[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Оф леле колку ми е убаво на душата кога сум сама дома,како сега.
    Абе не дека не сакам да бидам со луѓе,напротив,ама некогаш бе ти е преку глава и од блиски и од се.
    Како ми се погоди алал да ми е.Кафе и сок на масата пред мене.Јас седната како шефица и уживам.
    А тоа што утре полагам..не е важно изгледа.
    Уништувач на забава ми е тој прколет колоквиум утре.

Ситно одбројуваме до новата година,а јас сеуште без идеја каде ќе ја прославам.Обично многу не им придавам значење на таквите настани ама годинава за некое чудо ми се слави бре.

Си ветив себе си дека одморот од факултетот кој треба да ми започне негде пред нова година,ќе си го искористам како што ми сака душава и ич нема да се замарам.
    Ќе си отидам кај баба ми и дедо ми и ќе си уживам.Некако потребен ми е одмор.Се презаситив и од луѓе и од гужва и од се.

Многу се гордеам со една личност од моите роднини.Многу.Ептен ми е мило за неа.

До следниот пост,бидете ми поздравени.

На Doozy, crazylady, ilipili и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    :fubar: :D

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      61,2 KB
      Прегледи:
      463
    На Monna.Monna, Doozy, Adi888 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Секогаш,секаде и во било кое време е добро да се помага.Не е важно на кого.
    Денеска,на училиште со другарките во ходник најдовме мобилен телефон.Се распрашавме по училниците но никој не се пријави да си го земе.Во последните повици се наоѓаше број под име „мама“ и така решив да се јавам.Кажав што е работата и жената кажа каде учи син и.Му го однесов телефонот на малото детенце и се чуствував како да сум сторила некое гоолемо дело.
    Можеби и друг да беше на мое место ќе го стореше истото.
    Сепак добро е да се помага...

Целта на постов ми беше да кажам дека покрај тоа што ќе помогнете некому и вие ќе се чуствувате подобро. :)

Имајте пријатен ден. ;)

На Katerinceee, Glossy-girl, ilipili и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Ех,уморна сум од школо.Ама 2 петки добив-вредеше ! Сега ќе си пуштам музика и ќе си се одморам...
    Имајте убав ден :hug:

На VayaConDios и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  5. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    6.735
    СКД дека многу мразам кога некои луѓе со повишување на тон мислат дека глумат авторитетни врз останатите...
    а да, мразам и искомплексирани професори што се ситат на нас студентите..
    И така денеска сум во таков mood. :)

6. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Многу е лошо кога жена ќе се искомплексира.
    Мајка ми ќе оди на прослава па со колешка дојдоа да се дотераат.
    И тогаш почна..

-Овие хулахопки добри ми се? Ама вените ми се гледаат..
    А руж да ставам?
    А каков кармин?
    А кои штикли?
    Нели карминов е јак?
    А ланче?
    А прсен?
    Злато да ставам или бужутерија??
    |(
    А локниве од косава како мрсули ми виснале.. Лак да им ставам?
    А црвен лак не а?
    А која сенка да ја ставам на очи? Леле брчки..
    Од мојот парфем да ставам? А се осеќа?

Ја и тато само превртуваме очи :D И конечно се дотера и излегоа..

Инаку вчера разговарав со мојот љубовник. Не ни очекував дека е толку чувствутелен и такви зборови можам да слушнам од него. Едноставно ме наполни со љубов. Ме стопли од далечина. Веќе четири месеца не е до мене. Некогаш ми фали, некогаш сакам да го чувствувам блиску.
    Вчера се почуваствував како најсаканата девојка во градот.

Има чудна енергија помеѓу нас. Навистина е чудно како се создава некоја потреба во телото, да прегратка, за блискост. За разбирање.

На la-chicka, Doozy, Mishela и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.539
    Допаѓања:
    184.401
    Сакам да кажам...дека... има разлика ако изјавуваш љубов пред Нијагарини Водопади или додека поправаш казанче за шоља !!! И тоа гооооолема разлика!!!!!!!! |(

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.950
    Допаѓања:
    164.178
    Четири месециии свадба се спремаааа... тем тем тем тем рем ре тем тем тем теееем...
    *штрас*
    Се омажив!!!

