[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сдк ми треба одмор, правење ништо и седење цел ден по пижами.

Аххх..

На tweety26, Mishela, Buttterfly и 18 други им се допаѓа ова.
  2. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Некако, кога и да погледнам околу, луѓето се среќни, а јас избегнувам да признаам дека тоа ми смета.Не ми смета што тие се среќни,туку тоа што јас не сум.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    17.711
    Никогаш не сум ги сакала тие емисии како 5+, отсекогаш ми биле премногу прости. Никогаш не ми беше желба да се јавам таму и да играм игри (нели, игри играа порано). Додека моите тогашни шкослки плачеа зошто не им дале од дома да се јават, ја си гледав слики од Бон Џови лепени у тетратка. Многу лудував по него тој период.
    Од детски фестивалчиња го гледав само Златно Славејче, оти Боби Андонов пееше. Исто така цртани од типот на Анштајни не сакав, освен песничката ептен ми е заразна.
    Сабајлево седнав да јадам и гледам 5+ (беше пуштено), и си викам ете зошто сум ги нејќела овие уште од мала. Работите што ги кажуваат ми се премногу прости, а додуше не сум н исретнала дете да ги гледа или да сака да се јави :rofl:

4. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Јадам џамбо смоки и се прашувам која е смислата да се постои во еден ваков град (гад), во едно вакво време (невреме), во една ваква околина, што труе на лицемерие, непотизам, потквасени репродуктивни органи, депласирани вредности, продадени души, духовна понизност, претплатени медиуми, нечиста совест и обезвреднет систем, излеани умови, згадени генерации, полтронизирани млади, конзервирани стари и емотивно осакатени луѓе?

Смислата е да се љуби, да се чита Министерство на болката од Дубравка Угрешиќ, да не се креваат раце во предавство, ами да се отвори умот и да се запамети што се случува. Си викам можно ли е да сум сериозно толку рамнодушна и истовремено супериорна над сите тие глупости? Не мора да бидам гласна, ако сакам да бидам јасна. Не сакам да пропагирам нешто во кое не верувам, ниту некогаш сум верувала. Ако се правдаме, тогаш значи нешто скриваме. Ако кажеме што мислиме, значи сме обоени.
    Епа не.
    Јасно ми е каде сум, ама имам среќа да жонглирам со неколку реалности.
    И да читам паравести пиејќи топло вино со Иван, додека Коља се смешка под брк. Дап. Живот. Соживот. Разлики. Што сето тоа ми укажува? Дека ова е мојот Дом во кој отсекогаш симитот и ќебапот биле оставштина од отоманите, дека имињата на улиците звучат топло кога ги кажувам на глас, дека тротоарите збираат само по двајца, а повеќе не, дека е место кое само замижано го замислувам, во ширум отворени очи гледам - Дом.
    Дома.
    Мирис на костени и жижици. Роми пред матично. Парк полн со пијани средношколци. Пост-излегувачко стапче во Чаир. Секс на Водно. Мое, наше место.

Во сите бои и сета почит што ја заслужува.
    А вжештените глави... Слободно нека се делат.
    На крајот, пукаат, и останува само ништожност.

Чувајте си го здравјето, патем. Вирози шетаат по автобуски и се лепат не само бронхијално, ами и мисловно. Загадувачи на мозок.
    ПС - по грешка му го украдов седиштето на еден чичко прееска во автобус. Не видов дека бил да куцне картичка, и тупс, му седнав. Се изнасмеа човекот, разбран, и кога станав таква во небрано - вика, не не, седи си, на вас младите светот останува.

И тогаш сфатив. Тоа сакав да го чујам од некој повозрасен, демек нели, тие секогаш знаат повеќе.
    Да остане овој свет на нас.
    Што ли ќе се случи, пак се прашувам... И кругот, се врти!

На tweety26, Trendafilka, Johny и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Ми треба ресет на целово тело, на умов и на се.
    Се исклучив месецов. Некако се дистанцирав од интернетов. Ми требаше одмор. Факлутетов ми мирува. Имам сто милиони обврски а не се чувствувам спремна за ништо.
    Чекам да дојде 31. Не сум во еуфории за проводот на новогодишната ноќ. Не, тоа ќе биде скромно, со најблиските. Малку вино, малку храна, и малку добра музика. Доволно е.
    Го чекам да дојде затоа што очајно ми треба нов почеток па макар и клише, како овој.
    Почеток за рестарт. Се осеќам исторшено.
    Ми треба инспирација.

Голема благодарност искажувам до сите што ме трпат во овие мои транзициони моменти.

На kravce и L-enna им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.539
    Допаѓања:
    184.402
    Пи ем ес стање.... значи во рок од 10 секунди можам да бидам најмила на светот за веднаш потоа да бидам хистерична, потоа пак фина.. па наеднаш хладнокрвни сериски убица (со најбизарни фикс идеи).. ама шо ќе ви објашњавам... женски сте, барем поишето тука па знаете... а секако, неизбежно па и машките знаат...осетиле и тие, не дека не! :D :D

Верувам дека тука девојките ќе се пронајдат...а и машките исто така.. :rofl:

PMS SURVIVAL TIPS

http://www.youtube.com/watch?v=mCwKbUVyHLY

7. NyanCat

NyanCat Нов член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    70
    Ох бееееееее ;(

8. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    Се чувствувам ко прегазена од воз. А покрај тоа денеска бев и фешн роудкил или само имав ниска самодоверба, не знам, важно, кога многу луѓе те загледуваат по пат или имаш нешто што очигледно стрчи или си прекраснотија од појава, а јас некако не се чувствував ко да сум второто. И ништо не стрчеше, сите патенти затворени, сите копчиња точно закопчени... многу придавам значење на безначајни работи, можеби не ни биле толку луѓе што гледале во мене, можеби гледале во мене бидејќи и јас ги гледав :D

Да се вратиме на хроничниот замор. Изморена сум, од факултетот, од времево, од животов, најмногу од туѓите фекалии, посебно вербалните. Жими се некогаш ако имам до мене некаков вид на оружје можно е да направам глупост, луѓево не се свесни колку досаѓаат и колкав напор се. И водам однапред победени војни, кои беа интересни додека бев во средно, онака си играш со пленот пред да го убиеш, ама дали е до периодов или денов, веќе и тоа ми е преку глава, немам сила ни да отерам по ѓаволите некого.

Утре е нов ден, се очекува да биде долг и голем, ама ајде барем нека биде интересен бидејќи денешниов освен тензии друго ништо не ми носи. Океј, не беше толку лош, реално можеше да биде многу полош, ама утре сакам забава.

На kravce, la-chicka, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Значи нешто што најмногу мразам е некој да ми стои позади мене. На пример си седиш на лаптоп и некој позади тебе стои како статуа. Како ми се палат нервите во тој момент. Уф! :envy:

На simonka93 и Elennaa им се допаѓа ова.
  10. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    :*

Прикачени фајлови:

• new year.jpg
      new year.jpg
      Големина на фајлот:
      16 KB
      Прегледи:
      177
    На Elichka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Господ да ми е на помош ! Само тоа утре ме спасува.

12. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Правиме муабет со мајками.. Тема: Кашлање..
    И следи моето - Сеуште кашлам,аман веќе.
    И оваа вели: Ми еве и во Русија се активирал некој вулкан.

Се убаво женчето..Се си мислам мислењето во целост и е поврзано со моето. |(

:rofl: :rofl:

На kravce и Libera им се допаѓа ова.
  13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Да не ме напнаа на facebook со политика? Зошто овој така, а не оној вака. И оној онака, а овој овака...
    Сите ќе ги избришам. Биди у некоја партија ако веќе сакаш, ама не ги труј сите околу тебе со истото.
    Знам, гледав вести и јас. :x . Информирана сум што се случува.
    Ептен напнаа :x. Аман заман имајте милост :emo:

14. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    4.995
    Читав нешто низ темите за коса и си потврдив.
    Па ние стварно жените имаме проблеми со сантиметрите. Во секоја смисла :D
    Коса 10 сантиметри за еден месец, ма дај. :^) |(
    Нејсе, полагав денес, јао, стресови.
    Како за прваче колоквиумче, супер.
    Уморна се комирам во кревет.
    Утре католички Божик, гости ово-оно.

Бидете ми поздравени.

