[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.182
    Ау си ми го направил денот! :rofl:

Ајде на здравје дечкииии! Жбрц! Буџетче!

Абе шо ми е гајле за дупките у домашниот буџет на другите?! Што?! Гајле ми е за заедничкото добро. Прост народ бе!
    И ние дома гласавме новогодишен буџет. Мајка ми направила списоци а4 формат, два листа, а татко ми оди ставка по ставка,шо е ова?! А за шо е ова?! Колку од тоа?! Мене ми вика,а треба ли ова?! :D Исто ко у собрание ебате! :D И го изгласавме! Ме праша мене некој од надвор еј да не имате дупки у буџет дома?! Не! Дали му отидов на комшијата да му речам, абе комши ми фалат пет миљарди, Грујо ми рече да ми ги дадеш! Ај не НИ брцајте у џеб за свои интереси! Гледајте малце долгорочно на работите. Туку таква пасивизирана,лигава маса на луѓе шо нејќе да се замара со ништо сме! Остатоци од минатиот систем, мислат дека треба државата у секој поглед да ги крпи!

Абе ненормални се и луѓево!

Која демократија бе дечки?! Со глупо мнозинство?! Ма марш.

На BoaVista, JuLleE и Hipster им се допаѓа ова.
  2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Вељо је рекао да Буџетот фајнли е донесен. (во позадина За многу години Македонци и шишката на Наум од деведесет и треќа).
    Го ставам предлогот Одење вечер во кафана на гласање, ве молам да гласаме. :beer:

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.182
    LilBaby, јас велам не. У понеделник се знае кој искача,а у петок има да го правиме љом!

4. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Од она што го прочитав разгледувајќи по фејсбуков можам да заклучам дека во Македонија веќе не постои демократија. Или барем така напишале дел од моите пријатели.
    А извинете јас да ве прашам нешто: Кога во Македонија имало демократија?

Ќе се воздржам од понатамошни коментари.

На Skyfall му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Лил и јас гласам не :$ за нас, смртниците, утре е работен ден :wasntme:

него во све ова што прочитав, опозицијата сакала да прошверцува ракија во Собрание :o ај ај, знаат они дека за бензин ќе мора да одговараат, вака камуфлажно...е што сеее :geek:

6. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    И така, опозицијата сакала ил не смогна сили да рече ДА!

Шуш-буш, еве ги идат избори, па може пензионерите ќе го дадат гласот за ес де ес, после стрепењето за судбината на овомесечната пензија? Аоо, не бре. Па тие се' помнат!

Напијте се по едно апче против дрскост! Некому може и две ќе му требаат. :)

До наредниот Буџет! :)

7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    За ова ќе бараш 2 саати фора да закасниш на работа, мора да се прослави. Ако не - петок не бега. :geek:

Казанџиска отишла да се бори таму, заборавила дека е бремена. Цвеќе за њу купујем.

За Фемина од пред собрание, Лил Бејби.

На Libera и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.182
    Бендевска...три дена на раце те носевме збрана, со болка и тага во погледот срчен, и секоја капка од твојата рана ко крвава жар ни капеше в срце!
    :rofl:
    Бре,партизани бре!!! :D

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Чувството кога некој кој што си заминал и наеднаш ќе се врати во твојот живот неочекувано...

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Макрадули, нашетаното градско дете ја носеше Шеќеринска на раце, како супер хироу. Не мо-жам, солзи ми потекоа. :rofl:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Темава да не се претвори во некоја тема за буџетот,политиката и опозицијата :^)

СДК многу сум среќна,затоа што конечно долго очекуваната петка по француски пристина и во мојата графа.Така,сега си имам петче француски 8) Ваква бев кога дознав

Но сепак,загрижена сум за математика,хемија,па тука е и физика.А бе,ко стара баба само се жалам.Еве прекинувам,кажувам дека многу ми е мило што за една недела ќе бидам на распуст и едвај чекам.Очекувам санкање до бескрај со братучетка ми,многу скијање,и секако насмевки,топли и искрени.Многу се радувам на Божиќ и Бадник,повеќе отколку на НГ.Завчера,на гости кај братучетка ми,покрај целото планирање за сите настани распустов,уште еднаш ми потврди колку голема душа има.Помала е од мене две години,но ми е како сестра.Имала заштедено 1000 денари и ми вика како стално заштедата и ја сневума за скоро затоа што постојано им дава "кредити" на мајка и и брат и и ја прашувам зошто им дава.Душиче,ми вика па семејство ми се,ако не им дадам,после ќе се каам и ќе плачам што не сум им дала.Оо сонце,се гледа дека има добра душа.
    Да не забегувам,имајте прекрасен ден,и знајте дека што и да е,ќе помине.Better things are coming :nod:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

На Elennaa, simoncelicius и simonka93 им се допаѓа ова.
  12. CuteEva

CuteEva Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    131
    ГАДОВИ невидени овие полсушниците на Никола Груевски ( се ежам и името кога му го споменам ) најголемиот подолец во државата, ова не е верно што се случува на сила сака да остане на власт, за такви и смрта е мала казна!! ги жалам само тие што се под негова контрола јадници овоа не е можно НЕ. НЕМОЖАМ ДА ПОВЕРУВАМ ШТО ГЛЕДАМ НА ТЕЛЕВИЗИЈА ПА ТИ НЕ СЕ НОРМАЛНИ БРЕЈЈ ОВА НЕ Е ДРЖАВА!!!

