Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.689
    Допаѓања:
    202.282

Затоа ли мм мене не ми купува сукало :^) :P 8)

На karak, Serafima, lunicka и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.685
    ^ Или тоа, или му е страв да не почниш пита да правиш, ко на мојон :D

:hug:

На Nymeria, Lilliana, Mikako и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Од шо ретко идам на форумов, а иам толку многу шо да кажам, ко ќе влезам у темава од шо неам од кај да почнам не ни почнувам. Само сакав да ја напишам оваа безвезе реченица. Ма безвезе ми е. 8) :hai:

4. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    17.276
    Во школо имаме хуманитарна акција, се донираат пари или стара облека за посиромачните деца. Дадов пари колку што имав во мене-30 ден. да имав повеќе ќе дадев. Сега кога дојдов дома ги гледам вреќите со стара облека. Колку сум се радувала на некои работи кога сум ги купила, колку сум ги носела, ми се навраќаат некои тако звани спомени. Среќна сум што ќе израдуваат некои други деца, ќе украдат нечија насмевка. Некои работи ми се смешни, ама тогаш таква била модата, мислам дека сепак тие деца ќе бидат благодарни без разлика дали се од моден тренд 2013 или 2009 година. :)

На la-chicka, Serafima, BeYourself и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.689
    Допаѓања:
    202.282

Ам јас питата без сукало ја праам... и сеа? :devil:

Убаво тргна, се насмеавме од сабајле...

Некако не сум расположена предновогодишно, ја нема еуфоријата што ја чувствував минатите години... некако ептен сум за никаде денес, додуша не само денес... пречки од сите страни... како и секоја зима од последниве три години наназад, оваа веќе четврта - не успеавме да го решиме проблемот со греењето. Никако не можеме да најдеме најсоодветен начин да се затоплиме, и тоа си повлекува нервози кои што реално и не треба да ги има. Прва пречка ЕВН (никаква инфраструктура да се немало), втора пречка свеки (најважно неа да и е супер, другите кој ги шиша), трета пречка фактот што живееме во Македонија каде по дифолт ништо не можеш да добиеш ако се пожалиш до јавни институции (во случајов ЕВН), само дигање раменици. И општо, Македонија за ништо не ја бива, а како тргнало, полошо ни доаѓа. И од друга страна пречки... инаку сега немаше да се замарам дали на детето му е топло или не, дали ќе ми настине или не... ама тоа е - ништо во животот не се добива лесно, мора малку труд да се вложи.

И така, јас на сиот тој муабет со сукалото си се изжалив... барем ми олесна ако ништо друго :)

На bittersweet, Serafima, AIT и 5 други им се допаѓа ова.
  6. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Еве да ви се пофалам дека си спечалив уште една петка! И математика пројде, now i am free. Неме веќе тестови. Тоа што ми преостанува и да си уживам овој период. ПОнеделник е нова, вторник ќе го преспијам цел ден, среда ќе се пакувам и четврток тргам. Хаг, here i come. Си се радувам, време беше.
    Имам претчувство за прекрасен период, така и да биде.
    Друго немам да кажам, бидете ми поздравени :D

На tweety26, pamelche, Glossy-girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.419
    Допаѓања:
    287.268
    Таман си реков сите гости дојдоа божиќ честитаа, само тетката ја нема, се подреков. |(

Да не може човек да си истера празници на раат и да се изнајаде без да чуствува подуеност од ништо |(

Ај како дошла така ќе ојде, секое чудо за неколку дена.

Туку периодов од годинава е наменет за продолжување, раскинување на договори со осигурителнине куќи.
    Еден куп врсти на осигурувања, оние добрите веќе ги продолживме за оние другите еве го малиот гугла ли гугла нешто поефикасно да најде.

А јас втори ден вегетирам.
    Се токмам од кога да почнам да учам, ај од утре, максимум другиден.
    За во Фебруар ме чекаат 3 семинарски работи и 4 испити а јас абер немам.
    Не знам како ќе зберам сили, ама ме теши фактот дека под притисок функционирам многу подобро, па кога ќе ми гори под нозете ќе ми биде само мотивација плус.
    И после тоа уште дипломската ќе остане. Претпоставувам дека на оваа диплома многу повеќе ќе и се радувам од онаа предходната и ќе ја сметам за мој најголем академски успех.
    Сега не сум само студент како предходно, сега сум и домаќинка и работник :$
    Плус и предавања на германски а испити на англиски. Учам не само менаџмент туку и два странски јазици----ова не е фалење, туку само очаен обид за самомотивирање за да испаднам од магичниот круг на вегетирање и да ја мрднам ценетата позадината и да фатам книга :rofl:

Синоќа му пиша еден другар на малиов кој е моментално во Канада.
    Типот беше воодушевен, рече дека и на мојов би му се допаднало. а мене не ми треба многу за да иницирам селење во друга земја :rofl:
    Решени сме, само пусто се чека прав момент. Една година барем додека не зедам диплома и да средам документи па потоа ќе видиме. ЈАс флексибилно човече сум,Западна Европа, Америка, Канада,Аврстралија или Нов Зеланд, Азија, Јужна Африка...кај и да рече би тргнала.
    Ама затоа он е доволно комплициран и за двајцата па никако да реши кога, каде...и да почнеме со некакви подготовки.
    Трпение спасение, здравје, љубов и разбирање па и тоа ќе биде.
    Само да ја завршиме оваа епата од животот, спремна сум и за наредната.

На bittersweet, Doozy, AIT и 9 други им се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Од трети планови летово, до тоа вицови да му кажувам на газдава стигнав :tmi: Не, озбилно нешто...откачено е во главава :tmi:
    Знаете, на човека колку повеќе му даваш, толку повеќе ќе бара, не е за џабе кажано. Нешто како желудникот наш, колку повеќе храна ставаме, толку почесто сме гладни. Алчноста одлика на 21ви век? Или отсекогаш си била, само јас не сум била тука отсекогаш.
    Ме потсети утрово едно мислење овде. Пред доста години летата ги поминував во едно старо селце со население од вкупно...па мислам дека беа тројца жители :) Седевме по недела, две во старата куќа на баба ми и дедо ми, со тој прекрасен типичен селски чардак што, понекогаш мислам дека е поубав и од некој луксузен балкон во Париз. Имаше стар тв што пренесуваше само мтв, па бевме изолирани од светот. Секој ден до извор по вода, најчистата и најладната река, подоле и уште една малечка, воденица, дрвја, мириси, тој ветер. ;( го нема повеќе. Искрено го плачам тоа отсуство на таа убавина, затоа што кога ќе се вратевме дома бевме нови, обновени одвнатре, со чисти души и мисли. Илјадници приказни и дешавки раскажувани од најстарите. Тоа што всушност ми треба сега. Не е многу нели :^)
    Сте заприметиле ли, колку и да се убави, топли и осветлени бутиците, побрзо поминува времето на пазарче? Низ смешки ќе ви продадат и тоа што не ви треба, па ем со полни ќеси се враќате и со полно срце
    Од тема на тема :tmi: за празнициве...еве ме

На eli25, bittersweet, la-chicka и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Убава е мор рекламата, весела :!: мене ми се допаѓа :!: :emo: тоа сакав да кажам.

10. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Уште една личност ме разочара.Не ни очекував дека од цела година шашава крајот ќе биде убав,ама ајде тоа е ...
    Нека иде побрзо 2013

11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Треба две семинарски да напраам до утре
    Демек рокот е тогаш , не е ама сака да се зеза професорката со мене

мисли дека ќе нема да успеам

ама Професорице

На srcekrsacka, L0ve, JuLleE и 14 други им се допаѓа ова.
  12. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Го започнав денот со чаша вода, чиниш сум се препила синоќа :D
    Во последно време, кај и да се најавам ми покажува погрешен пасворд |( Дури чудно ми падна. После гледам една буква на тастатурава заглавена, и мислиш дека ја притискаш ама не, не ја пишува, гарант некоја трошка е заглавена таму. :tmi: Ама не дека сум јадела пред тастатура, нема врска, има летнато некако од кујната.

На tweety26, ludoto19, kravce и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Некако сеедно ми е дал е Нова година или празник или па роденден...ВЕќе се изгуби значење...Пошто нема ни со кој да ги славам...Дури и луѓето веќе незнаат ништо да ценат.РЕтки се таквите,среќа па што ги имам неколку,кои никогаш не ме предале. Ама искрено,страв ми е од ова општеството наше.Како е тргнато,ми се чини допрва уште многу маки ќе имаме,а радости се помалку. Вашите мислења малку ме утешуваат кога гледам дека сепак има некоја еуфорија.
    Јас сум многу разочарана,затоа и не пишувам,несакам да ви пренесувам баш сега негативна енергија.Скролајте ме слободно друг пат...
    Се надевам новата година да не е како оваа,оваа беше катастрофална :tmi:
    Си го сакам форумот,да знаете :) Пошто тука најдов многу искрени и добри луѓе :) И фала што ме развеселувате и ме враќате во реалноста,што заради вас многу работи ми се јасни и се :) Имајте убав ден :) Бидете вака среќни ко на сликата и вие,многу сакав да ја споделам.И јас сакам така ( и се надевам се да се среди и да бидам и јас пак весела)