На Monna.Monna, Katerinceee, tea4e и 3 други им се допаѓа ова.
  9. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    ЧЕститооооо :clap: Со среќа нека е

10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    I go crazy, crazy baby, I go crazy. :wasntme:
    Колку луд 25ти Декември. Во Шведска му дале инвалидска на т.н. зависник од хеви метал. Кај нас ни физичките инвалиди тоа не можат да го земат :^)
    :rofl: Позитив на денот ми е. Ептен. Таму некаде, далеку од нас, во светот можеш да си се прогласиш за зависник од музика и да си добиваш надоместоци за тоа. А замислете зависник од љубов. Сакам да љубам и да ме љубат. И да ми плаќа државата за тоа. И фирмата да ми даде скратено работно време, и да си одам кога ќе ми се љуби...и да казнува други вработени затоа што нељубовно постапиле спрема мене (биле лоши де). Бре :D
    На север протестираат со голи гради, кај нас немало доволно храбри девојки, па дечконо си ги покажа своите. Срцка. А мила фаца има :D И задникот му е добар :wasntme:

На lunicka, Doozy, Hipster и 7 други им се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Интересни ми се жениве што мислат дека со една пунџа и цвики за сонце се доволни за да личат на Audrey Hepburn во Breakfast at Tiffany's.

На Neytiri, Monna.Monna, Trendafilka и 17 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    А може и вака
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    :inlove: Не е битно каде, битно е од кого :) Поготово ако е некој баш кенди како Енди :D

На Buttterfly, Hipster, Noemi и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.950
    Допаѓања:
    164.178
    У Америка се разнесуваат од време на време по школи,никој не генерализира дека се нездрава нација, иако сите го знаеме тоа. У Македонија се дешава квази инцидент, одма осуди од ЕУ дека ваканеоди требадараскинеме, дотебее. |( Зборувај ми за тоа како треба, дур ти се бориш со должничка криза и ти се распаѓа трупот... Маму ви ваша!
    Ако тоа вчера беше реално, не е дека не можеа да се најдат двете групи на друг агол од градот и да се искршат од ќотек,да се разбереме...
    Еуфорија у сите форми...

На Angelche, linguaragazza, thinkerbell и 3 други им се допаѓа ова.
  14. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Колку само ми е интересно кога ќе зборам со мали деца за Дедо Мраз,нели дека веруваат во него.Како само кажуваат возбудени што сакаат да им донесе, како одел со санката,каде живеел,па дека некој други им викале дека не постоел.А јас па им викам дека постои и уште им раскажувам некој приказни,што правел,како ги правел играчкине па за џуџињата ии другото што сум го гледала во Божиќните филмови а и во што сум верувала :)

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Више мака ми е од вакви периоди, мака ми е што неможам секад да си ги исконтролирам чуствата и дозволувам да ми забегуваат :| јбг мора да вратам сили пак да си се вратам на старото затворено човеченце, вака не иде. Осеќам ко се да ми иде надвор од контрола и е*аниве емоции.

И сфатив дека ми е поубаво кога сум затворена кога знам дека си имам ѕид пред мене. А вака што ? Само ми лутаат емоциите и чуствата не чини така, барем не за некој ко мене .

Се враќаме на старо и тоа е тоа , тие што се дел од мене се дел, тие шо не се среќен пат у животот и не жалам .

16. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    ЗА НЕКОИ НЕВРОТИЧНОСТА Е ПОЗДРАВА

Луѓето кои себеси се опишуваат како невротични и совесни имаат пониски нивоа на интерлеукин 6, биомаркер за воспаленија и хронични болести.

Ова го покажала студијата на истражувачите од Рочестерскиот Универзитетски Медицински Центар, за време на испитувањата за тоа кои психосоцијални фактори, како што се на пример некои особини на личноста, биолошки фактори, влијаат на појавата на штетни состојби како што се воспаленијата.

Невротизмот е познат и како една од особините што ги мери тестот „Големите 5“ и обично се одликува со нерасположеност, нервоза, загриженост, се поврзува и со непријателски однос, депресија и засилено консумирање алкохол и пушење. Стручната литература е преполна со примери за наоди кои покажуваат дека силната анксиозност како и „смирувањето“ на нервозата со помош на алкохол и слични супстанци на подолг рок, го уништува здравјето.

