњаше натаму.

Но, најмногу вредеше вечерта зошто бевме ние, четири, страните на светот. Сај ја болеа нозете од штиклите, и Нат и ги даде чизмите, шеташе како Лејди Гага со чорапа и салонка од Холидеј Ин до Паркингот кај Олимписки, на пијано не знам ни како се прибравме, важно ја најдов ружа на сред улица, спакувана како да ја подарил некој на некоја, ама оваа му се налутила и ја џитнала.
    Ружа на сред бетон, чорапа во салонка, лошо вино, ама добри другарки. :angel:
    И круна на вечерта беше моето зобење Домачица во зори, зјапајќи во сијаличките, со обид на сон, ама и длабоко анализирање на трепкачките ритми додека ја чекав сестра ми да се врати од Нокаут.
    Сакав да кажам, Скопје ми е секогаш Дом и подиум кој се рони, ама со добро друштво, се’ му е простено.
    И денов, може да почне!

tweety26, zhap4e, Hipster and 2 others like this.
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

]:)

Заборавив да ви кажам дека елката си ја чувам во вазна. :D Нели, по речиси едномесечниот престој во Скопје, мораше некој да ми ја донесе. И ми ја донесоа, без сталак. Браво бе. Како што ме дал дедо Боже, ја скенирав собата добри три минути и се мислев во што да ја пикнам. Ако одиме по логиката дека елката е дрво, дрвото е растение, а растенијата се чуваат во вазна... :wasntme:

Е добро де, на еден другар мајка му си ја закачи наопаку на ѕидот, поубаво и личело така. Поштувам, кој како му одговара.

Реков дека ќе се замотам со ламбички исто така како што планирав да го замотам и станот, и сега немам ламбички. Не најдов некои троа поевтинки да купам 5-6 пара, и наместо ламбички, си купив ланче, лакчиња, нешто за јадење се почастив, подарочиња на маливе дома... Практичен човек. Плус нареднава недела планирам да ги мерам сите улици и сокаци на родното место, плус сите пабови и кафичи (читај редовните два мои) и да ги сплискам сите денарчиња што ги заштедив.

А да си купам една касичка со свинче од Џамбо.... :?:

Уште утре полагам. Многу сакам значи како ни се симпатични испитиве оваа година, полагаш а немаш ништо за учење. Некна седам и се клатам, а што да земам да пишувам и учам, кога верувајте, немаше што... Некои работи не се учат ден пред полагање. Ако не си научил тоа што требало, било поим, фраза, јазикот нема да ми се подобри ако разлистам низ книгата уште еднаш. :D

Иииииииии главната тема, и јас како другачка ми неколку страни уназад, одвај чекам НГ. :devil: Не толку ми е форава дека е НГ, бла бла бла, туку колку што не сум испувана и издувана салам месец време, а ова пиењево како кец на десетка ми дојде.

СИ ОДАМ ДОМА ЗА ДВА ДЕНА!!!!!!!!! :D :D :D ПЕЈТЕ! :D

https://www.youtube.com/watch?v=Gzo2V53ztUA

15. Caliopea

Caliopea Истакнат член

Сакам да кажам дека ја мразам зимава,многу ми студи, зиморлива сум, со по 3 блузи на мене.Лето златно кај си ти... :(

Glossy-girl likes this.
  16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Нова Година, де. Ко ќе ми текне на кого се` треба да му честитам, ми се темни. :D
    Озбилно, како што мрзам да викам Добар ден, така и Среќна Нова Година. Па уште по Фејсбуков кога ќе видам: Леле срцииииииии, Среќна Нооваа! Вчера топ беше! Се најубафко, многу здравје, љубов, љубов! И помалце со пиењето. А во себе си мислиш, иди у неповрат. Озбилно, на некои им оди да им плеснам у лице. Среќна Нова, и иди носи се` со све се` на све се`се у пи... :D
    Зашто да честитам на некого нова, ако нејќам да му честитам, бе? :wasntme:

А уште поише, кога ќе дојде 00:00... Ало! Митра? Среќна Новаа! Леле, прва ти честитав, нели?
    Многу било важно дали во 00:00 ќе се јавиш, или после 3 дена. Јас тогаш незнам мобилката каде ми е, а не пак сега на сите да им честитам. :!:

И да, си добив пакетче! :rofl: :rofl: :rofl:
    Од сестра ми, и дечко и. Продавачкава кога ја прашала, за кого го прави пакетчето. Она и рекла за сестра ми. А колкава е? 16 години. И оваа и се пукнала од смеење.
    Па што бе, дете сум. Башка сега кога јас ќе и направам на сестра ми, а она 22 години. Па ако сакаат нека ми се пукнат од смеење. Дечиња сме бе. Ние си склучивме договор, битно. Она мене, ја нејзе...
    Исто кога си маваме воспитни... Ти мене? Епа и ја тебе, на! Епа добро сега сме на чисто.
    (и у позадина, шлап!) Епа сега 1:0. Е како да не, јас водам!

И ај нека дојде побрзо Нова, за да можам да го смачкам. :wasntme:

17. VayaConDios

VayaConDios Истакнат член

Елка сите, елка и јас. Ми светна дека треба да ја светнам и дека нема многу време до дочекот на Новата Година. :) Околку неа повеќе столчиња отколку лампиони оти внуци мора да стигнат до врвот. Минијатури од душички, ми создадоа џагор и у стан и у душа. Радоста може да започне. Драстично ми покачува ниво на позитивна енергија али морам да зачувам и резерва за црни дани. Периодот што претстои е бурен и бара многу физички напори али ја сум пола маж, па животе, дај шта даш. :D

Attached Files:

Hopeful and Doozy like this.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Ти си помала,ама јбг,со време. Па што честиташ?! Ти си лицемерот у случајот,а не тие шо треба да се носат...
    Што честитате бе луѓе ако не ви иде?! Кој ве тера?! Ради лепе очи? Епа немојте да се жалите после за лицемерието и лошите луѓе пошо вие сте тие.

blond, mims-89 and Acerola like this.
  19. ocila

ocila Истакнат член

Случајноста е непоканета, но многу често ми е драга гостинка.
    Секоj човек греши, но само големиот си ги признава сеоите грешки.

20. DigY

DigY Популарен член

Многу сум задоволна од тоа што го гледам во огледало. Ова лето кога ке се чистам, конечно ке го имам тоа што го сака. Бикини модел. Хел јеа ! :)

Thread Status:
Not open for further replies.