Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Моментот кога ќе се изнапишуваш, ќе ти се падне нетот, и ќе ти ... мамичето. И се` Јово, на ново. ]:)

Како и да е, од вторник свечено го повикувам снегот, ако треба, и црвен тепих ќе му постелам. Па и јас да му се изнарадувам ко човек, а не минатиот пат, едвај чекав да се стопи. Башка нит елка имав турено, нит сијалички клаено, нит школо завршено. Кааде, се улета ко прле пред магаре? Остај он што се улета, него и јас одлетував и прелетував, од една скала на друга... од една плочка, на друга. Вака од наредната недела, нека си врне, кога сака, каде сака и како си сака. Не му бранам. Па да го погледам од прозор, па сијалички светат, воа-ноа... абе убајни. Ма да знам дека до 21ви нема ич да врне. Баш на првиот ден од школо, ќе почне. Го знам јас, што педер е...

На Monna.Monna и malecka91 им се допаѓа ова.
  2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК....денес денот не можеше да ми биде поубав. Бев кај меУ на кафе си играв со малата цуца :hug: а и воедно една другарка ме изненади со прекрасна вест дека е бремена :clap: Фала ти господе на убавиот ден, дај боже во 2013 што повеќе вакви среќни денови да има.

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Неможам да редактирам да споделам нешто ретко паметно што чув денес,
    Парафразирам- Што е ова што се случува денес, луѓето се изгубија во своите години, едни стари младичи, други, младолики старци!
    Баш така, ме потсети оваа реченица ситацијава со луѓево денес!
    Едни млади ама ужасно по секоја цена сакаат да се тетки, се чувствуваат стари, преморени од животот, а одвај имаат 17-18 години.
    А другиве повоздрасни, но со постапките бетер од деца во пубертет!
    И за крај, најубаво е кога секој ќе се пронајде и ќе ужива во своите години!

На AlanisM, ines.h, Moira и 9 други им се допаѓа ова.
  4. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Вечерва сум носталгична, ми недостигаат работи кои никогаш не биле мои, ми недостига она што никогаш не ми припаѓало..Ми недостига Тој.

На julie77, Adi888, The-Queen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.711
    Допаѓања:
    253.541
    За мене започнаа празниците, со вино и тоа црвено :D .
    Можам да се давам во црвено вино, го обожавам.
    Официјално почнав да славам, онака пијано и весело :) .
    Знаете дека ги сакам празниците, не мрчам, ниту ги хејтам, макар што коштаат :) .
    Џебот каде и да ќе ми се испразни, ама пак овие моменти го прават животот.
    Предновогодишната атмосфера ми е поубава од самата новогодишна ноќ која секако ја минувам пијано, затоа што не знам како на друг начин би поднела Кеш Кеш да ја слушам по сто пати ]:) .
    И така, кич је кич, али Нова година е, па се е опростено. Дури и пијан на работа да идеш, овај во состојба на трзнење :drunk: .
    Се надевам дека секој збор ми е правилно напишано, простете ама виното си го прави своето :D .
    Ама гајле ми е, убаво ми е вака.
    Наздравје ;) .

На cinderella5, Moira, Micheleljubov и 10 други им се допаѓа ова.
  6. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    48.656
    Понекад стварно имам огормна желба на одредени луѓе во градов да им удрам таков шамар што на лице ке им останат 5 прстиња,и да не им кажам зашто сум ги шамарала!

7. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Лек за секоја болест или лошо расположение кај жена е шопинг !Денес се уверив во ова :lol: Се ми помина и нерасположение и настинка и ПМС ;)

На Moira, slavica999, Doozy и 8 други им се допаѓа ова.
  8. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Баајги опуштено и релаксирано, по правило Hakuna Matata-No worries!! бунтувам и се борам самата со себе без некоја причина. Понекогаш да почнеш од почеток е многу полесно одколку да прдодолжиш онаму каде не си сигурен и каде што можеш да се заплеткаш до бесвест, и почетоците не се нешто страшно, наспротив нешто ново
    Ризик е!! ама може да донесе нешто добро :)

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Кога е најслатко...престани !

10. Velvet

Velvet Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    СДК дека секогаш ама баш секогаш оставам се во последен момент. Како да сакам да се мачам и да кинам живци. Еве сега за 3 дена е Нова Година а јас немам појма ни што да носам,ни каде ќе славиме ни ништо. А се е земено по продавниците. Ужас.

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.330
    Допаѓања:
    158.444
    На lunicka, rosebush, caroline.costa и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.117
    Допаѓања:
    179.562
    Hej pusti kose pune polena
    hajde bas u inat babarogama
    hopa digni suknju iznad kolena
    znam da krijes cardas u tim lepim nogama....

Единствена позитивна болка е - кога те боли уво за се !!! Епа чим така, така ќе биде! Решив за оваа нова година да пијам... и пошто коа ќе решам нешто.. идам до крај.. еве почнав од сеа дури :D Чаша црвено домашно вино..ммм.... ма нека пукнат душманите! :rock:

На EleMental и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Пак јас. Овој пат, да ви се пофалам. И направив пакетче на сестра ми.
    Ама некако многу големо ми се виде ќесето... Па и ставив плус 3 тоалетни хартии, и празно 2литарско шише. Леле, ама ќе се израдува, кога ќе види колкаво пакетче има. ^_^

P.S... Се надевам, нема на никого во скоро време, да му се приоди во веце... Барем дур да се врати она дома... Оти тоалетна-нема. Ашшшш....

На anabel-a, AIT, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  14. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Деновиве морам,морам да се видам со нејзе,со мојата слаба точка, сестра ми.Таа што ми беше најголема поддршка во животот,што ми покажа многу, девојката со која се немам видено 2 години,причините не се важни,не ги кажувам јавно.Ја најдов на фејсбук минатата година,ова време пред НГ.Незнам ни што и како да напишам, ни како да и се заблагодарам за се во животот,за пружената љубов.Гледам на својот блог,напишала пост,срце мое,незнам како извади вакви зборови, почнав да плачам.И уште го паметам тоа утро,кога ми се јави на телефон од кога се најдовме на фејсбук, и ми кажа,јас сум,сестра ти,незнам како не ми падна телефонот.Кој сака нека го прочита, во скриен текст ќе го ставам... (кај точките е моето име)
    Само уште еднаш ке кажам,за некого е тажно,како за мене..

........

{ 23 January, 2011 @ 22:30 } · { life stories }

Тоа е нејзино име.Име кое значи „господарка“ што и не е далеку од вистината,таа владее со моето срце.Таа е моја слаба точка…Тече иста крв низ нејзини и мои вени.Таа е дел од мене.Некој би се зачудил што пишувам ваков вид на пост.Но сепак имам да кажам многу.Зборови доволно нема,нема зборови кои ја опишуваат мојата тага,мојот очај да ја видам..........,мојата гордост.
    Кога се роди беше толку мала,што се плашев да ја држам в раце.Малото главче ми беше на рака,а таа не плачеше.Кај мене секогаш мирна седеше.Со мене прооде,мене секогаш ме слушаше,со мене се смееше цели денови.Шок беше за неа кога заминав.Заминав засекогаш,но не мислејќи да ја заборавам нејзе,мојата слаба точка.
    Горки солзи паѓаа,секој ден како поминуваше,се повеќе мене срцето ми тагуваше.Но не повеќе!Таа мене ме сака!Ме сака моето мало злато и не ме заборавила.Сеуште ме памти, а јас пресреќна сум.
    Мартинче,ти си дел од мојот свет,без оглед дали ќе ме видиш,дали не сум била минативе две години со тебе,без оглед што не сум имала шанса,не дека не сум сакала,јас сум те мислела,сум патела.Моја мала.Не тагувај…Јас секогаш ќе бидам тука за тебе.
    Срце мое, не се откажувај,заедно сме посилни!Се’ што минало и што следува ќе го издржиме заедно!Ти си толку паметна особа,ти си мојата ѕвездичка која ме води…
    Нема ден,а да не помислам како ми се радуваше кога ќе дојдев,со нетрпение ме чекаше, со мене се делеше, па ти беше толку внимателна уште од малечка.А сега си станала принцеза на дада, цела девојка…Очињата твои нека не тагуваат,јас тебе те сакам и нема да прекинам никогаш да те сакам….Ти си мојата мала кукла…И засекогаш ќе бидеш…Те САКАМ…

За мојата .........,со преголемо задоволство одвоена страна на мојот блог.

Мојата највредна страна.

Мојот највреден досега пост…

Ми се плаче,еве пак го читам,и незнам што да кажам.Нема зборови кои ќе опишат колку ја сакам, и колку плачев и бев тажна кога си замина, морам да ја видам,морам , нема да дозволам никој да ме раздели од нејзе,мојата душа,личноста со која се гордеам.И тука,и кажувам дека многу ја сакам,и дека деновиве морам да ја видам.Срце мое е она,она ми е се :l: :l: :l:

На Moira, Asja, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  15. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Знам дека многу малку фалеше за да ги живеам сега "изгубените години" на Шекспир.
    Знам дека кај мене се функционира во крајности. Или ме прати преголема среќа или Шекспир.

Само времето ќе покаже дали/колку погрешив.
    А кое време би било подобро од времето кај мам и пап? :sun:

На Peppermint, Serafima, rosebush и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    супер беше третманот за лице не беше само хидратација, навистина се фантастични кремите
    за цените подобро не зборувам-ок навистина вредат за парите
    опуштање, релаксација барем за малку :hug: за другарка ми, ама што следуваше потоа :x
    ова само мене може да ми се случи-да не видиш човек кој ти значел 3 месеци и нешто а се обидуваш да си продолжиш со својот живот :!: и одеднаш доагаш од некаде, налетуваш на неговото возило и одеднаш тој ти застанува пред тебе баш ваков :$ и те прашува дали си срекна а ти :o си велиш јас побудалев, бладам гарант :worried: а твоите :envy: :mp: каде си ти до сега, зошто не си ручана а ти |( а цел ден чистиш, бришиш, средуваш низ дома и ко за беља сретнуваш екс другарка сегашна сопартијка и наместо да те расположи таа е :| и на крај си велиш e доста ми е од сите!!!!

17. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Соте и Цанде се нај големите херои (после Царот = Колозов)

Од долно Де:
    Девојченце, драга темјанушке, љубил би те ама си ми малееечкооо
    (абе требете сеееее....)
    :rofl: :rofl: :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=X1HlISjklpU

18. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Се вратив неколку години уназад.
    Кога со првиот дечко (со кој нормално се немавме ни видено, а камо ли да се гушнеме, да се бакнеме), си титкавме по цели денови, тоа титкањето значеше "Мислам на тебе". Па да ви кажам колку пати на ден ми титкаше сигурно мислел на мене секоја секунда, ме умре :D Едно време го запишав во именикот Те сакам, за секогаш кога ќе ми титне да биде како да ми кажува Те сакам. Креативно девојче бе :lol:

Него, сакав да кажам, кредит да имаш беше чудо на годината... Па кога татко ми ќе ми надополнеше, тие 500 денари ги чував како очиве :angel: По некоја залутана порака, Те сакам, ти си ми се..На 13-14 години. Слушање никако, муабет ич, ама битно си се сакавме бе, а да и во "врска" бевме!
    Ако не сме веќе заедно титни еднаш, ако сеуште сме дечко и девојка титни два пати :D :D

Ех...младост лудост ;(

П.С. Тргнете ја рекламава од Вип, ОСЛЕПЕВ!!

На DeepRed, anabel-a, cinderella5 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Лесно е да се истакнеш во овој монотон град каде единственото нешто што блеска се светилките на плоштад.

На anabel-a, Trendafilka, Lov3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    dear feminki :*

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.