Лидерот на студијата Николас Туриано, постдокторски кандидат на именуваниот универзитет, сакал да ги испита луѓето со просечна и надпросечна до висока невротичност кои се истовремено совесни, исто така една од особините кои ги мери тестот „Големите 5“. Овие луѓе обично добро функционираат во општеството, организирани се, ориентирани кон цел, ги планираат работите и доста веројатно е дека се и рефлективни.

Туриано смета дека ваквите луѓе обично ги мерат последиците од сопствените постапки, па затоа нивното ниво на невротизам во сојузништво со совесноста веројатно ги спречува да се впуштаат во ризично однесување. Тој заедно со колегите истражувачи креирал објективен начин да ги тестира хипотезите на студијата кои постирале дека „здравиот невротизам“ може да биде заштитно средство. Тимот ги искористил податоците од MIDUS базата на податоци за 1054 возрасни лица ширум САД.

Испитаниците учествувале во целосна, клинички базирана, евалуација за здравјето, која ги вклучувала биомаркерите поврзани со болести, психолошките функции, и личносните особини.

Интерлеукинот 6, кој е имунолошки протеин, бил измерен преку тест на крвната слика со претходно гладување. Тој обезбедува точна проценка на состојби како што се воспаленијата, срцеви болести, мозочни удари, астма, артритис, дијабетес и некои типови рак.

Истражувачите проучувале повеќе фактори, но комбинацијата невротизам-совесност се појавила кај 441 индивидуа кои имале скор од среден до висок на двете особини. Колку повисоко било нивото постигнато на тестот, толку пониско било нивото на интерлеукинот 6. Оваа група исто така имала и помал индекс на телесна маса и помалку дијагностицирани хронични здравствени состојби.

„Претпоставуваме дека здравите невротичари можеби се нагласено претпазливи во врска со нивниот начин на живот и склони кон барање помош кога ќе им се појави проблем. Нивната совесност е она што ги води нивните одлуки за да ги превенираат болестите или брзо да побараат помош кога не се чувствуваат добро“, изјави Туриано. Тој сепак предупредува дека потребни се повеќе истражувања пред научниците да донесат цврст заклучок.

Според него, идните студии треба да откријат кои се здравите невротичари и зошто се поздрави. Со тек на време клиничката апликација на наодите може да доведе до идентификација на пациенти кои се со висок ризик од хронични запаленија па со тоа и со покачен ризик од здравствени проблеми па и смрт.
    ПС.

17. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.145
  18. VayaConDios

VayaConDios Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    99
    Ми испарува месецов од сите пори на телово. И од умов. Ставам клуч на сива мисловна порта и идам на пасење. Време е. Повеќе од јасно е дека треба да бараме глувчешки дупки за да поживееме на раат. Треба да си ги сменеме местата со тие- глувците. Има некој што не не остава. Има некој што ни дише у врат цело време. Има некој што ни смее на нашата патетика. К*рац. :angel:
    Не смее човек да биде искрен. Гласно не! Како тоа сите сакаат да им се кажува вистината и да не им се врти грб а кога ќе им посочиш дека се шупаци на кои им треба корекција они те прават тебе лажов и егоист? Парадокс на столетието. Ти им си пријател и им посакуваш све најбоље и затоа им кажуваш кај грешат максимално објективно, а од оваа страна имаш мршојади кои сакаат да ми стават колекторче на уста???

Пардон ми, али нема да трошам време на поправки на човечки хардвер и софтвер, ваљда имаат сите по неколку сервисери дома а и Врховникот од кој сите доаѓаме ќе ги земе работите у свои раце кога тогаш.
    А многу го сакам бе. И оној шо ми претура у контејнер пред зграда го сакам. И одвратните гаврани шо најавуваат апокалипса не ми пречат бе. Све е тоа природа. Неприрода е конзумеризам, неприрода е шминка, неприрода е исфалширано понашање, неприрода е кога размножуваат пилци, пастрмки и коали на сила. Природа газам под нозе и природа чекорам а и чекорам боса, дур ме чува небо синило. Преку глава од луѓе без принципи у живот. :emo:
    Верувам дека на сите ни е преку кантар од краеви, али морам да напоменам дека понекад го делам мислењето на мачорец подоле.

Прикачени фајлови:

19. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
  20. Anthem

Anthem Активен член

Се зачлени на: