Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Денеска повторно станавме доцна од спиење, во 13 часот ни започна денот.
    Варам петочно гравче, кое изгледа ќе го јадам сама. :(
    Не сум компетентна да зборувам за оралното здравје, бидејќи немам никаков проблем со забите.
    Немам во уста ниту една пломба, за расипани заби па воопшто и да не зборувам.
    НО, со сигурност тврдам дека кога би имала било каков проблем, ведаш би реагирала.
    Благодарение на неговата задоцнета реакција веројатно за Нова Година додека јас јадам руска, кифли и стек тој ќе јаде супа. :|
    Кој како си ја наредил.. Поради неговата негрижа ќе ги трпи последиците и криво ми е, ама самиот си го бараше.
    Одете на забар и при најмал проблем, не чекајте состојбата да ви стане алармантна!
    Од болки како луд шета низ куќа, не може ни да спие. Жал ми е да го гледам ваков...

Туку ај да не се жалам дека е се така црно, фативме спортска, во ќар сме 39.000 кои и те како добро ќе ни дојдат.
    Ќе фатевме да играв јас сигурно :lol: Заслугата е само негова!
    Ама воопшто не е битно чива е, битно е што заедно ќе ги трошиме парите (Смајли што трие раце)

Ова го пишував 5 саати, бидејќи на секои 2 минути овој мојов од памет ме вадеше.
    Станувам да го задавам, а вас ви посакувам убав ден!

На kravce, bittersweet, tweety26 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.321
    Допаѓања:
    158.406
    Едвај чекам да објават на фемина дека Шакира се породила,за да и честитам!!!!!

На Trendafilka, bittersweet, The-Queen и 12 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.938
    Лилит зезаш или стварно живееш во медиумско незнаење, па се породи бе мила :lol: Објавил гордиот татко на ФБ

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.321
    Допаѓања:
    158.406
    Абе на фемина немаат објавено,тоа викам јас. Па со благо и бенкици да отидам на статијата и ко сите девојчиња што честитаат и јас да честитам! Ко шо си е ред!

На LilBaby, cinderella5, blond и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.938
    Не си тачна жими се, не можам никако да те ставам во ист кош со сите девојчиња, гарант ќе најдеш ти некоја поинаква бенкица и наместо еклери ќе однесеш некоја штрудла :rofl:

6. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    Лилитке честитки се примаат во темата за Шакира! Оди честитај си дур не е касно зошто како што ке фатат празници џабе ке чекаш ке заборават да објават :rofl:

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  7. NyanCat

NyanCat Нов член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    70
    Па почнати се честитките во темата нејзина!

8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.870
    Kонечно одмор, конечно завршување со обврските.
    Jас само да ве поздравам набрзина, одам да му се радувам на домот и да се средувам, ептен се запуштив неделиве :D
    Убава петочна вечер имајте женчиња и девојчиња. :*

На kravce, Glossy-girl, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.321
    Допаѓања:
    158.406
    СДК дека само мене може да ми се деси да ми вратат 20 пари од Југославија за кусур у 2012...да,да..20 пари...

На Hipster, Jagoda123 и blond им се допаѓа ова.
  10. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Ме боли глава, страшно многу ме боли глава!!!

11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Lilit ноќеска во сон ми дојде на врата :D Незнам шо ми кажваше за фемина :D Сум те пречекала со крпата на глава и сум те изгушкала :D А па вратата моја паметна,ко си заѕвонала,над неа пишеше Лилит,со идентификација :rofl: И така, незнам од кај тој сон,ама важно те запознав :D

Иначе Пике се пошегувал дека е родено бебето,не е вистина то :D

На Lilit и blond им се допаѓа ова.
  12. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Лилит жива и здрава да си! Почесто вакви постови :rofl:
    Е тоа сакав да кажам! Доволно е!

13. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Се движам, не стојам во место ама дали напред или назад..The question is now..
    ја мразам инаетливоста затоа што воопшто не е доблест како што некој ја сметаат, ја мразам и себичноста и злобата- која е смислата да се насладуваш на нечија несреќа и да се радуваш бидеќи некоја насмевка згаснала.. и пак се изненадувам од постапките на луѓето а секогаш велам ова е последен пат, ама никогаш не е.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Не е важно што носиш на себе...важно е што носиш во себе...!!!
    Човек мора да биде доволно голем да ги признае своите грешки, доволно паметен од нив да има корист и доволно силен за да ги исправи!

На Serafima и Micheleljubov им се допаѓа ова.
  15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Имаш теми каде можеш да постираш мудри мисли, изреки, поуки и сл.