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.539
    Допаѓања:
    184.402
    Од една страна се чудам.. и не можам да се изначудам... а од друга страна се чудам зошто воопшто се чудам на вакви крајно банални и излитени "догаџаи"... коа ќе видиш тоа ти е македонштината...

Еднаш некој многу паметен чичко кажал - Би можеле и ние да се опаметиме, ама со тоа би го изгубиле националниот идентитет! ...Дека да!! Во право бил типот! Шо јес..јес! :)

Какви сме, такви сме, токму сме...ама за сеири... и тоа на своја сметка! Абре македонче...

На Ilusionist му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.257
    Денес му е роденден на Татко ми :) :^: :d:
    Чоекот на кој просто му се восхитувам, чоекот кој останал на млади години без татко, чоекот кој просто на сите маки шо ги имал завршил факултет, чоекот кој направил се за нас да бидиме среќни и да имаме кров над глава, чоекот што според мене не заслужва да има никакви проблеми, оти многу е праведен.
    Тато, нека ти е среќен роденденот, да ти се множат годините, биди ми жив и здрав уште многу многу години, да ми се радуваш на сите мои успеси, и да ти го видам сјајот во очите :)
    Те гушкам најсилно, те сакам ! :l:

http://www.youtube.com/watch?v=FchMuPQOBwA

На bittersweet, Elennaa, Doozy и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Кој вечерал алкохол, за доручек ќе пие вода (ма да сега е ручек време али нема везе).

Баш денес ми текна на еден муабет со еден колега од факултет пред неколку години...
    Имавме предавања наутро и поспани со цигарчињата во рака одиме накај предавалната. Се врти некој неврзан "потегни ме за јазик" мрзлив муабет и го гледам веќе го завршува шишето со вода кое пред неколку минути го отвори.

Му велам: "Аман бе С. од каде толкава потреба за вода рано рано насабајле?"; се врти накај мене, со крвав поглед и полузамижани очи ми одговара "Абе цела вечер се утепав од јадење сирење, па сега душава ми цвичи за вода".

Ех, и мојава душа денес плаче од вчерашното сирење.
    Толку што беше добро дури 4 литра се изедоа.
    :drunk:

Плус на работа частенка, кифлички и руска салата, а јас не јадам мајонез. :|
    На колешките им ја раскажувам причава, станувам и си облакам јакна. До каде? Еве до продавница одам стварно да си земам литро јогурт и сирење... Па кифличкиве нема на суво да ги јадам.
    :wasntme:

На bittersweet, Elennaa, Doozy и 8 други им се допаѓа ова.
  16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ми стигнаа новите очила :$
    убаво ми стојат и се обидувам да се навикнам да гледам со нив треба 2-3 дена па ке видиме сменета ми е диоптријата :)

На Ilusionist му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Дедо Мраз постои.
    Кога се каравме во маало, на снегот, и поголемите викаа оти не постои.
    Кога станував навечер на Новогодишната ноќ, за да видам дали имам пакетче. Беше или во ходникот, или до малата комода, која стоеше каде што сега седам.
    Кога пишував писменца кои мама му ги испраќаше. Демек.
    Кога велеа ако на телефонот стиснеш нула, ќе се вклучиш во живо со деденцето, па ќе можеш да му ја кажеш желбата.
    Кога видов дека на скалите на братучетките им стоеја пакетчиња, а моето и на брат ми ги немаше. Беше задоцнил. Всушност, на мама платата и доцнеше.

Ама ако, јас верувам во Дедо Мраз. Оти стварно постои. Тато е Дедо Мраз, а мама Баба Мразица.

На kravce и Libera им се допаѓа ова.
  18. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102
    Толку мразам неодговорни створења, немам зборови да опишам... абе кога веќе си се договорил а ти искочило нешто во меѓувреме, јави се да кажеш, а не да те чекаат како дебили! :@

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.714
    сдк...сакам што побрзо да се снајдам и да заминам далеку од ова безредие,од овие неправди што секојдневно ги трпам...од сите...Само јас и тој...далеку од овде...без грижа и постојана контрола од родителите,иако сме полнолетни и фала богу можеме сами да се грижиме за нас...Ох Боже,дај ни сила и можност да заминеме...

На Skyfall му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Чиј ли грев отплаќам јас???

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.