[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    ... сакам да ја пронајдам Синоличка Трпкова и силно да ја гушнам.
    И да ѝ купам топли костени за сите убави зборови кои ги прочитав од неа деновиве.
    И искрено ѝ се восхитувам.

А себеси се кудам.
    Ќе прашате - зошто?
    Зошто не ми е гајле.
    А треба да ми биде.
    Треба да се заинтересирам што се случува онаму каде што сите автобуси заобиколуваат, какви се тие циркузи, кој е во право, а кој во лево.
    И јасно и гласно да го искажам својот став, и ревносно да се борам и да заземам страна - МОЈАТА. И да верувам.
    Не, не ме боли што не постојат услови да си најдам убаво работно место и сигурен финансиски прилив.
    Не, не ме боли што немам сини картони, ниту немоќта да си дозволам годишен одмор или ексклузивна новогодишна прослава.
    Голтам со грутка во грлото, ама еве - не ме боли што мајка ми ја експлоатираат за мизерна плата и ќе ја остарат жената предвреме, а на татко ми му се закануваат со дисциплински мерки и намалување на платата која деновиве одвај стигнува за прехранување.

Ме боли што им успеа да не` исечат во корен и го направија невозможното за еден млад човек - да немаш верба да се бориш. Да се спротивставиш. Да немаш сила, да немаш ентузијазам.
    Да не веруваш повеќе.
    Да не се надеваш.
    Да се помириш.
    Да се покориш.

Тоа ме боли.

На Neytiri, bittersweet, JuLleE и 26 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    ^^^
    Како и секогаш ги погодуваш нештата баш во сржта, и секој од нас се пронаоѓа во некој твој збор.

Некаде имам прочитано дека во земјите каде сиромаштијата зазема висок замав, луѓето се повеќе и повеќе се интересираат и оптеретуваат со политика.
    Прочитав и дека власта во обид да се чуствува поблиску до народот го користи патриотизмот.
    А на оние третите кои не сакаат ниту да влијаат ниту да бидат под влијание на власта им останува само бог.
    Во овие реченици пронајдов голема вистина.

Не осудувам, не обвинувам... едноставно тажно е :(

На Peppermint, cigarce, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    морав некаде да напишам два три збора .... грутка во грлово и тежина во душава .....
    Изгледа на некои луѓе им е полесно да растурат нечие гнездо отколку сами да створат сопствно ...
    Господ нека ми прости за гневот во душава што го чувствувам во моментов и го молам да им помогне
    го молам да им даде сила и храброст љубов и трпение во овие тешки моменти
    и ум и разум на тие што им треба за да им ги разбисти мислите ....
    Почнувам со страв да размислувам за тоа што носи иднината и за тоа како луѓето се менуваат
    и за тоа НИКОГАШ НЕ ВЕЛИ НИКОГАШ .........

4. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Феминки држете ми среќа.Утре Германски ќе ни ги дава писмените.Незнам,денес денот ми беше супер ама утре има камења врз глава да ми паѓаат,земјата да ми се урнива врз главата.Ајде Господ нека ми е на помош. :| :| :|

На homealone му/ѝ се допаѓа ова.
  5. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Сите нешто ги лупнала новогодишна еуфорија а мене ми само една обична ноќ и вака и така ќе помине

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.950
    Допаѓања:
    164.178
    Не знам колку е тажно што некои луѓе не ја почувствувале топлината на домот...сериозно... не знам... ама мора да е тажно тоа душевно студенило... Увек ме мереле на двете страни од вагата, никогаш не ми рекле дека сум најдобра и најпаметна, никогаш не ми рекле дека сум најубава... ми рекле паметна си (не де ултра паметна,едноставно паметна,неглупава ко точак),добра си, убава си,зошто си наша,како и секое дете, потребна си ни и те сакаме,ете толку... толку и мене ми било цел живот добро. Ама што е со оние на кои никогаш не им било речено ниту тоа или било што друго,а сепак го мислат истото како обратна проекција на нештата? Ох такви... жал ми е... Родителите да биле поздрави на сите оние тажни мали/големи деца,немаше да си имаме проблеми со нештата денес...

Прееска ги начекав Кока кола камиончињата, ме израдуваа скроз! Другарка ми ми рече дека ми се смееле дури и очите од радост. Па навистина им се израдував,некако ми делуваа како рекламата постанува реалност и не ни се случува ништо од типот гадост... И одма ми дојде у глава празници се ближат,ама па што?! Се нешто се распаѓа...

На bittersweet, Hipster, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  7. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Денес пуштам телевизија да гледам политика, кога таму на мајка ти пичката. :fubar: Не знам ова е хаос.. Да бевме можда Украина ќе протестираа женски со голи цицки ама ваму гледаш другооо..

Е сега дојдовме до точка на вриење - граѓански рат, ради мали бездушници кои и онака матер и ебаа на државава. Јас не знам кој е поглуп, они или ние?!

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ChoChang

ChoChang Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Убаво е и пријатно кога ќе се видиш со старите другарки.
    Немаме многу заеднички теми, никогаш и не сме имале, ама сепак... добро е да се потсетиш на старите времиња. Не беа којзнае какви, ама понекогаш сакам да се вратат.

9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.950
    Допаѓања:
    164.178
    Да шкртнам една билансна црта на денов .
    Заклучок, кој што прави, сите денес решија да се отселиме ние паметните и неодредените. И сеа како ќе се снајдеме? Абе и ние не знаеме,ко да плачат за нас у странство. Граѓани од десетти ред,а башка уплав имаат од нас,ради азил. Јас прв мавач у груди дека тука не ми чини и дека сакам да си одам од оваа проклетија и без да ми недостига тој ЛАБАВ ЖИВОТ,СМОЛ ТОКС,ЈАК НОЌЕН ЖИВОТ и кокошарници на сите страни трачарења!Ич нема да патам по тоа! Еве тазе пример, си најде работа у Европа и све тоа,пошто јак човек,виза не му дадоа за работа...ч-ч-чао! И кај ќе одиме море? На месечината?! Сите сакаат нешто,ама некој друг за него тоа нешто да го направи. Коа гледаш црепови се оние,што не речеш бе бате дај да искочиме да гаѓаме со камења и да направиме државен удар?! Ама не! Ќе плачипичкосуваме по социјални мрежи, блогчиња,могчиња со некои квази интелектуални дубокосежни заклучоци...Чуму? Му било нарушено правото на демократија! Оооо море... камо да беше само тоа право. Уствари какво право ти сакаш коа мнозинството се глупи? Јас на пример би живеела и во диктатура во која имам слобода у вистинската смисла на зборот и тогаш у реду е и да ве слушам дека државата е крива, БЦ е крив, Љубе се извини, Грујо оди шантриво и не може да изговори Л и криви се. Ама моменти од типот субвенционирање на претприемништвото и земјоделието и и сите упрпани,ем ми сањаат за некој некомуњарски сон... Сте ги помешале брзините,батиња,не ви ли кажаа?!
    Сите да ја прочитаат Капитал за домашна и да ги разработат системите на владеење,политички,економски,па да се преслушаме и да решиме што ќе правиме и за каде ќе тераме. Дали ќе рушиме влада и пошто најпаметни ќе правиме своја,мудро или ќе ќутиме. Ама за странство, ептен сте ми у надежи... ептен... пошто по ново ни нашиот квалитет не го сакаат,пошто сфатиле дека у суштина сме сепак само едно ѓубре...
    За мене е слобода да не се плашам да се разболам и дека нема да се излечам, за мене е слобода да си имам парички да си прошетам, да си се најадам, да се школувам, да видам бел свет, за мене слобода е да не размислувам за основните човечки потреби првенствено, а потоа јас како ќе го терам животот,мое си е...ама секоја удобност да си ја имам! Е така и диктатура прифаќам! Формата на владеење и не е толку битна,колку глупаците што ја водат. Дали ќе ја наречете демократија или диктатура,навистина е сеедно... и во демократија имаш погрешни избори кои не можеш да ги промениш,еве ко сеа,пошто ем немаш друг избор ко прво,а ко второ не можеш бе брат,не можеш...као да ти кажам, сите ги врбувале!!!
    И да не претерувам,рано ми е,кафе не сум пиена,а ни заспана да ми дојде утре... Ама нема кај да бегате пилиња,ако до лани ромите бегаа азил,сеа ние ли? Што мислите само за нас ќе штанцаат визи за подолг престој у Немачка?! Аха,мислете си... Ваше е ова,а е како што е,заради нашите родители и нивните лоши избори у минатото,а вие немате трпение да го изминеме процесот за да ни дојде убавото,ако не на нас,на нашите деца. И помирете се дека младоста е лудост и дека треба да ги слушаме старите кога градиме држава.

И така,јас уморна сум.

На Moira и kravce им се допаѓа ова.
  11. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк дека се е убаво кога убаво ке се сврши.

На eli25 и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    доброутро драги феминки :)
    денес на нашиот подпретседател му е роденден и бидејки јас секогаш сум човечна и фер кон сите, му честитав роденден и во истиот момент ми лајкна на постот ама и кликнав да видам на името и презимето од љубопитност и овој веднаш лајка на постовите на две други девојки-демек тебе не би ти дозволил да ми се приближиш |( а во себе си помислив што се замислуваш, на други дечки не им дозволив да ми се доближат па по тебе ке трчам :fubar не го заслужуваш моето внимание 8) душичка,му посакувам да ја најде среката во љубовта и да си го среди животот :)
    а јас малку да средам да зачистам-сепак женско сум, Нова Година се ближи, елката треба да се кити
    не можам се одеднаш ама малку по малку секој ден, а кога имаш обврски немаш време да мислиш :)

На tweety26, CIA, LilBaby и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Јас од снаа ми си добив најубав подарок - внука. :inlove: :inlove: :inlove: Многу сум среќна и исполнета. Не верував дека ќе ми ја згрее душата, но толку е убава и мила. :inlove: :inlove: :inlove:
    Дома е хаос. Мајка ми е нервозна чисти, пере, пегла. Се прават планови за мекици, каде е јавено, каде не. Не знам зашто ги има фатено паника, се знаеше дека ќе се породи снаа ми. Не знам дали е страв од новиот член, прво бебе во нашата фамилија, па затоа сите се збунети. :lol: Јас сум си релакс, едвај чекам да си дојдат дома и веројатно секој ден ќе бидам кај нив. Можеби ќе им здосадам ама многу се радувам.

Повеле мекици :rofl:

Прикачени фајлови:

• mekici.JPG
      mekici.JPG
      Големина на фајлот:
      106,8 KB
      Прегледи:
      441
    На Neytiri, Monna.Monna, tweety26 и 40 други им се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.400
    Допаѓања:
    17.626
    Кога ќе се заврши или кога ќе се сврши? :rofl:
    Немој вакви работи ти се молам мали децата читаат, газдата од паренцо ќе се лути :lol:

На JoxyTheFreak, Monna.Monna, Lilliana и 7 други им се допаѓа ова.
  15. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Огромен и страшен објект се движи кон Земјата, кој е откриен во близина на Венера. Тој е со големина на голем астероид, дури наликува и на планета.
    Како што е познато, предвидувањата за крајот на светот за култниот датум 21.12.2012 не се случија, но шпекулациите во темата продолжуваат. Дали, сепак во некои од нив нема и доза вистина? Процениме сами!
    Ме фаќа страв.

16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Еј , многу се замарате со тоа крај на светот , астероиди , бури , хаос и остало.
    Абе живеј си го животот , не мисли на ова , не се ни замарај, кога ќе дојде крајот ќе објават на сите телевизиски станици , ќе идеш и ќе се поздравиш со сите , ќе имаш секс со девојка ти или некоја рандом колку да не умреш како девица и со фамилијата ќе го дочекаш крајот...

А друго ова највероватно од интернет си го прочитал. Претпоставувам има и часовник каде што одбројува уште колку време ни останува... како што имаше до сеа едно 3-4 пати ...

Има време , види колку филмови и игри искачаат следната година... нема шанси сеа да завршува :lol:

На Monna.Monna, Elennaa, ilipili и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Среќа што не е мајка ми дома да ја види мојата хиперактивна состојба, зошто одма ќе ми ја даде правосмукалката во раце :lol: :D

18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Вистинската енормност на она што сме ние, блеска најсилно, вистински - тогаш кога храбро и цврсто љубиме. Тогаш,ете тогаш сме најголеми. :)

На L-enna, kravce и cinderella5 им се допаѓа ова.
  19. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Ок,баталете го ова,но во модни критики ова девојкиве се без глава сликани,тој што ве сликал нека ви ги врати парите. :lol: :lol: :lol:

20. FridaKahlo

FridaKahlo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    182
    Елки,украси,луѓе со црвени капи се смеат,јадат тиролски колбаси и супа од кнедли. Баровите преполни. На масите вино,просеко,бруле во чаши со кауција. Едно хапхен за лепче со лосос и шпек слободно самопослужување. Редици до шанкот. На големите дрвени маси грејачи со плин, до нив импровизирани кафичи во форма на лампиони со лустери од еленски рогови,преполнети со луѓе.
    Општа галама. Звуци на џагор и музика те расположуваат, повремено допира музика од малото лизгалиште на плоштадот на кое многу мали деца учат да лизгаат и се смеат кога ќе треснат на ледот.

Атмосфера одлична,атмосфера божиќна.

Среќен Ви Католички божиќ.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.