На kravce, bittersweet, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Дојде и тој петок , конечно на распуст.. :)
    Не дека посебно се радувам ама после толку тешки и напорни 2 недели потребен ми е одмор и психички и физички. ;)
    Секако понеделник ама дали ке одиме на училиште е голем знак прашалник |(

Дома моите ги фатила некоја новогодишна атмносвера, дури и кога јас бев дете не китевме вака, а оваа година има насекаде сијалички, елката со нов сјај, насекаде венчиња новогодишни..триста чуда.
    За среќата да е поголема на другарка ми и купив честитка и и ја пратив, па кефој беше , на сите ме кажа на учичиште смеење , радост .. :D

Вечерва ке одморам во домашна атмноосвера , ама па утре за се ке надокнадам , па плус и со класот уште поубо ке си поминам :)

Убав викенд и убав распуст :*

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  17. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    Во сивило се будиш и несвесно започнуваш да ги пушташ чекорите низ темната соба. Во делириум си. Лошо е кога ќе сфатиш дека секоја вистина е лажна. Дека онаа песна која ти влева најмногу емоции е поткрепена од тага поврзана со допир и задоволство воедно. Безизлезен е излезот, а на крајот разбираш дека дупката нема дно и само паѓаш и паѓаш. Во тебе тлее страшна емоција прелиена со врел бакнеж кој те лие со ладна пот, ти обичен смртнику, ја чувствуваш ли иронијата на бесмртноста? Веруваш ли во нереални тези и сурови неправди? Дали пружаш колку и што бараш? Дали чувствуваш како преминуваш во неемотивно копиле? Тажна е реалната слика која ја доживуваш како црно-бел филм кој те отвара и те тера да заплачеш, но те тера да заплачеш бидејќи ја сакаш.Ти ја сакаш и и даваш љубов, и даваш сила да продолжи напред кога се враќа назад, и го покажуваш вистинскиот пат на самата раскрсница, веруваш во неа, и се предаваш, а таа само те повредува. Го слушаш ли тивкиот шум на немите дрва и песната на птиците? Веруваш во љубов и сакаш безусловно, но добиваш за возврат празен кревет и затворена врата...Но дали паметиш од каде се започна? Дали паметиш кога таа цели ноќи те чекаше и се грижеше дали си во ред, а ти никогаш не дојде. Те немаше и кога беше до неа. Физички до неа, а со умот кај друга. Дали паметиш колку пати таа беше онаа која пробуваше да те разбере кога ќе ја повредеше и ги оправдуваше твоите бесмислени постапки само да ти угоди? Не веруваше дека се во животот се враќа и дека целиот процес на живеење е еден голем бумеранг кој порано или подоцна ќе ти се удри од главата.Но сега е веќе доцна. Неа ја нема. Посакува друг маж кој нема потреба да го чека, нема потреба да го оправдува и да го бара со поглед додека тој проѕирно гледа во друга точка.
    Сега е среќна, а ти ја доби твојата најголема казна.

На Libera, tweety26, Peppermint и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    Оффф конечно распуст ... :clap: :party:
    Мислам уште понеделник , ама нема да учиме само класен час ке имаме. :D :D
    До 21 јануари , не е многуу ама пак ке се одмориме :) :)
    Инаку да кажам среќен распуст на сите .. :D
    Добро е , мислев дека нема да дочекам.. 8) 8) :$

19. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Завршува и оваа година. И повторно no place like home..
    Се прашувам каде ли отидоа овие 4 години. Се селам како птица преселница хПати во годината.
    Но како и да е..

Седам и се топлам. Сакам да направам нешто, но изгледа таков е периодот да мора да седиш.
    Е оваа непродуктивност минува бавно, а декември ми помина бргу. Најубавиот месец за мене.

Пред да дојдам дома решив да ги изненадам моите со по едно пакетче.
    Големи се, но знам дека ќе се радуваат. Внимателно го бирав подарокот подолго, но сепак мислам дека ќе им се допадне. Го спакував во новогодишни пакетчиња, им напишав по една кратка порака, и го ставив под елка. Еве сега чекам да ги видат подароците под елката, (бидејќи не им кажав ништо сакав да биде изненадување) па да им ја видам реакцијата кога ќе ги отворат.

И уште нешто сакав да кажам.
    Пред некој ден се залепив на стаклото и цело сабајле ја набљудував Теа.(Теа е оставено бебе)
    Потоа влегов во собата и седнав покрај неа. Толку мало, убаво суштество ме гледаше со очињата кои едвај ги отвараше. Ми беше страв да ја земам, па само ја гледав. Некако се приврзав за многу кратко време. По неколку часа дојде социјалната служба и ја однесе во дом.
    Додека сестрата ја спремаше во розевките панталонки и блузичка, јас гледав од страна и се натажив. Пуштив солза. Ми застана кнедла на грлото која ниту можев да ја изустам, ниту да ја голтнам. Се чуствував како јас да сум ја оставила, и заплакав. Периодов станав многу сентиментална. Толку кратко време, а толку ја чувствував блиску.

На Libera, Trendafilka, kravce и 8 други им се допаѓа ова.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    сдк блазе на тие што завршија со колоквиуми...мене допрва ме чекаат :( :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.