На tweety26, bittersweet, Doozy и 21 други им се допаѓа ова.
  14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    СДК ... читам се некој не е во њу јиарс муд баш :| ... Се придружувам на групата. :doh: Хороскопон пршти од среќа, ама јас не ја чувствувам. |(
    Деновиве си течат исто може и по еднолично, немам енергија и немам волја за да се нешто екстра предновогодишно расположувам. Дали е до времињава, дали е до повеќе годишната голгота на нештата ... не знам. Само знам дека деновиве ми е преку т**а од празници и премини од една во др година. Сфаќам како старееш животот станува по заплеткан и носи поголем терет, па и те масира посилно. Ти само треба да се држиш добро за кормилото за да не скренеш тотално на некоја страна. Јас може и не се трудам да го држам цврсто ... ама сеуште не сум скрената. И надеж и позитива да имаш џабе е кога нештата не сакаат да ти олеснат. Затоа во вакви периоди доста е да си сам на себе доволен ...

На wolf4e, tweety26, Serafima и 14 други им се допаѓа ова.
  15. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Нешто иде нова година сите излевааат си купувааат а јас уште немам излезено по трговските да видам што има..имам намера утре да излезам и да си купам нешто за нова година и подароци за најблиските...незнам зошто луѓето толку се замааат со нова година јас во неа не гледам ништо посебно.... :D :D :D ..само нов почеток на броење на денови и месеци...

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.708
    Допаѓања:
    23.144
    Дека ова е еден од тие 4-5 дена кои не ме промашуваат ни еден месец во кои ќе ме мава депресија без причина... :@

Edit Шарајќи низ мислењава на темава, birth certificate го прочитав bitch certificate :!: ....леле am I not in the mood today...

17. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Јао 8)

Уште еден ден па распуст,конечно :rock:
    Конечно ќе се одморам малку од сите нервози кои школово ми ги наметнува.Ќе надоместам за сите слабо наспани ноќи.Три недели нема да ги гледам сите дволични,прости и уфилмани луѓе кои ме заморуваат психички.На моиве рамена добро би им дошло одмор од носење на неколку килажниот ранец.Ах,freedom :)

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Бев со другарка низ град .
    И пред некое време збореше колку и е гадно кога некој ќе го фати пролив. :puke: Некој колега на факс го фатило и цело веце го направил чоколино :D
    И само што збореше ми вика абе нешто ме боли стомакот цел ден тешко ми е.
    По пет минути не гледаат луѓе низ центар трчавме да најдеме веце. :D
    КОлку и да ми беше жал
    :D
    Не ја можам кармава еј. Неверојатна е. :D

Сум станала како мало дете. Му се прикарадов на кучето прееска, и го извадив од памет. Онака мерачки :wasntme:

И уште нешто :!:

Бев на кафе со другар, и карши мене еден лепотан. Капка човек. Накај 23-24 имаше. И се беше во ред додека не почна да прави секси движења , да ја крева веѓата и ја извади турпијата за нокти :|
    Тогаш сфатив дека е време да станам и да си одам. Чисто да не ми прави лиги дечко му.
    Пу бре, не знам како да постапувам со машка конкуренција. :^)

Денес сум зборлива машала. Како одрдавен дедо се префрлам со муабетиве. Ама ако убо ми е.
    Ми се јави свекорот вчера и сега како дете некое подрипнувам кога одам. :D

Прикачени фајлови:

• 4435533_700b.jpg
      4435533_700b.jpg
      Големина на фајлот:
      32,4 KB
      Прегледи:
      285
    На tweety26, Doozy, Serafima и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.118
    Допаѓања:
    179.588
    Денеска.... "нешо аууу нешоо муд" |(
    Демек од 26-ти месецов... ќе блистам од среќа, не го кажав ја тоа, туку хороскопот така ми предвиде... е чекам де! не дека не чекам.. ама аш... никакви индиции на боље :?: од колумни и статии ми е преку глава... ме болат врвовиве од прстиве од толку типкање.. ама не.. не се откажав...никако.. еве уште си типкам...зараза.. 8)
    Туку... одам ја... ама ќе се вратам... ме вика бањата, не за друго туку треба да одржам концерт под туш..
    :rofl: :rofl: :rofl: оооооо сооооллллееееее миииииоооооооооо

На kravce, Miss.Ricci и tessie им се допаѓа ова.
  20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.708
    Допаѓања:
    23.144
    ^ Значи ипак не било до мене ова со лошово расположение...изгледа е до времево...или евентуално сме ист знак у хороскоп :D :D

Aaa сеа видов, твое беше она мислење погрешно што го прочитав... :lol:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.