На Hipster, Libera, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Прв пат јас да учам,а да не ме мрзи.И тоа во 12 саат :!: :?: Се плашам да не се случи некое чудо :$

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  16. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    СДК имам за учење, ама не знаете колку само не ми се учи. :(
    Имам 3ка, а сакам 5ка. А знаете ли само што ме дели од таа 5ката? - Само една лекција, ама мене ме мрзи да ги научам тие што ми се за 3ка не па уште таа нахнадно.. :(
    Ама ке научам! Сега ке си легнам, ама утре сабајле ке станам во 05:00, ке си сварам едно кафенце :coffee: и одма после ке почнам со учење. Можеби цел ден ке ми се спие и нема да знам кај терам ама битно ке си научам јас, па ако паѓам после за спиење, нека паѓам ке издржам некако 7 часа. :D ;)

На Katerinceee, pamelche и Gordana10 им се допаѓа ова.
  17. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Значи само јас не сум информирана во врска со тие протестите и глупостите што се случувале..
    Денес падна дискусија за тоа и јас цела прашалници. Срам ми е бе, буџет нешто ова она подслушнав ама не дослушнав :D :D
    Ма не се замарам со политика бе! 8)

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Вака нака истерав божиќ :)

Уште минатиот месец се пријавив доброволец за да работам на денешниов ден, посебно втора смена, и не зажалив.

Фул програм. Во катедрала, вечера, отварање на поклони :$
    Многу пресреќни лица и искрени насмевки.
    Иако се возрасни, во душата и срцето се сепак деца и се радуваат баш на таков начин. Сите божиќни песни напамет ги знаат, после свртија и хеппи брдеј да му пејат на Исус :D .
    За време на вечерата наздравивме со варено винце на кое многу му се радуваа, сепак немаат често пригода да пијат алхохол и да се чустуваат за момент како лицата на нивна возраст.
    Врвот беше отворањето на поклоните.
    Никогаш не сум ги видела толку среќни, со каква само радост отпакуваа поклони. Поклоните беа составени од работите кои им се потребни и веќе си ги имаа посакано(облека, цедиња, обувки...)

Ми пренесоа дел од нивното божиќно расположење :inlove:

Туку колегата ме збуни :^)
    Пред некој иако не бев на смена, своеволно ги придружував колегите и пациентите на боќижниот базар.
    Реков дека имам неколку слободни саати, и ќе одам со нив. Што автоматски значи не можеш само да одиш, туку мораш и да пазиш т.с работиш. Но не ми беше проблем бидејќи сакав да го споделам тој момент со нив.
    Разговарав кратко со главната, рече дека со задоволство можам тоа да го правам, и нагласив дека само ќе ги придружувам од болницата на патот до центар и таму. За назад нема, бидејќи сум ограничена со време.
    Нејзиниот одговор беше дека кога своеволно надвор од работно време работам, секако можам да заминам кога сакам. Дека цени тоа што го правам.
    И така некаде при крај ми се јави малиот дека е у центар, да се чекаме за да одиме да пазаруваме храна. Во неделата имавме гости, па сабота кога ќе станам да удрам генералка и без да губам време со пазарување да почнам со готвење.
    Кога мис е јави, му реков за 10 мин. сум на местото каде ќе се чекаме и спуштив. Им реков на сите дека на жалост морам да одам, дека имам приватни обврски и се поздравив.
    Да се вратам на колегава. Ме погледна ептен чудно :^)

светив дека нешто не е во ред, но немав време објаснувам и тргнав.

Денеска ми рече дека бил иритиран дека така сум си заминала, и ради тоа така изреагирал. Ваљда свати дека го приметив.
    Првен мислел дека од смена туку така сум си заминала, потоа му кажале дека воопшто не сум на смена и мислел дека јас сум ги утнала смените, дека по грешка сум дошла да работам, па по неколку саати некој ми кажал дека не сум на смена и сум си заминала :rofl:

И на крај светил дека јас уствари своеволно работам...па изгледа му беше ова некој вид извинување или не знам што.
    Ни тогаш му ја сватив реакцијата и денес муабетот :D

Нема веза, прекрасен ден у секој случај.

На bittersweet, Peppermint, anabel-a и 10 други им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.275
    Допаѓања:
    67.881
    Кога бевме помали се каравме за тоа кој да жмури, кој ќе биде тој што ќе брка, кој да биде прв...
    Сега се расправаме за политика. Не ми се веруваше дека со еден добар другар за тоа се расправаме. Патриот наспроти непатриот. И тоа не е нешто за потценување, не е нешто преку кое едно другарство може лесно да премине. Сфаќаш дека луѓето се смениле, ти си се сменил...
    Затоа продолживме да се потсеќаме на детството, на тоа како се каравме чив сендвич е повкусен и поголем, зошто некој не бил викнат кога сите други се собрале...

На Monna.Monna, Buttterfly, crazylady и 10 други им се допаѓа ова.
  20. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    17.711
    Резултатите од ова екстерно ќе излезат во февруари-март месец. Затоа ич не се потрисам, книгата не сум ја отворила физика, оти нели, лесно ќе биде :wasntme:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.